amigdas.com

Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare

Cum să utilizațiPreparatul "Baitril 5%" se utilizează în mod activ în medicina veterinară pentru tratamentul pisicilor, câinilor, păsărilor și, de asemenea, efectivelor de animale mari și mici. Care este efectul său? În ce doză trebuie să-i dau animalelor? Ce trebuie să știu despre precauții? Toate acestea vor fi discutate în detaliu mai jos.

Informații despre preparatul "Baytril"

Acest medicament este eliberat cu aceeași compoziție atât pentru pisici cât și pentru câini, Aceeași compoziție este prezentă în versiunea pentru păsări. Principalul ingredient activ aici este enrofloxacina. Apropo, așa sună numele internațional al acestui medicament.

„Baytril“ este transparent cinci procente (5% sunt marcate pe ambalaj) a fost de culoare galben deschis, care merge la vânzare într-un recipient steril de sticlă maro închis, calculat la 100 ml. Borcanul, la rândul său, este ambalat într-o cutie de carton alb care indică toate marcajele necesare.

Producătorul acestui medicament este compania germană Bayer. De asemenea, este produs de FGBU VNIIZH (Rusia, Vladimir).

Proprietățile de bază ale medicamentului

Aplicarea medicamentuluiPrincipala substanță activă - enrofloxacina - antimikoplazmennoe și are acțiune antibacteriană care inhibă în mod activ operarea bacteriilor pozitive și Gram negative Gram (Salmonella, Mycoplasma, Staphylococcus, Streptococcus, și altele asemenea). "Baytril" este introdus în animal prin injectare, după care este absorbit rapid în țesuturi și se extinde prin ele. Concentrația maximă a medicamentului atinge 45 de minute după administrare, iar în țesuturile afectate este mult mai mare. Efectul său general durează toată ziua (24 de ore).

Baytril este lipsit de efecte teratogene, embriotoxice și hepatotoxice. Nu dăunează funcției de reproducere a animalului și nici nu este capabilă să provoace reacții alergice. După terminarea acțiunii, organismul se îndepărtează în mod natural, adică cu urină și fecale.

Compoziția acestui medicament, utilizată activ în medicina veterinară, include următoarele componente:

 • Alcool butilic într-o cantitate de 30 mg;
 • hidrat de oxid de potasiu într-o cantitate de 7,88 mg;
 • apa este pură într-o cantitate de aproximativ 1 ml.

În formă închisă, preparatul poate fi depozitat timp de 3 ani de la fabricare. După deschiderea pachetului, "Baytril" poate fi păstrat la o temperatură de 5 până la 25 de grade pentru exact 28 de zile. După perioada indicată, produsul trebuie aruncat (nu se iau măsuri speciale în timpul eliminării).

Este recomandat să nu păstrați medicamentul departe de copii, într-un loc întunecos, unde lumina directă a soarelui nu penetrează.

Acțiunea principală a acestui medicament este inhibarea enzimei girază, care are un efect direct asupra ADN-ului unei celule a unei bacterii dăunătoare. După atingerea concentrației maxime în sângele animalului, medicamentul continuă să funcționeze timp de încă 24 de ore, după care părăsește corpul.

Aplicarea "Baytril"

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, acest medicament trebuie administrat la animale cu următoarele afecțiuni:

 • Cum să utilizați medicamentulboli ale tractului gastro-intestinal;
 • diverse infecții ale sistemului respirator;
 • boli ale tractului urinar și ale sistemului reproducător;
 • rinită atrofică;
 • mastita;
 • metrită-agalaxie;
 • colibacteriosis;
 • diferite tipuri de pneumonie;
 • salmoneloza;
 • boli care sunt sensibile la fluorochinolone;
 • diverse infecții.

Medicamentul "Baytril" este utilizat pentru a trata pisici, câini și animale. Câinii sunt injectați subcutanat, porcii - intramuscular.

Doza trebuie să fie după cum urmează:

 • viței și porcine - 1 ml la 20 kg greutate corporală timp de 3-5 zile;
 • porcii cu astfel de afecțiuni, cum ar fi mastita și metrit-agalactia - durata tratamentului durează 1-2 zile;
 • adult câine - 1 ml / 10 kg de greutate timp de 5 zile, cu boli cronice acute - în termen de 10 zile.

"Baytril" pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Veterinarii au folosit mult timp "Baytril" pentru pisici ca un instrument eficient pentru a combate micoplasmoza si boli de etimologie bacteriana.

Doza de medicament pentru tratamentul pisicilor arată diferit: pentru 1 kg greutate corporală este de numai 0,1 ml din medicament. Injecțiile sunt administrate subcutanat. Este important să rețineți că Baytril nu poate fi utilizat dacă pisica nu are un an.

Reacții adverse posibile

Observații medici veterinari indică faptul că toate animalele sunt bine tolerate efectul de drog „Baytril“, numai în cazuri rare, pot exista dificultăți care nu sunt grave în activitatea tractului gastro-intestinal, care viteza.

Contraindicații

Utilizarea medicamentului "Baytril" este contraindicată în următoarele condiții:

 • Medicamentultulburări în dezvoltarea țesuturilor cartilaginoase;
 • înfrângerea sistemului nervos și convulsii;
 • pui de pui până la un an;
 • femeile însărcinate și care alăptează;
 • împotriva microorganismelor rezistente la fluorochinolone.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Tablete de cistita pentru caini si pisiciTablete de cistita pentru caini si pisici
Tylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinarăTylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinară
Sinulox pentru pisici și câini: instrucțiuni de utilizareSinulox pentru pisici și câini: instrucțiuni de utilizare
Preparatul "travmatin" pentru pisici și câini: instrucțiunea privind aplicareaPreparatul "travmatin" pentru pisici și câini: instrucțiunea privind aplicarea
Prepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizarePrepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizare
» » Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com