amigdas.com

De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?

Pisici și câini - de ce între ei vrăjmășieÎn mintea majorității oamenilor sa dovedit că câinii și pisicile nu se pot întâlni în nici un caz. Prin urmare, pentru mulți oameni, înțelesul expresiei "trăiesc ca o pisică cu un câine" este de înțeles, ceea ce caracterizează oamenii care se află în conflict constant unul cu celălalt. De fapt, aceste două animale de companie, în cazuri foarte rare, cu prietenie sunt legate între ele.

Familiile în care pacea între o pisică și un câine care trăiesc împreună este mai degrabă o excepție decât o regulă. Cu toate acestea, cu abordarea corectă puteți face acest lucru, că și aceste creaturi contradictorii pot trăi în armonie. Dar mai întâi trebuie să înțelegeți esența problemei, de ce au o astfel de atitudine față de celălalt.

De ce se certa pisicile si cainii?

Toată lumea știe că pisicile sunt folosite pentru a vâna animale mici ca șoarecii. Câinii pentru ei nu sunt prada. Același, la rândul său, percepe pisicile ca fiind una dintre trofeele de vânătoare atractive. mai mult interes mai interesant la câini, o pisică care începe să fugă. Urmărirea pradă este populară pentru mulți câini, pentru că în acel moment ei sunt treziți de instinctul vânătorului. Prin urmare, proprietarul va trebui să depună foarte multe eforturi pentru a se asigura că între câine și pisică în casă domnește pacea, dar este posibil la câțiva.

Pisică și câine într-o casăDacă aveți o dorință de a avea o pisică, în timp ce aveți deja un câine care nu-i plac pisicile stradale, atunci ar trebui să vă pregătiți și să vă antrenați animalul. tu este necesar să pentru câine cursul de ascultare, astfel încât el a învățat: o pisică nu este o pradă, și nu este interesant să-l urmărească. Dacă aveți o situație inversă, de exemplu, aveți o pisică lungă în viață și ați decis să cumpărați un catelus, atunci nu trebuie să vă faceți griji prea mult despre conviețuirea lor.

Foarte puțini câini se găsesc, care încep de la naștere să trateze pisicile ca pradă. În majoritatea cazurilor, puii care au crescut într-o casă cu o pisică încep să respecte cu privire la aceste animale din ghearele mici sau pur și simplu să le ignore.

Cea mai fiabilă ipoteză, explicând de ce câinii nu-i plac pisicile care trăiesc cu ei în casă, este o manifestare a geloziei față de o persoană. Rețineți că, deși pisicile nu sunt folosite pentru a exprima puternic emoțiile, ele sunt încă nevoie de mai mult în relația cu omul, mai degrabă decât cu colegii săi. Prin urmare, nu selectați una dintre animalele dvs. de companie, petrecând mai mult timp cu el în jocuri și comunicare, altfel pot fi în contradicție cu acest lucru.

Ar trebui să vă asigurați că fiecare dintre animalele dvs. de companie primește suficientă atenție de la dvs. Animalul de companie nu ar trebui să se simtă uitat și, prin urmare, ar trebui să petreceți cât mai mult timp cu toată lumea, să comunicați, să participați la diferite jocuri și să obțineți din această experiență o experiență plăcută.

Cum sa faci o pisica si o pisica?

Că între aceste animale contradictorii pe care le stăpânește lumea în casă, este necesar să informăm câinelui că pisica nu este un dușman, în plus, este într-un fel chiar proprietatea persoanei, de aceea este necesar să o tratăm în mod corespunzător fără hărțuire. Poate că pentru un câine pisica pare a fi un membru ciudat al familiei, dar acesta din urmă ar trebui să se simtă în siguranță în casă.

Crearea condițiilor confortabile

O pisica cu un caine poate deveni cei mai buni prieteniCând veți introduce un câine unei pisici, încercați să creați condiții favorabile pentru ei. În cameră ar trebui să existe un număr minim de persoane, iar procesul de cunoaștere trebuie să treacă fără participarea unei persoane. Dacă încercați ajuta animalele, atunci vei face mai mult rău decât bine. Nu vă fie teamă dacă câinele dvs. primește o laba moale pe nas în timp ce studia un nou membru al familiei. Lasă-o să aibă o zgârietură de la asta, dar va înțelege că pisica se poate răzbuna dacă se plictisește. De asemenea, pisica va ghici cu ușurință că câinele nu este o amenințare.

Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că prin astfel de încercări de contact pisica nu o va lua calm și va reacționa în consecință - ochii ei vor deveni imensi, coada se transformă în veveriță, mustața sa răspândit, iar ea însăși va publica un suier înfricoșător, transformându-se într-un vuiet. Când animalul dvs. va face astfel de sunete, înseamnă că el avertizează, dar niciodată primul nu va ataca.

Dacă încercați să obțineți un câine și o pisică împreună la o vârstă fragedă, atunci, în timp, pot Neutralitatea se stabilește, capabil să se dezvolte în continuare în prietenie. Ani mai târziu, câinele se va opri să ia o pisică ca pradă, și ea, la rândul său, nu va fi speriat la vederea micului vânătorul, pentru că ar da seama că ea a avut o șansă mai bună de a câștiga în cazul în care acest membru al familiei ciudat decide să o atace.

Dacă intenționați să introduceți o pisică unui câine, este recomandabil să luați mai întâi măsuri de precauție și să puneți botul pe câine. Amintiți-vă că, dacă câinele are deja o atitudine agresivă față de pisici, atunci mai întâi trebuie să aveți un curs de formare pentru ea și numai după aceea puteți să o cunoașteți cu un nou membru al familiei.

Pregătirea unui punct de sprijin

Pisica si pisica se joaca intre eleÎnainte de a avea o pisică, trebuie să pregătiți o cameră în care să întâlniți noi membri ai familiei.

  • Găsiți un loc pentru castronul pisicii, care ar trebui să fie cât mai departe de bolurile câinelui. Cel mai bine, dacă alegi orice altitudine pentru ea.
  • Apropiați cu grijă selecția tăvii, care trebuie instalată într-un loc în care pisica ar putea vedea ușa.
  • Ascundeți toate elementele grele și fragile care se pot prăbuși, în cazul în care animalele dvs. de companie decid să aranjeze "recuperarea".
  • Înainte de cunoașterea directă a animalelor, deschideți toate ușile din casă, cu excepția intrării. Dacă animalul vede că are o cale de retragere, atunci se va simți mai încrezător. Dar, în același timp, asigurați-vă că ferestrele din apartament sunt închise. Altfel, pisica poate fi atât de înspăimântată încât sări în fereastra deschisă. Și se poate întâmpla chiar și cu un animal care a trăit mult timp în casă și știe cât de mare este apartamentul la pământ.

Acordați atenție modului în care arată pisica dvs. - dacă este necesar, tăiați ghearele și le ștergeți cu un fișier de unghii. În cazul în care pisica simte o amenințare din partea câinelui, atunci nu va fi frică să facă acțiuni preventive și să țină capătul botului subțire.

înarmare

Cum sa eviti o lupta cand intalnesti un caine cu o pisicaAmintiți-vă că întâlnirea cu un câine și o pisică poate duce la probleme pentru una sau ambele animale de companie. Prin urmare, pregătiți lucrurile în avans pentru a putea separa rapid inamicii ireconciliabili.

Este posibil să aveți nevoie de o țesătură densă și densă care să poată fi aruncată peste animalele încuiate și separate. Prins în întuneric, animalele se vor opri pentru un timp și se vor aștepta la acțiuni suplimentare din partea dvs. Dacă acest lucru nu ajută, atunci puteți recurge la măsuri cardinale - se toarnă câteva litri de apă pe spatele lor.

Este puțin probabil ca prima cunoaștere a unui câine și a unei pisici să se încheie cu răni grave. Cu toate acestea, în acest caz, nu este necesar să pregătiți elementele relevante:

  • peroxid de hidrogen;
  • vată de bumbac sterilă;
  • bandaje.

Pentru a evita problemele, pregătiți un tratament pentru a încuraja câinele și pentru a atrage atenția pisicii. Dacă puteți alimenta simultan două animale în același timp, atunci vă puteți considera un parlamentar născut.

Măsuri de securitate

De asemenea, nu este necesar să pre-echipați un volier sau o partiție, astfel încât câinele să aibă mai puține șanse să ajungă la pisică. Deși, cel mai probabil, mai agresiv pisica se va purta pe sine, insa insa are nevoie de caine. Pisicile nu tolerează, atunci când sunt restricționate în libertate, un alt lucru al câinelui, care la o atitudine similară este destul de calmă.

Mai întâi, lăsați pisica să stea departe de câine și, dacă are o astfel de dorință, o puteți lăsa apropiați câinele și spulberă-l prin bare. Nu uitați să vă eliberați câinele după întâlnire, pentru că ați creat o incintă numai în cazul în care nu puteți controla comportamentul animalelor.

Prima bătălie este cea mai dificilă

Nu displace câinii pentru pisici - motive și metode de depășireÎncă o dată am reamintit regula principală, pe care trebuie să o urmați în timp ce vă întâlniți cu două animale - permiteți-vă animalele de companie se învață unul cu celălalt și, din partea dvs., limitați la minim participarea dvs. la acest proces.

  • Adu un nou animal în casă, la pus pe podea și la lăsat să se familiarizeze cu noua situație.
  • Să animalele se studiază reciproc la distanță, dar dacă au brusc dorința de a se cunoaște reciproc, nu le limitați la ele. Cu siguranta cainele va sta mai aproape de tine, iar pisica va ajunge undeva departe, la altitudine si de acolo se va urmari "extraterestrul".

Război prin război și prânz la timp

Încercați să vă comportați ca de obicei - nu vă ridicați vocea, pretindeți că sunteți implicat în chestiuni importante, dar, în același timp, furați o privire la perechea de coadă. Trebuie să faceți totul, astfel încât animalele sunt speriate iar nivelul stresului a scăzut. Amintiți-vă că starea animalelor de companie depinde în mare măsură de modul în care se comportă persoana. Prin urmare, dacă nu vă comportați ciudat - cu un strigăt puternic pentru a alerga în jurul camerelor, încercați să le jigniți, apoi prietenii tăi vor fi liniștiți.

concluzie

Pentru mulți proprietari care vor păstra un câine și o pisică în casă, este o mare problemă să-i facem să se trateze bine între ei. Cea mai bună cale este să dați aceste animale mici. Atunci tu vor exista mai multe șanse, că nu se vor trata reciproc cu dispreț, dar, probabil, cu timpul, chiar și între ei, chiar și prietenia va crește.

Dar, dacă aveți de gând să aducă la casa unui animal adult, iar tu trăiești deja un câine care nu-i place pisicile, va trebui să efectueze un curs de formare corespunzătoare și să-l clar la câine pe care el trebuie să-și schimbe comportamentul pentru pisici. încerca crea pentru animale cele mai pașnice condiții, astfel încât totul a mers bine și fără incidente. Dacă totul merge bine, atunci ne putem aștepta ca în viitor, cu atenția cuvenită din partea voastră, animalele să poată deveni prieteni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci în mod corespunzător un câine și o pisică în aceeași casăCum să faci în mod corespunzător un câine și o pisică în aceeași casă
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
De ce pisica murch și cum o facDe ce pisica murch și cum o fac
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
» » De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?
© 2021 amigdas.com