amigdas.com

Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere

Înghețată bastardăUn somn cu șuvoi sau un somn comun este un pește de acvariu popular. De asemenea, se numește panzirnik de paie, somn și un coridor de gălbenele. Este un pește din familia Cataclysm Soma, trăiește ca un pește de acvariu pentru mai mult de 100 de ani.

Coridoarele trăiesc în rezervoarele de apă dulce braziliene și argentiniene.

origine

Numele peștelui este compus din cuvinte latine: cory - cască, doras - piele, palidă - cenușă (culoare pește). Catfish îi plac locurile liniștite, înverzite cu alge, cu noroi, fără curent. Acestea sunt pescuitul de fund, care iubesc un fund silos în care puteți găsi o cantitate mare de alimente.

descriere

Creșterea somnului în acvariuPieptene rotunjite, spate rotunjite și cap, O aripă triunghiulară ascuțită este un somn păros. Corpul somnului este acoperit cu plăci de armură în locul balanțelor.

Dimensiunea depinde de sex: bărbat - până la 6,5 ​​cm, femeie - până la 7,5 cm. Colorarea peștilor: spate de măslină, maro palid la aripioare, auriu pe abdomen: plin de albastru și verde. Forma aripii la masculi și femele diferă, la femele mai rotunjite. Aripa este transparentă, vârfurile sale ascuțite protejează peștii de dușmani. Gura este situată la partea inferioară, astfel încât ar fi mai convenabil să examinăm fundul. Două tendriluri pe buza superioară ajută somnul la fața locului să găsească alimente în partea de jos și naviga în apă tulbure.

Particularitatea coridorului este petele. Ele sunt unice în fiecare somn, nu se repetă niciodată. Petele sunt pe întregul corp și au o formă neregulată.

La fel ca orice specie reprezentativă de somn pestriț, are spini ascuțiți. Ele sunt situate sub ochi și pe aripioare. Funcția principală a acestor spini este protectoare. Dacă prindeți somnul cu o plasă, ei se vor agăța și vor deveni confuzi. Prin urmare, peștii ar trebui să fie prinși cu o plasă dintr-o țesătură densă sau dintr-un recipient de plastic.

Modul de viață al somnului cioplit este în cea mai mare parte noapte, dar poate fi activ și în timpul zilei. Koridoras trăiesc mai mult într-un acvariu, unde temperatura apei este scăzută. Durata medie a gălbenelelor este de la 3 la 5 ani. Catfish sunt adaptate pentru a înghiți aerul. Pentru aceasta se ridică la suprafața apei și fac o "inhalare". Mai târziu, aerul se dizolvă în intestin. Motivul pentru înghițirea frecventă este aerarea slabă a acvariului.

Spotul de somn observat are o caracteristică unică: poate face un sunet cu aripioarele sale pectorale. Acest lucru se întâmplă în timpul reproducerii sau atunci când coridorul este speriat.

Diferența sexuală

Primul semn prin care puteți determina femela este lățimea corpului. Femelele sunt mult mai largi, mai mari, abdomenul este mai rotunjit. Aripile sunt, dimpotrivă, mai mari la masculi. La bărbați, aripioarele anal sunt mai clare decât la femele. În ceea ce privește colorarea, masculii sunt mai luminoși decât femelele.

Somnul pătat a câștigat popularitatea datorită îngrijirii sale nemaipomenite.

  • Alimentația somnuluiSe adaptează rapid acvariilor de orice dimensiune.
  • Dacă există mai multe somnuri în acvariu, atunci aceasta nu este o problemă, ele sunt prietenoase unul cu celălalt, preferă să trăiască în ambalaje. În apropiere se poate trăi și alte tipuri de pește: guppy, neoane, „de aur“ de pește, Platypus, ghimpi, ciclide pitice, Kilfish, viviparus, Danio, Tetra. Pestele iubitor de căldură nu se poate întâlni cu somnul pătat, deoarece acesta are nevoie de apă rece. Alte somn nu-i plac peștii mari și prădători.
  • Partea de jos a acvariului ar trebui să fie întunecată în culoare, de la pietriș, pământ puțin adânc și nisip. Somnul cu creveți îi place să întoarcă terenul în căutarea hranei, așa că ar trebui să fie ușoară și superficială.
  • Lumina trebuie să fie slabă, difuză. Această lumină este considerată confortabilă pentru somnul tăiat.
  • Deoarece somnul cu pătrunjel cum ar fi să se ascundă, este mai bine să plantați plante vii într-un acvariu, să luați locurile, adăposturi artificiale. Dacă în acvariu există plante plutitoare, acestea vor contribui la crearea unei lumini difuze, care urcă atât de mult. Dar nu plantați excesiv acvariul atunci când suprafața apei este complet acoperită de plante. Într-un astfel de caz, somnul tăiat nu poate găsi acces la aerul înghițit.
  • Condiția principală pentru păstrarea somnului ciudat este temperatura apei. Indicatorul optim este de 22-25 grade. În cazul în care camera este fierbinte, atunci apa trebuie monitorizată cu atenție și răcită. Apa se potriveste mai bine cu o aciditate scazuta, slaba. Trebuie remarcat că în apele dure, coridoarele pot, de asemenea, trăi. Pentru a schimba adesea apa într-un acvariu cu un somn pestriț nu urmează, nu mai des decât o dată pe săptămână.

Furaj pentru somn

Somnul cu cremă nu este dornic să mănânce. Deoarece principala metodă de hrănire este colectarea alimentelor din partea inferioară, cele mai potrivite alimente pentru ele vor fi bucăți de scufundare. Alimentele pot fi sub formă de fulgi, tablete, granule. Moliile și tuburile se adună ca și cum ar fi, ele vor fi mâncare ideală pentru pești. Principalul lucru este că alimentele sunt grele de greutate și cade la fund.

reproducere

Cum să ai grijă de ședătorii de peștiPentru reproducerea coridoarelor este necesar un acvariu pentru reproducereLa un astfel de acvariu locuiește o femeie și un cuplu de bărbați. Când peștii sunt pregătiți pentru reproducere, trebuie create condițiile necesare. Ar trebui să fie aproape de naturale. În condiții naturale, somnul se dezvoltă în timpul sezonului ploios. Pentru a crea condiții similare în acvariu, ar trebui să înlocuiți 30% din apă cu un răcitor (2-3 grade), să puneți icre într-un loc însorit și să întăriți aerarea. În această perioadă, furajul ar trebui să fie doar viu și proteic - un om de țevi, o vierme de sânge. Dieta proteică pentru somn servește ca un semnal că este timpul să se reproducă.

Pentru a înțelege că femelele sunt gata să reproducă, trebuie să monitorizați culoarea abdomenului: ar trebui să se estompeze. Și, de asemenea, prima rază a aripii dorsale reddens. Un alt semn al dorinței, dacă femeia este tare. Activitatea peștilor este considerată un alt semn de pregătire pentru reproducere.

Procesul de reproducere începe cu jocul bărbatului cu femela. El flirtează, gâdilind părțile laterale ale antenei feminine, așa că o stimulează. Apoi, somnul de sex masculin punctat face o pozitie, îndoind la un unghi drept, opus nasului femeii. El eliberează laptele, pe care femeia îl înghite mai târziu. După ce a trecut prin intestin, Laptele este eliberat în caviar, care este situat lângă aripioarele pelvine. Unii oameni de știință cred că în acest moment femela nu înghită laptele, ci îi trece prin branhii și se atașează de caviar. În orice caz, procesul durează mai mult de o oră.

Peștele se poate îmbolnăviUn cuplu de somn pregătește un loc în avans, unde va fi atașat caviarul. Poate fi un pahar, o plantă sau un filtru. Curățesc acest loc, creând condițiile necesare pentru caviar. Procesul se repetă până când sunt fertilizate două sau trei sute de ouă. Somnul cret poate să-și mănânce ouăle, așa că părinții sunt mutați imediat în locul lor original, iar caviarul este lăsat să se coacă. Rata de maturare depinde de temperatura apei: mai cald, cu atat mai repede. Perioada medie de maturare în apă caldă este de 6 zile, în răcire - 8 zile.

Atunci când există prăjiți, este necesar să se controleze strict habitatul. Apa din acvariu trebuie să fie întotdeauna curată. Malkov este hrănit cu furaje, microchurch și larve din Artemia. Masculii de somn cresc destul de repede: 1 cm pe lună. Astfel, după 6 luni, va fi pești adulți.

Boli de somn cu pietre

În cazul în care somnul lent, se mișcă puțin sau are un apetit sărac, apoi sa îmbolnăvit. Peștele bolnav trebuie izolat imediat. Cauzele bolii peștilor:

  • diferențele de temperatură;
  • o cantitate mare de nitrați în apă (în colții de pește tind să moară);
  • Apă sărată (în astfel de somn de apă pieri).

Un somn cret este un mic pește frumos de acvariu. Chiar și un acvarist novice poate face față cu ușurință conținutului acestui pește. Aceste creaturi pașnice și liniștite vor fi asistente excelente ale oricărui acvariu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Catcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuitCatcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuit
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
» » Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
© 2021 amigdas.com