amigdas.com

Borcan de frezat: soiuri și scopul principal

Caracteristicile tăietoarelor de găuritPentru a obține o gaură exactă cu puritatea adecvată, în industria mecanică, piesa este supusă procesării suplimentare. Pentru a face acest lucru, mașinile de găurit folosesc echipament special. Cel mai adesea pentru prelucrarea diferitelor găuri este instalat un tăietor plictisitor cu un design diferit. Astfel de dispozitive sunt utilizate pe mașini de frezat, precum și pe strunguri.

Soiuri de incisivi

Descrierea tipurilor de mașini de frezatBornele de împrăștiere sunt împărțite în mai multe subgrupe, în funcție de parametrii principali. Hrănirea pe mașină poate avea mai multe direcții. Având în vedere acest fapt, incisivii pot fi: stânga-dreapta.

Pentru fiecare tip de orificiu este selectat construcția necesară a uneltelor. Acest lucru depinde de precizia procesării și de timpul de funcționare. În funcție de design, instrumentul este împărțit în mai multe tipuri:

 • Liniile drepte. Axa suportului coincide cu linia capului de tăiere. Uneori se menține paralelismul axelor.
 • Bent. La sculă, axa capului poate să devieze de la o anumită parte la axa suportului.
 • Curbat. Suportul are o axă curbă.
 • Trase. Suportul este mai lat decât capul sculei.

Trebuie să spun că uneori aceste forme nu sunt suficiente. Mai ales când piesa are o formă complexă. În special pentru astfel de cazuri, designerii se dezvoltă tipuri unice de unelte de foraj.

Forma suportului este împărțită în mai multe tipuri de tăietori:

 • Runda.
 • Dreptunghiular.
 • Square.

Metoda de fabricație este, de asemenea, afectată de clasificarea instrumentului. Snap-in este împărțit în grupuri:

 • Solid. Instrumentul este confecționat dintr-un material omogen.
 • Compozit. Pentru realizarea piesei de tăiere se utilizează o inserție din carbură. Poate fi fixat pe suport cu un șurub convențional sau lipit.

Scopul principal al instrumentului

Scopul principal al tăietorilor plictisitoriAceastă unealtă de tăiere este utilizată în construcția de mașini pe o varietate de mașini: frezare, frezare, strunjire, strunjire.

Cu acest instrument, prelucrarea celor mai diferite părți, cu o anumită precizie. Pentru a obține produsul de forma dorită, mai multe straturi de metal sunt scoase din piesă. Pentru aceasta, este bine fixat în suportul de scule.

Suprafața de lucru a sculei are muchie foarte ascuțită asemănătoare unei pană. Se taie în piesa de prelucrat, deformează suprafața exterioară. Ca rezultat, începe să cip. Suprafața frontală a sculei îl schimbă, transformându-l în tavă.

Progresiv mișcarea continuă, procesul de așchiere nu se oprește, formarea jetoanelor continuă. Aspectul său depinde foarte mult de mai mulți factori:

 • Viteza de rotație a piesei.
 • Feed.
 • Lichid de răcire.

În funcție de tipul de operare, echipamentul este împărțit în mai multe tipuri:

 • Pornirea.
 • Mortezare.
 • Rindeluire.

Pentru a deplasa piesa de prelucrat împreună cu scula în direcție orizontală, se montează tăietorul de tăiere. Dacă tăierea are loc vertical, utilizați un dispozitiv de crestare. Ambele dispozitive funcționează pe același principiu. Ele diferă de echipamentul de cotitură similar, deoarece pe această mașină procesul de tăiere este continuu. Atunci când se efectuează așezarea sau ștanțarea, alimentarea are loc numai în timpul cursei de lucru.

Conform procesului tehnologic, procesarea pieselor de prelucrat poate avea mai multe operațiuni:

 • Blister.
 • Poluchistovuyu. Cutterul are o inserție de tăiere cu o margine de tăiere rotunjită. Ca urmare, rugozitatea suprafeței este îmbunătățită.
 • Finală.
 • Întoarcere subțire.

Procesarea găurilor cu surzi

Utilizarea uneltelor de găurit pentru prelucrarea găurilor orizontaleFoarte des există modele în care piesele nu au găuri prin găuri. Pentru a le risipi, pentru găurile oarbe se folosește un tăietor special, plictisitor. Toate tipurile de acest instrument sunt standardizate. În GOST puteți vedea dimensiunile tăișului, precum și designul acestuia.

Atunci când este necesar să se proceseze găuri orb, inserție de tăiere sub forma unui triunghi. Pentru confortul muncii, partea de lucru a titularului are o cotă mică. Prin diametrul orificiului este selectată dimensiunea adecvată a suportului.

Plictisitor prin găuri

Pentru a utiliza un cuțit curbat, o gaură este pre-forată în piesa. Adâncimea sa este direct proporțională cu dimensiunea titularului. Cu cat este mai lunga, cu atat este mai mare adancimea gaurii. Grosimea stratului de metal care urmează a fi îndepărtat, sub acest tratament, este aproximativ egal cu valoarea îndoirii părții de tăiere.

Instrument de foraj pentru strunguri

Instrument de foraj pentru strunguriElementele de strunjire sunt considerate una dintre cele mai importante operațiuni de inginerie mecanică. Cu ajutorul unei scule plictisitoare se efectuează prelucrarea orbilor sau a găurilor.

Utilizarea unui instrument de perforare face posibilă obținerea procesare de înaltă precizie și o duritate excelentă a suprafeței. Operațiile de foraj se efectuează numai în anumite situații:

 • Când găurirea nu dă dimensiunile exacte și cerința curată a suprafeței.
 • Instrumentul necesar nu este disponibil pentru a obține diametrul necesar.
 • Este necesar să se obțină o gaură dreaptă cu locația exactă a axei. Diametrul găurii care este prelucrat este mult mai mare decât mărimea standard a burghiului.
 • Lungimea găurii foarte mică.

Pentru tratarea metalelor neferoase, a materialelor plastice și a altor materiale ușoare, se folosesc tăietoare pentru fabricarea acestora oțel de scule. Dacă în capul de lucru este instalată o inserție din carbură, se utilizează un oțel inoxidabil puternic.

În timpul funcționării, piesa de tăiere începe să se uzeze, placa de carbură este cioplit. Cutterele trebuie re-ascuțite.

Strângerea elementelor de tăiere ale tăietorului

Metoda de fixare a sculei de găuritMașina are un suport special pentru scule. Mai multe incisivi pot fi reparate în același timp. Instrumentul este blocat cu șuruburi speciale. Instrumentul trebuie să fie paralel cu axa de centrare a mașinii. Capul de tăiere al sculei ar trebui să privească axul.

Turner, setând un tăietor, își stabilește vârful. Trebuie să coincidă cu axa centrului mașinii (permisă ușor deasupra centrului). Dacă setați vârful sub axa centrală, partea din spate a instrumentului va lovi piesa de prelucrat.

Pentru a controla precizia, tăietorul este alimentat direct în partea superioară a oricărui cap de capăt. Se efectuează ajustarea folosind tampoane de grosimi diferite. Și ar trebui să fie doar doi. În caz contrar, instrumentul va vibra.

Extrumați scula din suportul de scule ar trebui să fie minim. Dacă accidentul este prea mare, puterea instrumentului va fi mult mai mică. În timpul plictisitorului, pot apărea vibrații. Fixarea instrumentului trebuie să fie foarte fiabilă. Asigurați-vă că utilizați două șuruburi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cncClasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cnc
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Planificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelorPlanificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelor
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâiniEfectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
» » Borcan de frezat: soiuri și scopul principal
© 2021 amigdas.com