amigdas.com

Caracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteia

Beneficiile cărnii de iepureMajoritatea nutriționiști susțin că carnea de iepure este mai benefică pentru oameni decât alte tipuri de carne. Produsul conține un complex complet de vitamine și minerale de substanțe esențiale și este bine absorbit de organism.

Cele mai multe iepuri sunt crescute de crescătorii de animale private sau de fermierii mici. Mai rar, animalele sunt crescute la scară industrială.

Acest lucru are un efect bun asupra calității carnea vândută, deoarece cu cât producția este mai mare, cu atât mai mare este probabilitatea utilizării hormonilor și antibioticelor pentru a reduce incidența indivizilor și creșterea rapidă în masă.

Proprietăți utile

Compoziția iepurelui este un aminoacid esențial, care nu este sintetizat în corpul uman, cum ar fi lizina, triptofanul și metionina. Participă la procesele de creștere și regenerare a țesuturilor, producția de hormoni și enzime. Prezența acestor substanțe are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și imun al unei persoane.

Produsul este bogat în vitaminele B, în special riboflavina (B2), care joacă un rol important în menținerea sănătății umane. Deficitul său este extrem de periculos și poate afecta activitatea întregului organism în ansamblu. În cantitate mai mică, carnea de iepure conține colină, tiamină, cobalamină, piridoxină și acid folic. Vitaminele din acest grup asigură metabolismul energetic în celule, reglează activitatea sistemului nervos și digestiv. De asemenea, carnea de iepure acționează ca o sursă de vitamine A, C, PP și E. Reglează activitatea sistemului imunitar și reproductiv, participă la procese metabolice și creștere.

Compoziția conține o gamă întreagă de micronutrienți utili, cum ar fi:

 • Care este utilizarea cărnii de iepure?fier;
 • molibden;
 • cupru;
 • fluor;
 • cobalt;
 • iod;
 • mangan;
 • crom;
 • zinc.

Și, de asemenea, macronutrienți:

 • magneziu;
 • sulf;
 • sodiu;
 • calciu;
 • fosfor;
 • potasiu;
 • clor.

Conținutul de vitamine și minerale din carnea de iepure este mult mai mare decât în ​​alte tipuri de carne.

Este important să rețineți că produsul conține fier de heme util, care este mult mai bine absorbit (absorbit) în organism decât fierul care nu este heme.

Valoarea calorică

Conținutul de calorii al cărnii de iepure, spre deosebire de carnea de porc și carnea de vită, este foarte scăzut. Acesta este în intervalul de 150-180 kcal, în funcție de soi. În ceea ce privește raportul energetic (b / w / y), carnea de iepure este de 85% proteină și doar 9-11% grăsimi. Prin urmare, produsul este pur și simplu indispensabil în nutriția alimentară. Și această proteină este ușor este absorbită de corp aproape complet (90-95%).

Rabbit carne slăbire

Consumul de carneDintre cele mai multe produse, carnea de iepure este cea mai potrivită pentru pierderea în greutate. Este bogat în proteine ​​și are un conținut redus de calorii. Abilitatea de a satura organismul fără a supraîncărca organele digestive, distinge-o de carne de porc, miel și carne de vită și este considerată mai utilă.

Compoziția chimică bogată a microelementelor și macro elementelor ajută la restabilirea echilibrului vitaminelor și mineralelor, chiar și în cazul unei diete foarte rare. Accelerarea proceselor metabolice și regenerarea celulelor musculare este imposibilă fără obținerea unei proteine ​​de înaltă calitate.

Iepurele este bine digerat organism și se referă la soiuri cu conținut scăzut de grăsimi de carne, deci este în stare bună cu medicii. Felul de iepure este recomandat nu numai pentru slăbire, ci și în timpul sarcinii, în timpul reabilitării după operație, tratament și prevenire a anemiei, ulcerului, gastritei.

De ce este iepurele atât de util?

Iepurele este clasificat ca carne albă. Carnea proaspătă are o culoare roz deschisă și o structură densă. Este mai bine să se acorde prioritate carcaselor de animale tinere sub vârsta de 7 luni. Un iepure tânăr nu acumulează substanțe nocive în organism, care sunt folosite în agricultură pentru cultivarea cerealelor și a altor culturi. În funcție de rasă, greutatea tânărului poate varia semnificativ. Din aceasta urmează, Este dificil să se determine vârsta unui iepure pe bază de masă.

Bucatele de iepure nu sunt doar delicatețe delicioase, ci și extrem de utile pentru organism. Prin urmare, ele sunt utilizate în mod activ în dietetică și alimentație sănătoasă. Acest lucru se datorează mai multor factori, datorită cărora carnea de iepure este apreciată de gurmanzi:

 • Pregătirea cărnii de iepureCaracteristici excelente ale gustului, care mărește opțiunile de gătit.
 • Indicele ridicat de proteine ​​de înaltă calitate pentru 100 de grame de carne (21,5 grame).
 • Utile pentru toate categoriile de vârstă, chiar și pentru copii mici.
 • Conținut redus de grăsimi și conținut scăzut de calorii.
 • Complet produs hipoalergenic, ușor absorbit de organism.
 • Într-o carcasă un număr mic de oase și tendoane, iar conținutul de carne este de aproximativ 85% din masa totală.
 • Prezența a 9 aminoacizi esențiali, inclusiv Omega 3 și Omega 6.
 • Vitamina bogată (B, A, C, E, PP) și compoziția minerală a iepurelui.
 • Sursa de fier heme, care este mai bine absorbită de organism, este indispensabilă pentru anemie, sarcină și deficiență de Fe.

Vase de la iepure

Înainte de a găti carcasa, iepurele este împărțit în părțile din spate și din față. Dacă este necesar, tăiați excesul de grăsimi pentru a reduce conținutul caloric al vasului preparat. Partea din spate este de obicei coaptă sau prăjită, este mai grasă. Partea din față este mai dietetică, cel mai adesea este fiartă sau fiartă. De asemenea, foarte popular întregul iepure copt în cuptor. Este important să rețineți că pentru iepure este necesar să se macină astfel încât vasul să nu fie prea uscat. De asemenea, este recomandat să înmuiați iepurele în apă sărată sau acetică pentru a scăpa de un miros specific. Marinatul de iepure este gătit mult mai repede, ceea ce vă permite să gătiți un vas fierbinte parfumat timp de 30-40 de minute.

Posibile contraindicații la utilizarea de iepure

Care este utilizarea de iepureLa iepure este un conținut moderat de baze azotate din seria purină, care poate provoca daune organismului. Trebuie remarcat că orice carne conține compuși purini, care ulterior formează un acid uric. Aceste componente sunt implicate în procesele metabolice din organism și nu reprezintă o substanță nocivă. Dar, cu anumite boli, metabolismul și excreția acidului uric sunt perturbate, astfel că apare acumularea în articulații și rinichi.

De exemplu, dacă există gută și artrită gută, boli de rinichi, utilizarea produselor care conțin purine este strict contraindicată. De asemenea, pentru orice patologie a sistemului endocrin, merită luată în considerare cu atenție alegerea produselor care includ această componentă.

Dacă există contraindicații, mâncarea la iepure este mai bine să se reducă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
Iepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metodeIepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metode
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Gemobalanță pentru pisici și câini - instruireGemobalanță pentru pisici și câini - instruire
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Furaje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâiniFuraje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâini
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Angroul iepure este o rasă blanăAngroul iepure este o rasă blană
» » Caracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteia
© 2021 amigdas.com