amigdas.com

Cum se taie un iepure: tăierea în bucăți

Cum să taie carcasa unui iepureAngajați-vă taierea unui iepure

nu orice persoană poate. Doar tăiați în bucăți și puneți-l într-un recipient pentru a stinge în continuare - acest lucru nu este suficient. Acest animal blanc este apreciat de carnea lui. În restaurantele unde servesc mâncăruri dintr-un iepure, prețul pentru ei este scump.

Iepurașul de sacrificare - nu este un lucru ușor. Unul dintre cele mai importante obiective - sacrificarea unui animal într-o manieră umană fără suferință pentru el și, de asemenea fără a afecta calitatea pielii.

Selectarea iepurilor pentru sacrificare

Selectarea iepurilor pentru sacrificare pentru carneLa reproducerea iepurilor, nu există timp definitiv de sacrificare. Este important ca animalul să aibă o greutate suficientă. Dar iepurii ar trebui selectați nu mai devreme de patru luni. Pentru această perioadă pot lucra până la greutatea de 4 kg. Pentru reproducere, de obicei, indivizii sunt mai sănătoși și mai mari, numai în acest fel este posibilă îmbunătățirea calității populației.

Pentru cei care sunt mai interesați de piei decât de carne, iepurii pentru tăiere trebuie să aleagă cele care s-au născut în timpul iernii. Blana animalelor născute în această perioadă este considerată cea mai bună.

Dar acele animale care s-au născut în vară nu sunt deosebit de apreciate pentru blănuri, în special piei de animale tinere, de unde costul acestor blănuri este mult mai mic. În timpul mușcării pielea de iepure nu merită efortul și timpul, deci nu vă angajați în îmbrăcăminte în acest moment.

Fiecare crescător de iepure are obligația de a cunoaște perioada de moluște a animalelor ere:

 1. Miere sezonieră - începe din martie până în aprilie, a doua perioadă este în septembrie-octombrie.
 2. Multărea de vârstă - există două dintre ele. Această perioadă este cuprinsă între 45 și 180 de zile.

Pentru a vă asigura că procesul de mulație sa terminat, este necesar să atingeți lâna - această metodă este foarte simplă. Dacă, cu o ușoară atingere, părul mic cade, timpul de mulație nu se termină și va trebui să așteptați. Dar dacă lâna se sprijină ferm pe corpul iepurelui și este groasă, atunci mula este oprită.

Perioada din decembrie până în ianuarie este considerată cel mai bun moment pentru sacrificarea unui iepure. În acest moment, molotarea se oprește, iar blănurile iepurilor devin mai calitative și mai valoroase.

Tehnologia sacrificării unui iepure

Tehnologia feței umane de iepureNu trebuie să ezitați la procesul de sacrificare, tăiere și jupuire. Crescătorii de iepuri experimentați nu petrec mai mult de cinci minute în această privință. Puteți petrece mult mai puțin timp, dacă aveți toate accesoriile necesare la îndemână și va afecta în mod semnificativ calitatea blănii și a cărnii.

Pregătiți-vă pentru sacrificare în felul următor:

 1. Iepurele trebuie luat și transplantat într-o cușcă separată timp de 10-12 ore. Nu se recomandă apă și hrană în aceste ore - această procedură este necesară pentru curățarea intestinelor.
 2. Pentru câteva ore înainte de sacrificare, animalul trebuie să fie spălat și să aștepte până când părul este complet uscat.

Accesorii pentru sacrificare:

 • recipiente emailate - vase, boluri sau alte recipiente similare;
 • Baston extensibil;
 • o pereche de cuțite, una dintre ele tăiată ascuțită, cealaltă cu o lamă ușor îndoită, un astfel de cuțit este necesar pentru a lucra cu pielea;
 • unelte de mână pentru sacrificare, în funcție de metodă, instrumentul poate fi diferit;
 • pentru curățarea mâinilor, este pregătit un bazin cu apă caldă și o pereche de cârpe uscate;
 • pentru persoanele cu o experiență deosebit de sensibilă, care sunt întâlnite la început, se recomandă stocarea cu amoniac.

La prima pantă este de dorit să invităm prieteni de la crescătorii de iepure experimentați. Ei vor urma procesul, vor spune și vor arăta cum să înscrie corect un iepure și să-l taie.

Pentru viteza și comoditatea în îndepărtarea pielii de la un iepure, se recomandă utilizarea unui dispozitiv de distanțare. Instrumentul este realizat în principal din lemn sau metal. Bara trebuie să fie plană și să aibă o lungime de 20 cm. Marginile sunt îndoite într-un arc de-a lungul circumferinței, iar capetele sunt îndreptate în sus. Întreaga lungime a sculei pentru sacrificare este de 30 cm. În centrul barei este atașat un cârlig, este necesar pentru agățarea carcasei și nu uitați de canelura care definește centrul produsului.

Metode de sacrificare a unui iepure

fără vlagă și umane ucide iepure, Există 6 moduri - sunt mai frecvente și au fost puse în practică de mai mulți ani. Pentru cea mai bună comoditate a uciderii, puteți folosi opțiunea cea mai optimă din metodele selectate, prin urmare, într-o metodă separată, se folosește un alt instrument pentru sacrificare:

 1. Metode umane de sacrificare a unui iepureuluitor. Calea standard veche de secole este metoda de asomare. O lovitură comună la cap cu un club de lemn. Această tehnică este considerată fără sânge. Avantajul esențial al acestui tip de aplicare a acestei metode este simplitatea. Nu sunt necesare adaptări complexe, iar iepurele devine mort în câteva secunde. Pentru uciderea rapidă și nedureroasă, trebuie să puneți iepurele pe picioarele posterioare. Lovitura este aplicată părții occipitale a capului. Pentru procedură, utilizați orice obiect obtuz cu o dimensiune de 40-60 cm, de exemplu, o lopată dintr-o lopată sau o bucată de baston de lemn gros. Rezistența impactului este luată în considerare. Dacă lovitura este prea puternică, procesul de tăiere poate deveni mai complicat și poate apărea zdrobirea craniului. Dar se poate întâmpla și mai rău dacă lovitura a fost slabă, iepurele în acest caz începe să bată în convulsii - un spectacol nu este pentru cei slabi. Dar dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să loviți imediat o lovitură mai mult, dar numai cu mai multă forță.
 2. Sacrificarea prin ruperea gâtului. Pentru a rupe vertebrele cervicale ale unui iepure, este necesar să luați animalul prin picioarele posterioare, să-l strângeți cât mai aproape de el însuși, iar al doilea să-l luați de cap. Apoi, se realizează o fractură a gâtului cu o mișcare bruscă a capului în lateral, iepurele repede murind în acest caz.
 3. Fața electrică. O astfel de metodă de sacrificare se desfășoară în principal în întreprinderile economice mari. Capul iepurei se potrivește între tijele electrice, după care curentul curge în electrozii și, în consecință, animalul este ucis. În condiții de locuință, această metodă nu trebuie utilizată, cu atât mai mult este utilizarea curentului dintr-o rețea standard. Tensiunea 220V pentru iepure nu este de dorit. Și pentru a efectua procedura dintr-o rețea electrică de uz casnic este extrem de periculoasă pentru un abator. Pentru astfel de scopuri se intenționează utilizarea unor deficiențe electrice speciale - la prețuri, dispozitivele sunt destul de scumpe.
 4. 4. Metoda franceză. În țările CSI, această metodă este folosită foarte rar, dar este folosită pe terenuri europene. Pentru sacrificare, iepurele este ținut într-o poziție orizontală sau ridicat în spatele picioarelor posterioare din aer. Pentru a ucide iepurele, ar trebui să fie foarte puternic și puternic zdruncinat. Metoda este, desigur, simplă, dar pentru implementarea ei cu succes este necesar să existe o forță neobișnuită. Greutatea iepurelui este de 8 kg în medie, iar agitarea se face cu o mână. Această metodă necesită multă experiență.
 5. Metodă de sacrificare cu ajutorul unui acicular. Dispozitivul este similar cu o seringă. Un ac este împușcat de pe dispozitiv, apoi străpunge creierul iepurelui, apoi vine o ucidere rapidă - metoda este mai umană și mai rapidă. Eficace dacă piercing-ul este efectuat la nivelul ochiului la ureche.
 6. Metoda de embolizare a aerului. În vena urechilor unui iepure, aerul este pompat printr-o seringă. La domiciliu, această metodă este folosită foarte rar, dar este adesea folosită în instituțiile medicale. Odată cu întruparea acestei metode de sacrificare în acțiune, blana și carnea de iepure își pierd proprietățile utile, deoarece procesul de ucidere și de evanghelizare nu vine imediat.

Așadar, sacrificarea a fost finalizată cu succes. Acum este necesar să se facă sângerarea carcasei. Pentru a implementa acest pas, trebuie să aprobați bara de distanțare și să puneți capul de iepure în jos. Picioarele posterioare ale animalului trebuie să fie plantate pe muchiile ascuțite ascuțite ale barei. Picioarele sunt crescute în funcție de lățimea cadrului. Puncția este recomandată ușor sub genunchi. În cazul în care capetele dispozitivului se încadrează între tendon și os, atunci aceasta este considerată o opțiune ideală.

Pentru a asigura fluxul normal de sânge de la iepure, ar trebui să faceți o tăietură prin artera cervicală prin gură sau să faceți tăieturi pe nas. De asemenea, este posibilă îndepărtarea ochiului. De obicei, sângele scade o medie de 6 minute. După sfârșitul timpului stabilit, trebuie să vă asigurați că ați sângerat complet. Dar înainte de acest proces este necesar să înlocuiți în avans capacitatea iepurelui. Apoi, pieile sunt îndepărtate și carcasa este tăiată.

îmbrăcare

Cu ajutorul unui cuțit ascuțit se fac tăieturi în această ordine:

 1. Îndepărtarea carcasei iepureluiPe picioarele din spate de-a lungul circumferinței din partea de sus a articulațiilor genunchiului.
 2. Mai mult, din interiorul labei, se taie peste genunchi și continuă până la următoarea labe, trecând prin secțiunea de înghițire.
 3. În partea inferioară a genunchiului, părțile anterioare, urechile și coada sunt îndepărtate.
 4. Apoi, după tăieturi, pielea este îndepărtată cu grijă din carcasă. Este necesar să se ajungă la labele din față, în cele din urmă pielea este îndepărtată din cap. Dar blana pe cap nu reprezintă o valoare importantă.

Tehnologia de îmbrăcare a piei de iepure

Tehnologia corectă de îmbrăcare a piei de iepurePentru a procesa piei de iepure, trebuie să utilizați regula. Dispozitivul este fabricat din lamele de lemn, arata ca litera "A". Șina centrală trebuie să fie în stare mobilă. Pentru o simplitate mai bună, trebuie să aplicați o regulă realizată dintr-o placă cu o lățime de 30 cm. O margine trebuie rotunjită și tăiată. Lungimea regulii este de până la 100 cm. Înlăturarea iepurelui:

 1. Este necesar să puneți pielea în apă caldă cu temperatură 40 de grade. Înmuierea durează 4 ore. Pentru a elimina paraziții, se adaugă formalină în apă cu 1 ml la 1000 g.
 2. Mai mult, îndepărtarea grăsimii (sufocare) este efectuată. Pielea este îndreptată uniform, apoi cu un cuțit cu o lamă tăioasă elimină grăsimea subcutanată. Începeți mezenterul din cap și încheiați cu coada. Cuțitul se mișcă de la mijloc spre stânga și spre dreapta.
 3. În această etapă, apa este diluată în apă și reziduurile de grăsime sunt curățate.
 4. Acid și sare Ele sunt necesare pentru eliminarea lipiciunii și întărirea durității pielii. Înmuiere durează 16 ore, se adaugă un lichid cu două linguri de sare și 55 ml de oțet.
 5. argăsire se recomandă utilizarea unui decoct de coajă de pin sau de stejar. Aceasta este singura modalitate de a crește elasticitatea și rezistența pielii.
 6. Apoi, crema se aplică pe piele - aceasta protejează împotriva uscării.
 7. Ultimul pas este uscare. Piei sunt setate în stare întinsă timp de 24 de ore.

Taierea de iepure

Taierea iepurelui în bucăți ciudateTrebuie să tăiați foarte atent carnea de iepure. O pereche de tăieturi se face în abdomenul inferior. Mișcarea cuțitului este de jos în sus. Apoi, oasele inghinale se sparg prin virajul șoldurilor în direcția spatelui. Realizați tăierea în bucăți în starea suspendată a iepurelui. În acest stadiu, organele interne sunt extrase:

 • sistemul urinar este eliminat;
 • în continuare se elimină stomacul și intestinele;
 • o vezică biliară este excizată;
 • ficatul și inima sunt îndepărtate.

După aceasta, pasărea este eliberată de distanțier. Unele dintre picioarele posterioare sunt tăiate cu capul. Carnea trebuie să aibă o culoare roșu-roz. Decuparea step-by-step a iepurelui:

 1. În plus față de zona inghinală, nu trebuie să fie tăiate sau rupte oase, altfel vor rămâne fragmente, iar acest lucru va deveni mai târziu o surpriză neplăcută. Tăierea se face în bucăți.
 2. Suprafețele grase sunt extrase din carcasă.
 3. Iepurele este tăiat peste articulații.
 4. Pe șolduri sunt separate soldurile.
 5. Piesele rămase ale membrelor anterioare sunt tăiate de tendoane.
 6. Din zona pelviană se taie partea din spate a coapsei și coapsei.
 7. Cu un iepure normal, puteți tăia o bucată de file de 300 de grame. Mai departe, în regiunea lombară, se face o incizie a tendoanelor. Carcasa se rupe la jumătate.
 8. Spatele iepurelui este tăiat în 4 bucăți.
 9. Apoi, gâtul este tăiat.
 10. Folosind o placă și un cuțit, este necesar să taie sternul în 4 bucăți. Coastele sunt de asemenea tăiate.

La sfârșitul iepurelui porționat, iepurele trebuie plasat în congelator.

Sfaturi pentru gătit

Iepurele are atât părți tari, cât și moi de carne:

 1. Sfaturi pentru gătit carne de iepurePe labele din față sunt tendoanele și mușchii. Picioarele din spate sunt mai carnale, astfel încât acestea sunt împărțite în porții și fierte în smântână cu legume.
 2. Partea centrală este cea mai delicată, înainte de a fi preparată ar trebui, de asemenea, să fie împărțită în porții.
 3. De asemenea, puteți mânca carcasa cu legume și usturoi și coaceți-o în cuptor.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Iepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metodeIepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metode
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
» » Cum se taie un iepure: tăierea în bucăți
© 2021 amigdas.com