amigdas.com

Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia

Multiple pentru pisiciDacă sunteți proprietarul unui animal mic, pufos, care mănâncă, trebuie să abordați în mod responsabil problemele legate de îngrijirea și întreținerea animalului. Proprietarul pisicii trebuie să aibă informații maxime despre programul de vaccinare al animalului, despre preparatele existente. Alimentația sănătoasă și menținerea sistemului imunitar garantează o viață lungă pentru animalul dumneavoastră de companie.

Multftel 4 este unul dintre medicamentele necesare. Despre programarea, indicațiile și contraindicațiile pe care le puteți afla în articolul nostru.

Multiple 4 instrucțiuni de utilizare

Multifel 4 se referă la un grup de medicamente care sunt de origine biologică. Ele sunt modalități de a sprijini și dezvoltă imunitate la următoarele boli:

 • panleucopenie;
 • chlamydia;
 • calicivirusul felin;
 • Rinotraheita infecțioasă.

Eficacitatea medicamentului poate apărea în câteva săptămâni, după ce a fost utilizat. În plus, medicamentul funcționează pe tot parcursul anului. Forma de eliberare a medicamentului este o soluție injectabilă, care este eliberată într-o culoare transparentă sau tranziții opace de la galben la roz. În cazuri rare, lichide poate produce un precipitat care în cele din urmă va dispărea în timpul perioadei de agitare. Trebuie remarcat faptul că Multifel 4 pentru pisici nu are proprietăți medicinale, dar ca vaccin este necesar pentru animal și este în siguranță.

Instrucțiune multiplă 4: substanțe active

Instrucțiuni speciale de utilizareAmbalarea vaccinului multifazic se face în fiole din sticlă. Volumul unei fiole este de 3 milimetri. Ampulele sunt în flacoane sigilate. O fiolă conține un milimetru de medicament. O fiolă este completată cu un dop de cauciuc sau sigilată cu un capac din aluminiu. Fiecare flacon este ambalat în carton sau într-o cutie cu blistere. Fiecare pachet de 4 instrucțiuni pentru pisici este atașat.

O doză de medicament conține următoarele componente.

 1. Calicivirus.
 2. Parvovirusul din maimuță.
 3. Celulele herpetice virale.
 4. Chlamydophile pisicii.

Fiecare tulpină a virusului este dezactivată de formalină, după care multifelul produce protecție fiabilă fără a infecta corpul. Vaccinul multiplu este utilizat exclusiv în scopuri preventive. Acesta poate fi folosit pentru familia de feline și previne infecția ulterioară a bolilor periculoase. Imunitatea pisicii se formează la două săptămâni după aplicarea medicamentelor. Pe parcursul anului, pisica va avea imunitate. Nu ar trebui să existe consecințe pentru pisică, dar vaccinul nu poate fi tratat.

Instrucțiune multifel-4: aplicație

Vaccinarea pisicii ar trebui, de preferință, să aibă loc într-o instituție veterinară specializată.

 1. Reguli de aplicare a vaccinuluiVaccinarea în sezonul rece. În cazul în care animalele de companie trebuie să fie vaccinate în sezonul de iarnă. Vaccinul trebuie încălzit la treizeci și opt de grade de căldură, după ce se agită pentru a obține o masă uniformă.
 2. Pentru prima dată, medicamentul este administrat la pisici la vârsta de doisprezece săptămâni intramuscular. Re-injectarea se administrează după douăzeci și opt de zile. Dozele de pisoi de vaccin sunt de un milimetru și sunt utilizate indiferent de rasa sau greutatea corporală a animalului de companie. Alta - al treilea vaccin se efectuează la vârsta de un an.
 3. Vaccinarea pisicilor adulte cu multifeal-4 se efectuează anual. Dar, în cazul în care, de la o vârstă fragedă, pisica nu a dat vaccinarea cu acest medicament. Vaccinarea se desfășoară în două etape. A doua inoculare se efectuează la douăzeci și opt de zile după prima injecție.

În clinicile veterinare procedura de vaccinare este cu respectarea regulilor de asepsie. Pentru a instila fiecare animal de companie, este necesar un ac steril individual. În timpul aplicării multifelului în studiu, nu au existat semne ale tuturor bolilor, în special în cazul supradozajului. La locul unde sa făcut injecția, se formează o mică umflare, dar dispare în ziua după vaccinare. Este necesar să se evite încălcarea schemei de vaccinare. Acest lucru poate duce la o scădere a sistemului imunitar. Este deosebit de important să urmați revaccinarea după douăzeci și opt de zile.

Contraindicații privind utilizarea multifelului 4

Se recomandă utilizarea vaccinului doar pentru animalele sănătoase. Dacă animalul dumneavoastră este bolnav sau se pare că este slăbit, merită schimbat data vaccinării. Și, de asemenea, nu sunt supuse vaccinării în ultima lună de sarcină, precum și pisoi în prima lună de viață. Este strict interzisă utilizarea medicamentului pentru animalele de companie sub vârsta de opt săptămâni.

Instrucțiuni speciale pentru utilizarea multifelului

Este demn de remarcat, ca și în cazul oricărui alt sistem de vaccinare, Multifel are un număr de instrucțiuni speciale de ignorat, ceea ce este foarte nedorit.

 1. Instrucțiuni speciale de utilizareÎn nici un caz nu folosesc vaccinul multifel și leominore.
 2. Vaccinul nu poate fi utilizat într-o seringă de unică folosință cu alte medicamente.
 3. Perioada de valabilitate este de douăsprezece luni, dar numai dacă este depozitată într-un loc întunecat și la o temperatură de cel mult 8 grade.
 4. Vaccinul trebuie utilizat în decurs de două ore după deschidere. După aceea, este eliminată.
 5. Lucrand cu pregatirea acestei forme de eliberare, medicul veterinar este obligat sa respecte precautiile personale. În cazul în care accidental, medicamentul a ajuns pe membrana mucoasă, acesta trebuie spălat imediat cu o cantitate abundentă de apă fiartă.
 6. În cazul în care preparatul a fost turnat pe podea, acesta trebuie tratat cu o soluție de sodiu caustică de 5%.
 7. Dacă medicamentul a fost administrat unei persoane, atunci este necesar să se trateze urgent cu un medicament care conține alcool și să se contacteze clinica.

Supradozaj cu multifeed

Pentru pisici, se recomandă utilizarea medicamentului în mod rezonabil. În timpul studiilor clinice, sa constatat că, atunci când au fost injectate și o doză prea mare de medicament, semne clare de tulpini de virus nu au fost detectate. Dar s-a descoperit că unele pisici au umflături mici. Acestea trec în timpul zilei și nu trebuie să fie procesate.

Cum se injectează?

Deoarece multifelul este administrat prin injectare intramusculară, orice proprietar de animale trebuie să știe unde și cum să injecteze medicamentul. În cazul în care este necesară o inoculare, dar nu există nicio modalitate de a contacta clinica veterinară, vaccinările de rutină se efectuează în partea din spate a corpului animalului. Pentru ca pisica să nu fie rănită în timpul vaccinării, partea din față trebuie să fie învelită într-o pătură.

Interacțiunea cu alte medicamente?

Nu se recomandă amestecarea preparatelor cu multifel. Au fost observate reacții speciale ale organismului animalului în timpul interacțiunii medicamentului cu leominor. Nu se recomandă efectuarea unei vaccinări generale a animalului pe baza a două preparate. De asemenea, se recomandă utilizarea unei seringi noi pentru vaccinare.

Cum să depozitați un vaccin la domiciliu?

Aplicarea multifeluluiMulți proprietari care administrează numai vaccinarea trebuie să știe momentul și condițiile pentru depozitarea vaccinului. Este deosebit de important ca vaccinul să fie ținut în ordine, altfel poate duce la efecte secundare. Și, de asemenea, să fie răsfățat, prin urmare introducerea unui astfel de medicament ar fi inutilă.

Pe baza instrucțiunilor de utilizare a medicamentului, multifelul poate fi depozitat numai într-un loc întunecos la o temperatură de cel mult opt ​​grade. Termenul de valabilitate poate fi de un an de la data de pe ambalaj. O condiție prealabilă pentru depozitarea adecvată a vaccinului este siguranța. Vaccinul nu trebuie administrat animalului și copiilor.

Pretul pentru Multifel

Pentru familia de feline, prețul medicamentului - multifel 4 este scăzut. De aceea, de cele mai multe ori proprietarii sunt de acord în mod incontestabil cu efectuarea vaccinării. Prețul unui vaccin nu depășește două sute de ruble. Dar dacă faceți procedura într-o clinică veterinară, va trebui să vă petreceți o singură dată pentru serviciile injecției.

Cum să vaccinați pisicilePuteți salva în acest caz numai dacă puteți face injecția singură. În toate celelalte cazuri, vaccinarea poate fi efectuată numai de un medic veterinar. Așa cum am menționat deja - Multifel 4 - acesta este un instrument eficient pentru îmbunătățirea sistemului imunitar al animalului. Se recomandă vaccinarea anuală, în conformitate cu programul de vaccinare. În cazul în care ați pierdut data vaccinării, puteți să o mențineți în mai puțin de 28 de zile.

Recenziile multifuncționale sunt doar pozitive. Mulți proprietari de pisici de diferite rase au apreciat deliciile vaccinării și le-au recomandat pe alții să evalueze beneficiile administrării medicamentului. Este demn de amintit faptul că, la momentul Vaccinarile efectuate va proteja animalul si de multe boli diferite, dintre care unele au consecințe negative și ireversibile!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Pregătirea "Cautervin": manual de instrucțiuni pentru pisiciPregătirea "Cautervin": manual de instrucțiuni pentru pisici
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?
» » Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
© 2021 amigdas.com