amigdas.com

De ce nu pornește motoblocul sau cultivatorul?

Nu va porni tractorulMini-tractorul este considerat un dispozitiv funcțional. Este indispensabil pentru agricultură. Echipamentele speciale cu balamale permit prelucrarea teritoriului, cositul de iarbă, curățarea zăpezii, transportul mărfurilor, plantarea și recoltarea. Deseori există o situație în care motoblocul nu pornește. Proprietarul trebuie să stabilească motivul refuzului și să lichideze daunele.

Cauze posibile

Motoblok pornește și trăiește? De ce se întâmplă acest lucru? Motivele pentru care autovehiculele nu pornesc la pornire pot fi mai multe. Pentru ei este posibil să se clasifice:

 • deteriorarea carburatorului (în unități cu motor pe benzină);
 • defectarea dispozitivelor de aprindere și incandescență;
 • nivelul scăzut al grăsimii principale.

Cauzele blocării motoruluiAtunci când apar modificări neobișnuite în unitate, iar lucrarea devine instabilă, carburatorul este verificat mai întâi. În acest nod esențial, se formează amestecul combustibil-aer (TVS) și doza se alimentează cilindrilor motorului cu combustie internă (ICE). Și dacă jeturile se înfundă, există o obstrucție a sistemului de alimentare cu combustibil, din cauza căruia carburatorul pierde capacitatea de a garanta pornirea motorului. Pentru a elimina defectul, reparați linia de combustibil, ceea ce implică o analiză parțială a carburatorului, spălarea pompei, suflare duzele prin conexiunea de combustibil.

Dacă motorul Neva nu pornește, motivele pot fi, de asemenea, diferite. Uneori, problema constă în funcționarea defectuoasă a bujiilor care joacă un rol important în pornirea carburatorului ICE sau a becurilor care asigură pornirea motorului diesel. În cazul în care dispozitivele siguranței sunt umezite, ceea ce se întâmplă din cauza turnării ansamblurilor lor de combustibil, scânteia începe să dispară în ele. În absența aprinderii scânteietoare a amestecului de combustibil-aer nu se face, și, prin urmare, motorul nu pornește.

Puteți rezolva această problemă în mai multe moduri:

 • efectuați reparații minore și înlocuiți lumânările care nu funcționează cu altele noi;
 • "Ardeți" luminile inundate și folosiți o flacără pentru a le curăța de urme de combustibil.

De ce nu pornește motoblocul?Nu porniți mașina și datorită faptului că există un defect în dopurile cu incandescență. Într-un motor diesel, aprinderea combustibilului se face din contactul cu aer cald, care este încălzit în cilindru atunci când este comprimat de un piston. Acest lucru se întâmplă fără complicații, dacă unitatea sa încălzit deja, iar temperatura de lucru este menținută de pereții încălziți ai cilindrului. Cu toate acestea, în vreme rece, motorul este încălzit cu ajutorul dispozitivelor cu incandescență, iar dacă acestea se defectează, acesta nu va funcționa.

În cazul în care inspecția motorului carburatorului sau un motor diesel nu a existat nici o dovada de lumânări defecte, dar dificultățile au rămas, și mai mult, și sunt însoțite bătând în toba de eșapament, este necesar să se verifice funcționalitatea tuturor dispozitivelor sunt absolut responsabili pentru inflamabilitatea combustibilului. Defectul în ele poate fi, de asemenea, o condiție prealabilă pentru faptul că motor-blocul nu pornește. Diagnosticarea trebuie efectuată corect în centrul de service, unde specialiștii vor găsi cauza pagubelor și vor efectua lucrările de restaurare profesional.

Mototehnica nu pornește și atunci când există lipsă de lichid de lubrifiere în motor. Anumite modificări sunt echipate cu senzori de control special, care, dacă lipsesc lubrifierea, nu permit motorului să pornească. O atenție deosebită ar trebui acordată acelor variante ale mașinilor care nu au astfel de contoare. Mai devreme sau mai târziu, gradul de amestec lubrifiant va atinge valoarea limită, iar dacă nu este compensată la valori normale, aceasta va duce în curând la o deteriorare a elementelor și, ca rezultat, motorul pentru reparații majore.

Pregătirea blocului motor pentru lansare

Cum de a repara un motoblockDificultățile legate de pornirea motorului pot apărea nu numai în blocul de motor și cultivatorul care se află în uz, ci și în cazul celor noi achiziționate la mall. Din acest motiv, înainte de a porni pentru prima oară mini tractorul, trebuie să citiți instrucțiunile, apoi examinați cu atenție toate conexiunile și, bineînțeles, verificați nivelul uleiului din ICE.

Pentru a studia adnotarea, compilate de producător, aceasta urmează pentru a afla ce ciclu de lucru la motor: în patru timpi sau în doi timpi. Acest lucru este important pentru a înțelege, deoarece pentru modificări cu un motor în doi timpi (ca și în cultivatorul Mole), este necesar un amestec combustibil special compus dintr-un amestec de combustibil și ulei într-o proporție specială.

Datorită inconsecvența autobuzelor de combustibil va face un zgomot, și încă mai poate suferi siguranță lumânare și combustibil, care este plină de eșec al unei pompe de benzină, iar aceasta este o modalitate directă de a reparații costisitoare în SRT. Stabiliți dacă combustibilul este potrivit pentru autovehicule, poți prin fumul apărut. Cu o calitate slabă a combustibilului, va avea un ton alb, așa cum se întâmplă atunci când mașina este înclinată puternic.

Calitatea combustibilului este de asemenea importantă pentru un motoblock diesel. El nu va începe în iarna - sau începe, dar se oprește în curând - în cazul în care motorul este inundat cu combustibil diesel de vară, deoarece la temperaturi joase, ea începe să se îngroașe și bloca linia de combustibil.

Punerea în mișcare a autovehiculelor, atât în ​​sezonul de vară, cât și în timpul iernii, trebuie efectuată în ordinea stabilită. De exemplu, pentru a lansa cultivatorul cu motor Mole, se efectuează următoarea ordine de operare:

 • deschideți benzochinul;
 • setați motorul de aspirație în starea "Choke" (Start);
 • opriți aprinderea și rotiți motorul de mai multe ori cu un demaror de pornire manual;
 • reporniți din nou motorul și mutați motorul în starea "Run".

Adesea există condiții, Când unitatea electrică este pornită cu ușurință, dar după câteva secunde blochează. În acest caz, este necesar să se verifice permeabilitatea separatorului. Dacă motivul este că robinetul este așternut, atunci este curățat cu benzină.

Pentru a porni o motocicletă cu motor diesel va fi oarecum mai dificil. Motorul diesel pornește de la calea de alimentare "razvozdushivaniya", adică se îndepărtează de acumularea aerului. Pentru a face acest lucru:

 • deschideți robinetul de alimentare cu combustibil;
 • întrerupeți conexiunile canalului de evacuare înainte de proveniența combustibilului;
 • răsuciți conexiunile și suflați toate injectoarele.

Repararea blocurilor motoare cu mâinile lorDacă după operațiunile efectuate motorul nu funcționează corespunzător, iar echipamentul special începe să fumeze, atunci motivul lubrifiantului vechi și trebuie să fie complet schimbat. Aparatul nu pornește din cauza volumului lipsă al lichidului de ulei, deci nu uitați să controlați acest parametru.

Începutul cultivatorului după iarnă sau timpul lung de așteptare are și nuanțe proprii. Pentru a aduce unitatea în poziție de lucru, efectuați următoarele operații:

 • deschideți benzochinul;
 • verificați dacă sunt incluse produsele alimentare;
 • verificați prezența lubrifiantului;
 • da gaz la aproximativ jumatate.

Înainte de activarea autovehiculului, toate conexiunile, inclusiv secțiunile transmisiei, ambreiajul, mecanismele de pornire, sunt inspectate și, dacă este necesar, sunt reglate.

Începerea benzinării și a unității diesel

Caracteristicile motoblocului de reparațiiTehnicianul este echipat cu motoare pe benzină sau diesel. Începerea motoblock-ului diesel iar motorul pe benzină este diferit. Din acest motiv, este necesar să se analizeze factorii care împiedică pornirea unității, pentru fiecare tip specific de motor.

Înainte de a cumpăra o motocicletă, produce echipamente speciale. Este necesar să se asigure prezența absolută a tuturor elementelor, pentru a vă asigura puterea mecanismelor de fixare.

Mecanismele refuză adesea să lucreze după iarnă. O pauză prelungită devine o condiție prealabilă pentru apariția defecțiunilor în sistemele de blocare a motorului. Conservarea într-o încăpere răcoroasă și umedă duce la următoarele defecte:

 • oxidarea contactelor;
 • Izolația izolației cablurilor;
 • udarea combustibilului și a petrolului;
 • înfundând jeturile carburatorului.

Cum de a repara un motoblockÎnainte de a începe un motoblock nou Ele controlează absolut toate conexiunile, cablul ambreiajului, reversul și gazul. Nu porniți mașina dacă există cleme și răsucire a remorcii.

La prima punere în funcțiune, nivelul uleiului din carter este verificat cu siguranță. Lipsa de lubrifiere va strica grupul de pistoane. Arborele cotit se rotește la 1400 rotații pe minut în regimul de mers în gol. Destul de câteva secunde pentru a crea un teaser pe planul cilindrului.

Uleiul vechi poate cauza un motor care nu funcționează. În același timp, motoblocul fumează cu gaze de evacuare albe. Se impune schimbarea absolută a uleiului.

Ar trebui să se țină seama de faptul că mini tractorul pornește slab cu volumul de ulei lipsă. Urmăriți mai întâi acest parametru, cum să porniți un carburator și motor-bloc de motorină. În unele modificări, este definită o protecție la nivel scăzut. Aparatul blochează pornirea și unitatea blochează.

Trebuie amintit că orice tip de motor necesită benzină cu un anumit brand. Pentru un motor în doi timpi, combustibilul este pregătit separat. Amestecul combustibil este compus din combustibil și ulei. Numărul de ingrediente este menținut în echilibru strict.

Reparatii masini

Cum se repară motoblocurilePornirea unui motor diesel după cumpărare poate fi dificilă. Problema este că aerul intră în sistemul de alimentare cu combustibil. Dacă defilarea prelungită (starterul) nu funcționează, este necesar să eliberați prizele de aer. Pentru a face acest lucru, deschideți robinetul de aprovizionare și conectați conexiunile de-a lungul canalelor. Punctul final de suflare este duzele.

Pentru ca motorul cu combustie internă să pornească, trebuie îndeplinite mai multe condiții. Listează-le în ordine:

 • prepararea amestecului;
 • livrarea de combustibil pe cilindru;
 • aprinderea amestecului;
 • eliberarea gazelor.

Îndeplinirea acestor condiții asigură pornirea oricărui motor.

Dificultăți la lansare

Dificultăți la pornire sunt prezentate pentru funcționarea defectuoasă a unităților și a elementelor. Succesul lucrărilor de reparații depinde de precizia diagnosticului. Dacă există deficiențe, ele fixează motoblocul diesel. Serviciile și reparațiile minore se pot face singure. Veți avea nevoie de un set de chei, de mâini mecanice și calificate.

La etapa de preparare a combustibilului, sunt posibile următoarele incidente:

 • filtrul de lumină nu se lasă în aer;
 • deschiderea capacului rezervorului este înșurubată;
 • Canalul de alimentare cu combustibil a fost pliat;
 • a rupt carburatorul.

Cauzele blocării motoruluiDupă o serie de lansări nereușite este recomandabil să deșurubați lumanarea. Partea de lucru poate fi inundată cu combustibil. În acest caz, uscați elementul, apoi pompați cilindrul prin orificiu. Răsuceam lumânarea și lăsați-o să revină.

Dacă lumânarea este uscată, atunci nu există combustibil în camera de combustie. Să procedăm la rândul său pentru a relua sistemul de alimentare:

 • a scurge benzina veche;
 • spălați rezervorul;
 • curățați filtrul special de murdărie;
 • curățați furtunul de alimentare cu combustibil;
 • curățați jeturile carburatorului;
 • umpleți rezervorul cu combustibil curat;
 • deschideți robinetul;
 • curățați pasajul de respirație din anvelopă.

Defecțiuni ale sistemului de aprindere

Cum să fixați un motor cu motor blocMotorul nu pornește când există o defecțiune în sistemul de aprindere. De ce se întâmplă acest lucru? Surse de întrerupere pot fi un generator, un cablu de înaltă tensiune, un capac și o bujie. Verificarea externă trebuie să verifice puritatea componentelor sistemului de aprindere. Murdăria și umiditatea servesc ca o condiție prealabilă pentru defalcarea unui efort ridicat pe corp. Lipsa unei scantei se întâmplă atunci când capacul se conectează incorect cu electrodul principal al lumanii.

O scânteie slabă indică o performanță slabă a bujiei. Verificați spațiul liber și tipul de electrozi. Decalajul este, de obicei, verificat cu ajutorul unui ecartament. De regulă, cifra este de 0,8 milimetri. Dacă este necesar, îndepărtați fumul din elementele metalice și din izolator. Se recomandă schimbarea lumanii.

Starea elementelor categoriei de piston afectează disponibilitatea motorului în ansamblu. Ele funcționează în circumstanțe dificile. Sub sarcină, suprafețele de frecare se încălzesc. Cilindrul, supapa și inelele sunt responsabile pentru o cifră semnificativă - compresie. Un raport scăzut de compresie în cilindru va indica înlocuirea elementelor.

De asemenea, este necesar să verificați supapele de admisie și evacuare. Acestea ar trebui să fie strâns adiacente șaurilor. O eșapament este ultimul punct pe calea gazelor. În pereții tobei de eșapament, produsele de combustie sunt depozitate în timp, iar motorul îngheață. Pentru trecerea standard a gazelor de eșapament, este necesar să se curățe pereții depozitului din când în când.

Benzina pentru blocurile de motorizare cumpăra la benzinării. Perioada de funcționare a mașinilor depinde direct de calitatea combustibilului. Nu este nevoie să porniți o motocicletă pe combustibil rău.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Cum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de varăCum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de vară
Furnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casaFurnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casa
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Benzină pentru lucrări de terasament: manuală și cu balamaleBenzină pentru lucrări de terasament: manuală și cu balamale
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Motoblock de casă: fabricarea de echipamente de către propriile mâiniMotoblock de casă: fabricarea de echipamente de către propriile mâini
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
» » De ce nu pornește motoblocul sau cultivatorul?
© 2021 amigdas.com