amigdas.com

Caprele alpine: caracteristicile rasei și condițiile de detenție

Îngrijirea caprinelor alpinePana in prezent, un numar mare de rase de capre au fost crescute, dar caprele alpine sunt cele mai durabile si mai pretentioase pentru conditiile climatice nefavorabile. Datorită acestei trăsături fiziologice, această rasă este potrivită nu numai pentru un profesionist cu experiență, ci și pentru un fermier de început. Astăzi, în articolul nostru, ne vom familiariza cu rasa de capră alpină, precum și cu avantajele și dezavantajele sale.

Capră alpină: Origine

Pe baza numelui rasei, înțelegem că sunt capre alpine munte rase, motiv pentru adaptarea excelentă la condițiile de mediu reci și nefavorabile. Rasa a fost crescută și crescută în mod activ în Elveția și apoi extinsă pe teritoriile Americii, Italiei și Franței.

Până în prezent, caprele alpine - aceasta este una dintre cele mai populare și populare rase, a căror creștere este activă în întreaga lume. Capra alpină este, de asemenea, obișnuită în teritoriile Federației Ruse, Belarus și Ucraina. Dar locul de conducere pentru distribuție este încă ocupat de Franța. În Franța, rasa de capră alpină ocupă aproximativ 98%, fapt evidențiat de faptul că numai 2% sunt alocate altor rase.

Caprele alpine: descrierea rasei

 • Este dificil să faceți o descriere detaliată a culorii caprei alpine, deoarece este destul de diversă. Gama de culori poate varia de la alb la maro și negru și, de asemenea, combină două sau mai multe culori.
 • Capră-Alpine rasălână ele sunt netede și destul de scurte. Este mai mult decât un decorativ decât un produs din care puteți beneficia în viitor. Această nuanță ar trebui luată în considerare de agricultorii care cresc bovine din motive de produse din lână, că nu le încorporează deloc.
 • Picioarele sunt puternice, în ciuda faptului că copitele subțiri sunt sensibile.
 • bot plat și alungit, urechile sunt erecte, iar coarnele sunt plate și puternice.
 • În ceea ce privește creșterea, creșterea masculului variază de la 0,85 până la 0,9 metri, iar femeia în sine - 0,7 - 0,8 metri.
 • Greutatea variază între 60 și 80 kg, în funcție de condițiile de conținut, scop și nutriție.
 • caracter Capră alpină extrem de nepretențioasă și calmă. Datorită originii lor montane, caprinele se aclimatizează rapid în condiții nefavorabile. Organismele lor sunt rezistente la îngheț, rareori provoacă probleme. Ei sunt mai puțin dependenți de om decât de alte rase.

Descrierea productivității

principal beneficiu rasa specificată constă în rate ridicate de productivitate. În medie, fiecare femeie în timpul anului oferă aproximativ 1500 de litri de lapte. Trebuie remarcat faptul că există multe cazuri în care indicatorii de productivitate anuali depășesc norma. Conținutul de grăsime din lapte variază de la 3,5% la 5,5%. Produsele lactate din lapte de capră sunt de o calitate excelentă. Dar, în ciuda acestui fapt, mulți oameni nu se pot forța să bea acest produs util din cauza unui miros specific. În ceea ce privește caprele alpine, acestea nu au un miros neplăcut sau specific de lapte.

Avantaje și dezavantaje

Caprele alpine sunt considerate unul dintre cei mai populari reprezentanți ai acestor animale din întreaga lume. Plecând de la descrierile declarate și numeroasele răspunsuri pozitive ale fermierilor, putem identifica următoarea listă avantaje:

 1. Puțin depinde de persoană, spre deosebire de alte rase;
 2. mulsLaptele are proprietăți și calități excelente, nu are un miros specific respingător;
 3. Indicatori înalți ai productivității produselor lactate;
 4. Caprele sunt calme și nepretențioase;
 5. Rezistență excelentă la îngheț;
 6. Adaptarea la diferite condiții naturale și climatice;
 7. Endurance.

În ciuda unui mare număr de avantaje, nu uitați de deficiențele existente. Aceste animale, ca toate celelalte, au nevoie de îngrijirea și atenția corespunzătoare pe care proprietarul trebuie să le ofere. Să ne uităm la principalele deficiențe tip:

 1. Persoanele aparținând rasei alpine sunt extrem de sensibile și sensibile la apă. Capra nu va atinge apa contaminată, chiar dacă este chinuită de setea intensă;
 2. Pentru a obține un reprezentant de rasă pură a speciei este destul de dificilă, sunt vândute exclusiv în pepiniere speciale și costul lor este ridicat.

Creștere și cultivare

Caprele alpine, așa cum am spus mai devreme, sunt extrem de nepretențioase pentru furaje și nu sunt selective în îngrijirea lor, astfel încât creșterea lor nu va deveni o muncă debilitantă pentru fermier. În plus, este demn de remarcat faptul că reprezentanții acestei specii sunt extrem de importanți fertil.

Ingrijire si cerinte de intretinere

 • În habitat lor ar trebui să fie întotdeauna doar și curățate;
 • În medie, o capră are nevoie de 4 metri pătrați. m al camerei. Mama cu copii ar trebui să fie împrejmuită în grajd;
 • padocPodelele din cameră trebuie izolate, deoarece picioarele sunt un loc vulnerabil pentru animalele ungulate;
 • Camera trebuie să fie uscat, nivelul admisibil de umiditate al camerei variază de la 40 la 60%;
 • În ciuda rezistenței ridicate la îngheț, se recomandă depozitarea caprinelor alpine iarna în încăperi calde, astfel încât cantitatea de lapte de iarnă să fie echivalentă cu vara.

Un fapt interesant este că, atunci când traversăm o rasă alpină cu o perspectivă mai mică, este posibilă îmbunătățirea semnificativă a calității puilor. Prin urmare, s-au remarcat numeroase cazuri de salvare a rocilor mai puțin promițătoare prin sângele speciei alpine.

Sursă de alimentare

Vederea alpină este nemaipomenită în produsele alimentare, precum și în alte specii. Cu toate acestea, este logic că nada excelent va fi în acele animale care au o sănătate excelentă și o dietă echilibrată.

Cele mai multe dintre rație animalul este făcut fân, ar trebui să fie întotdeauna în abundență și acces liber. În vara, alternativa la Senu este iarba proaspătă de pe luncă. Preferă furaje uscate și brute, astfel încât, chiar și în timpul pășunatului de vară, ei merg în căutarea frunzelor uscate.

Hrănire pentru capreDar în ce cantitate de fân are nevoie o capră de alpin pentru un an? Există norme? Norma este prezența constantă a fânului în alimentatorul de capre. Cu toate acestea, ca rezultat al observațiilor, s-au calculat volume aproximative de consum - 50 de pungi moderat ambalate conținând 50 kg de cereale.

Se recomandă insistent să introduceți suplimente de sare și minerale în dietă. În timpul rulment descendenții, caprele ar trebui să beneficieze de o dietă echilibrată, deoarece aceasta este garanția sănătății viitoare a producției de lapte. În timpul iernii, se recomandă introducerea furajului concentrat în dietă.

Așa cum am spus mai devreme, rasa alpină este extrem de sensibilă la apă, deci este necesar să se monitorizeze prospețimea apei și puritatea rezervorului de băut. Alimentația copiilor nou-născuți cu laptele matern este un angajament al sănătății lor excelente și dezvoltării corespunzătoare.

Rasă de capră alpină în Rusia

Această rasă a fost deja de mult timp cu succes rasă Fermierii ruși. Este extrem de comună și de cerere în țara noastră, ocupă o poziție de lider printre rasele de produse lactate. De remarcat, de asemenea, că această specie este folosită pentru a îmbogăți reprezentanții non-nativi. Găsirea reprezentanților de rasă pură este extrem de dificilă, totuși, dacă s-ar da semne externe, atunci crucea nu va dăuna geneticii puternice a alpinistilor.

Dacă dintr-un anumit motiv pedigree-ul animalului joacă un rol avansat pentru dvs., atunci este necesar să alocați o sumă considerabilă de bani pentru a cumpăra animalul din grădiniță, unde întregul arbore genealogic este atent monitorizat și documentat.

Odată, când au văzut în orașul lor natal la o expoziție agricolă de capre alpine, mi-au plăcut. și am decis să cumpăr o capră și o capră de rasă pură. Mai mult decât atât, am fost surprins de calitatea și gustul laptelui. Înainte, am băut lapte de capră doar din cauza proprietăților sale utile, trebuia să mă sufoc, pentru că gustul și mirosul nu erau de acord cu mine. Iată un caz complet diferit, acum îl beau cu mare plăcere. Vreau să notez fertilitatea lor: la 7 luni după cumpărare am deja 3 capre și 1 capră.

Deja de mai mulți ani am crescut lapte de capră. La început, a câștigat mai multe rase împreună cu soțul ei. Afilierea unor indivizi la o anumită rasă a fost o mare întrebare. Dar este incontestabil faptul că caprele alpine au fost semnificativ mai bune decât altele: în ceea ce privește cantitatea de lapte, calitatea și fertilitatea femelelor. Și din punct de vedere vizual arata atractiv. După un timp, ne-am hotărât să traversăm Alpii cu rasă pură, cu alte caprine mai puțin nobile. Ca rezultat, "rasa" extrasă a reușit să ajungă la nivelul rasei pure.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Cum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapteCum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapte
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
Creșterea și păstrarea caprinelor pentru începătoriCreșterea și păstrarea caprinelor pentru începători
Rase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristiciRase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristici
Creșterea caprinelor la domiciliuCreșterea caprinelor la domiciliu
» » Caprele alpine: caracteristicile rasei și condițiile de detenție
© 2021 amigdas.com