amigdas.com

Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu

Plante de acvariuLudwigia este o plantă frumoasă de acvariu aparținând familiei Kipreiny. Este populară nu numai printre acvaristi, dar este deseori aleasă pentru echiparea rezervoarelor artificiale în zonele locale. Wild ludwigia preferă apă caldă și climă blândă, prin urmare, este comună în apele subtropicale și tropicale. Până în prezent, sunt cunoscute șaptezeci și cinci de specii din această plantă.

În acvarii, ludwigia potrivite pentru conținutul plutitor liber și pentru plantarea în pământ. Practic toate soiurile acestei plante preferă să fie în apă. Cele mai spectaculoase și mai răspândite tipuri de spray sunt:

 • Ludwigia se târî.
 • Ludwigia este verde.
 • Ludwigia este o tornadă.
 • Vedere la Super Roșu.

Condiții de detenție

Cum să păstrați plantele în acvariuDacă urmați regulile conținutului, veți obține o plantă sănătoasă, în creștere și frumoasă. Dacă condițiile nu se potrivesc cu locuitorii acvarienilor, atunci începe să se usuce, să crească și să-și piardă culoarea.

Deoarece ludwigia este o plantă termofilă, are nevoie de o temperatură a apei de douăzeci de grade până la douăzeci și opt de grade. Apă rece sau rece încetinește puternic creșterea și dezvoltarea, iar cald împreună cu o bună îngrijire provoacă înflorire.

De asemenea, este important să înțelegeți că fotosinteza este una dintre modalitățile de a hrăni plantele și că au nevoie de o zi de lumină de zece până la douăsprezece ore. Prin urmare, acvariul ar trebui să fie localizat astfel încât razele soarelui să lovească frunzele ludwigiei. Deci își menține culoarea.

Deoarece această plantă are un sistem rădăcină foarte dezvoltat, nu are nevoie de o plantare profundă și este stabilită chiar pe suprafața solului. Pentru întreținerea oricărui tip de ludwigia este mai bine să folosiți nisip grosier, deoarece este mai bine aspirat în acest sol.

Pentru a obține de la o plantă câțiva nu trebuie să-și petreacă mult timp și efort. Ludwigia se propagă într-o manieră vegetativă, așa că e suficient să spargem o tulpină de zece centimetri dintr-o plantă adultă și apoi să o lăsăm să plutească într-un acvariu sau să fie ancorată în pământ.

Tipuri populare de plante de acvariu Ludwigia

Ludwigia repens sau creeping ludwigia este o plantă frumoasă de acvariu cu tulpini lungi care cresc până la patruzeci de centimetri. Frunzele acestei specii sunt lucioase, au o formă ovală. Ele sunt pictate în două culori în același timp:

 • Placa superioară are o culoare verde închis.
 • Placa inferioară este roșu purpuriu.

Planta se simte cel mai bine în apă scăzută, deci este mai bine să o poziționați în partea din spate a acvariului. În prim-plan, cryptocoryna vendt și anubis nana vor arăta grozav.

Deoarece Ludwig târâtoare place apă curată, iar placa organică tinde să se așeze pe frunzele sale, ceea ce face culoarea plictisitoare și, practic, strică toată frumusețea plantelor, ar trebui să se schimbe în mod regulat apa din acvariu. Experții recomandă acest lucru cel puțin o dată pe săptămână.

Ludwigia creeping este saturata de lumina si cu ajutorul ei mentine culoarea de tulpini si frunze. În zece - Douăsprezece ore pe zi această plantă trebuie să fie iluminată. Puteți face acest lucru cu o lampă și instalând acvariul mai aproape de fereastră, astfel încât razele soarelui să atingă repetările.

Atunci când alegeți lămpi pentru iluminare, alegeți un corp de iluminat fluorescent cu o capacitate de jumătate de watt pentru fiecare litru. Această specie preferă solurile nutritive pentru acvariile care conțin lut. Pentru o bună dezvoltare a plantelor, apa joacă un rol important. Asigurați-vă că acordați atenție caracteristicilor cerute, înainte de a umple acvariul:

 • Temperatura necesară este de la douăzeci la douăzeci și patru de grade.
 • Rigiditatea nu este mai mare de zece dGH.
 • Aciditatea la șase - o dată la pH.

Ludwigia creeping necesită suplimente nutritive, și anume îngrășăminte cu conținut de fier. Reproducerea se înmulțește, precum și alte soiuri de ludwigia - vegetativ, cu ajutorul butașilor. Dacă doriți să obțineți câteva plante, tocmai ați tăiat una din lăstarii sau vârful unui ludwigia târâtoare pentru adulți și apoi l-ați plantat puțin în pământ.

Dacă păstrați guppy, mollies sau gourami, apoi creeping ludwigia va fi o alegere excelentă pentru proiectarea acvariului și va servi ca un adăpost excelent pentru pești.

Roșu Ludwigia Super Roșu

Ludwigia roșie este o plantă acvatică cu frunze de culoare roșie. Pentru a-și menține culoarea în forma sa curată nu este o sarcină ușoară, poate fi remarcat chiar că Super Roșu necesită mai multă grijă decât alte luduni. Că frunzele nu se schimbă în culoarea roșie trebuie să urmați aceste reguli:

 • Planta trebuie alimentată cu îngrășăminte fosfatice și îngrășăminte cu conținut de fier.
 • Roșu ludwigia are nevoie de iluminat bun și puternic.
 • Apa trebuie verificată periodic pentru dioxidul de carbon.

Ludwigia roșie și verdeÎn roșu, această plantă are nu numai frunze, ci și tulpini. Din cauza aspectului său spectaculos, este foarte popular printre acvaristi. Super Red nu este o specie separată, este una dintre varietățile de ludwigia târâtoare. Principala diferență față de strămoș în plus față de culoare, este forma ondulată a frunzelor. Lungimea lor este de trei centimetri, iar lățimea este de aproximativ unu.

Desigur, ludwigia roșie nu este la fel de luxuriantă ca și târârea, dar foarte vizibilă și arată bine în acvariu. Ea crește destul de încet. Se uită efectiv la peretele frontal al acvariului pe fundalul algelor verzi. Chiar dacă apa este bogată în azot, Pliantele din această varietate de ludwigia nu sunt acoperite cu verdeață.

Ludwigia tornadă

Ludwigia tornadă - o planta acvariu destul de neobisnuita. Se compune dintr-o tulpină foarte groasă și frunze răsucite. Poate trăi atât în ​​apă acidă, cât și în apă moale, dar are o natură capricioasă și anumite solicitări de condiții de detenție. Atunci când alegeți această instalație pentru dotarea acvariului, acordați atenție nevoilor sale:

 • Instalatii pentru aviatieTemperatura apei este de douăzeci până la douăzeci și cinci de grade Celsius.
 • Aciditatea este pH-ul cinci-șapte.
 • Duritatea apei de la trei la cinci dGH.
 • Planta are nevoie de îngrășăminte care conțin dioxid de carbon.
 • Apa nu trebuie să conțină o cantitate mare de var.
 • O sfințire puternică va ajuta planta să devină luxuriantă și să mențină strălucirea frunzelor și să le dea o nuanță roșiatică-brună.

Tornada are nevoie de o lumină de zece până la douăsprezece ore. Pentru iluminare, lămpile fluorescente de 0,4 wați pe litru de apă sau lămpi cu incandescență de la douăzeci și cinci la patruzeci de wați vor funcționa bine. Supraîncălzirea plantei nu ar trebui să fie, deoarece pliante tornado sensibile și sensibile pot fi arse.

Verde Ludwigia

Cum să aibă grijă de planteGreen ludwigia este, de asemenea, o instalație foarte populară pentru echiparea acvariilor. De asemenea, este foarte comun în natură și se găsește în aproape toate rezervoarele de apă dulce. Are o tulpină lungă, ramificată, cu muguri laterale. Creșterea tulpinii de ludwigia verde Continuă până când ajunge la suprafața acvariului, după care planta se oprește în creștere. Frunzele au o formă rotunjită ușor alungită, situată în perechi pe butași mici. Tulpinile, frunzele, lăstarii, butașii sau mai degrabă întreaga plantă sunt colorate complet într-o culoare saturată verde, care a influențat numele.

Plantați această specie pe spatele sau mijlocul acvariului. Câteva ramuri de moduri verzi de ludwigia pentru a decora zone destul de mari. Datorită culorii sale, se evidențiază foarte puternic pe fundalul altor plante acvatice de aceeași culoare. Creșterea este foarte rapidă, dar poate fi controlată prin tăiere, astfel încât să puteți modela aspectul bucșei.

În comparație cu alte soiuri de ludwigia, verde este cel mai nemanipulat și foarte simplu conținut. Este capabil să se așeze în aproape orice condiții, dar dacă planta este plantată într-un sol nutritiv, culoarea sa va deveni mult mai strălucitoare. Din cauza lipsei de substanțe utile, aceasta începe să putrezească la rădăcini. Iubește lumina strălucitoare, se propagă vegetativ prin separarea lăstarilor laterale de un tufiș adult. Creste până la douăzeci de centimetri în lungime.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivităCare sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Bază unică: plantare și îngrijireBază unică: plantare și îngrijire
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Caracteristicile plantelor de acvariu ElodeaCaracteristicile plantelor de acvariu Elodea
Cât durează să mențină apă pentru acvariu?Cât durează să mențină apă pentru acvariu?
Știrea de acvariu și condițiile din conținutul săuȘtirea de acvariu și condițiile din conținutul său
» » Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
© 2021 amigdas.com