amigdas.com

Cum să verificați bobina de aprindere cu un multimetru

Cum să verificați bobina de aprindere cu un multimetruSe întâmplă adesea ca mașina să nu poată porni, chiar dacă bateria este complet contaminată. Proprietarii de mașini se pierd în conjecture cu privire la cauzele problemei. În acest caz, nu toată lumea știe că, în primul rând, trebuie să verificați cu atenție bobinele. Acestea pot fi verificate în moduri diferite, utilizând diverse dispozitive și dispozitive. Prin urmare, este important să înțelegeți cum să verificați bobina de aprindere cu un multimetru.

Tipuri de bobine de aprindere

Cum să verificați bobina de aprindere cu un video multimetruDacă țineți cont de scopul acestora, puteți izola contactele și bobinele fără contacte. Dacă mașina nu are un dispozitiv de împrăștiere, înseamnă că bobina aparține exact bobinei fără contact. Dar dacă există un echipament special - contactele întreruptorului, atunci este vorba despre utilizarea unui sistem de aprindere a contactului.

Având în vedere numărul de lumanari instalate, dispozitivele pot fi generale sau individuale.

Izolarea înfășurărilor nu este aceeași, în special:

  1. Umplerea cu ulei. Corpul este alcătuit dintr-o bază metalică pentru izolarea înfășurărilor, se utilizează ulei de transformator. Dacă pierderile se pierd, aparatul devine inutilizabil. În cazul scurgerilor de ulei, se obțin intermitențe electrice ale înfășurărilor (la urma urmei, acestea nu au protecție).
  2. Uscat (compus de turnare).

Principiul de funcționare

Bobina este o componentă obligatorie a sistemului de aprindere a tuturor autoturismelor care lucrează cu benzină. În conversație, șoferii se referă adesea la o componentă ca o bobină, un alt nume posibil este transformatorul electric original mic.

Caracteristica principală este că, de fapt, este un convertor pentru schimbarea tensiunii de joasă tensiune la tensiune înaltă (bateria și generatorul sunt implicate).

Datele despre cum să sunați la multimetrul bobinei de aprindere nu își pierd relevanța, deoarece, fără această parte, motoarele nu pot funcționa stabil. În cazul în care mecanismul se descompune complet, motorul nu va porni deloc. Deși acest lucru se întâmplă foarte rar, dar există o serie de excepții, în special:

  1. Există supraîncălzire, există o creștere a tensiunii, ceea ce duce la deteriorarea izolației. Chiar și închiderile mici pot apărea în locurile de înfășurare.
  2. Dacă bujiile eșuează, firele de înaltă tensiune încep o repornire, ceea ce duce la terminarea procesului.

Proceduri și reguli de verificare

Având în vedere toate cele de mai sus, informații despre modul de testare a bobinei de aprindere de către tester sunt de o mare valoare. Există două tipuri de verificări:

  • Utilizarea unei scântei între o bujie și un corp de mașină;
  • aplicarea multimetrului.

De îndată ce există instabilități minime în motor, verificați imediat bobina. Aproximativ douăzeci de ani în urmă, ambele metode au fost utilizate pe scară largă.

Dar în epoca tehnologiei moderne, primul tip este recunoscut ca fiind periculos, deoarece bobina nu poate opri funcționarea, ci întregul motor (datorită particularităților mașinilor moderne).

Dacă decideți să efectuați singur un test, mai întâi asigurați-vă că există un multimetru (tester). Acest dispozitiv de măsurare are o caracteristică importantă: monitorizează tensiunea în timp ce controlează nivelul de rezistență.

Cum se testează o bobină cu un multimetru

Cum să sunați multimetrul bobinei de aprinderePentru ca procedura să fie consecventă și de succes, merită explorată o serie de videoclipuri speciale dacă nu există nici o experiență în efectuarea unor astfel de manipulări. Doar după aceasta, puteți începe să practici. Trebuie să ne amintim că neatenția, ignoranța și incapacitatea nu pot strica numai bobina însăși, ci și dispozitivul întregului motor. Apoi, trebuie să cheltuiți mult timp și bani pentru a elimina problemele.

Selectarea testerului

Specialiștii din magazinele de reparații auto folosesc adesea uneltele de modificare MAS 838. Ele oferă posibilitatea de a măsura microtrack-ul obișnuit de 200 μA. Afișajul are o iluminare din spate, deci nu este nevoie să utilizați lanterna atunci când lucrați într-o încăpere cu iluminare insuficientă pentru a obține informațiile de care aveți nevoie.

Pentru a rula procesul în sine, nu aveți nevoie de o anumită precizie. Prin urmare, pentru uz personal, nu este nevoie să cumpărați modele scumpe. Echipamentul de bază standard este soluția ideală pentru maestrul de acasă.

Un sistem de aprindere fără contact funcționează în timpul rotirii magnetului, astfel că este furnizat curent alternativ. Dispozitivul poate funcționa într-un interval de temperatură mare.

Sistemul în sine este amplasat în spațiul de sub capotă. Este foarte ușor să faceți un apel - atingând firele.

Testare profesionala

Cum să verificați bobinaVa fi necesar echipamentul unei clase profesionale. Soluția optimă va fi de a lua un stand pentru a verifica bobinele. Astfel puteți seta diferite moduri de viteză pentru role, imitând diferite tipuri de lucru.

Când interacționați, trebuie să vă asigurați că scânteia este menținută în mod constant, indiferent de modul de funcționare. Înainte de a efectua o verificare, trebuie să vă asigurați că alimentarea este conectată corect, altfel puteți obține date inexacte, ceea ce va împiedica detectarea problemelor.

Bobina este o componentă mică a vehiculelor. Chiar și abaterile de la caracteristicile normale pot duce la probleme serioase cu motorul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să testați un FET cu un multimetru, verificați MOSFETCum să testați un FET cu un multimetru, verificați MOSFET
De ce utilizați ambreiajul din spate în tamburul de pescuitDe ce utilizați ambreiajul din spate în tamburul de pescuit
Verificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificațiVerificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificați
Cum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetruCum se verifică și se măsoară rezistența unui rezistor cu un multimetru
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetruCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru
Cum să verificați sau să sune un condensator cu un multimetruCum să verificați sau să sune un condensator cu un multimetru
Cum se poate apela automat cablajul în mașină cu un multimetruCum se poate apela automat cablajul în mașină cu un multimetru
Diagrama de conectare a starterului inversDiagrama de conectare a starterului invers
Principiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380вPrincipiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380в
» » Cum să verificați bobina de aprindere cu un multimetru
© 2021 amigdas.com