amigdas.com

Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură

Îngerul trăiește în naturăDestul de ciudat, dar iepurii sunt animale foarte populare. Toate tipurile de jucării cu aceste animale mici drăguțe umple magazine și fac copiii fericiți, sunt eroi ai multor povești și la vederea păsăricii încep cu toții să zâmbească dulce. Dar, de fapt, se știe că existența în sălbăticie nu este o chestiune ușoară. Este mai bine să înțelegeți ce ajută acești copii să supraviețuiască în condiții dure și la ce se hrănește iepurele.

Caracteristici generale

Toate păsările au similarități în aparență, inclusiv urechile lor lungi, picioare foarte surprinzător de puternice din spate, coada, foarte scurt, moale si pufos, precum și tot corpul animalului. Caracteristica principală a urechii este claviculă subdezvoltată. Interesant este faptul că, spre deosebire de cele mai multe animale, iepurii sunt mult mai mari decât bărbații. Lungimea animalelor variază de la 28 la 80 de centimetri, și greutatea corporală medie - 6 kilograme.

Particularitatea pe care am menționat-o deja, și anume picioarele lungi și puternice din spate, permite animalelor nu numai să sară înaltă, ci și să alerge foarte repede: un animal mic pot dezvolta viteze de până la 70 de kilometri pe oră.

Când mula începe în iepureDupă cum știți, iepurii se toarnă de două ori pe an. Primul molt este în primăvară, iar al doilea - în toamnă. Începutul și sfârșitul acestui proces nu pot fi determinate cu precizie, deoarece totul depinde de condițiile externe și de teritoriul pe care trăiesc cei uriași. Unul dintre parametrii care dau naștere la început este schimbarea în durata zilei. Dar cât timp procesul va continua este direct legat de temperatură.

Durata medie de pauză este de 80 de zile. În primăvară, începe cu capul animalului și, treptat, spre membrele posterioare, fiara își înlocuiește complet blana. Toamna, totul este exact opusul. Furcul, care înlocuiește, ajută iepurii să lupte împotriva loviturilor reci, deoarece este foarte cald și dens.

tipuri

Toate tipurile de iepuri de câmp nu pot fi numărate, dar vor trebui să li se spună despre ele în paginile întregii cărți. Prin urmare, în articol vom lua în considerare numai acelea care sunt comune în țara noastră. Sunt cinci în total.

  • manciurian iepurele nu este deosebit de mare: lungimea sa este cuprinsă între 40 și 55 de centimetri, iar greutatea corporală nu depășește două kilograme și jumătate. Lungimea urechilor este de aproximativ opt centimetri. Culoare brun brun cu pete ocru, iar blana în sine este foarte groasă și rigidă. Pe abdomen și pe laturi există pete care vor fi mai ușoare decât culoarea primară. Pe spate, benzi întunecate sunt cel mai adesea alocate. Această specie trăiește în Orientul Îndepărtat, Peninsula Coreeană, și are loc și în nord-estul Chinei. Acesta este genul de urechi care migrează odată cu sosirea răcelii, trecând într-un cartier mai cald.
  • mic piatră de nisip lungime de 50 de centimetri și o greutate de doi ani și jumătate de kilograme au, între timp, mai ales urechi lungi - 20 cm, iar coada, izbitoare pentru dimensiunile sale - 11,5 centimetri. Ei locuiesc în deșerturi și uneori se urcă în munți, pentru că labele lor mici nu sunt adaptate pentru a duce viața pe zăpadă. În sezonul cald, culoarea este gălbui cu o nuanță cenușie, dar ceea ce va fi o haină de iarnă este dificil de prezis, deoarece culoarea este asociată cu condițiile meteorologice. Este interesant faptul că preferă această specie să trăiască în burrow, totuși, el nu le place să-i săpare, de aceea folosește cele care au fost aruncate de maeștrii anteriori.
  • Lipsă: descrierea aspectuluiTolan aproape niciodată nu migrează și preferă să se stabilească pe un teritoriu deja cunoscut de ei. Efectuarea lor de a se muta de pe locurile lor poate doar schimbări foarte grave în condițiile meteorologice, și nu pentru bine, precum și o lipsă de hrană pentru o existență normală. Particularitatea acestora nu este o creștere atât de rapidă a populației ca și în cazul altor specii. Cu toate acestea, acestea sunt rar vânate, din acest motiv, chiar dacă rare și puțini puși, dispariția nu amenință tolayam. Habitat - Asia Centrală. În Rusia, distribuția a fost primită în regiunea Astrakhan.
  • specimene albe destul de mare. Masa lor variază de la 2 la 3 kilograme, iar în lungime cârligele albe ajung la centimetri. În special mare poate cântări aproximativ cinci kilograme. Urechi și o coadă la ele mici - aproximativ 10 centimetri. Deplasarea pe zăpada abundentă, care poate fi chiar liberă, ajută labe foarte largi. La fel ca toți iepurii, culoarea este asociată cu timpul anului. În vara este întuneric, uneori ros, iar iarna, respectiv alb. Distribuit pe teritoriul Transbaikaliei și al Tundrei.
  • Rusaki chiar mai mare decât albii. În ciuda faptului că lungimea lor este egală cu lungimea albilor, datorită depozitelor lor grase, acestea pot ajunge la o masă de 7 kilograme. Urechile și coada sunt lungi, aproximativ 30 de centimetri. Moult nu este afectat în mod deosebit de aspectul animalului: în vara este de obicei gri, iar mai aproape de iarnă devine destul de puțin mai ușor. Toate pădurile din partea europeană a Rusiei sunt pline de iepuri.

Ce se hrănește iepurele?

La urma urmei, ce mănâncă iepurii? În ceea ce privește culoarea și structura, produsele alimentare și caracteristicile acestora sunt direct legate de habitatul animalelor. Dieta lor de vară include mai mult de 500 de specii diferite de plante. Delicat pentru păsări sunt o varietate de fructe si legume, pe care le iubesc, atât de des își permit să părăsească mediul lor familiar și cap la așezările cu o mulțime de grădini.

Ce să mănânce iepuriÎn toamnă, dieta zilnică a animalelor din urechi completează o cantitate crescândă de alimente cu o greutate mai mare. Iarba devine putredă, cade, astfel încât rădăcinile și crenguțele diferitelor arbuști, care nu primesc condiții meteorologice, devin alimentul principal al iepurilor.

Iernile reci sunt un test dificil și sever pentru multe animale, inclusiv pentru iepuri de câmp. Se pare că în pădurea de iarnă există hrană? Cu fiecare zi sub zăpadă, este din ce în ce mai greu să săpăm orice plante, așa că animalele încearcă să se apropie de sate. Uneori există stive de fân sau fructe de padure congelate. Coaja de aspen, mesteacăn și salcie, care este mai moale, comparativ cu ceilalți copaci, este principala rație de iarnă constituentă a iepurelui.

În primăvara anului, când zăpada cade și soarele începe să încălzească pământul, primii muguri apar pe copaci. Începe să apară iarba luxuriantă. În timpul iernii Iepurii pierdut destul de o bună parte din masa sa, astfel încât pentru a compensa nutrientii si mineralele din organism, acestea iau o varietate de pietre mici, sol, precum și resturile nu au supraviețuit în această iarnă animale.

Astfel, însumând, puteți face următoarea listă a ceea ce iepurele preferă să mănânce:

  • vegetație diferită
  • fructe și legume
  • fructe de padure
  • rădăcini și ramuri de arbuști
  • coaja de copaci moi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțeșteIepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Home iepuri decorative: întreținere și îngrijireHome iepuri decorative: întreținere și îngrijire
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
» » Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
© 2021 amigdas.com