amigdas.com

Planificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelor

Mașină de tăiatPlantarea este un proces care se caracterizează prin îndepărtarea straturilor de metal de pe suprafețele plane ale structurilor finite. Această operație este utilizată împreună cu frezarea, dar în același timp diferă și în cinematica mișcării dispozitivului de lucru: dacă freza produce un proces de mișcare de rotație, tăietorul de pe planor este reciproc. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, în unele cazuri se produc caneluri și caneluri neobișnuite.

Tipuri de dispozitive

Masina de lustruit pe suprafața metalică poate fi în același timp două tipuri: plantare și plantare. Principiul procesării acestor componente pe echipamente va fi semnificativ diferit.

Mașinile de frezat planoare sunt proiectate să funcționeze cu o suprafață destul de scurtă. Acesta este motivul pentru care în ele mișcarea cade pe masa la care este fixată piesa de prelucrat. În timp ce tăietorul propriu-zis va fi instalat cu capul daltă al suportului și, de asemenea, în raport cu cadrul, mașina nu va efectua nici o mișcare.

În lucrarea de tranșare, lucrarea este destul de diferită: tăietorul face o mișcare, iar produsul semifinisat plasat pe masă rămâne staționar.

Tipurile de mașini-unelte de șlefuire pierd în mod considerabil procesul de frezare în funcționarea lor, deoarece au un stadiu inactiv, în timp ce piesa de prelucrat sau același tăietor se deplasează într-o nouă poziție. În acest caz, unitatea nu va fi foarte intensă din punct de vedere energetic, deoarece procesul de mișcare de rotație a dispozitivului de lucru (ca într-o mașină de frezat) va necesita mult mai multe cheltuieli de la motorul de acționare.

Distribuția între grupurile de dispozitive de tăiere a metalelor luate în considerare poate avea loc și în cazul altor factori.

 1. Model de planificatorDe tipul de unitate din dispozitiv. Astfel de dispozitive sunt produse cu un mecanism hidraulic al deplasării mesei (sau sculei), precum și a versiunilor cu manivele și articulații ale dispozitivelor de acționare. La primele dispozitive, viteza în nodurile mobile rămâne constantă, în timp ce pentru celelalte poate depinde de caracteristicile corespunzătoare ale procesului tehnologic. Pentru a face acest lucru, este suficient să resetați piatra în mecanismul de balansare într-o nouă poziție.
 2. Prin numărul de suprafețe destinate muncii, care pot fi prelucrate împreună și pentru metalul care face parte din compoziția lor. Mașinile cu patru laturi pot procesa simultan toate fațetele unui produs semifinit, iar cele două fețe - numai din partea opusă. Odată cu aceasta, suportul primului tip de mașină are dispozitive mai complicate, este necesar pentru instalarea a patru tipuri de unelte de tăiere. Mașinile pe o singură parte sunt în principal echipamente compacte,
 3. Prin puterea unității. Mașinile compacte și de dimensiuni mici sunt limitate semnificativ în ceea ce privește capacitățile și funcțiile lor, dar atrage și restul utilizatorilor la prețul propriu, precum și o dimensiune redusă, motiv pentru care pot fi ușor instalate în întreprinderi mici de prelucrare a metalelor sau chiar în ateliere private.
 4. În funcție de configurația mișcării mesei și a sculei. Pentru procese complexe, se creează mașini de rabotat pentru metal, care includ un sistem CNC. Ei își găsesc utilizarea în producția de produse la scară mică, dacă este necesar pentru a crea o suprafață plană mai complexă pe structură. Calificarea unui ofițer de producție în acest moment nu are o mare importanță, deoarece toate mișcările apar în funcție de sistemele de coordonate introduse anterior în memorie.

Caracteristicile structurii

Pentru o performanță calitativă a tipurilor de mașini de lucru, trebuie să includă următoarele componente.

 1. Cum funcționează mașina?Frame.
 2. Mecanismul pentru mutarea diapozitivului sau a mesei.
 3. Suport cu unul sau doi suporturi de scule.
 4. Ramu (pe unelte mari, rama este creată printr-o configurație a portalului, iar pe mașinile compacte este utilizată ca o consolă).
 5. Masă de lucru cu plasmă în formă de T pentru poziționarea optimă a produsului finit.
 6. Motor electric special.
 7. Stația de pompare pentru alimentarea condițiilor de lubrifiere-răcire în loc de funcționare.
 8. Crossbars, care conectează elementele de cadru și le dau indicele de rigiditate necesar.
 9. Unitate de comandă specială.

Cum să utilizați un planificatorPentru a deplasa tăietorul în mașinile de așchietoare de tip planor, se utilizează unitățile de acționare cu manivele și articulații. Un număr mare de variații ale setării ajută o persoană să efectueze operații cu metal pe planuri orizontale, verticale și înclinate.

O schimbare rapidă a vitezei de deplasare a părții mobile se realizează utilizând o cutie de viteze, în care există un set întreg de mai multe perechi de trepte de viteză. Inclusiv (manual sau un program special) în munca unui cuplu, puteți obține o mișcare de viteză complet nouă a piesei sau a uneia. În acest caz, alegerea va depinde de caracteristicile mecanice ale zonei tratate în metal.

Atunci când se utilizează mai puțin material plastic se aplică o forță de tăiere cu creșterea vitezei de transmisie, iar preforma din plastic, la acel moment începe să fie creat cu viteză redusă, în scopul de a elimina proces lipirea tăietor struzhi și, de asemenea, pentru a reduce pierderile în timpul frecării și reduce temperatura de deformare a structurii.

Notație și caracteristici

Toate tipurile de dimensiuni ale mașinii de rabotat fac parte din grupul de mașini de lucru cu suprafețe și materiale subțiri. În acest moment, merită marcat separat mașini individuale de utilizare generală (ambele planificate transversal și longitudinal), speciale și specializate.

Parametrul general de clasificare al unui astfel de subiect va include o valoare alfanumerică sub forma lui XXXXX. Primul indice va fi o cifră care va determina raportul dintre mașină și orice alt tip. Pentru tipurile de mașini în cauză În desemnare vor fi doar șapte cifre. După aceasta, există o altă cifră care va indica tipul de mașină:

 • planificator de plantare cu o singură coloană;
 • cruce -strogalny;
 • masina de gaurit dublu-coloana.

Cum să lucrezi pe un planificatorUltimele două cifre din marcaj vor vorbi despre parametrii tehnologici ai dispozitivului. Ca regulă, acesta este cel mai mare parametru de dimensiune al produsului prelucrat în decimetri. De exemplu, marca 7310 va spune că o astfel de mașină este o mașină de cusut, care este necesară pentru prelucrarea metalelor cu o lungime maximă de până la 1000 milimetri. Dacă indicele conține o literă (de exemplu, 7A110), va vorbi despre modificarea echipamentului de bază (de exemplu, prezența unei transmisii hidraulice, a unui nod adițional pentru strângere etc.). Dacă denumirea conține litera Φ, atunci acest echipament va avea un sistem CNC.

Echipamentele de prelucrare ar trebui folosite în campanii tehnologice pentru prelucrarea și producerea diferitelor tipuri de piese. Tipuri inițiale de blancuri trece procesul de prelucrare în mai multe etape pe mașini de un anumit tip. În echipamentele produse la întreprinderea de tip construcție a mașinilor, se utilizează detalii privind diferite configurații și dimensiuni.

Elementele care au forma corpului de rotație sunt procesate pe o singură mașină, iar obiectele corpului se află deja pe altele. Metoda de combustie longitudinală este utilizată pentru prelucrarea produselor formate și plate.

Pentru a obține cel mai înalt nivel de curățenie și de calitate a suprafeței produsului, merită să folosiți instrumente separate și procese tehnologice.

Soiuri de echipament de plantat

Modele de planoareDupă analizarea echipamentului de așchiere, a dimensiunilor geometrice și a proprietăților metalului care sunt incluse în compoziție, finisarea suprafeței are loc pe o mașină de rabotat sau longitudinală.

Aceste metode procesează un martor mare. Dacă se folosește un proces de plantare, se deplasează numai tăietorul, iar suprafața de lucru este fixată cu fermitate pe masă. Această metodă este utilizată în timpul procesării părți de dimensiuni medii. În fiecare caz, este necesar să selectați tăietori individuali, care să se potrivească complet configurației dispozitivului.

Pentru aceeași clasă, cu privire la prelucrarea produselor, este posibil să se efectueze mecanisme dolbozhnye, broșare și modelare.

Folosind tăietoare, diferite în formă și formă, astfel de mașini efectuează operațiuni de selectare a canalelor și a canalelor, canelări noi canale, precum și tăierea de noi tipuri de găuri.

Caracteristica principală a planificatorului se va fixa simultan două incisivi simultan.

Pe aceste caracteristici, producerea de astfel de modele de mașini, cum ar fi:

 • o singură față;
 • bilaterale;
 • patru laturi.

Cele mai multe unelte de tăiere vor fi pe o mașină de tăiere, cu atât mai bine va fi parametrul de performanță.

Soiuri de incisivi pentru echipamente de rindeluit

Cutterele care sunt utilizate pentru prelucrarea pieselor pe o unitate de ras pentru metal sunt împărțite în grupuri pentru factori precum:

 • material în partea de tăiere;
 • dimensiunea și forma generală a tijei;
 • caracterul instrumentului de tăiere.

Sfera de utilizare a planificatoruluiPartea de tăiere a sculei poate fi creată în întregime din oțel de mare viteză sau dintr-un aliaj special din aliaj dur. În primul caz, tăietorii sunt numiți integral, iar în al doilea - compozit.

Sub formă de duze pentru piesa de tăiere sunt utilizate aliaje metal-ceramice sau materiale minerale-ceramice. Suportul din acest dispozitiv trebuie să fie din oțel structural.

Duzele de tăiere rapidă sunt așezate pe suport cu ajutorul unor operații suplimentare de aliere, lipire sau acțiuni mecanice.

În funcție de tipul capului, incisivii sunt atât curbați cât și desenați. În funcție de partea de alimentare a piesei de prelucrat care trebuie prelucrată, Articolele de tăiere ar trebui împărțite în stânga și în dreapta.

Varietatea unui instrument specific va fi determinată de o operațiune specifică.

În majoritatea cazurilor, există astfel de incisivi:

 • trecere;
 • finisare;
 • instrumente de tăiere;
 • în formă;
 • notare.

Procesul de plantare a metalului are loc doar cu un tăietor de lucru sau pe mese cu piesă de lucru bine fixată.

În momentul în care scula de tăiere este fixată strâns în suportul flip-up, procesul său de uzură și epuizare va dura mult mai mult, deoarece în timpul cursei de întoarcere începe să se încline și se mișcă liber peste întreaga suprafață.

Cel mai bun mod de a alege un planificator

Criterii pentru alegerea unui planificatorMasini de slefuit pentru prelucrarea produselor metalice sunt utilizate pe scară largă în diverse domenii și întreprinderi. Acest lucru poate fi explicat, în principal, prin faptul că acestea sunt mai fiabile și mai convenabile pentru funcționare.

În unele ateliere, puteți găsi o mașină manuală pentru reglarea fină a metalelor în sine. În prezent, un astfel de echipament nu este produs și nu este vândut pe piață, dar în practică se poate observa în cazuri foarte extreme.

Dacă alegeți o mașină de prelucrare a metalelor pentru a rezolva problemele din producție, merită să acordați o atenție deosebită parametrilor și caracteristicilor tehnice ale costului acestei unități.

Atunci când alegeți un instrument pentru tăierea metalului cu unelte, merită să cumpărați tăietoare de mai multe tipuri dintr-o dată, cu o anumită marjă pentru viitor.

Practica a arătat, că rezistența și fiabilitatea oțelului de scule nu respectă întotdeauna standardele și specificațiile generale. În stoc, în același timp, vor exista întotdeauna unelte diferite în profil și scop de utilizare.

Rezervă ar trebui să fie completat înainte de orice comandă în avans.

La fel ca în orice mașină de prelucrare a metalelor, elementul principal al echipamentului cu traversare va fi baza, precum și cadrul.

Pe un astfel de suport atașați toate dispozitivele și nodurile suplimentare necesare pentru a asigura calitativ fixarea și mutarea elementelor necesare. Detaliile ar trebui fixate pe masă în funcție de parametrii dat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cncClasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cnc
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Echipamente moderne pentru gravarea pe metalEchipamente moderne pentru gravarea pe metal
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Făcând o mașină de frezat cu mâinile taleFăcând o mașină de frezat cu mâinile tale
Freză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de sculeFreză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de scule
» » Planificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelor
© 2021 amigdas.com