amigdas.com

Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător

Încărcător de baterii de uz casnic pentru baterii autoO mașină modernă are o cantitate destul de mare de echipament electric, care necesită energie electrică pentru putere. În momentul mișcării mașinii, energia electrică este generată de un generator care convertește rotația de la un motor cu combustie internă. Când vehiculul nu se mișcă, toate echipamentele electrice sunt alimentate de bateria instalată. În timp, din diverse motive, acumulatorul își pierde capacitatea, iar rezervarea de energie nu este suficientă pentru a porni motorul. De aceea, problema frecvenței de încărcare a bateriei la domiciliu este foarte comună.

Periodicitatea procedurii

Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcătorLa o temperatură pozitivă, bateria funcționează fără probleme. În astfel de condiții, pornirea motorului este posibilă chiar și cu încărcare incompletă. Atunci când temperatura ambiantă scade, capacitatea bateriei scade aproximativ de două ori, puterea curentă devine insuficientă. În timpul iernii, este nevoie de mai multă energie pentru a dezlipi arborele cotit, deoarece vâscozitatea uleiului este crescută semnificativ.

încărcarea bateriei autovehiculului este necesar, de asemenea, pentru motivul că funcționarea vehiculului în timpul iernii implică activarea unei cantități mari de energie: oglinzi încălzite și ferestre, scaune, preincalzirea motorului cu ardere internă.

Înainte de debutul iernii, se recomandă reîncărcarea bateriei o dată la 100%. Dacă motorul cu combustie internă este în stare tehnică precară, frecvența cu care se efectuează această procedură este substanțial crescută. Problemele legate de pornirea motorului conduc la alimentarea prelungită a starterului de la baterie. O reducere semnificativă a capacității afectează negativ durata de viață a sursei de energie.

Recomandări cheie

Având în vedere modul de încărcare a bateriei cu un încărcător, trebuie remarcat faptul că echipamentul utilizat este de fapt un condensator. Menținerea sursei de energie asigură respectarea anumitor reguli:

 1. Bateria pentru mașină este o sursă de curent continuu, când conectați-o la încărcător, trebuie să respectați polaritatea.
 2. Pentru a indica polaritatea bateriilor, bornele sunt indicate prin semnele "+" și ";". Aceeași notație poate fi găsită și pe dispozitivul de încărcare.

Ar trebui să se țină seama de faptul că o schimbare aleatorie a polarității va duce la descărcarea bateriei, iar reducerea încărcării la valoarea minimă devine cauza eșecului acesteia.

Există mai multe recomandări pentru efectuarea lucrărilor pregătitoare:

 1. Sursa de alimentare înainte de încărcare este scoasă din mașină.
 2. Eventuala contaminare este îndepărtată de pe suprafață.
 3. Dacă există picături de acid, acestea pot fi îndepărtate cu o cârpă umedă. Materialul este umezit într-o soluție cu sodă, care poate fi făcută prin amestecarea a 20 de grame de sodă cu 200 grame de apă caldă.
 4. Înainte de încărcare, deșurubați dopurile de pe "borcane". Acest lucru se datorează faptului că în momentul aplicării tensiunii în baterie se pot forma gaze. Dacă nu le oferiți o ieșire liberă, coca poate suferi din cauza presiunii crescute.
 5. Nivelul electrolitului este verificat. Valoarea prea mică nu permite încărcarea. Puteți crește nivelul adăugând apă distilată.

Dacă respectați toate recomandările, încărcarea bateriei nu reduce durata sa de viață.

Determinarea tensiunii necesare

Bateria mașinii este în susProcesul de încărcare implică furnizarea unei anumite tensiuni, care ar trebui să fie suficientă până când încărcarea este complet încărcată. Dacă tensiunea este selectată incorect, sursa de alimentare va suferi. Principalele recomandări pentru selectarea tensiunii sunt următoarele:

 1. Dacă sursa de alimentare are o capacitate de 50 ampere și o încărcare de 50%, atunci este inițial setat un curent de 25A. După aceea, se recomandă reducerea treptată a indicatorului la valoarea minimă.
 2. În momentul încărcării totale, sursa de alimentare se oprește. Multe dispozitive moderne de încărcare pot opri automat alimentarea curentului la momentul potrivit.
 3. Întregul proces durează aproximativ 4-6 ore. Cu o eficiență atât de mare a memoriei, dezavantajul său poate fi numit un cost ridicat.

Cum ar trebui să încărc bateria auto?De vânzare sunt, de asemenea dispozitive semi-automate, în care toți parametrii de încărcare sunt setați manual. Cu toate acestea, costul lor este mult mai mic, ceea ce determină distribuția largă.

Când se folosește memoria semiautomată, se fac următoarele calcule:

 1. Indicatorul principal este capacitatea bateriei. Cunoscând acest parametru, puteți face corect calculele necesare.
 2. Cu o capacitate de încărcare de 50 Ah, curentul nu trebuie să depășească 30 Ah. Atunci când se aplică o tensiune mai mare, există posibilitatea ca sursa de curent să sufere.
 3. Încărcătorul este setat la 3A și este nevoie de aproximativ 10 ore pentru încărcare completă.

Cum pot încărca un acumulator de mașină ne-service cu un încărcător și pot să o fac?Este aproape imposibil să fii sigură de încărcarea completă a bateriei fără măsurarea tensiunii de ieșire. De aceea, la sfârșitul încărcării, amplificatorul este setat la 0,5A, iar durata acestuia este de 5-10 ore. O astfel de valoare scăzută a puterii curente nu poate deteriora sursa de energie. Dezavantajul utilizării dispozitivelor de stocare semi-automate poate fi numit că pentru întregul proces durează mai mult de o zi.

Există câteva modalități de a accelera încărcarea. Cele mai frecvente implică următorii pași:

 1. În prima etapă, valoarea curentă 8A este setată. Cu acest indicator, încărcarea are loc timp de trei ore.
 2. La sfârșitul acestei perioade, curentul scade la 6A. Acest indicator durează o oră.

Încărcarea bateriei auto la domiciliuCa urmare, este nevoie de aproximativ patru ore înainte de completarea nivelului capacității bateriei. Ar trebui să se țină seama de faptul că această metodă de încărcare nu poate fi numită optimă, deoarece mulți producători nu recomandă creșterea curentului mai mare de 3A.

Având în vedere modul de încărcare corectă a încărcătorului pentru mașină, observăm că o valoare prea ridicată a curentului duce la o creștere a temperaturii elementelor principale ale structurii. Din acest motiv, resursele de muncă scad. În orice caz, prin aplicarea frecventă a memoriei, procesul de sulfatare a plăcilor este practic imposibil.

Funcționarea sursei de alimentare în conformitate cu normele stabilite exclude probabilitatea unei descărcări complete a bateriei. Creșterea în timp util a indicatorului de capacitate asigură funcționarea bateriei pentru mai mult de șapte ani.

Evaluarea statutului bateriei

Încărcarea bateriei autoÎn timpul iernii, temperatura ambiantă poate fi redusă semnificativ. Încărcarea și funcționarea corespunzătoare a bateriei asigură o pornire stabilă chiar și în condiții de îngheț. Determinarea în timp util a nivelului de încărcare permite prelungirea duratei de viață a sursei de energie.

Pentru particularitățile estimării stării bateriei, vom prezenta următoarele aspecte:

 1. Unele modele de baterii sunt dotate cu un indicator de culoare special, care vă permite să determinați nivelul de încărcare. Ar trebui să se țină seama de faptul că indicatorul acestui indicator este aproximativ, eroarea este destul de mare. Cu o valoare pozitivă a nivelului de încărcare a curentului de pornire în perioada de iarnă poate să nu fie suficient.
 2. Puteți determina valoarea necesară măsurând tensiunea la ieșirea bateriei. Această metodă oferă un rezultat aproximativ. Pentru a face acest lucru, acumulatorul este scos din mașină, după care trebuie să așteptați aproximativ șapte ore și să măsurați cu un voltmetru. Tensiunea de ieșire poate varia de la 12,8 la 12,0 volți. Căderea acestei valori sub nivelul de 11,8 volți indică descărcarea critică a bateriei.

Există o modalitate foarte simplă de a proteja bateria mașinii de polaritatea inversăDacă trebuie să efectuați o măsurare rapidă a tensiunii, se folosesc furci de încărcare. Această metodă vă permite obținerea unui rezultat mai precis și mai fiabil în cel mai scurt timp. Ieșirea paralelă a voltmetrului este conectată la o rezistență suplimentară. La aplicarea sarcinii de furcă tensiune componentă poate varia de la 10,5 V la 8.7 V. Valoarea mai mică indică faptul că sursa de alimentare a pierdut practic toată energia.

Încărcarea bateriei auto este de 3,5 - 4 A.În unele cazuri, tensiunea este măsurată în momentul pornirii motorului. De obicei, această metodă este utilizată în cazul în care există probleme cu pornirea ICE. Rezultatul obținut la măsurarea indicelui necesar în momentul pornirii motorului poate fi considerat de încredere numai dacă generatorul funcționează corect.

În momentul pornirii motorului, tensiunea ar trebui să fie de cel puțin 9,5 V. Căderea de tensiune sub această notă indică faptul că bateria este foarte moartă. Un electrician cu experiență poate determina eficiența generatorului pe baza rezultatelor obținute în timpul măsurătorilor.

Eroarea de citire chiar și pentru o zecime de volt în cazul măsurării tensiunii bateriei nu este permisă. De aceea există cerințe mari pentru voltmetrul utilizat. O abatere de 1-2 volți duce la o eroare a indicatorului nivelului de încărcare cu 10-20%.

Descărcarea completă a bateriei

Neatenția banală poate provoca o descărcare profundă a bateriilor. Un exemplu este cazul în care mașina este parcată pentru o perioadă lungă de timp, cu dimensiunile incluse sau un aparat de înregistrare cu casetă radio.

Descărcarea profundă a bateriei este dezastruoasă pentru el. Aproape toți producătorii indică faptul că o singură încărcare completă duce la pierderea completă a performanțelor bateriei. După cum arată practica, după o descărcare completă, o nouă sursă de energie poate fi restaurată de cel puțin 1-2 ori.

Recomandările pentru restabilirea performanțelor bateriei sunt următoarele:

 1. Gradul de descărcare este determinat.
 2. Încărcarea se efectuează atunci când curentul este alimentat cu 3A sau mai puțin. Se recomandă să alegeți cea mai mică cotă curentă, dar acest lucru va crește semnificativ timpul de încărcare.
 3. Dacă tensiunea terminalului nu crește timp de 60 de minute, alimentarea cu curent poate fi oprită.

În acest caz, ar trebui să monitorizați nivelul de tensiune la bornele folosind un voltmetru de mare precizie.

Nu încărcător

Dacă este imposibil să porniți motorul datorită unui nivel scăzut al curentului de pornire, "Iluminarea" de la o altă mașină. După ce motorul este înfășurat, se recomandă mutarea mai mult de 20-30 de minute. Pentru a accelera încărcarea de la generator, sunt selectate unelte de viteze înalte sau unelte joase, dar ar trebui să fie acționate la turații ridicate. În timp ce se menține viteza de rotație a arborelui cotit la o frecvență de 3000 rpm, generatorul furnizează tensiunea cea mai potrivită. Această metodă este potrivită numai dacă bateria este descărcată parțial.

În concluzie, observăm că nu puteți înlocui încărcătorul special încărcând telefoane mobile, laptopuri sau alte obiecte gadget. O astfel de soluție poate duce la deteriorarea bateriei. Numai un încărcător special asigură alimentarea curentului cu performanțe optime.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduriCum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduri
Cum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecțieCum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecție
Cum să încărcați corect bateriile litiu-ionCum să încărcați corect bateriile litiu-ion
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numaiCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numai
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Cum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetruCum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetru
Cum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatoruluiCum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatorului
Cum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvcCum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvc
Scheme de încărcare pentru bateria autoScheme de încărcare pentru bateria auto
» » Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător
© 2021 amigdas.com