amigdas.com

Pisici orientale cu păr lung: descrierea rasei

Pisică orientală cu păr lungOrice persoană care vede prima dată pisica orientală timp de câteva clipe îngheață în loc. Animalul este simplu izbitoare în frumusețea ei

și harul. Acestea sunt creații elegante cu ochi de smarald, dacă stau fără mișcare, sunt foarte asemănătoare cu figurinele prețioase. Nu este surprinzător că această rasă a câștigat foarte repede popularitate în rândul crescătorilor de pisici din întreaga lume.

Oriental a venit la noi dinspre est. Se referă la rexes și Soiuri de soiuri. Pisicile orientale urmăresc trasaturile hipertrofice ale tuturor raselor estice.

Istoria apariției pisicilor orientale

British rasă lungă de părPatria pisicilor orientale este Regatul Thailandei. Acolo aceste animale Acesta sa bucurat de mult timp popularitate. Ei au chiar o mențiune în una dintre marile creații ale antichității - cartea "Poezii despre pisici". Thais consideră orientaliștii la egalitate cu animalele sacre din Siameză. De secole nu au permis exportul străinilor din țară. Din această cauză, crescătorii de pisici europeni au putut cunoaște reprezentanții acestei rase uimitoare abia la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Până în prezent, nu se știe cum străinii au reușit să-i ia pe orientalii din Thailanda. Cu toate acestea, premiera europeană a acestora a avut loc în 1894 la o expoziție importantă din Londra. În mod surprinzător, atunci iubitorii de pisici englezi a luat această rasă fără entuziasm. A fost o educație conservatoare și faptul că majoritatea "experților" au acceptat pisicile orientale pentru Siamezi. Ca urmare, orientalii au fost descalificați.

Pentru a doua oară, orientalii au fost prezentați curții proprietarilor de pisici din Londra în doi ani. Și din nou nu au fost luate în serios. Experții perseverent nu au vrut să vadă harul și frumusețea acestor creaturi. Mai mult, sa decis evita pisicile orientale la alte expoziții și competiții. Iar clubul britanic de reproducere a Siamezilor a mers chiar mai departe: a interzis cultivarea orientalului, pentru că au fost percepute prin sacrificarea rasei siameze.

Se pare că aceasta a fost povestea rasei și ar fi trebuit să se încheie, dar mândria cu crescătorii. Ei au decis să demonstreze că orientalii sunt o rasă independentă. Pentru a face acest lucru, au luat pisici în Statele Unite.

Mai mulți experți democrați americani au reușit să aprecieze rasa și au dat o plimbare pentru selecția sa. Au fost efectuate experimente pentru a traversa pisicile orientale cu reprezentanti ai raselor locale cu parul scurt si cu parul lung. Datorită acestui fapt au apărut soiuri americane de pisici orientale cu lungimi diferitelana si o varietate de culori.

Americanii i-au plăcut atât de mult orientalilor încât specialiștii locali au înregistrat chiar o pisică orientală cu păr lung ca o rasă independentă. Adevărat, după aceea au fost numiți pisici javaneze. Cu toate acestea, schimbarea numelui, aceste animale nu au încetat să mai fie pisici orientale cu păr lung.

În epoca noastră, sunt interzise experimentele cu orientalele pisicilor. Ei au voie să treacă numai cu Balinezii și Sami. Acestea sunt rasele conexe.

Pisicile orientale de recunoaștere mondială au primit în 1974. De atunci, ei participă anual la toate competițiile internaționale, unde se bucură invariabil de succes.

Pisica orientala: descrierea rasei

Pisica albastră orientalăAceste animale sunt foarte ușor de recunoscut de către cei neobișnuiți și aspectul original. Dacă o persoană măcar o dată văd un reprezentant al unei pisici orientale, atunci, în viitor, să nu o confundați niciodată cu reprezentanții altei rase.

cap

Capul acestor animale este de dimensiuni medii. În formă, este aproape de un triunghi echilateral ideal.

Nasul orientalilor este lung și uniform. Este o continuare a liniei de frunte. În descrierea oficială a rasei se afirmă că nu este permisă îngrijorarea. Nasul și bărbia trebuie să fie pe aceeași linie.

O caracteristică distinctivă a orientalilor este urechile. despre ele sunt prea mari. Baza lor este largă, iar capetele sunt rotunjite. Descrierea oficială a rasei spune că urechile ar trebui să continue linia capului.

Deoarece aceste animale aparțin grupului estic, pisoii din această rasă încep să crească în primele luni de viață. Din acest motiv, urechile sunt uneori mai mari decât capul. Mai târziu, raportul cap-la-urechi este egalat, iar animalele începe să se uite armonios.

Ochii orientaliștilor sunt în formă de migdale. Culoarea irisului poate avea toate nuanțele de verde. Ochii de culori diferite nu sunt considerați o abatere de la normă. În plus, la pisicile albe ale orientalilor, ochii pot fi albastri.

Corpul

Corpul orientalilor este impunător și alungit. Conform pedigree-ului coloana vertebrală a unui animal trebuie să fie rafinat, îmbrăcat în mușchi puternici.

Stomacul reprezentanților acestei rase este inteligent. piept celula este bine definită. Aceasta arată cartilajul. Labele sunt subțiri, iar cele din față sunt inferioare în spate. Coada este subțire și lungă.

Pisicile orientale pot câștiga o greutate de până la 8 kg. Pisicile cântăresc mai puțin - 5 kg.

lână

Pisica orientala rosieExistă pisici orientale cu părul lung și păr scurt. Animalele din această rasă cu o lungime medie de lână nu există.

Lana trebuie să fie matasoasă și strălucitoare, cu o grămadă, aproape de corpul animalului.

În ceea ce privește colorarea, aici pisicile orientale pot da cote altor rase. Potrivit datelor oficiale, există aproximativ 300 soiuri de culoare. Și într-o singură așternută există o varietate uimitoare de culori și tipuri de culori.

Culorile de bază includ:

 • Culoarea ciocolatei. Este o lână de culoare maro uniformă de la nas la coadă.
 • Culoare purpurie. De cele mai multe ori este un șase gri, cu o ușoară floare alb-negru. Un amestec de albastru nu este permis. În acest caz, nasul și plăcuțele de pe labe au o culoare purpurie.
 • Culoare albastră. Lana este uniform albastră de la nas până la coadă.
 • Cinnamon. Aceasta este o versiune ușoară a culorii ciocolatei.
 • Faun. Blana are o culoare bej, aproape de gri. Nasul nasului și tampoanele de labe pot fi roz.
 • Culoare roșie. Lana are o culoare aproape de roșu.
 • Culoare albă. Blana are o culoare albă. Nasul nasului este roz.

În ciuda diferenței de culoare, în conformitate cu standardele pedigree, ochii orientali ar trebui să fie verzi. Excepție - pisici alb-negru. Cu toate acestea, animalele cu o astfel de culoare nu sunt populare astăzi.

Natura pisicilor orientale

Aspectul tipic al unei pisici orientaleCrescătorul ar trebui să fie la faptul că reprezentanții acestei rase vor necesita o atenție excepțională. Ei, desigur, sunt siguri că ei sunt centrul universului.

Aceste animale sunt foarte pasionat de a comenta pe ei starea emoțională în voce. Nu contează, tristețe orientală, distractivă și înfometată, el îi va informa cu siguranță pe cei din jurul meowing. Aceste animale nu se opresc pentru un minut.

Nu trebuie să vă gândiți că puteți obține o pisică orientală și că va trăi singur, ca un "nobil". Acest animal de companie va cere în mod constant atenție și va suferi foarte mult dacă nu-l primește.

Trebuie remarcat că pisicile orientale nu pot fi numite oase leneș. Ei preferă să se miște, așa că se joacă cu copiii cu plăcere, pot continua să urmărească neobosit razelor solare și jucați jucării pe podea.

Pisicile acestei rase sunt pur și simplu adorate pentru a urca alpinism. Proprietarii trebuie să fie pregătiți pentru faptul că aceste fidgeturi vor cuceri perdele și draperii, încercând să urce pe cornișă.

Pisicile orientale sunt foarte sociabile și prietenoase, dar în același timp foarte sensibile. În aceasta sunt foarte asemănătoare cu strămoșii lor - Siamezi.

Pisici orientale de sănătate

În orientali pot fi caracterizate ca animale suficient de sănătoase. Există multe rase cu mult mai puțină sănătate. Cu toate acestea, pisicile orientale au o predispoziție la următoarele boli:

 • Gingivita. Această patologie este cauzată de infecție, în curs de dezvoltare pe tartar. Primele semne ale bolii - respirația urâtă, refuzul animalului de a mânca.
 • Amiloidoza ficatului.
 • Atrofia retinei.
 • Sindromul unui stern plat. Această patologie se găsește numai la pisoi și, de regulă, duce la moarte. Șansele unui pisic apar doar dacă deformitatea sânului este slabă. Există posibilitatea ca în viitor sternul să se îndrepte.
 • Cardiomiopatie.

În plus, pisicile orientale nu-i plac proiectele. Motivul este lipsa de substrat. În proiect se răcesc repede.

Cum să mențină un oriental?

Conținutul pisicii orientale acasăÎn ciuda faptului că aceasta este o rasă veche, îngrijirea reprezentanților săi este banală și simplă. Pisicile cu păr lung vor trebui pieptate periodic cu o mănușă de cauciuc specială. Aceasta va păstra blana în stare perfectă. Shorthair pisici și pisicile pot fi pieptate cu o perie normală.

De asemenea, va fi necesară desfășurarea următoarelor activități:

 • Curățați curând urechile. Sunt mari la orientali și captează perfect praful.
 • Regular curat tartru de la un medic veterinar.
 • Să se angajeze în prevenirea viermilor și puricilor.
 • Tăiați ghearele în mod regulat. Aceste pisici sunt lungi, foarte ascuțite și cresc mai repede decât alte rase.

Dar, practic, nu este nevoie să spălați orientalii, deoarece nu au un miros specific.

Pisicile orientale sunt foarte elegante, dar nu prostie. Proprietarii vor trebui să monitorizeze strict echilibrul alimentelor primite de animale. De fapt, ele sunt predispuse la obezitate. În ziua de pisica ar trebui să primească nu mai mult de 300 kcal, și pisica nu depășește 250 kcal.

Aceste pisici sunt foarte îndrăgite de lapte, dar nu pot fi incluse în dieta principală. Laptele ar trebui să fie un tratament care este dat la câteva ore după masa principală.

Aceste pisici nu pot fi hrănite cu alimente reci sau calde. Mâncarea ar trebui să fie caldă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
© 2021 amigdas.com