amigdas.com

Cum să înveți cum să laptezi și să distribuie corect o capră

Cum să laptezi o caprăLaptele de capră este util pentru noi, deoarece dă corpului substanțele utile necesare. În special, medicii recomandă lapte de capră copiilor mici, deoarece nu provoacă reacții alergice, spre deosebire de laptele de vacă.

Deci, dacă vă decideți să păstrați o capră acasă pentru un lapte minunat, trebuie să învățați cum să-l lapte în mod corespunzător. Elementele principale ale acestui proces vor fi descrise în acest articol.

Pregătirea unei caprine pentru muls

Hrănirea și păstrarea caprinelorÎnainte de începerea procesului de muls este necesar să vă pregătiți și să pregătiți o capră. În timpul mulsului este necesar să fie într-un șorț și brațele. Mâinile nu trebuie să fie murdare sau umede. Instrumentele necesare pentru muls trebuie curățate.

Umerul caprei nu trebuie să fie murdar. De asemenea, este important să nu existe blană pe uger, deoarece murdăria aderă bine la acesta. De asemenea, trebuie spălat cu apă caldă. în special bine trebuie să vă spălați sfarcurile. La sfârșitul acestui lucru, umerul ar trebui să fie șters. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un prosop steril sau un prosop de unică folosință.

Fată de muls o caprăPentru a ușura procesul de muls, trebuie să vă masați ugerul. Datorită acestui lapte va curge mult mai bine: trebuie să masați bine ugerul, după ce ați aplicat crema pe mâini.

Înainte de muls, este necesar să lapteți puțin lapte într-un recipient special desemnat. Acest lapte nu poate fi beat, deoarece poate avea germeni.

important momente, care ar trebui luată în considerare la mulgerea unei caprine:

 • O femeie care mulge o caprămulgerea unei caprine este posibilă numai după ce a fost ancorată pentru prima dată, dar nu înainte;
 • nu puteți obține lapte mai mult de trei ori pe zi. În sezonul rece puteți lapte de două ori, iar în sezonul cald - trei;
 • Este necesar să se lapteze capra la timp, fără a schimba programul;
 • Cu o capră este necesar să te abordezi bine: nu poți să strigi sau să bați;
 • Apărarea cașmirului de caprălapteaza animalul in acelasi ritm. Nu puteți sparge sau încetini acest proces, deoarece cantitatea de lapte va scădea;
 • Este necesar să goliți complet ugerul, astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească cu mastita. Laptele final este destul de gras. În el să fie de la 10 la 12 procente de grăsimi;
 • în timpul alăptării este necesar să se dea animalelor o prăjitură de făină de floarea soarelui o dată pe zi, astfel încât să fie mai mult lapte;
 • în timpul mulsului, nu trebuie să trageți mamelonul în jos, deoarece sfarcul poate fi rănit, din cauza căruia va exista o mastită.

Opțiuni pentru muls

În cazul în care doriți să recurgeți la utilizarea unei mașini speciale de muls, este necesar asigurați-vă că citiți instrucțiunile atașate la acesta. Dispozitivele diferă în ceea ce privește designul și recomandările de utilizare, deci este foarte important să țineți cont de toate punctele.

Cum să mănânci corect o mașină de muls de capră

Este necesar să se respecte următoarele reguli atunci când se mănâncă o capră:

 • Mașină de mulscurățați unitatea de muls și verificați dacă este utilizată. În toate recipientele pentru sfârcuri trebuie să existe un vid;
 • pune capra pe o mașină specială de muls și o repara. De asemenea, animalul ar trebui hrănit;
 • spală-ți mâinile;
 • spală-ți sfarcurile cu apă caldă și săpun;
 • urmatorul pas va fi masajul ugerului;
 • Mașină de muls de caprăatunci primele șanțuri de lapte sunt predate capacității atribuite în mod special;
 • Umerii, împreună cu sfarcurile, se freacă cu un prosop curat. Nu puteți lapte o capră cu un uger umed, deoarece poate provoca mastita sau iritația mameloanelor;
 • Este necesar să puneți recipientul de muls pe mamelon și să porniți mașina;
 • Dispozitivul de muls este deconectat când laptele se oprește;
 • astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească și să nu diminueze producția de lapte, este necesar să laptați laptele în exces cu mâinile;
 • Mamele trebuie dezinfectate prin mijloace speciale;
 • după aceste acțiuni, capra trebuie returnată la locul ei și hrănite cu fân sau lucernă. De asemenea, are nevoie de apă. Astfel, în timpul mesei, animalul va sta;
 • atunci ar trebui să spălați mașina de muls folosind manualul.

Cum să laptezi o capră cu mâinile tale

Pentru a face mulsul de capră manual, este necesar cunoaște toate caracteristicile acestui proces. Apoi, va fi descrisă varianta de muls cu un pumn:

 • Tipul care mănâncă o caprăMai întâi, fixați capra într-o mașină specială și o hrăniți;
 • următorul pas este dezinfectarea mâinilor;
 • în plus, este necesar să se apropie de o capră;
 • spălați sfărunchii de apă caldă. După aceea, ștergeți-le cu un prosop curat;
 • luați din nou mamelonul de sus, cu ajutorul indexului și degetului mare;
 • este necesar să strângeți mamelonul până când curge laptele;
 • După aceasta, primele băuturi ar trebui să fie băutate într-un recipient special desemnat;
 • apoi la rândul său și într-un ritm trebuie să apăsați pe sfârcuri cu toate degetele. Laptele trebuie administrat într-un recipient curat;
 • după muls, masajul ugerului și procesarea acestuia.

Există încă o variantă de muls. Se numește moldovenească. Este potrivit doar pentru nondairy specii de caprine, pentru că au glande mamare slab formate.În lapte de capră cu această metodă de muls se pot sparge capilarele și laptele va fi cu sânge. Deci:

 • Modul moldovenesc de muls o caprăfixați capra în mașină;
 • mâna mea;
 • stăm în spatele caprei;
 • Sfarcurile mele și le frecați.
 • Ținem un uger cu ugerul, iar celălalt - dăm laptele;
 • apoi luați umedul cu ambele mâini și stoarceți restul de lapte de la sfârcitori;
 • Apoi repetăm ​​ultimii pași descriși în alte metode.

Cum să omori o capră după primul miel

Capră după mielCând trece prima lactație, nu este atât de ușor să laptezi o capră. Din acest motiv, este important să știți cum să procedați corect. Este important ca animalul să fie folosit în mâinile gazdei.

Cu patru săptămâni înainte de a fi mișcare periodic masajul ugerului.

După prima mamifere în timpul alăptării, capra trebuie să fie muls de cinci ori pe zi.

Câte caprine oferă lapte pe ziPentru un începător în această afacere, o astfel de ocupație poate părea dificilă, din acest motiv este necesar să se obțină ceea ce este necesar competențe și obișnuiți cu mulsul. Caprele, care sunt destinate producției de lapte, trebuie să înceapă să se distribuie imediat, pe măsură ce acestea se desprind.

Nu dați puii să se apropie de mama: dacă ei înșiși beau lapte, ugerul se poate deteriora. Caprele mici trebuie separate de capră și păstrate într-o cameră separată, dar astfel încât să poată vedea mama. Caprele de bebeluși trebuie hrănite cu colostru dintr-un recipient special.

Capătul de la capră după vagabondPentru a scapa capra după vagin, ar trebui să fie bine fixată într-o mașină specială. Capra trebuie să fie tratată cu tandrețe, altfel va începe să se înțepenească și să se înfurie.

În compartimentul pentru hrana animalelor, trebuie să se pună un pic de boabe pentru a calma animalul.

După miel este important lapte capră în același timp în fiecare zi. În primul rând, este mai bine să lapteți capra cu pumnul. Acest tip de muls a fost deja descris mai sus.

În termen de trei zile de la miel toate Laptele trebuie administrat copiilor.

Creșterea caprinelorDupă șapte zile, începeți să mulgeți deja capra trei ori pe zi. Este mai bine să o faceți dimineața - la ora șapte, după-amiaza - la ora o seara - la șapte. Un copil ar trebui să fie băut de patru ori pe zi. Când au deja o lună, o capră poate fi muls doar de două ori pe zi. Caprele mici la acea vârstă trebuie hrănite cu lapte, care este amestecat cu alte alimente.

Laptele de capra nu este un proces atât de complicat, cum ar părea la prima vedere. Puteți învăța cum să laptezi o capră fără probleme independent, nu recurge la ajutorul profesioniștilor. Este important să se studieze mai întâi partea teoretică, numai după aceea este necesară trecerea la partea practică. Aceasta este cea mai importantă recomandare.

Alegeți varianta caprelor de muls, pe baza numărului de capre: dacă nu sunt suficiente, puteți să le faceți prin mulgerea manuală. Dar dacă aveți o mulțime de capre, ar trebui să utilizați întotdeauna mașina de muls.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?
Mastita la o capra: specie, cum se trateazaMastita la o capra: specie, cum se trateaza
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Cum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapteCum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapte
Masina de muls pentru capre de catre mainiMasina de muls pentru capre de catre maini
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Amestec pe lapte de capră Nanni și carbităAmestec pe lapte de capră Nanni și carbită
Alimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiiiAlimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiii
Lapte natural de capră și proprietățile sale beneficeLapte natural de capră și proprietățile sale benefice
» » Cum să înveți cum să laptezi și să distribuie corect o capră
© 2021 amigdas.com