amigdas.com

Robineți de carbură: cum să lipiți plachetele

Carbide tarsiÎn fabricarea diferitelor unelte pentru echipamente de strunjire și frezare, adezivii cu carbura sunt adesea utilizați ca marginea de tăiere. Acestea vă permit să măriți în mod semnificativ viteza de tăiere și să măriți alimentarea, sporind durata de viață a sculei în sine. Lipirea plăcilor din aliaje dure se efectuează în condiții industriale. Trebuie avut în vedere faptul că această etapă de producție a uneltelor este cea mai responsabilă, deoarece dacă faceți o greșeală, tăietorul sau tăietorul de frezat pot să se rupă sau să sări de pe sol. Să luăm în considerare caracteristicile de lipire a carburii și cât de mult îmbunătățesc instrumentul de tăiere.

Caracteristicile lipirii utilizate

Plăci cu vârf de carbură în timpul procesării are sarcina principală. De aceea, o atenție specială este acordată lipirii. Punctul de topire al materialului utilizat ar trebui să fie cu 300 de grade Celsius mai mare decât temperatura așteptată a încălzirii sculei în timpul prelucrării piesei de prelucrat. În plus, următoarele criterii sunt impuse pentru lipire:

 1. Carbida și sfera de aplicareRezistență mare și elasticitate. Aceste calități trebuie menținute în momentul creșterii temperaturii la prelucrarea piesei de prelucrat.
 2. Fluiditatea bună asigură o conexiune fiabilă a plăcii cu baza. La fabricarea tăietorilor și a laminoarelor se acordă atenție faptului că aliajul trebuie distribuit uniform pe întreaga suprafață de bază.
 3. Creșterea conductivității termice. Pentru a servi mult timp, nu ar trebui să fie încălzit în timpul funcționării. Aliajul folosit îndepărtează o parte din căldură, mărind astfel durata de viață a tăișului.

După uzura inserțiilor din carbură, este posibil să le înlocuiți. Din acest motiv, partea principală a sculei poate fi folosită în mod repetat, în absența unor defecte.

Soiuri recomandate de lipit

Cel mai adesea, următoarele aliaje sunt utilizate ca lipire:

 1. Cum se utilizează aliaje de lipit de carburăCupru-nichel, care poate rezista la temperaturi de funcționare de până la 900 de grade Celsius. Se folosește la fabricarea de unelte care sunt proiectate pentru încărcări mari.
 2. Cuprul electrolitic este, de asemenea, utilizat pe scară largă. În acest caz, încălzirea părții de tăiere a sculei poate atinge o temperatură de 700 de grade Celsius.
 3. Compozițiile din alamă-nichel sunt similare cu lipirea anterioară, dar sunt ușor mai ieftine.
 4. Alamatul este destinat utilizării la sarcini medii și încălzirea marginii de tăiere la 600 grade Celsius.

Pentru a elimina oxizii și a reduce probabilitatea de oxidare a metalelor, se utilizează un flux, de exemplu un burghiu.

Caracteristicile uneltelor cu inserții din carbură

Apăsarea plăcilor cu cap de carbură pe partea de lucru a sculei este un proces de producție complex, ceea ce mărește semnificativ costul produsului. Cu toate acestea, astăzi acest tip de execuție de tăietori și tăietori este întâlnit din ce în ce mai mult. Acest lucru se datorează următoarelor caracteristici operaționale:

 1. Cum se utilizează caseteleNu este necesar să se ascuțeze adesea muchia tăietoare și tocmai uzura acesteia poate duce la deteriorarea calității procesării.
 2. Aspectul mașinilor CNC moderne a permis creșterea vitezei de tăiere și a vitezei de avans. Productivitatea ridicată se datorează parțial utilizării tipului de instrumente în cauză.
 3. Oferă o mare precizie la tăiere. Uzura uneltelor necesită ajustarea programului de prelucrare, care nu poate fi realizat cu un dispozitiv de tăiere convențional și cu un dispozitiv de tăiere convențional.
 4. Este posibil să se obțină o calitate superioară a rugozității suprafeței. Acest lucru se datorează faptului că, la o viteză mare de procesare, robinetele de carbură nu sunt încălzite la o temperatură ridicată, iar materialul în sine nu aderă la suprafața tratată.

Există mai multe metode de bază conectarea vârfului de carbură cu baza:

 1. Tipuri de atacuricu utilizarea cuptoarelor cu gaz, cu flacără și electrice;
 2. prin intermediul unui curent de înaltă frecvență;
 3. folosind un arzător cu acetilenă-oxigen;
 4. metoda de contact, adică cu ajutorul mașinilor de sudură la cap.

Fiecare dintre metodele de mai sus are propriile sale avantaje și dezavantaje.

În concluzie, remarcăm că principalul dezavantaj al tipului de tăietori și mori în cauză este absența posibilității de ascuțire și reparație în condițiile de producție. Puteți efectua lipirea de înaltă calitate, dacă există echipament special și lipire, plăcile în sine sunt fabricate din materiale greu de manevrat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Ce este carbură de calciu pentru sudurăCe este carbură de calciu pentru sudură
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
» » Robineți de carbură: cum să lipiți plachetele
© 2021 amigdas.com