amigdas.com

Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?

Care sunt tipurile de formatoriAlinierea dinților la copii și adulți este purtarea plăcilor ortodontice detașabile. Acestea sunt în mare parte incomode de utilizat și au o valoare etică scăzută a designului. Ele sunt deosebit de incomode pentru copii. Prin urmare, ca alternativă, clinicile stomatologice sunt oferite de formatori specializați T4K.

Descrierea, caracteristicile, avantajele și dezavantajele

Majoritatea oamenilor se confruntă cu o varietate de defecte ortodontice. Cel mai bine este atunci când astfel de anomalii sunt diagnosticate în copilărie, când acestea sunt mai ușor de rezolvat. Aceste patologii includ muscatura deschisa, muscatura adanca si rasucirea dintilor. Ca o metodă tradițională de eliminare a problemei, ortodontiștii recomandă purtarea plăcilor sau a bretelelor.

Dar multe dintre ele nu sunt doar costisitoare, dar au și ele un aspect urât și oferă doar un disconfort pacientului. Pentru a fixa dentiția în poziția dorită utilizați după terminarea antrenamentului armăturilor. Acestea pot fi folosite cu deviații minore în poziția dinților.

Formatori T4K: caracteristici

T4k este un design format din cele două fălci. Este realizat din material elastic transparent. În exterior, seamănă cu un capac de box. Proiectul trebuie instalat imediat pe două rânduri dentare. Se recomandă utilizarea acestuia în timpul somnului de noapte. Dispozitivul ajută astfel la eliminarea problemelor de formare a mușcăturii și dentiției incorecte la copiii sub vârsta de unsprezece ani.

Eficacitatea acestui dispozitiv constă în designul său special.

 1. Cum să purtați un antrenorCapa are mai multe canale dentare. Repetă forma semicirculară a maxilarului
 2. Adâncimea t4k permite fixarea corectă pe coroane.
 3. Canalele dispozitivului au mai multe limitări sub formă de arcuri labiale mici. ONI sunt responsabile pentru corectarea dentiției.
 4. Produsul este fabricat în așa fel încât țesutul gingival se suprapune doar puțin și capa este practic invizibil.
 5. Dispozitivul are o bara de protecție compactă și dopuri cu accent pe formarea unei liste de aprovizionare corectă.
 6. T4k are un cadru rigid din placă. Și baza sa este din poliuretan și silicon.

Până în prezent, producătorul t4k distinge două tipuri de produse.

 • Formatorul inițial albastru. A fost făcut din silicon de înaltă densitate. Ea are nivelul necesar de moale și elasticitate. Materialul vă permite să utilizați formatorul în stadiul inițial de corecție. El nu dă durerea pacientului, oferă o oportunitate de a se obișnui cu plăcuța și lucrează într-un regim terapeutic redus.
 • Antrenorul final roz. Placa este realizată din poliuretan rigid, care are o formă bună. Acționează mai activ asupra dentiției. Astfel, puteți ajunge rapid la poziția corectă.

Principiul acțiunii т4к

Formator pentru copii Această farfurie, care ajută la corectarea pozițiilor greșite ale dinților. Consumatorul principal al dispozitivului sunt copiii sub vârsta de doisprezece ani. Merită menționat faptul că proiectul funcționează prin afectarea permanentă a arcurilor din structură.

Design-ul reglează tonusul muscular al aparatului maxilarului. Vă permite să le dați forma potrivită. Pentru a obține rapid rezultatul dorit, trebuie să purtați întotdeauna o farfurie. Numai în acest caz va reuși.

Trainer Destinație т4к

Dispozitivul este destinat copiilor sub 11 ani, care au o ocluzie a gradului I și II. În momentul schimbării mușcăturii și al formării maxilarului, corecția ar trebui să fie în copilul său, economisind, prin urmare, căderea este un remediu ideal. Caracteristicile structurale ale produsului vă permit să obțineți cel mai bun succes. Principalele scopuri ale medicamentului sunt următoarele.

 • Ajută la alinierea poziției greșite a coroanelor individuale.
 • Antrenează aparatul muscular.
 • Ajută la evitarea manifestării problemelor miofuncționale.
 • Corectarea și corectarea creșterii poziției maxilarului în raport unul cu celălalt.

Indicații pentru stagiar

Dispozitivul este conceput pentru a rezolva mai multe probleme. Principalele indicații ale tratamentului trebuie atribuite.

 1. Când să purtați un antrenorTorsionarea coroanelor anterioare.
 2. Mâncare deschisă.
 3. Forma simplă de mușcătură.
 4. Poziția incorectă a coroanelor individuale.
 5. Dezvoltarea anormală a maxilarului mobil.
 6. Prezența obiceiurilor miofuncționale.
 7. Poziția incorectă a limbii.
 8. Perturbarea funcției respiratorii și de înghițire.
 9. Hiperactivitatea aparatului musculo-maxilar.
 10. Etapa finală de tratament după bretele.
 11. Tratamentul recidivelor după corectare.
 12. Distracție ocluzală.

Contraindicații la stagiarul t4k

Ca orice alt model utilizat în stomatologie, dispozitivul are un număr de contraindicații, care nu trebuie neglijate.

 • Încălcarea ocluziei gradului III.
 • Prezența patologiilor din partea de natură psihno-neurologică.
 • Muscatura de tip cruce.
 • Respirație nazală greșită cauzată de schimbări anormale ale țesutului.
 • Displazia dinților.
 • Reacții alergice la materiale.

Trainer cu T4K

Tratamentul cu dispozitive inovatoare se efectuează numai sub supravegherea dentistului. Este necesar să vizitați un medic și obțineți sfaturi cu privire la tratamentul cu capac. Dorințele părinților copilului de a fi tratate de către formator nu sunt suficiente.

Este posibil să aveți nevoie să vă îmbrățișați pentru prima oară armăturile și numai apoi să utilizați formatorul t4k, ca etapă finală de tratament a mușcăturii incorecte și a alinierii danturii. Procesul de tratament include etapa de diagnostic, pregătirea și auto-tratamentul.

 1. Eficiența traineruluiEtapa de diagnosticare include câteva metode de cercetare. Pentru ei este necesar să se pună o întrebare a pacientului. După aceasta se efectuează o inspecție instrumentală și vizuală. După aceea, medicul va da copilului un examen cu raze X. În unele cazuri este posibilă o examinare suplimentară - CT și ortopantomografie. După aceea medicul stabilește indicatori antropometrici. Astfel, el evaluează severitatea patologiei, evaluează ocluzia, folosindu-se materiale de mușcături. Mai mult, este luată electromiografia mușchilor maxilarului. Și, de asemenea, dentistul poate lua teste funcționale.
 2. În etapa pregătitoare se folosește doar ca mijloc noaptea. Distrugerea bacteriilor, a căror proces apare noaptea, împiedică pereții formatorului. În scopul reducerii riscului de apariție a bolilor, înainte de tratament, se efectuează recuperarea gurii. Pe viitor, salvarea se va face cel puțin o dată pe lună. Problemele dentare, cum ar fi parodontita sau cariile dentare, trebuie eliminate înainte de a folosi formatorul albastru.
 3. Etapa de corecție începe cu aplicarea modelului inițial - albastru. Pentru prima dată, produsul este instalat de dentist. Copilul este ajutat să fixeze dispozitivul cu observații despre mișcările sale și să explice ce trebuie să simtă pacientul. Odată ce instructorul este instalat de medicul dentist, trebuie să îi dați copilului să-și pună placa pe cont propriu. Există momente când antrenorul este greșit. Apoi, capetele dispozitivului sunt finalizate la fața locului. În cazul în care pacientul, purtând un antrenor albastru, a simțit durere în zona limbii. Apoi dentistul poate conduce o adâncire în domeniul instructorului. Următoarea vizită la medic trebuie programată la o lună de la începerea tratamentului corectiv. În funcție de perioada de purtare a produsului, programul de vizite la medicul dentist va fi selectat individual.

Tratamentul corectiv se efectuează la început cu purtarea scurtă. Primele zile trebuie utilizate de către pacienți numai pentru formarea mușchilor gurii. Prima zi ar trebui să fie ținută de un dispozitiv cu dinți strânși și închisi cel puțin de trei ori pe zi timp de un minut. După aceasta, fixarea poate crește și poate ajunge treptat până la șase ore de purtare pe zi pe timp de noapte și o oră pe zi.

La începutul perioadei de corecție, o senzație dureroasă poate apărea adesea din mișcarea dinților. În acest caz, stomatologilor li se poate prescrie un anestezic pentru copii. Astfel, un anestezic este folosit pentru acțiune locală sau generală.

După câteva luni pacientul ar trebui să înlocuiască t4k albastru cu finisare roz. După terminarea tratamentului, va fi necesară o perioadă de păstrare. El va permite să ocupe coroanele poziției anterioare. Modificarea modelului de formator este recomandată treptat. Inițial cu câteva ore înainte de culcare.

Cât timp durează să antrenezi un antrenor t4k?

Perioada de tratament cu produsul se determină individual. În unele cazuri, tratamentul nu poate depăși șase luni. Dar pentru o corecție completă de a purta plăcuța de care aveți nevoie pe tot parcursul anului. Principalul lucru pe care este ghidat medicul, determinarea momentului tratamentului este vârsta copilului. Cu tulburări miofuncționale la vârsta de cinci până la șapte ani, timp de șase luni. Modificările minore ale poziției coroanelor pot dura până la opt luni. Imediat după tratamentul corectiv, efectul se va observa.

Instrucțiuni pentru utilizarea formatorului

În timpul perioadei de tratament corectiv, instalarea corectă a dispozitivului. Copilul este dificil să monitorizeze independent instalarea și reținerea dispozitivului. Prin urmare, procedura de instalare a plăcii trebuie să fie efectuată nu numai de către copil, ci și de părinți. Instalați formatorul în modul următor.

 1. Cum să alegi formatorul potrivitPlaca trebuie să fie poziționată astfel încât să fie așezată dens pe arcadele dentare. În acest caz, accentul se pune pe limba în poziția superioară. Construcția nu trebuie să fie deplasată. În caz contrar, locația greșită va determina tensionarea excesivă și deformarea articulațiilor maxilare. Astfel, se va produce o dezvoltare anormală a ocluziunii.
 2. După ce dispozitivul este plasat pe dentiție. Fălcile sunt închise și ușor stoarse.
 3. În momentul reținerii, bebelușul ar trebui să respire doar cu nasul. Buzele trebuie să fie închise strâns unele de altele. Deschiderea gurii va duce la căderea structurii.

În timpul tratamentului corectiv, nu poți vorbi și mânca. Merită să te culci și să te uiți la televizor, să citești o carte sau altceva până când antrenorul, eventual se va retrage.

Nerespectarea regulilor de bază pentru purtarea produsului poate duce la formarea diferitelor vătămări, inclusiv deplasarea coroanelor în timpul aranjamentului greșit al structurii.

Îngrijirea formatorului și

Descrierea trainerului т4кT4k albastru este în mod constant susceptibil la atacuri de la microbi. Înainte și după utilizare construcția necesită curățare constantă. Astfel, se recomandă curățarea dispozitivului cu o soluție de sifon. Puteți procesa formatorul cu o soluție de săpun.

O dată pe săptămână, este necesar să se efectueze tratament de suprafață cu antiseptice. Adică, este necesar să le îmbibați într-o soluție antibacteriană specială. Este necesar să se manipuleze produsul cu apă clocotită. Influența temperaturilor ridicate va duce la deformarea suprafeței antrenorului. Se recomandă stocarea formatorului într-un antrenor special. Containerul trebuie închis bine cu un capac.

Prețul pe formator este în echivalentul mediu. Costă de câteva ori mai ieftin decât metalice obișnuite. În farmaciile noastre poți să-l cumperi pentru șase mii de ruble. Cea mai scumpă opțiune este un produs produs australian. În țările europene, formatorii sunt vânduți pentru nu mai mult de patru mii.

Corectarea tratamentului de către sistemul de formatori va costa zece mii. Deoarece la început va fi necesar să cumpărați T4K albastru, apoi să mergeți la roz. Poți să-l cumperi nu numai în farmacie. Mulți vânzători le cumpără în China. Un model chinez scump pentru trei mii de ruble nu este diferit de cel vândut pentru șase mii. Dar dacă vorbim de formatori chinezi ieftini pentru 200 de ruble, ei pot pierde rapid forma și apoi se pot rupe deloc.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cum de a alege bretele de ligatură?Cum de a alege bretele de ligatură?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
» » Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
© 2021 amigdas.com