amigdas.com

Cum să hrăniți o pisică scoțiană

Cum să aibă grijă de pisoiScottish fold sau Scottish Straight este întruchiparea aristocrației, care este combinată cu calm și liniște. Aspectul acestei pisici în familie este un adevărat eveniment. După ce i-ați pregătit tot ce este necesar, este timpul să decideți programul zilei și meniul. Când și cum să hrăniți un pisoi cu șoricel - este probabil cea mai urgentă problemă a proprietarului său norocos.

Pedigree pisicile pliate, de regulă, nu mai puțin de 2 luni sunt în grija mamei lor. Alaptarea oferă un sistem imunitar fuzzy fascinant. Iar momeala ar trebui să fie introdusă cu mult înainte de înțărcarea animalului din laptele mamei.

Dacă, din anumite motive, pisica nu pot hrăni pe descendenți, atunci contul în nutriția pisicilor se face literalmente timp de ore.

Este recomandabil să urmați un program clar:

 • o dată în 2-3 ore trebuie să hrăniți pisoii cu amestecuri de lapte la vârsta de până la 14 zile;
 • până la o lună - o dată la fiecare 3 ore. Pentru un pisoi de o lună în vârstă de o lună, pe hrană artificială, va avea nevoie deja de apă. Puteți introduce simultan alimente complementare;
 • ce să hrănești pisicile scoțiene de 2 luni? La vârsta de 2 luni, pisoii ar trebui să mănânce de 7 ori pe zi, iar noaptea de obicei dorm. La această vârstă, în mod ideal, ei primesc încă lapte de la mama lor, dar pot, de asemenea, să mănânce cu alimente proprii. În acest moment, pisicile au nevoie de aproximativ 150 de grame. mese pe zi. Dacă decideți să alimentați alimentele gata preparate, atunci trebuie să faceți acest lucru, începând cu acea vârstă. Pentru ce este necesar să cumpărați produse speciale pentru pisoi, luând în considerare vârsta. Când este vorba de alimente uscate, atunci cu siguranță trebuie mai întâi să fie înmuiate, deoarece această pisică mică nu este încă capabilă să digere această mâncare solidă;
 • 3 luni pentru pisoi deveni un punct de cotitură. Laptele nu mai este prezent la mamă și este necesar să se hrănească de cel puțin 6 ori pe zi;
 • la 5 luni, cantitatea de alimente este redusă la 5;
 • în 9 - consumul suficient de alimente de 4 ori;
 • la un an, pisica cu urechea este deja obligată să se obișnuiască cu regimul "adult" al zilei: de 2-3 ori pe zi.

Ce este interzis să se hrănească?

Oricare ar fi soarta copilului - asupra alăptării sau a mamei sale, există anumite interdicții privind utilizarea anumitor categorii de produse în meniul său zilnic. Deoarece formarea tuturor organelor din organism și a sistemului imunitar continuă timp de aproape un an. Acest fapt impune o cântărire atentă, decât să hrănești o pisică scoțiană.

În această listă furaje interzise sunt:

 • Nu poți să hrănești pisicile scoțieneBones. Pui sau pește - ușor zdrobit. Un shard de animale poate înghiți și poate deteriora organele interne.
 • Bugetul pentru buget. Nu uitați că puneți temelia sănătății. Pentru ca animalele de companie să vă mulțumească de mulți ani, trebuie să aveți grijă de calitatea profesională a alimentelor și trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că este destul de scump. Salvarea sănătății unui pisoi purtător de rasă pură va avea ca rezultat cheltuieli semnificative ulterioare pentru tratamentul acesteia.
 • Pește. Mai ales râul. Sub o interdicție strictă este grăsime și prime.
 • Carne grasă. În echilibrul nutrienților, proteinele trebuie să predomine. Prin urmare, excludeți din hrană păsări de curte, miel sau carne de porc.
 • Ouăle crude - există un pericol de dezvoltare a salmonelei.
 • Lapte de vacă. Poate provoca indigestie, dacă este administrată în forma sa pură.
 • Medicamente pentru oameni. Este puțin probabil să puteți măsura doza necesară, iar componentele active ale medicamentelor sunt destinate oamenilor și nu animalelor. Pentru un animal de companie, luarea lor poate fi periculoasă.
 • Alimentele de la masa omenească. Sunt sub interdicția dulciurilor, mirodeniilor, chiflelor special prelucrate: produse conservate, prăjite, afumate. Un animal nu are voie să ofere hrana pentru copii: se adaugă și legume, mirodenii, zahăr, care nu percepe corpul.

Este obligatoriu animalul să intre într-o dietă naturală cereale, legume și fructe. Printre acestea există anumite excepții:

 • Cum să hrăniți pisicile scoțiene în mod corespunzătorleguminoase. Poate provoca probleme în digestie. La pisic, mazărea sau fasolea în intestine neacoperită va provoca fermentație;
 • rubarbă, roșii, cartofi. Organismul nu este digerat, poate provoca probleme în tractul digestiv;
 • usturoi și ceapă. Substanțele care sunt în compoziție încep să distrugă celulele roșii din sânge. Promovarea apariției anemiei în cantități mari;
 • citrice. Este puțin probabil ca animalul să le mănânce, dar dacă se întâmplă acest lucru, atunci sunt posibile alergii și indigestie.

Atunci când proprietarul iubește ciupercile, nu înseamnă că pot fi consumate de animal: organismul nu poate face față acestei surse de proteine, pisicile nu produc enzime pentru digestia lor.

Determinarea tipului de nutriție a unei pisici

De cele mai multe ori pepiniere sau crescătorii de Scottish Fold pisicile le dau unei noi familii la vârsta de aproximativ trei luni.

Animalele noi au deja dependențe în alimentație, au bunele maniere și sunt complet socializate. Trebuie doar să întrebați despre ele. Trecerea la un nou loc de reședință poate cauza stres și este recomandabil să alimentați încă pisicile scoțiene. Pentru a schimba dieta obișnuită cu cea nouă, ar trebui să fie aleasă în liniște și să o luați cu înțelepciune.

Mâncare naturală

În mod natural, alimentele naturale au un anumit avantaj:

 • Varietate de dietă.
 • Încredere totală în calitatea alimentelor.

Dar hrănirea dietei de tip "Folded Scottish Self-made" este destul de dificilă:

 • De câteva ori în 7-14 luni în timpul hrănirii naturale, pisoful cu o bucată de ouă va avea nevoie de un curs de minerale și vitamine.
 • E nevoie de mult timp să gătești.

Mâncarea naturală implică prezența în rația zilnică a pisicilor scoțiene:

 • Alimente naturale pentru pisoiverde, fructe, legume. Pisicile sunt puțin probabil să le folosească la nevoie. Se recomandă tăierea în cuburi sau frecare, după ce se gătește în bulion sau se adaugă la carnea zdrobită. Este necesar să se aibă grijă de prezența regulată a iarbă încolțită;
 • carne slabă. Ca regulă, folosiți pui sau carne de vită. Alternativ, puteți utiliza un curcan sau un iepure. Carnea brută poate fi servită doar într-o formă înghețată, pentru a reduce riscul de infectare cu helminți. Pentru prevenirea tartrului la jumătate, este esențial să alimentați subprodusele pisoților scoțieni: burduful, inimile și gâturile. Ficatul o dată pe săptămână, numai într-o formă fiartă;
 • lapte sub formă de cereale. Numai până la trei luni și cu siguranță fiert;
 • carbohidrați cu conținut scăzut de carburant. Doar ca o completare a dietei zilnice. Nu le puteți folosi ca bază;
 • ulei vegetal. O cantitate mică care se adaugă la terci sau la legume;
 • alcool etilic. Nu ar trebui să existe prea mult - o suprapunere de calciu în pliurile scoțiene provoacă îndreptarea urechilor. Produsele lactate din lapte se recomandă să fie administrate o dată pe săptămână, spre deosebire de pisicile altor rase;
 • pește de mare. Pentru a oferi acizilor grași organismului și pentru varietate, puteți servi o dată pe săptămână. Numai în formă fiartă și cu conținut scăzut de grăsimi;
 • ouă fierte - un gălbenuș pe săptămână.

Este necesar să se măsoare cu atenție porțiunile și să se alimenteze zilnic numai alimente proaspete. Nu lăsați într-un castron. De asemenea, trebuie să aveți grijă de apă, trebuie să fie întotdeauna.

Furaje industriale

Mâncarea pisicilor scoțieneCând nu este timp să căutați delicatese și de la ei pentru a pregăti următoarea schimbare pentru pisica îndoită, vă puteți uita la furaje gata.

Ele pot fi umede și uscate, concepute special pentru pisoi. Pe ambalaj trebuie să se descrie în detaliu frecvența hrănirii și rata de consum pe kilogram de greutate, precum și compoziția.

Acordați atenție faptului că mâncarea conservată nu este întotdeauna echilibrată și poate acționa doar ca un tratament pentru hrănirea zilnică.

Alimentele umede elimină problema de saturație a corpului cu umiditate, deoarece unii scoți aproape nu beau. Dar acesta este un mod mai costisitor de a manca. Este imposibil să lăsați alimente în castron, doar o porție proaspătă este necesară.

Alimentările umede sunt cel mai bine folosite pentru a alimenta pisicile în timpul tranziției de la alăptare la normal. După gazde, de regulă, ele sunt transferate la alimente uscate. Orice schimbare trebuie să fie graduală și netedă.

Cel mai important lucru este să alimentați producția originală și calitatea profesională. Nu aveți nevoie să cumpărați opțiuni economice. Nu există nimic în ele, în plus față de materiile prime de origine dubioasă și de substanțe de balast.

Calitate uscată are avantaje incontestabile:

 • ușurința de utilizare a gazdei: este ușor de măsurat rata zilnică, hrana este economică, stocată pentru o perioadă lungă de timp;
 • prevenirea tartrului;
 • garantează echilibrul între animalele de companie, minerale, vitamine, aminoacizi și substanțe nutritive. Nu sunt necesare aditivi.

Cel mai important lucru în hrănirea hranei uscate a pisicilor scoțiene este disponibilitatea apei. În acces permanent și curat.

Mâncare mixtă

Cum să aibă grijă de pisoiAdesea proprietarii combină produse naturale și produse alimentare gata preparate. Dacă este luat în considerare în ceea ce privește diversitatea, atunci acest lucru este complet justificat.

Există probabilități suplimentare - este dificil să se stabilească o rată zilnică de utilizare. Conținutul caloric foarte mic duce la distrofie, iar unul mare este obezitatea. Prin urmare, statul Scoția ar trebui să fie monitorizat cu atenție: pisoiul trebuie să fie vesel, activ și activ. Toate celelalte sunt un semn de dezechilibru.

În timpul unei mese mixte trebuie să urmați anumite reguli:

 • O pisică scoțiană în timpul combinării diferitelor furaje de origine necesită o vitaminizare suplimentară. Normele trebuie discutate cu medicul veterinar.
 • O pisică scoțiană nu are voie să alimenteze într-o porție o porție de alimente naturale și alimente gata. Acest lucru se datorează diferențelor în procesul de digestie a alimentelor, care a suferit un tratament complet diferit.

Caracteristicile hrănirii în anii de tranziție

Pentru pisicile Scottish Fold până la 8-10 luni a fost selectată o mâncare specială, indicând "pentru pisoi". Apoi puteți trece treptat la hrănirea "adultă".

Prin această perioadă, trebuie să decideți asupra timpului de castrare sau să includeți în programul pentru tricotat Scottish fold sau Scottish Straight.

Atunci când pisoiul nu participă la reproducere, castrarea este singura modalitate pentru un animal de companie să trăiască o viață fericită și lungă. Dar, înainte de operație, trebuie transferat în hrana pentru animalele castrate. Treptat și ușor, pentru a nu provoca stres. În viitor, hrăniți numai rații speciale, luând în considerare caracteristicile mature, dar lipsite de instinctul principal al pisicilor.

În timpul hrănirii naturale, perioada de tranziție se caracterizează prin capacitatea de a hrăni animalul cu alimente mai acide din lapte. După 10 luni, exteriorul sa stabilizat deja și urechile s-au format. Deoarece calciul va beneficia numai.

Principiile generale ale hrănirii

Regulile de îngrijire a pisoiilorReguli generale, cum să hrăniți un pisoi scoțian sau orice alt animal, coincid de fapt. Pisicile sunt prădători și au nevoie de proteine ​​animale. Chiar atinge și afectează scotorii.

Baza meniului zilnic este carnea. Mâncare pregătită sau alimente naturale: luați în considerare cu atenție calitatea și compoziția materiilor prime.

Sub interdicție, coloranți, condimente, aditivi artificiali, stabilizatori, sare, zahăr și arome. Prin eliminarea acestor produse, veți asigura sănătatea robustă și dezvoltarea naturală a animalului. Scoția trebuie să fie dotată cu apă. Aceasta este regula de bază în timpul alimentației.

Asigurați-vă că mâncarea are consistența potrivită și temperatura camerei. Până la 3 luni Pisoi scoțieni este de dorit să se dea mâncare zdrobită. Mai aproape de o jumătate de an, animalele sunt transferate în bucăți mari, care asigură dezvoltarea normală a mușchilor maxilarului.

Scoțianii, împreună cu britanicii, dictează regulile etichetei de acasă pentru o lungă perioadă de timp. Pe cât de atent veți trata hrănirea pisicilor, iar apoi pisica adultă va depinde nu numai de sănătatea sa. Animale îngrijite, pe care conținutul vasului le aranjează, va fi o sursă de bunăstare și liniște în familia voastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină sexul unui pui nou-născutCum se determină sexul unui pui nou-născut
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasăScottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
Hrăniți un pui micHrăniți un pui mic
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
» » Cum să hrăniți o pisică scoțiană
© 2021 amigdas.com