amigdas.com

Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește

Harefoot - caracteristicile raseiUralii sunt unul dintre cele mai comune animale din lume. Chiar dacă au o blană foarte valoroasă, fiind din acest motiv un obiect favorit pentru vânătoare, fertilitatea de iepure nu permite dispariția acestei populații.

În total, în lume există 30 de specii de iepuri de câmp, fiecare dintre ele diferă în funcție de obiceiurile și caracteristicile sale externe. Să vorbim despre unul dintre ei astăzi - un bug-ul de iepure.

Rabbit Hare Descrierea iepurelui

Deci, de ce albul? În timpul iernii, acest subspecii de iepure își schimbă culoarea din gri (uneori gri-roșu) până la albul de zăpadă. Numai pe vârfurile urechilor pot exista pete negre.

Greutatea iepurelui este de la 1,6 kg la 4,5 kg, lungimea variază de la 40 la 65 cm. Animalul are o coadă de formă rotundă, cu o lungime de aproape 7 cm, și o ureche elegantă de 8 până la 10 cm lungime. specia este întotdeauna largă, picioarele și degetele, care sunt acoperite cu un strat gros.

Perioada de miere pentru iepuri din această specie are loc în primăvară și toamnă - de 2 ori pe an. În regiunile în care zăpada cade în cantități mici - nu se schimbă culoarea albă.

Femelele sunt adesea mai mari decât bărbații.

habitat

Hare Hare - unde locuieșteDeci, unde trăiește acest frumos alb de zăpadă? Această specie este cea mai răspândită în latitudinile nordice - America de Nord, Scandinavia, Norvegia, Suedia. În Rusia, albinele se găsesc în Siberia, Kamchatka și Sahalin, în Ucraina - în regiunile Chernigov, Zhytomyr și Sumy.

Belyaki preferă să locuiască în locuri unde hrana pentru ele este abundentă, indiferent de sezon. Cel mai adesea, acești oameni frumosi pot fi găsiți pe marginea pădurilor mixte și foioase, în tufișuri de tufișuri, în stuf, lângă rezervoare, în ierburi de stepă înaltă. Iepurele încearcă să se stabilească acolo unde nu există suficienți pradatori.

Sursă de alimentare

Ce mănâncă iepurii? Belyaki aparțin categoriei de erbivore:

  • În timpul verii aceste urechi lungi doresc să sărbătoresc pe plante erbacee ca trifoi, cereale, frunze de păpădie și flori, șarpe, șarpe de aur și multe alte plante medicinale care cresc în habitatul lor.
  • Toc mănâncă mici ramuri de arbuști.
  • În timpul iernii, acești oameni buni se hranesc cu coaja de copaci, cum ar fi aspen, mesteacăn, salcie, etc. Se pot obține iarbă uscată și conuri de cedru de sub zăpadă. Uneori mănâncă fructe de padure uscate stânga pe tufișuri. Și, de asemenea, poate mânca frasin, câine trandafir, ienupăr și arin. Dacă există grădini cu fructe în apropierea habitatului albilor, atunci puteți vedea și un musculiță care mușcă coaja pomilor fructiferi.
  • În primăvară, acest lucru fuzzy trece din nou la plante erbacee și lăstari de copaci și arbuști.

Au fost și cazuri neobișnuite - goblini-gurmanzi găsiți, săpați și utilizați ciuperci-trufe.

mod de viață

Care este comportamentul unui iepure? Cel mai înalt vârf al activității pe care o au în seara și în perioada de duminică.

În timpul iernii, iepurele albinelor distrug o nurcă mică în zăpadă, unde se ascund în condiții nefavorabile sau în timpul zilei. În vara unor astfel de adăposturi, albul nu este de obicei făcut, ci este aranjat într-un loc retras pur și simplu prin aplicarea unei iarbă.

De la locul adăpostului până la locul de hrănire, albi se deplasează mai ales pe același traseu. Acest lucru este deosebit de remarcabil în timpul iernii - sunt un traseu atât de bun de călcare încât chiar și un om se poate mișca liber pe ele.

În căutarea hranei, această persoană cu o lungă ureche poate călători pe distanțe foarte lungi - până la 10 kilometri pe noapte. Dar dacă mâncarea pentru o destul de mult timp, în aceeași noapte, poate merge doar un kilometru.

Iepurele este o vedere foarte slab dezvoltată și un miros de miros, dar are o audiere excelentă. Capacitatea de a mișca foarte repede este singurul mijloc de protecție în caz de pericol.

reproducere

Ouă în natură sălbaticăBelyak, la fel ca toți ceilalți, este un animal foarte prolific. Împerecherea de sezon, de obicei apare în lunile de primăvară și de vară. La femei, vârful fertilității scade la vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani. Sarcina durează de la 47 la 55 de zile, imediat după naștere, iepurele din nou. Pentru un an, femelele se pot retrage de la 2 la 4 pui, în funcție de vârsta și de alimentația lor. Okot are loc într-un loc retras pe suprafața pământului. Primii bunici se nasc in aprilie-mai, al doilea in iunie-iulie, al treilea in august-septembrie. Rareori primii copii apar în martie, iar ultimii în noiembrie, dar acele pui de obicei mor.

Pentru o litieră în medie se naște 5-7, dar poate ajunge până la 11. Copiii apar în lumina acoperită cu blană groasă, văzută, spre deosebire de multe alte animale, și capabilă de mișcare independentă. Greutatea nou-născuților este de numai 100-130 grame.

Primele 8 zile de iepuras se hrănesc exclusiv cu laptele matern, după ce au început să guste iarba. Deoarece laptele de curcan este foarte gras și nutritiv, copiii mănâncă nu mai des decât o dată pe zi. După 15 zile, puii sunt deja separați de mamă și conduc o viață independentă. Maturarea sexuală a albilor este atinsă la vârsta de zece luni.

Durata de viață a acestui iepure este de 17 ani, dar, din păcate, majoritatea nu supraviețuiesc până la 5 ani - pentru acest lucru sunt responsabile prădătorii, braconajul și infecțiile.

Număr de

Numarul albilor, ca si altii, variaza de la an la an.

  • Motivul principal - infecție extinsă (epizootică). Există cazuri de moarte în masă a albului alb de la viermi paraziți. Adesea există boli intestinale, precum și bacteriene - tularemie și pseudotuberculoză. Epizooticul acoperă de obicei până la 100% din populația locală de iepuri de câmp.
  • Al doilea motiv - prădătorii. Îndrăzneții sunt exterminați de râși, vulpi, bufnițe, vulturi de aur etc.
  • Al treilea motiv - vânătoare. Belyakov vânează în cantități semnificative pentru blană frumoasă și carne delicioasă.

Protecția acestei specii

  • iepure este inclusă în Cartea Roșie a Ucrainei ca specie pe cale de dispariție.
  • Roșie listată Societatea Internațională pentru Conservarea Naturii.
  • Este protejat Convenția de la Berna.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Angroul iepure este o rasă blanăAngroul iepure este o rasă blană
Ce are visul iepurelui? Vise și interpretăriCe are visul iepurelui? Vise și interpretări
» » Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește
© 2021 amigdas.com