amigdas.com

Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul

Valerian pentru pisiciCele mai multe pisici adoră valerian. Chiar și aroma subtilă a acestui medicament îi înnebunește.

În acele locuri unde crește valeriana, există întotdeauna o mulțime de pisici și pisici, astfel încât de mult timp planta a primit a doua generație - iarba de pisică.

Chiar și reprezentanții sălbatici ai familiei pisicilor, cum ar fi leii și tigrii, sunt foarte îndrăgostiți de valerian. Pentru ao mânca, sunt gata să zdrobească totul în calea lor. Nu ne putem imagina ce se va întâmpla dacă un flacon cu această substanță se află lângă cușcă.

Care este motivul pentru o astfel de reacție și ce fel de reacție apare în capul creaturilor de blană?

De ce mirosul valerianilor atrage atât pisici, cât și pisici

Zoologii au încercat mult timp să descopere misterul unei astfel de reacții de animale la iarba obișnuită. În prezent, trei opțiuni sunt considerate de bază:

  1. Un parfum derivat din plante. Se crede că aceasta reamintește mirosul nostru fuzzy iubit de feromoni sexuali ai pisicii, care sunt aruncați în urină în timpul estrului. Pentru adulți, pisici nesterilizate, acest miros este un afrodisiac. Cu toate acestea, pisicile care nu au ajuns la pubertate și animalele castrate nu prezintă zel special când simt mirosul valerian. Adevărat, dacă acest lucru este un fapt incontestabil nu este exact dovedit.
  2. O substanță specială numită actinidină. Acest tip de compus eteric se regăsește și în menta. Pisicile ei adora, de asemenea. Actinidina este pentru pisici și alți membri ai acestei familii un fel de medicament la care se recuperează repede. Este sigur să spun că în câteva săptămâni prietenul tău blond nu poate trăi fără această planta.
  3. Un remediu pentru a ajuta la durerea gastrică. Pisicile care au ocazia să se plimbe liber de-a lungul străzii caută această planta pentru a restabili funcționarea normală a tractului gastro-intestinal.

Care este motivul pentru această reacție

valerianăAvând în vedere modul în care valerianul lucrează la pisici, trebuie să fiți atenți la modul în care se comportă aceste animale dacă simt mirosul. Tu ai putea vedea de multe ori cât de brusc pisica ta calmă și afectuoasă începe să se grăbească frenetic în jurul camerei, căutând cauza mirosului. Gasind acelasi bule cu valerianul, incepe intr-o placere de placere sa te freci si sa te bucuri cu placere.

Dacă dai pisicii o lingură de drog, atunci se schimbă literalmente, devenind agresiv. El poate ataca stăpânul său iubit fără nici un motiv, sparge o față de masă sau o perdea și vine la cea mai puternică emoție: se strecoară în jurul apartamentului, în timp ce strigă fără încetare. Dar după o scurtă perioadă de timp animalul se calmează și adoarme. Iar visul este foarte puternic, uneori este comparat cu uitarele narcotice.

Pro și contra

Dacă beneficiul medical al valerianului pentru o persoană este incontestabil, atunci efectul său asupra pisicilor și pisicilor nu este pe deplin înțeles.

În primul rând, este necesar să înțelegeți ce fel de substanță afectează cele mai pufoase pufoase. În prezent, valerianul poate apărea în trei forme:

  • Uscate. Aceasta este compoziția cea mai inofensivă a acestei plante, care este vândută în ambalaje de hârtie.
  • Tinctura de alcool. Acest compus este foarte periculos pentru pisici și pisici. Ei, după mai multe recepții ale acestei substanțe, își pierd rezistența la alcool. Animalul de companie devine agresiv, merge în mod constant după proprietar, urlă dezgustător, cerând o nouă doză. Comportamentul său este pur și simplu inadecvat. În plus, animalele care au fost predate la tinctură au probleme de sănătate. Acestea pot dezvolta insuficiență renală, probleme de stomac și ficat;
  • Substanțe de tabletă. În ciuda faptului că nu au alcool, ele nu sunt mai puțin periculoase pentru animalele de companie. La crearea acestor medicamente sunt adesea folosite substanțe chimice care pot provoca o reacție negativă a pisicii.

Dacă animalul de companie găsește un flacon ascuns cu o tinctură sau un standard cu tablete, nu se va opri până nu îl distruge complet. Rezultatul unei astfel de sărbători va fi teribil. În primul rând, pisica își va pierde coordonarea și nu va putea sta pe picioare.

În cazuri deosebit de grave, animalul începe să-și răstoarne ochii, există convulsii și spumă din gură. Pentru a salva pisica, este necesar să se ia măsuri urgente, adică să se conducă medicul veterinar. Specialiștii nu știu exact care este doza maximă de valerian după acceptare, care poate fi fatală. Probabil, pentru fiecare animal are propriile sale. Prin urmare, reacția organismului de pisici la medicament poate fi diferită.

Asistență veterinară

Imagine a unei pisici cu valerianAstfel, dacă este posibil să oferim pisicii valeriene, putem concluziona că acest lucru poate duce la o mulțime de probleme pentru animal.

Cu toate acestea, medicii veterinari folosesc uneori valeriana pentru tratamentul anumitor boli, printre care:

  • Tulburări nervoase.
  • Probleme cu inima.
  • Eșecuri în activitatea glandei tiroide.
  • Probleme cu tractul gastro-intestinal.

Dozajul și regimul de dozare sunt alese numai de către medic.

Prin urmare, dacă ați găsit o rețetă în literatura de specialitate sau ați fost informat de către cunoscuții săi, nu puteți să o utilizați fără a vă consulta medicul. La urma urmei, nu știi cum va funcționa în cazul tău.

Astfel, în ciuda faptului că pisicile domestice și sălbatice adoră valerienii, nu ar trebui să le obișnuiți cu această substanță. Compoziția sa poate fi dezastruoasă pentru animalul dvs. de companie. De asemenea, verificați toate jucăriile prietenului vostru blond. Producătorii le tratează adesea cu compoziții care conțin parfum valerian. Contactul constant cu ei nu va aduce nimic, cu excepția problemelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să obții un pahar de urină din pantofiCum să obții un pahar de urină din pantofi
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
» » Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
© 2021 amigdas.com