amigdas.com

Vacile moarte sau nu și modul în care acestea arătau

Fotografia unei vaci de marePotrivit legendele și poveștile oamenilor din sectorul maritim aflat despre sirenele misterioase care au ademenit navele pe recifele din apropierea coastei. Comparând poveștile și faptele, cercetatorii au ajuns la concluzia că acest lucru nu este ficțiune, și a servit ca prototip al sirenelor acum mamifere disparute ale unității de sirenă, care rang ca dugongs, lamantini și vaci de mare.

Vacile de mare sunt animale erbivore marine care se hrănesc cu alge. Ei au avut un temperament calm și nu au fost deloc frică de oameni, care și-au câștigat numele.

Afilierea familială a vailor de mare

Sea Cow Hydralamilas CuestaExistă două specii din cele mai mari mamifere marine din genul:

 • hidradamilas Cuesta.
 • vaci de mare.

Potrivit oamenilor de știință, primele sunt strămoșii istorici ai celor din urmă. Hydralamilas Cuesta Acestea au fost descrise pentru prima oară în anii șaptezeci, când au fost găsite rămășițele animalelor în California. Oamenii de știință sugerează că aceste mamifere au dispărut de pe fața pământului cu mai bine de două milioane de ani în urmă din cauza schimbărilor climatice. Dar ei au lăsat după ei o formă mai adaptată - vaci de mare. Animalele au trăit în apele liniștite liniștite din partea de nord Pacificul, unde era suficientă vegetație pentru mâncare.

Un pic de istorie

Prima întâlnire a oamenilor cu vaci de mare a avut loc în 1741 în timpul naufragiului Vitus Beringa. Nava a încercat să ajungă pe insulă, dar sa prăbușit. Mulți membri ai echipajului și căpitanul au fost uciși și Insula a fost numită după Beringa.

Vacă de mare StellerovaLa expediție a participat un medic naturalist Georg Steller , care a descris animalele uimitoare. După accident, atenția lui a fost atrasă de obiecte mari alungite lângă mal. La început, omul de știință ia confundat cu barci inversate, dar în curând a considerat că acestea erau mamifere marine mari. Timp de zece luni de ședere pe insulă, Steller a studiat obiceiurile și modul de viață al animalelor și a fost primul care le-a descris. Prin urmare, mamifere vaci stalker, în cinstea descoperitorului.

Toate referințele ulterioare la locuitorii marini s-au bazat pe lucrările lui Steller, care au fost publicate la zece ani după naufragiu. Steller a sugerat că mamiferele necunoscute sunt manatees. Și, ca o specie nouă, vacile lui Steller au fost descrise de zoologul german E. Zimmermann în anul 1780.

Numele oficial Hydrodamalis gigas - vacă apoasă sau uriașă a fost alocată animalelor în 1794 de către biologul suedez A. Ya Retcius. mare contribuție la studiul mamiferelor a introdus zoologul Leonhard Stejneger, care este interesat în mod activ în biografia Steller și a organizat o expediție la Insulele Commander in 1882 - 1883 de ani, unde a colectat o mulțime de scheletic rămâne de vaci de mare.

Aspectul vacii steller

În timp, vacile de mare au dobândit alte nume, dintre care una - varză . ei aparțin echipelor sirenei și sunt foarte asemănătoare cu congenerii lor, dar depășesc cu mult dimensiunea lor.

 1. Erau animale foarte mari, lungi de zece metri și cântărind până la cinci tone. Corpul vacii de mare era mare și puternic, iar capul era neobișnuit de mic. Gâtul nu era prea lung, dar foarte mobil, astfel încât vacile lui Steller și-au întors capul nestingherit în direcții diferite, precum și în sus și în jos.
 2. Membrele mamiferelor au fost reprezentate de flippers rotunjite, cu iepuri exagerate la capete, similare cu copitele de cai. Partea posterioară a corpului sa încheiat cu un lob caudal orizontal, cu o depresiune în centru.
 3. Pielea frunzelor de varza era foarte groasă și se adunase în pliuri, ceea ce făcea să pară de coaja unui stejar vechi. Și când resturile de piele au ajuns la om de știință germană, el a aflat că puterea și elasticitatea piei de animale este comparabilă cu anvelopele moderne de automobile. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că pielea a fost folosită de vânători ca material pentru bărci.
 4. Pe un mic cap erau mici ochi și urechi. Structura urechii interioare vorbește despre o audiere bună, dar animalele nu au reacționat la zgomotul apropierii bărcilor și l-au lăsat pe oameni în liniște.
 5. Gura a fost delimitată de buze moi, mobile, acoperite cu vibrări de 2 - 3 mm în diametru. Buza superioară a fost o singură bucată și nu a fost furculiță. Dinții din vacile lui Steller au fost absenți și au fost frecați cu alimente folosind platina excitat.

Echipa de sirene pentru animalele marineOamenii de știință nu au dezvăluit o diferență sexuală pronunțată la mamifere, sugerează că femelele de la bărbați diferă numai în mărime. Acesta din urmă avea o structură mai puternică și mai mare.

Vacile de mare rareori au făcut semnale sonore. Doar au inghionat când au inhalat aerul. Și când animalele au fost rănite sau rănite, au fost auzite de la gemete cu voce tare.

Comportamentul și stilul de viață al animalelor

De cele mai multe ori, mamiferele se mișcau încet de-a lungul apei puțin adânci, sprijinindu-se pe fund cu aripioare. Așa că și-au făcut mâncarea. Spatele vacii a fost întotdeauna deasupra apei și a devenit o sursă de hrană pentru păsări, care a extras crustacee din pliurile de piele.

 1. Legăturile de familie. Varza s-a adunat în turme mari. Probele adulte au fost înconjurate de animale tinere, iar afecțiunea animalelor una față de cealaltă era destul de puternică. Vacile lui Steller s-au apropiat de țărm, iar afecțiunea lor familială putea fi observată. Împreună cu bărbații și femeile au fost întotdeauna pui de casă și de anul trecut. Dacă fiica a murit, bărbații și puii au navigat în corpul ei timp de trei zile.
 2. Reproducerea. Se știe puțin despre cum se înmulțeau vacile de mare. Steller a descris că sezonul de împerechere, în primăvară, iar animalele au fost monogami, adică, asocierea are loc cu un singur partener care alege de la mai mulți candidați de sex feminin.
 3. Grijă de descendenți. Urcarea de pui a durat aproximativ un an. Vițelul nou-născut Steller cântărea cam treizeci de kilograme și ajungea la o lungime de un metru și jumătate. În primii doi ani, femeia urmărește copilul și își învață viața independentă. Iar după o dată scadentă, bărbații crescuți încep o viață independentă, dar oamenii de știință au demonstrat că legătura de familie cu mama continuă toată viața.
 4. Putere. Dieta de vaci de mare a constat din diferite alge, însă delicatema principală a fost cea de mare. De aici și numele - "varză". În timpul producției animalelor de hrană pentru o vreme, își înfipseau capetele sub apă și când au ieșit dincolo de aer, au făcut sunete sforăitoare. Iarna, mamiferele și-au pierdut greutatea, iar sub piele au putut vedea coastele.

Dugong de vaci de mareÎn rest, vacile se așezară pe spate și se mișcau nemișcat în apele de coastă. Varza a fost lent, și speranța lor de viață a ajuns la 90 de ani.

Oamenii de știință nu au putut determina dușmanii naturali, dar se știe că mulți reprezentanți au devenit victime ale elementelor naturale. Ei s-au prăbușit în timpul furtunii și au murit sub gheață în timpul iernii.

Principalele vaci stellerovyh luptător a fost un om. Era ușor să vâneze animale, pentru că le permiteau oamenilor să se alăture fără teamă. Din specimen a fost posibil să se obțină mai mult de trei tone de carne, ceea ce a fost suficient pentru a alimenta un trib de 35 de persoane timp de o lună.

habitat

Vânătoare de oameni pe vaci de mareStudiile la animale au arătat că rămășițele habitatul de vacă mare Steller a devenit mai extins acum aproximativ 20 de mii de ani, când a fost ultima cireasa de Nord și Oceanul Pacific separat de continent. Acest lucru a cauzat distribuția de vaci de mare departe la nord, de-a lungul coastei asiatice.

În anii `60 -`70, resturile de vaci au fost găsite în Japonia, California, de-a lungul coamei aleute și coasta Alaska.

Ulterior, gama de distribuție a vailor de mare a fost redusă și limitată la teritoriul Insulelor Comandante. Sa întâmplat din cauza vânătorii accidentale și din motive naturale. Și până la momentul descoperirii, mamifere erau deja pe punctul de a dispărea.

Dacă vaca de stalker a dispărut

La întrebarea: vaca de mare a murit sau nu, oamenii de stiinta raspund neechivoc „Da“ . Animalele au fost complet exterminate în mai puțin de treizeci de ani de la descoperirea lor. Animalele ferme și prietenoase s-au mutat foarte încet, astfel încât au devenit ușor pradă.

Marea vaciConform cifrelor oficiale, varza este considerata disparuta si inclusa in Cartea Neagra. Oamenii de știință cred că până la momentul descoperirii, numărul de animale a fost de aproximativ trei mii de capete. Importați imediat restricții privind vânătoarea și un an pentru a marca nu mai mult de 17 persoane. Dar contrabandiștii au continuat să fie exterminați ilegal, iar cifra reală a crescut de zece ori. Ca urmare a unei astfel de exterminări rapide în 1768, ultima vacă de mare a dispărut de pe fața pământului.

Dar mass-media și televiziunea acoperă din când în când știrile despre întâlnirile umane rare cu animalele. Există o opinie că după anunțarea oficială a introducerii vacii de mare în Cartea Neagră, animalul a fost văzut în largul coastei insulei Bering.

Există, de asemenea, câteva referiri la întâlniri cu vacile stelare deja în secolul XX. Nici o cerere nu a fost documentată, dar unii oameni de știință cred că, în zone izolate și inaccesibile ale oceanului poate fi un mic grup de aceste animale uimitoare, care ar putea fi prima domesticite viața marină.

Rudele moderne de vaci de mare

Astăzi în apele de mare puteți întâlni cele mai apropiate rude ale vacilor marine - acestea sunt dugonguri. Aceștia sunt singurii cunoscuți reprezentanți ai familiei. Ele sunt inferioare dimensiunilor predecesoarelor lor și ajung la o lungime de șase metri și o greutate de până la 600 kg.

Protecția vailor de mareCea mai mare populație dugong a fost înregistrată în largul coastei Marelui Barrier Reef din strâmtoarea Torres. Ele sunt foarte asemănătoare cu varza în structura și modul de viață, de aceea au devenit și victime ale vânătorii.

Daunele provocate de om la viața naturală, la carne, la piele și blană sunt foarte greu de supraestimat. Și până în prezent, dugongii sunt de asemenea enumerați în Cartea Roșie ca pe o specie vulnerabilă. Dacă o persoană nu oprește exterminarea criminală a unor animale rare, dugong-urile vor fi mâncate în curând, la fel ca vacile de mare.

Lucrările lui Steller și numeroasele rămășițe de vaci de mare au permis studierea completă a acestor mamifere. Oasele lor de piele nu sunt descoperiri rare, astfel încât în ​​muzeele din întreaga lume puteți vedea modelele de vaci de mare, care exprimă cu exactitate aspectul animalelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
» » Vacile moarte sau nu și modul în care acestea arătau
© 2021 amigdas.com