amigdas.com

Cum pot steriliza cutiile acasă?

Cum să sterilizeze cutii - sfaturi utileOrice hostess vrea să stocheze pe timp de iarnă cu vitamine din fructe, legume și ciuperci. Cea mai dovedită cale este conservarea. Pentru ca acest proces să treacă fără probleme, este necesar să puneți componentele pregătite în bănci curate.

Dacă acestea nu sunt sterilizate, atunci din cauza numărului mare de microbi de pe suprafață, fermentația poate să apară în produsul macinat, ceea ce duce la deteriorarea acestuia. De aceea sterilizarea corectă a cutiilor la domiciliu este o condiție indispensabilă pentru siguranța produselor.

Prepararea vesela pentru sterilizare

conservat produsele produc un mediu optim pentru reproducerea bacteriilor. Dacă nu se efectuează sterilizarea, procesul de fermentare cauzat de microbi este capabil să strică toate stocurile. Acest lucru este exprimat de tulbureala saramurii sau de balonarea capacului.

Înainte de a pregăti gemul și murăturile, se recomandă să urmați câteva reguli simple.

 • Ar trebui să inspectați cu atenție băncile pentru fisuri sau jetoane. În cazul în care gâtul este ciupit, va provoca cu siguranță o umflatură și un stand. În timpul turnării într-un recipient cu apă clocotită, poate exploda.
 • Băncile nevăzute clătiți bine cu apă caldă și cu un agent de curățare. Uscați containerul de obicei cu un prosop sau lăsați-l să se usuce pe masă. Doar băncile uscate trebuie să fie sterilizate.

Sterilizarea cutiilor

Metoda de sterilizare este destul de mult. Luați în considerare cele mai populare dintre ele.

Sterilizarea prin sterilizare

Cum pot steriliza cutiile acasă? Puteți folosi metoda veche și fiabilă folosită de străbunicii noștri. Există mai multe moduri de a procesa rezervorul deasupra aburului.

Poți să sterilizezi borcanul pentru un cupluPentru prima metodă aveți nevoie de un ceainic, Turce sau alte feluri de mâncare cu un gât îngust. După ce boilerul se fierbe, puneți un borcan pe nas sau introduceți-l cu capul în jos în gâtul turcilor. Un recipient cu un volum de un litru trebuie sterilizat timp de 7 - 10 minute, iar trei litri - 15 minute. Dacă este complet sterilizată, picăturile de apă de pe ea nu mai apar.

A doua metodă implică utilizarea capacelor rotunde speciale cu găuri care sunt folosite pentru gâtul vasului. În acest caz, vasul de fierbere este acoperit cu un astfel de capac și introdus în acesta cu un gât de sticlă în jos. Dacă nu există un astfel de dispozitiv, atunci poate fi utilizată o sită obișnuită de metal. Dar, în acest caz, aburul va merge de obicei la deșeuri, contribuind la creșterea temperaturii și umidității în bucătărie.

Pentru sterilizare, puteți folosi un abur. În acesta, ar trebui să puneți borcane curate timp de 15 minute și să porniți modul de gătire. Dezavantajul acestei metode este capacitatea de a steriliza numai o cantitate mică de ambalaje.

Sterilizarea în cuptor

Sterilizarea cutiilor - folosim un cuptorCe dreptate? sterilizează băncile în cuptor? Pentru a face acest lucru, recipientul pregătit este pus în cuptor și pornit într-un incendiu slab, astfel încât să se încălzească treptat până la 150 de grade. Aceasta este temperatura optimă la care se recomandă conservarea pentru 15 minute. Dacă acestea sunt de trei litri, timpul crește până la 25 de minute.

Să scot bănci încălzite, utilizați mănuși de bucătărie. Acestea trebuie să fie neapărat uscate, altfel capacitatea ar putea rupe în mâini ca urmare a scăderii temperaturii. Această metodă este convenabilă deoarece temperatura din cuptor distruge un număr mare de bacterii.

Sterilizarea în cuptorul cu microunde

Sterilizarea în cuptorul cu microunde - borcanele vor fi uscate și curateSă fie corect sterilizează băncile într-un cuptor cu microunde, se toarnă 1-2 cm de apă în fiecare recipient. Apoi, aparatul este pornit timp de 2-3 minute, setând puterea la 700 - 800 W. De îndată ce apa din bănci se fierbe, există abur, care distruge toate bacteriile. Trebuie reținut că recipientele din sticlă pot exploda fără apă.

Dacă aveți nevoie să sterilizați borcane de trei litri, apoi turnați un pahar de apă și puneți-le pe partea lor. Acțiunile ulterioare se produc în același mod ca atunci când se utilizează un container de litru.

Această metodă de sterilizare are un dezavantaj - dimensiunea mică a cuptorului cu microunde. Iar avantajele sunt după cum urmează:

 • aer curat în bucătărie;
 • spațiu liber pe aragaz;
 • fiabilitatea și viteza prelucrării sticlei.

Sterilizarea în mașina de spălat vase

Sterilizarea cutiilor în mașina de spălat vaseAcest mod de procesare nu prea frecvente, deoarece o masina de spalat vase cu o functie de sterilizare este disponibila intr-un numar mic de persoane. Pentru pregătirea corespunzătoare a rezervorului, aparatele curate sunt încărcate în astfel de aparate de uz casnic fără detergenți. După aceasta, modul de spălare cu cea mai ridicată temperatură este pornit. Ar trebui să fie de cel puțin 60 de grade. Datorită acestei metode, este posibil să procesați până la 20 de cutii.

Această metodă de sterilizare a ambalajului nu trebuie controlată. Timpul de procesare este determinat de modul specificat. În timp ce băncile sunt procesate, proprietarul poate face altceva. Principalul lucru este că o astfel de metodă nu promovează o creștere a temperaturii în interiorul camerei.

Sterilizarea în apă

Băncile sunt, de asemenea, sterilizate în apă clocotităUna dintre cele clasice metode de sterilizare în cutii este fierbere.

 • Pentru a face acest lucru, utilizați o cratiță mare, care trebuie umplută cu apă pentru 2/3 din volum.
 • Pune băncile umplute cu apă pe gât. Între ei, ei nu ar trebui să atingă, așa că au pus tifon între ei.
 • Apoi porniți soba și aduceți apa la fierbere. Împreună cu recipientul, capacele sunt deseori sterilizate.

Dezavantajul acestei metode este că bucătăria este umplută cu abur fierbinte și acest lucru este foarte dăunător atât pentru sănătatea hostessului, cât și pentru interior. În plus, datorită apei dure, se pot forma zăcăminte de sare pe pereții rezervorului.

Sterilizarea în multivark

Multivarka este, de asemenea, potrivit pentru sterilizarea cutiilorPentru a steriliza băncile la domiciliu, Vasul multivarkerului este umplut la cel de-al doilea nivel sau la mijloc între nivele, acoperit cu un capac și așteptat până când apa se fierbe.

După aceea, capacul trebuie deschis, borcanul trebuie pus în gât și sterilizat în modul "fierbinte" sau "abur" timp de 5 până la 7 minute. Sfârșitul procesului este determinat de condensare, care începe să curgă pe pereți. După aceea, containerele sunt îndepărtate și umplute cu o preformă.

Sterilizarea în aerogril

Sterilizarea în aerogrill - o metodă modernă de sterilizare canistrăsă sterilizeze borcane într-un cuptor cu convecție, este necesar să eliminați din acesta obiecte inutile, cum ar fi laturile, steguletele etc. Este necesar să lăsați doar grila de fund. Dacă este necesar să procesați un recipient înalt, în cuptor este instalat un inel de expansiune.

Băncile din aerogrill ar trebui amplasate astfel încât să fie amplasate liber acolo. Cuptorul este închis cu un capac și este selectat modul de sterilizare. În final, ei scoate cu atenție recipientul, pentru a nu se arde.

Băncile din aerogril ar trebui să fie sterilizate la o temperatură ridicată de 120-150 de grade. În acest caz, toate bacteriile patogene sunt distruse. Sunt procesate în medie 10-15 minute, dar dacă recipientul este mic, este suficient și 5 - 9 minute.

Sterilizarea capacelor

Capacele pot fi, de asemenea, neapărat sterilizatePe lângă bănci, capace înainte de sterilizare Spălați și inspectați pentru zgârieturi, înțepături sau rugini. Dacă au fire pentru răsucire, acestea trebuie să fie actualizate anual.

Capacele curate sunt coborâte în apă clocotită timp de 3 minute sau sterilizate în cuptor împreună cu cutiile. Este interzisă procesarea capacelor metalice în cuptorul cu microunde, deoarece acest lucru le poate deteriora.

pasteurizare

Multe amante nu sunt sigure în calitatea de turnare dublă sau triplă la conservare, recurge la pasteurizare. Cu alte cuvinte, băncile sunt sterilizate împreună cu preformele. De obicei, este necesar pentru conservarea ciupercilor sau a ciupercilor.

 • Pasteurizare - dezinfectă împreună feluri de mâncare și salateEste nevoie de pasteurizare oală volum cu un fund larg.
 • Dacă recipientul este de trei litri, utilizați bazinul smalț.
 • În partea de jos a vasului, puneți o grămadă de lemn sau puneți un prosop subțire și puneți borcanele cu spații goale.
 • Gâtul recipientului trebuie acoperit cu capace, dar nu îl răsuciți.

Tigaul este umplut apă caldă astfel încât până la gâtul cutiilor nu ajunge la aproximativ 5 cm, și pune pe foc. Timpul de pasteurizare este de obicei de 15-25 de minute. Containerele pasteurizate se extrag unul câte unul din apă și se rostogolesc imediat, după care se răsturnă și se lasă să se răcească.

În acest fel, poate sterilizare la domiciliu este necesar pentru conservarea adecvată a produselor. Există destul de multe modalități de a face acest lucru calitativ. Trebuie doar să alegeți o anumită metodă care funcționează cel mai bine în această situație și să faceți cu îndrăzneală munca.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuțiCum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuți
Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?
Caracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliuCaracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliu
Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?
Metode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microundeMetode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microunde
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Cum să păstreze mazărea verde acasă: rețeteCum să păstreze mazărea verde acasă: rețete
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Jam din struguri: rețete pentru preparate simple și utileJam din struguri: rețete pentru preparate simple și utile
Compote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizareCompote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizare
» » Cum pot steriliza cutiile acasă?
© 2021 amigdas.com