amigdas.com

Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru

Considerăm cum să testați o baterie utilizată cu un multimetruBaterii deget - baterii ale multor dispozitive moderne. Pe plan extern, astfel de produse nu pot fi distinse unul de celălalt, dar caracteristicile tehnice și costul pot varia semnificativ. Pentru a preveni probleme legate de achiziționarea de baterii care au o resursă mică sau sunt complet nefuncționale, trebuie să știți cum să verificați încărcarea bateriei.

O astfel de cunoaștere va fi deosebit de utilă în cazul în care casa a acumulat o mulțime de baterie - este posibil să se înțeleagă care dintre ele după verificare trebuie să arunce, și ce mai pot fi utilizate în dispozitive cu putere redusă.

Verificarea bateriei cu un multimetru

Pentru a detecta complet elemente defecte, va fi ușor de verificat:

 • mergeți la modul multimetru în conformitate cu măsurătorile valorii tensiunii DC;
 • Limita de măsurare trebuie să fie de 20V;
 • atingeți bine cablurile de testare ale dispozitivului împotriva contactelor bateriei testate și măsurați nivelul de tensiune;
 • ia mărturia testerului.

Dacă valorile obținute după testare sunt mai mari de 1.35V, elementul este complet funcțional și poate fi utilizat în orice dispozitiv. Când este puțin mai puțin, dar nu mai puțin de 1,2V - poate fi instalat în dispozitive care nu necesită multă energie. La niveluri chiar mai joase, bateriile nu pot fi utilizate, acestea trebuie trimise pentru reciclare.

Este de remarcat faptul că o astfel de verificare nu oferă o imagine completă, deoarece este afișată tensiunea fără încărcături (EMF).

O lanternă mică normală pentru o lanternă poate fi utilizată ca o celulă de sarcină. LED-urile nu vor funcționa, deoarece au rezistență mică. Volumul încărcăturilor ar trebui să fie cuprins între 100-200mA - astfel de indicatori pentru multe aparate electrice moderne cu o putere medie.

Un test fără sarcini este suficient pentru a elimina elementele de hrană care sunt în mod evident inutilizabile pentru utilizare ulterioară. În cazul în care testerul a arătat mai puțin de 1,2 V, atunci nu are nici un sens să se organizeze verificări suplimentare. Aici, de fapt, este cea mai simplă versiune a modului de a verifica bateria cu un multimetru.

Cum se verifică cantitatea de încărcare sub sarcină

Verificarea stării de sănătate a baterieiElementele selectate sunt re-testate. Este necesar să înțelegeți cum să măsurați capacitatea bateriei cu multimetrul sub sarcină. Procedura este după cum urmează:

 • conectarea sondei instrumentului la contactele elementului testat;
 • conectarea paralelă a componentei de sarcină;
 • așteptați 30 de secunde;
 • notați valorile.

În funcție de datele primite, bateriile sunt sortate după cum urmează: dacă rezultatul este de 1,1 V sau mai puțin, atunci aceste produse pot fi aruncate în siguranță - atunci când valoarea nu depășește 1,3 V - pot fi utilizate în telecomenzi. Dacă elementul are o încărcătură de 1,35 V și mai mult, acesta este pe deplin funcțional.

Verificarea prin măsurarea curentului

Această tehnică poate fi utilizată exclusiv pentru baterii noi și oferă posibilitatea de a evalua puterea chiar înainte de cumpărare. Poziția dispozitivului trebuie să fie în zona curentului constant. Pentru a obține măsurători adecvate,:

 • tester setat la limita maximă de măsurare;
 • Sondele instrumentului trebuie apăsate strâns la baterie;
 • la câteva secunde după oprirea valorii curente a indicatorului, scoateți cablurile de testare.

Valorile normale sunt de 4-6 amperi. Dacă valoarea este de 3-3,9 amperi, durata de viață a bateriei este redusă, dar poate fi încă instalată în echipamente portabile. Când vedeți cifrele de 1,3-2,9 amperi - pentru aparatele de uz casnic un astfel de element este puțin probabil să se potrivească, dar va funcționa pentru orice telecomandă compatibilă (nu neapărat televizor).

Unele recomandări utile

Sfaturi utile va contribui la îmbunătățirea calității utilizării bateriilor și va înțelege ce ar trebui să fie eliminate:

 1. Folosind un multimetru, verificați capacitatea de încărcareNu întârziați verificarea și sortarea bateriilor care se acumulează în casă. Dacă nu există altele noi sau sunt prea puține, le puteți folosi pe cele testate pentru un timp.
 2. Dacă acumulatorii se află în unitatea de uz casnic, atunci nu este necesară schimbarea întregului set. Adevărul este că ei nu se așează în același timp, iar cu ajutorul unei verificări va fi posibil să se găsească elemente adecvate pentru o funcționare ulterioară.
 3. Nu țineți bateriile necorespunzătoare, scoateți-le din timp de la echipamentul de la echipament. În timp, electrolitul va începe să curgă din ele, ducând la deteriorarea dispozitivelor dvs. preferate.
 4. Nu încercați să deteriorați carcasa exterioară a carcasei bateriei - lichidul care este în interior (acid sau alcalin) poate provoca arsuri chimice dacă devine pe piele.

În plus, bateriile stricate nu pot fi aruncate cu gunoi obișnuit, deoarece conțin electroliți - o substanță care afectează mediul. Dați-le puncte speciale de unde sunt trimise pentru reciclare.

Acestea sunt toate secretele despre cum să testați multimetrul bateriei și în ce dispozitive puteți aplica elementele testate. Pentru a efectua măsurătorile, este necesar doar un tester și câteva minute libere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se măsoară amperajul (curentul) cu un multimetruCum se măsoară amperajul (curentul) cu un multimetru
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să verificați puntea diodă a generatorului cu un multimetruCum să verificați puntea diodă a generatorului cu un multimetru
Cum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduriCum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduri
Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcătorCum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător
Cum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecțieCum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecție
Cum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetruCum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetru
Cum să încărcați corect bateriile litiu-ionCum să încărcați corect bateriile litiu-ion
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numaiCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numai
Verificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificațiVerificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificați
» » Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru
© 2021 amigdas.com