amigdas.com

Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui

Nerka, ce folosește?Nerka este un pește din familia somonului, un pește nobil comercial care locuiește în apele reci ale Oceanului Pacific. Acesta este un pește foarte popular, este iubit pentru gustul său, calorii scăzute, carne utile și caviar. Acesta diferă de alte carne roșu luminos de somon (în timp ce altele au roz), din cauza a ceea ce se numește și roșu și roșu. Rudele: rude - keta, coho, chinook, sima, somon roz, distant - somon si somon.

Habitat roșu

Acest pește preferă apă rece Oceanul Pacific. În Rusia, o populație mare trăiește de-a lungul țărmului estic și vestic al Kamchatka. Se întâlnește în Alaska, în largul coastei de est a Sahalinului, în partea de nord a Mării Okhotsk. Roșu îi place frigul, așa că ea caută habitate cu o temperatură a apei de cel mult 2 ° C.

În general, în Rusia, acest tip de somon este mai puțin popular decât, să zicem, somon sau Chum de somon, în contrast cu SUA, în cazul în care în regiunea Alaska se găsesc cele mai numeroasă populație, și în general, trăiesc în jurul valorii de coasta de vest a strâmtoarea Bering în partea de nord a Californiei.

În Kamchatka, somon de sockeye se găsește în râurile Ozernaya și Kamchatka, în lacurile Kurilskoye, Dalnee și Azabachye. Se găsește și pe Kuriles - în Lacul Krasivoe de pe insula Iturup, în rezervoarele Chukchi.

În Japonia Acest pește se găsește în apropierea țărmurilor nordice ale insulei Hokkaido, unde există un pasaj către lacurile vulcanice. Aici somon de sockeye este un pic, practic există o formă dwarfish.

Cum arata un sockeye

Nerka ce fel de peștePicul de pește este mic, în medie, crește aproximativ 40 cm înălțime, dar unii oameni ajung la 80 cm. Greutatea este de 2-4 kg, dar poate fi găsit un specimen și mai mare. Cel mai mare pește prins din această specie a cântărit 7,7 kg. În exterior, asemănător cu somonul chum, dar are mai mulți rachini de ghirlande. Există un alt mod de a distinge de Chum de somon sockeye, care este cunoscut de către pescari: somon Chum proaspăt pot fi ridicate de coadă cu o singură mână și sockeye - nu pentru că este razele înotătoare prea moale, alunecare de pește.

Krasnitsa are un corp unghiular, comprimat din laturi, argintiu, ca și alte salmonide. Mai aproape de cap, cântarele de argint devin mai întunecate de nuanțe albastru și verzui, burta somonului de sockeye este albă.

Această specie are următoarele specie:

 • krasnitsa (argint) - o formă continuă;
 • kokani - forma locuită.

Kokanisul a provenit din forma de trecere în lacuri proaspete izolate din Kamchatka, de exemplu? în Kronotsky, Alaska, Hokkaido, unde locuiesc, fără a părăsi rezervoarele. În lungime ele sunt mai mici decât cele de argint - până la 30 cm, greutate mai mică - până la 700 g. În forma vie, pasajul poate trece dacă există suficientă hrană în lac pentru populație.

Pe lângă speciile convenționale, există qaurqs - bărbați cu mărime mică, precum și pitici, care trăiesc în apă dulce - acești bărbați dau naștere cu femele care trec.

reproducere

Când vine vorba de timp pentru a reproduce, cântarele de pește de sockeye de sex masculin se scufundă în piele, ceea ce face ca corpul să devină roșu, iar capul - verde. Femeia schimba, de asemenea, culoarea, dar cântarul este mai puțin luminos.

Îngroșarea somonului de somn durează aproximativ 4-5 ani, după care indivizii maturi se duc la hrănire. Acestea intră în râuri la mijlocul lunii mai - mai devreme decât alte salmonide - și merg până în iulie. În acest moment, krasnița devine accesibilă prădătorilor, deoarece în majoritatea cazurilor trebuie să se târască de-a lungul pajiștilor și a pietrelor spre locul de reproducere.

Ca teren de reproducere sockeye alege lacuri în care cheile sunt lovite de jos și, mai des, cele în care sa născut (acest lucru se numește "homing"). Persoanele fizice sunt împărțite în perechi, femeile construiesc un cuib și caviar în ea, iar bărbații o fertilizează. În medie, fiecare femeie înghite 3-4 mii de ouă și face până la 5 gheare cu mici întreruperi. Primul ambreiaj are loc în perioada iulie-august, a doua generație are loc în august-octombrie.

În mijlocul iernii, frunza părăsește caviarul. Până în martie, ei rămân în cuib, iar apoi, când ajung la înălțimea de 7-12 cm, care se întâmplă de obicei într-un an, coborâți în mare măsură în mare. Restul rămâne în cuibul până la 2 sau chiar 3 ani și numai după aceea se mută în mare. În câțiva ani, ei se întorc din nou în rezervorul lor nativ pentru a da naștere.

Persoane mature pe cale sexuală, din pacate, dupa inmultire mor. În timp ce ajungeau la terenul de reproducere, au devenit epuizați, aripioarele și corpul au fost rupte la carnea de pește. Nerka după moarte este descompusă pe fundul rezervorului, secreind fosfor și azot, ceea ce este necesar pentru plancton. Pe rând? și anume planctonul pe prăji Sockeye, astfel încât experții cred că moartea acestor reprezentanți ai somon este programat genetic minorilor care trăiesc în apele în care puține substanțe nutritive, se pot mânca.

Alimente suculentă

somon roșuÎn cazul în care alimentul se prăjește pe plancton, care în viitor rămâne o parte componentă a hranei krasnitsy, adulții sunt, în general, omnivori, au obiceiurile unui prădător. Când cresc în crustacee alimentare, vertebrate bentonice, se adaugă pești mici. Produsele principale sunt crustacee-calanide și alte crustacee mici. Din kalynid krasnitsa primește caroten, care se acumulează în organism. Din cauza carotenului, somonul de sockeye are o culoare roșie aprinsă. Carotenul este necesar ca peștele să suporte încărcăturile atunci când se reproduc - un drum lung, o schimbare de apă sărată în apă proaspătă, o schimbare a temperaturii mediului.

Gustul și beneficiile cărnii Sockeye

Carne de pește foarte lăudăros, mulți îl consideră mai gustos decât carnea, de exemplu chum și somon roz, cu calorii scăzute (pentru 100 g - 157 kcal), deci este potrivit pentru mâncăruri dieta. În plus, carnea conține un produs unic vitamina și compoziția minerală, care include:

 • vitamine din grupa A, B, E, PP, C, D;
 • acizi grași;
 • macroelemente (magneziu, calciu, sodiu, potasiu, clor, fosfor);
 • microelemente (fier, fluor, zinc, crom, molibden, nichel).

Aceste substanțe sunt necesare pentru funcționarea completă a organismului, cu utilizare regulată acest pește:

 • metabolismul și digestia sunt normalizate;
 • procesul de îmbătrânire al organismului este inhibat;
 • riscul de dezvoltare a bolilor oncologice este redus;
 • reglementarea zahărului din sânge;
 • activitatea sistemului nervos este normalizată.

Peștele Nerka care este utilizarea luiFluorul și acidul fosforic prezente în carne participă la producerea enzimelor, sărurile fosforice sunt un element necesar pentru țesuturile scheletului.

Proaspătul somon de sockeye are proprietăți antioxidante care susțin starea părului, a pielii, a unghiilor și a membranelor mucoase.

De asemenea, este util caviarul de somon de sockeye - bine, cu un miros specific și o mulțime de iod.

Datorită proprietăților utile ale reprezentanților somon, mese din ea sunt obținute cu lumina, delicioase, nu necesită abilități speciale în gătit, pregătit foarte repede. În plus, o listă a ceea ce se poate face din somon sockeye este imens - poate fi prăjit, coapte în diferite moduri, aburita, fierte, sărate ... Pentru că se pare ureche excelent, și în forma afumat de sockeye - o delicatesă rafinat care puțini oameni indiferenți . Sockeye de carne este ideal pentru a face balyk. Este destul rețete exotice de gătit pentru acest pește. Dacă știți ce fel de pește este sockeye, veți aprecia cu siguranță calitățile sale de gust, care vor satisface orice gurmand.

Sockeye se referă la ulei de pește bogat, astfel încât feluri de mâncare astfel de pește nu sunt recomandate în cazul în care aveți o exacerbare a gastrită, ulcer gastric sau au duoden sau boli ale sistemului cardiovascular.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Cum la domiciliu salata delicioasa ketuCum la domiciliu salata delicioasa ketu
Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
» » Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
© 2021 amigdas.com