amigdas.com

Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor

Big flan belgian de iepureIepurii sunt animale mici de blană

, care sunt folosite de om în ambele practice (obținerea de carne și blană frumoase) și în scopuri decorative. Există multe rase diferite de iepuri, care diferă în ceea ce privește conținutul și lungimea cărnii, dimensiunea acestora și alte caracteristici externe. Astăzi, articolul nostru este dedicat iepurilor din rasa Flandres.

Flandra sau Giantul belgian este o rasă de iepuri, crescuți în scopul obținerii de carne și blănuri frumoase. Judecând după nume, putem concluziona că acest animal se caracterizează prin dimensiunile corpului foarte mari. Cine sunt Flandra, istoria originii lor, caracteristicile de reproducție, îngrijire și multe alte informații utile puteți afla prin citirea articolului până la sfârșit.

 1. Istoria Flandrei.
 2. Caracteristicile externe caracteristice ale unui iepure sunt gigantul belgian.
 3. Care este natura Flandrei? Avantajele și dezavantajele rasei.
 4. Caracteristicile reproducerii și păstrării iepurilor din rasa Flandre.
 5. Cum să îngrijim în mod corespunzător pentru iepuri din apartament?
 6. Ratiunea iepurilor creste gigantul belgian.
 7. De unde să cumpere și cât costă?

Istoria rasei Flandra

Judecând după numele rasei gigantului belgian, putem concluziona că patria de origine a acestor animale este Belgia. Flandra este un teritoriu istoric, de unde au fost aduse primii reprezentanți ai acestei rase. Cu toate acestea, acestea sunt date false bazate numai pe presupunerile oamenilor. Există mai multe versiuni ale originii acestei rase de iepuri:

 • Flandra a apărut ca urmare a muncii lungi și dureroase a crescătorilor din Flandra.
 • Gigantul belgian este un reprezentant modern al speciilor de iepuri dispărute îndelungat care locuiau în Argentina. Conform acestei versiuni, iepurii rasei Flandre au fost aduse în Europa de către cuceritorii mărilor din Olanda. Cu toate acestea, această versiune de origine nu are dovezi istorice, deci nu poate fi numită un fapt fiabil.
 • A existat o rasă de la împerecherea reprezentanților raselor flamandă și patagoniană. Cu toate acestea, mulți spun că această teorie este doar o altă ficțiune umană.

Rabbit belgian flanIubitorii de iepuri sunt foarte pasionați de giganții belgieni, datorită blănurilor lor chic și carnea delicioasă dietetică. Aceste animale au o rezistență crescută la fenomene naturale adverse și sunt mai puțin susceptibile la boli.

Foarte popular în America. Acolo ei sunt foarte pasionat de a începe ca animale de companie.

Caracteristicile externe caracteristice ale unui gigant belgian de iepure

Aceștia sunt cei mai mari reprezentanți ai familiei de iepure. Ele diferă în masivitatea cazului și greutatea mare. Iepurele lumii deduce soiuri de rasa, care diferă în mod extern față de reprezentanții aceleiași rase pe alt continent, cu toate acestea, toate animalele au caracteristici similare:

 • Greutate mare și dimensiuni impresionante. În medie, greutatea este de 7 kg, însă se înregistrează un reprezentant al acestei rase cu o greutate mai mare de 20 kg.
 • Trupul întins cu un piept puternic puternic.
 • Musculatura este bine dezvoltată.
 • Lăfuri puternice puternice.
 • Acoperită de lână groasă. Furul este dens și moale la atingere.
 • Un cap mare cu obraji bine definite.
 • Urechile mari se ridică în sus.
 • Flandra belgiană: reguli de îngrijireCuloarea stratului trebuie să corespundă culorii ghearelor animalului.

Flandra nu poate fi numită cea mai frumoasă din familia de iepure, însă își găsesc mulți admiratori printre locuitorii obișnuiți. Gigantul belgian foarte comun ca apartament chirias. Oamenii sunt fericiți să aibă Flandra pentru uz decorativ.

Care este natura Flandrei

Aceste animale au un caracter foarte compliant și blând. Sunt liniștiți și liniștiți. Flandra este foarte atașată de copiii lor de masterat și de dragoste. Iepurele de rasă spun asta această rasă are un caracter similar cu câinii, ei sunt la fel de loiali și inteligenți ca reprezentanții prietenilor cu patru picioare.

Iepurii sunt nerăbdători și pot obține cu ușurință împreună cu alte animale care sunt ținute în apartament. Giganții belgieni nu au nici o manifestare a agresiunii. Sunt reprezentanți tipici ai animalelor moi și blană. Chiar și iepurii gravide se comportă calm și adecvat, deși restul reprezentanților genului familiei iepurelui se caracterizează printr-o manifestare de furie și comportament agresiv în această perioadă.

Iepurii din rasa Flandre îți vor lua cu ușurință inima și vor deveni favoriți ai întregii familii. Copiii vor fi bucuroși să urmărească aceste animale unice și să se joace cu animalele lor de companie. Totuși, oricine dorește să obțină această rasă trebuie să studieze mai întâi caracteristicile conținutului acestora și principiile de bază ale îngrijirii, și abia apoi dobândesc animale.

Avantajele rasei:

 • Femelele acestei rase se disting prin înălțimea lor ridicată și fertilitatea.
 • Viabilitate ridicată a iepurilor.
 • Necomplicată și lipsă de agresivitate.
 • Un set rapid de mase musculare și grase, creștere și dezvoltare accelerată.
 • Rezistent la condițiile meteorologice nefavorabile.

dezavantaje:

 • Reprezentanții acestei rase sunt prea lacomi.
 • Datorită dimensiunilor mari, acestea necesită mult spațiu.

Caracteristicile reproducerii și păstrării iepurilor din rasa Flandre

Iepurii necesită atenție specială și salubritate. Pentru început, trebuie să achiziționați o cușcă pentru animalul dvs. de companie. Pentru a alege o casă pentru un iepure, trebuie să abordați cu toată seriozitatea și responsabilitatea.

Cum sa alegi celula dreapta

 • Big BunnyCusca ar trebui să fie mare și spațioasă, astfel încât Flandra să se poată bucura.
 • Partea inferioară a cuștii este acoperită cu un covor special, astfel încât animalul să nu-i rănească plăcuțele de băț de pe tijele rigide.
 • Celula nu trebuie colorată.

Puteți crea o cușcă pentru un iepure sau puteți cumpăra o opțiune potrivită într-un magazin specializat.

Reproducerea giganților belgieni

Este foarte ocupație profitabilă. Krolikovody primesc o mulțime de carne și piei de valoare din această rasă din familia de iepuri de câmp.

Cu toate acestea, Flandra atinge pubertatea și capacitatea de reproducere destul de târziu. Trebuie să treacă cel puțin opt luni de la data nașterii animalului înainte ca acesta să se poată împerechea. Aceasta este o perioadă destul de lungă, în comparație cu alte rase de iepuri.

Numai indivizii sănătoși și puternici au voie să se împerecheze, deci este necesar să inspectăm animalul cu atenție înainte de procesul de împerechere.Nu este recomandat să se împerecheze în lunile de toamnă, tk. în acest moment, organismul animal este cel mai slăbit și susceptibil la diferite boli.

Femelele din această rasă sunt foarte prolifice și au un conținut ridicat de lapte. Femeia în timpul sarcinii este obligată să hrănească intens numai alimente proaspete și de înaltă calitate și să protejeze împotriva factorilor nefavorabili. Nu le plac sunetele puternice și ascuțite, lumina strălucitoare. Iepure își scoate puiii de vreo jumătate de lună. Lumina se poate naște de la 5 la 15 iepuri. Mama nou-născută este foarte sensibilă și delicată pentru puii ei, așa că este mai bine să nu o deranjez când este ocupată cu puii ei.

Aveți grijă de o cușcă largă și confortabilă pentru o mamă tânără, deoarece este foarte importantă.

Cum să îngrijim în mod corespunzător pentru iepurii din apartament

Rabbit, uriașulDacă intenționați să păstrați un iepure al rasei Flandre în apartamentul dvs., trebuie să cunoașteți regulile de bază ale îngrijirii și să le respectați în mod regulat.

Deci, pentru a conține gigantul belgian, aveți nevoie de:

 1. Oferiți o cușcă spațioasă cu toate facilitățile pentru animal (casa, băutorul, jucăriile, un castron pentru mâncare și altele).
 2. Transportați corect animalele în mod regulat.
 3. Reglați în mod regulat și monitorizați starea stratului.
 4. Imediat vaccinați și vizitați un medic veterinar.
 5. Respectați curățenia și ordinea în cușcă, ventilați în mod regulat camera.

Respectând principiile de bază ale îngrijirii, vă puteți menține sănătatea și puteți prelungi viața animalului dvs. de companie.

Atenție vă rog! Nu este recomandat să țineți iepuri din această rasă dacă aveți copii foarte mici. Iepurii pot să mușcă sau să vă rănească accidental copilul.

Ratiune de iepuri de rasa belgian gigant

Pentru a alimenta această vigilență, va trebui să cheltuiți o mulțime de bani, deci ar trebui să fiți pregătiți pentru lăcomia excesivă a acestei rase.

Pentru a asigura buna funcționare a sistemului digestiv și a metabolismului, trebuie să respectați dieta corectă și echilibrată:

 1. Alimente uscate speciale cu compoziția optimă.
 2. Cereale, furaje mixte.
 3. Ierburi proaspete proaspete.
 4. Legume bine spălate și decojite și legume rădăcinoase.
 5. Complexe vitamin-minerale.
 6. Făină din oase.
 7. Apă proaspătă și curată.

Este necesar hrăni iepuri de 2-3 ori pe zi, aderând la același timp pentru a mânca. Puteți să amestecați diferite legume și legume rădăcinoase, doar o condiție prealabilă este prospețimea și calitatea produselor.

Hayul nu este recomandat în dieta iepurilor, este mai bine să acordați preferință iarbelor proaspete și suculente.

Biomicina este un medicament indispensabil pe care trebuie să-l hrăniți pentru a proteja împotriva diferitelor infecții.

De unde să cumpărați și cât de mult sunt

Puteți cumpăra iepuri din Flandra în locuri speciale:

 • La iepurii regiunii voastre.
 • În magazinele de specialitate.
 • Mână de la anunțurile de pe site-uri.

Când cumpărați, ar trebui să acordați atenție acestor caracteristici:

 • Semne externe (mărime, greutate, acoperire de lână și altele).
 • Iepurele trebuie să fie activ și vigilent.
 • Haina este strălucitoare și moale la atingere.
 • Ochii și gura trebuie să fie curate fără acru, căpușe și zgârieturi.
 • Este mai bine să cumperi un iepure de două luni.
 • Prețul ridicat al unui animal de rasă pură.

Cel mai bine este să cumpărați giganți belgieni de la crescătorii de iepuri, pentru că puteți fi siguri că au fost păstrate corect și că au respectat toate principiile bunei îngrijiri. Din aceste iepuri cresc persoane puternice și viabile.

Prețul unui animal poate varia de la un an și jumătate la câteva mii de ruble rusești și depinde de mai mulți factori:

 1. Puritatea rasei.
 2. Culoare.
 3. O varietate de iepuri.
 4. Accesoriu sexual (masculii sunt mai scumpi).

Cunoscând toate caracteristicile acestei rase, puteți alege cu ușurință un prieten loial și loial.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
© 2021 amigdas.com