amigdas.com

Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire

Formatori pentru copii și adulțiPrimul lucru care vine în minte atunci când doriți să remediați mușcăturile greșite sau aliniați dentiția - plăcuța și bretelele. Dar, în același timp, există o altă modalitate mai convenabilă de a remedia deficiențele existente. Silicon Trainer afectează nu numai curbura cauzelor în sine, dar, de asemenea, poate fi un avantaj pentru cei care, dintr-un motiv sau altul este contraindicata poartă aparat dentar.

Ce este un antrenor? Acesta este un kappa ortodontic dublu-jawed, fixarea dentiției și măsurarea uniformă a acestora. În plus, aceasta formează poziția corectă a limbii, corectează respirația și are un efect benefic asupra mușchilor maxilarului. Un astfel de dispozitiv este ușor, compact, ușor de utilizat și poate fi purtat în orice moment convenabil. Structura în sine constă în următoarele elemente:

 • partea exterioară sub dentiția superioară și inferioară;
 • arc labial prominence;
 • Limitatorul de păr interior, destinat poziției corecte a limbii;
 • "Limba", situată pe jumătatea superioară a limiterului.

Tipuri de formatori

Toate soiurile de kappas ortodontic pot fi împărțite în trei categorii generale:

 1. Tipuri de formatoriDe bază. Spre deosebire de toate celelalte, este destul de moale, elastică și, așa cum se poate înțelege din denumire, este folosită mai întâi în cursul tratamentului, oferind o adaptare confortabilă. Perioada de purtare a unui astfel de antrenor durează între șase luni și opt luni.
 2. Ultima. În aparență și formă nu este diferită de cea anterioară, dar în același timp, este realizat dintr-un silicon solid și un impact măsurabil asupra ea dentiția. Acest lucru se datorează faptului că, la momentul numirii sale ca ortodont, majoritatea problemelor cu mușcătura ar trebui să fie corectate de către formatorul inițial, datorită căruia accentul se pune pe curbura sau densitatea dinților. Timpul de tratament este similar cu timpul ușor - de la șase la opt luni.
 3. Containerul. După terminarea cursului principal, medicul acordă acest tip de gură de protecție. Este conceput pentru a fixa rezultatele și pentru a preveni apariția recidivelor.

Formator pentru dinți pentru copii

Opinia conform căreia curbura dinților și mușcătura greșită sunt o consecință a geneticii sau, pur și simplu, a eredității, în multe cazuri este eronată. Majoritatea acestor tulburări încep să se manifeste în copilărie. Și motivul pentru ei, ca o regulă, obiceiuri proaste care duc la o presiune excesivă a mușchilor faciali pe maxilar:

 • respirația în gură;
 • mestecarea buzelor sau obrajilor;
 • sugerea lungă a unui suzetă;
 • scrobeală cuie, pixuri și alte accesorii de scris.

Reguli de utilizare a formatorilorHrănirea cu amestecuri artificiale sau boli frecvente asociate cu congestia nazală, pot duce, de asemenea, la o mușcătură incorectă. Dar îmbrăcămintea și farfuriile la o vârstă similară nu pot fi categoric. Desigur, puteți aștepta până copilul crește, dar problemele din acel moment se pot rădăcina. Atunci trenul poate ajunge la salvare.

Spre deosebire de alte mijloace de ortodonție, instructorii pentru copii nu numai că nu sunt contraindicați, dar sunt, de asemenea, recomandați pentru utilizare. Mai mult, pot fi numiți de la vârsta de cinci ani și până la urmă. Această mașină siliconică nu dăunează sistemului dentar în curs de dezvoltare. Datorită efectului moale și nedureros este capabil să corecteze distorsiunile în stadiul inițial și să prevină apariția lor în viitor.

Apariția acestui tip de problemă nu este numai un zâmbet estetic dăunător, dar poate atrage după sine o serie de alte condiții nedorite de la deteriorarea elementar din cauza gingiilor nepotrivite pentru dentiție și se termină migrenei sau boli gastro-intestinale.

Începeți tratamentul ortodontic cu ajutorul formatorului este cel mai eficient în copilărie, deoarece utilizarea acestuia în perioada mușcăturii înlocuibile pentru a corecta defectele minore, în timp ce direcționează în același timp dezvoltarea ulterioară a maxilarului în direcția corectă. O astfel de "prevenire" în primele etape va ușura necesitatea de a recurge la ortodont în viitor.

Adult Trainer pentru dinți

Pentru ce sunt antrenorii?Dar nu numai pentru copii acest dispozitiv ortodontic este destinat. Adesea, este "încercarea pe tine însuți" și adulții. Principalele motive pentru recomandările medicului de a purta antrenorul la adulți sunt refuzul de a instala sisteme de suport sau incapacitatea de a le folosi, precum și necesitatea de a regla poziția și aspectul dinților frontali. Cu alte cuvinte, este un mijloc accesibil pentru un zâmbet frumos.

Ca și în cazul instructorului pentru copii, pentru un adult nu au nevoie de măsurători, turnuri și alte trucuri, iar prețul kappa este în intervalul accesibil pentru persoana obișnuită. Poliuretanul elastic, din care sunt făcuți formatorii, ușurează ușor "forma" maxilarului și se adaptează la o mușcătură diferită, care afectează atât dentiția, cât și mușchii feței. Și, de asemenea, luptă eficient cu obiceiul de a respira prin gură, eliminând simultan o altă problemă comună - sforăitul.

Indicații și contraindicații pentru purtarea unui antrenor pentru dinți

În primul rând, trebuie remarcat faptul că este imposibil să se prescrie această sau orice altă modalitate de a corecta mușcătura și curbura - pentru a începe purtarea unui aparat de silicon poți consulta numai cu un ortodont care va evalua profesional starea cavității orale și va spune fără echivoc dacă acest tip de tratament va ajuta într-un anumit caz.

Atribuiți un antrenor pentru dinți copiilor și adulților. Motivele și indicațiile de purtare a acesteia pot fi următoarele:

 • Cum să purtați traineriContraindicații (refuzul de a folosi) bretele;
 • poziția incorectă a maxilarului inferior;
 • obiceiuri proaste, ducând la curbura dinților sau muscării;
 • o serie de probleme logopedice;
 • ușoare deformări ale maxilarului;
 • inghitirea incorecta;
 • consolidarea rezultatelor după tratamentul cu brațe;
 • corectarea curburilor minore ale dinților;
 • respirația orală și tulburările sale;
 • deformarea ocluziei drepte;
 • prezența congestiei dinților frontali ai maxilarului inferior.

Antrenorii se referă la mijloacele de impact moale asupra sistemului muscular facial, dinților și maxilarului. Dar, în același timp, chiar și pentru un astfel de dispozitiv aparent nesemnificativ, există contraindicații pentru utilizare: boli respiratorii (congestie nazală), dinți mari, modificări grave anormale ale mușcăturii și dispunerea elementelor dentiției.

Pro și Contra din Trainer pentru dinți

Principalul avantaj al acestei metode de corectare a mușcăturii este absența nevoii de purtare permanentă. Purtarea dispozitivului sunt sfătuiți să regulat și fără omisiuni, dar suficient de ore în zi și pansament pentru o noapte, în timp ce cu bretele, la rândul său, va avea ceva timp „pentru a trăi împreună“. În plus, formatorul este o bună alternativă la acesta din urmă, mai ales atunci când alte metode pentru un motiv sau altul nu pot fi utilizate. Acestea au o dimensiune uniformă și nu necesită măsurări ale fălcii sau a turnărilor. Și costul lor este mult mai mic decât instalarea și întreținerea sistemului de suport.

Dacă vorbim despre dezavantaje, mulți oameni notează incapacitatea de a vorbi la momentul purtării unui antrenor. Din fericire, nu este necesar să o purtați în anumite momente strict, astfel încât să puteți prinde un moment de tăcere după citirea unei cărți sau vizionarea unui film. Care este al doilea dezavantaj: un astfel de program gratuit pentru o persoană distras poate juca o glumă crudă. Pentru ca tratamentul să fie eficient, iar dispozitivul ortodontic achiziționat ar aduce beneficiul așteptat, va fi necesar să se obișnuiască să se poarte la orice ocazie convenabilă.

Bineînțeles, indiferent cât de buni sunt antrenorii, ei nu pot face minuni. Chiar și cu prelungită poartă nici o garanție că aceasta va ajuta sa scapati de problemele grave cu dintii lor si musca, mai ales dacă acestea sunt congenitale și ereditare. Curburile puternice pot fi, de asemenea, prea multe pentru ei - formatorii sunt capabili să netezească defectul, dar, cel mai probabil, va fi necesar un tratament suplimentar.

Trainer - cum să poarte și cât de mult să poarte?

Cum să folosiți formatorulÎnainte de utilizare, vă recomandăm să vă spălați dinții. Dacă antrenorul este nou, atunci trebuie să fie curățat și cu o perie cu pastă de dinți. Pentru a evita greșelile și pentru a nu pune capul în cap, ar trebui să acorzi imediat atenție limbii care iese din interior - este situată în jumătatea superioară. După ce a determinat asta, Restul procesului nu mai trebuie să fie dificil: formatorul se încadrează în gură, apoi este ușor apăsat cu dinți. Limba în poziția corectă atinge puțin partea proeminentă menționată mai sus.

Purtați un antrenor în timpul somnului și în timpul zilei, cel puțin o oră. În același timp, purtarea ei necesită rezistență și răbdare, deoarece nici într-o săptămână, nici măcar în prima lună de șosete constante de schimbări izbitoare nu veți aștepta. Durata totală a tratamentului cu Acest dispozitiv este de aproximativ un an dacă există defecte minore. Dar durata depinde de diagnosticul individual. Cazurile lansate pot necesita, de asemenea, consultări suplimentare ale ortodontului și schimbarea tratamentului cu metode vechi dovedite: bretele sau plăci. Dar, în acest caz, perioada de purtare a acestora va fi cu siguranță mult mai mică decât fără un tratament prealabil din partea formatorului.

Îngrijirea formatorului

Principiul care trebuie urmat când purtați această kappa - igiena procedurii:

 1. Instructori dentariDacă nu este folosit antrenorul pentru dinți, acesta trebuie să fie întotdeauna într-un container special.
 2. Înainte de fiecare dressing este de dorit să vă periați dinții. Apoi, trebuie să clătiți antrenorul cu apă curentă caldă. Folosirea fierbinte sau rece poate duce la coarnerea siliconului, la deformare și deteriorare, ceea ce face ca kappa să fie inutilizabilă.
 3. În plus, din când în când, antrenorul trebuie să fie curățat cu o perie cu pastă de dinți sau săpun.
 4. În timpul purtării, nu trebuie să încercați să vorbiți sau să mâncați, să mestecați kappa sau să încercați să schimbați poziția. Acest lucru poate duce la deteriorarea sau reduce semnificativ eficacitatea tratamentului.

Dacă pe cap sunt crăpături vizibile sau se observă o deformare - procedurile trebuie suspendate și adresate urgent ortodontistului. Este posibil să trebuiască să înlocuiți dispozitivul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se aliniază dinții fără bretele: metode eficienteCum se aliniază dinții fără bretele: metode eficiente
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
» » Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
© 2021 amigdas.com