amigdas.com

Rasă de iepure gri gigant: descrierea și caracteristicile de îngrijire

Rasă de iepuriGrey Bunny Giant este o rasă de animale destul de mari, care este denumită o direcție de desțelenire a cărnii. Rasă de iepuri gigant a fost crescut în regiunea Poltava din Ucraina, în jurul valorii de 1947-1953. Aceasta a fost o descoperire destul de semnificativă în reproducerea sovietică a iepurilor. Din articol veți afla totul despre reproducerea și păstrarea acestor animale.

Istoria apariției

Rasa de iepuri Velikanov a fost obținută din cauza perechii de rase mari de Flandra și iepuri de rase locale. Acest rezultat a depășit pur și simplu toate așteptările crescătorilor. Din rasele străine au adoptat o greutate corporală și dimensiuni. De la rasele locale iepure Velikan a avut capacitatea de a se adapta rapid în orice condiții, nemernic în îngrijire și un grad excelent de anduranță.

Rasa acestora gigant iepurii a devenit rapid popular nu numai în Ucraina, dar și în străinătate. Rabbit Velikanov ar putea fi găsit în zona centrală a RSFSR, în statele baltice, precum și în multe alte țări. Această popularitate nu este surprinzător, deoarece deși Gigantul iepure pe niște criterii și pierde Flandra, ci este complet adaptat la condițiile locale și conțin nu face nici o dificultate.

Caracteristicile rasei Giant gri

Acești giganti de iepuri pot avea mai multe tipuri de coloranți: gri închis, alb, negru și gri-feruginos. Rolul principal al culorii animalelor acestei rase a fost jucat de genele strămoșilor.

La iepuri, Giantul Gray este o constituție puternică a corpului, chiar dacă se poate observa că este un pic cam dur. Mărimea portbagajului la majoritatea persoanelor atinge adesea până la 70 cm. Greutatea maximă a unui iepure adult este de 8 kg. Pieptul este destul de adânc și larg, există un dewlap. În circumferință, pieptul poate ajunge la 38-40 cm. Picioarele sunt destul de groase și puternice, spatele este drept, lung și foarte lat.

Acești iepuri sunt legați leptosomnomu tip, deoarece trunchiul, gâtul și capul sunt foarte lungi în lungime. Dar, în același timp, așa cum am menționat deja, ele sunt o direcție orientată spre carne.

În timpul achiziției de iepuri, atenția ar trebui să fie acordată la nivelul acestora, pe care nu ar trebui să existe o pană ușoară. Când este, încearcă să te înșele. Este, de asemenea, necesar să se uite atent la urechi, această rasă se află cu litera "V" și drepte.

Avantaje și dezavantaje

Rabii Giants au un număr mare de bază avantaje:

 • fermitate și fermitate;
 • un nivel bun de fertilitate;
 • lână de calitate;
 • dimensiuni mari;
 • caracter calm;
 • bună imunitate.

Giantul Grey crește destul de repede. În timpul alimentației adecvate după 2 luni, iepurele copilului poate avea deja o masă de până la 1,4-1,7 kg, iar pentru a treia lună greutatea ajunge la 2,1-2,4 kg. La a 4-a lună animalul cântărește aproximativ 4,2 kg. Acordați atenție faptului că femeile sunt întotdeauna mai ușoare pe kilogram, spre deosebire de bărbați.

deficiențe această rasă nu are prea multe, dar totuși acestea sunt:

 • Iepurele nu are o piele de înaltă calitate, densitatea medie a lânii.
 • În acest caz, adesea valoarea pielii este mult redusă datorită îngroșării neuniforme.

Pentru iepurii gigantului gri sunteți mulțumiți de fertilitatea și sănătatea lor, trebuie să organizați pentru ei o casă confortabilă. Ei nu sunt absolut exigenți, dar totuși siguri norme trebuie să observați.

 • The Giant GrayDeci, iepurii giganti Gray sunt de dorit să conțină în cuști din lemn. Cusca trebuie să fie mare, astfel încât animalul să se simtă confortabil în el. Celula mamă trebuie să fie atașată la celula principală, dimensiunile acesteia fiind de aproximativ 35x60x40 centimetri. Capacul trebuie așezat pe partea superioară. Această locație este destul de convenabilă și face posibilă inspectarea descendenților. Pentru a proteja celula de șobolani, este de dorit să bateți podeaua cu un staniu. Amintiți-vă, de asemenea, alimentatoarele și băutorii.
 • celulă este recomandabil să o instalați pe partea de sud, dar trebuie să vă asigurați că razele directe ale soarelui nu cad pe ea. De asemenea, cusca nu trebuie plasată într-o pescaj.
 • Este foarte important să păstrați curat în cușcă și curățați periodic. De asemenea, aproximativ o dată pe lună, este necesară dezinfectarea celulei. Este recomandabil să faceți acest lucru cu o lampă de lipit sau pentru a trata cu o soluție de înălbitor și lime proaspăt. Dezinfecția mai amănunțită trebuie efectuată înainte de stabilirea unor noi persoane sau atunci când iepurii au boli infecțioase.
 • În timpul verii, experții recomandă iepurii spectacol la pășunat, pentru a putea mânca iarbă proaspătă.

Caracteristicile hrănirii

Este de dorit să se hrănească iepurii cu hrană echilibrată. Când doriți să accelerați creșterea lor, atunci în dieta trebuie să adăugați proteine.

Este necesar să fie atent în timpul alimentației: subîncărcarea sau, dimpotrivă, suprasolicitarea poate afecta negativ starea de sănătate a iepurilor. Femeile care sunt obezi sau, dimpotrivă, subponderali, pierd adesea interesul față de împerechere. Este necesar să se alimenteze porții care nu sunt foarte mari, dar deseori.

Ce să hrănești iepuriiNu uitați că dieta ar trebui să fie compusă din suplimente minerale diferite și alimente de înaltă calitate. În timpul hrănirii cu alimente uscate la animale, nevoia de apă crește de mai multe ori, așa că trebuie să vă asigurați că animalele de companie au acces permanent la apă permanentă și curată.

Regimul de hrănire a alimentelor este, de asemenea, important în timpul neregulat hrănirea animalelor are adesea tulburări digestive și alte boli.

În plus față de alimente uscate, legumele și fânul pot fi adăugate în meniul zilnic. Cel mai important lucru este să vă asigurați că legumele sunt putrezite și bine spălate.

reproducere

Femelele din această rasă sunt destul de prolifice și lactate. În momentul în care iepurele aduce o medie de 6-9 iepuri, dar au existat cazuri în care numărul lor a ajuns la 15 bucăți. Un avantaj clar este că femelele nu mănâncă descendenți.

Iepurii se nasc mici, masa nou-născutului este de aproximativ 75-80 de grame. Cu toate acestea, în timpul întreținerii și hrănirii, tânărul va câștiga rapid greutate.

La iepuri, instinctul maternal este perfect dezvoltat, pentru că absolut nu vă puteți îngrijora de creșterea puiilor.

gunoi

Înainte de iepurele femelă este necesar să se organizeze un cuib, în ​​care se pune un nou-născut. Căci într-o cușcă de gunoi din paie sau fân, sub ea se toarnă ras de pin. Folosiți rumegușul, deoarece acestea sunt ciocănite în gură, nări și ochi ale nou-născuților.

Pregătiți-vă pentru parturiție Iubitul Giovans are nevoie de un mod special. Pentru început, este necesar ca un iepure gravid să găsească un loc retras și liniștit. Cu 2 săptămâni înainte de împerechere, alimentele sale sunt îmbogățite cu minerale și vitamine. Indivizii tribali plini și puternici sunt considerați, atunci când femeia este bătrână, bărbatul trebuie să fie activ și tânăr.

Înainte de împerechere, bărbatului i se dă un boabe, ovăz sau cartofi fierți. Copularea, de regulă, are loc pe teritoriul bărbatului, așadar, cuștile sale sunt curățate, alimentatorul, bolul de băut este îndepărtat și iepurele este plantat. După ce se împerechează, este luat, dar după o oră îl pun înapoi pentru a se asigura.

Când iepurele a fost impregnat, acesta va rezista în mod activ împerecherii. Trebuie să repetați meciul într-o săptămână. Iepurele gravid este returnat înapoi în cușcă și încearcă să nu o deranjeze încă o dată. Trebuie să fie sub supraveghere discretă. După 2-3 săptămâni, embrionii situați în două rânduri pot fi găsiți cu ușurință.

Curățarea cuștilorTimp de o săptămână înainte de sex, celula are nevoie dezinfecta și să pună un nou așternut. Apoi iepurele începe să construiască un cuib, apoi scoate burta jos și o căptușește de sus.

Imediat după infectare, este necesar să se examineze nou-născuții pentru prezența copiilor morți și vii. În general, sarcina durează 27-32 de zile. Cantitatea de așternut va depinde de sănătatea și vârsta mamei. Cel mai mic este primul așternut, numărul de nou-născuți crește în fiecare an, iar după trei ani - scade.

Pentru a obține pedigree aștepta pentru vara sau primavara. În acest moment, o mulțime de fructe proaspete, legume, ierburi și cereale. Pentru a obține o generație ucigașă de okrol trebuie să se bazeze pe cădere, în acest caz, copiii câștigă rapid greutate.

Prima împerechere a femelei trebuie să se desfășoare la șase luni după naștere. Dacă iepurii sunt supraexpuși, ele încep să crească rapid și să aducă un mic și slab descendent. Barbatii acestei rase sunt primii care se imperecheaza la varsta de 5-9 luni.

Dorința de a se împerechea cu iepurii este constantă pentru un an întreg. În vara, împerecherea se poate face fie pe timp de noapte, fie în timpul zilei, iarna - doar în timpul zilei. Când bărbatul este tânăr, numărul partenerilor săi crește treptat, începe cu mai multe femele pe săptămână și ajunge la doi iepuri pe zi.

Îngrijire pentru iepuri

În cușcă cu nou-născutului iar mama ar trebui să fie abordată în tăcere, foarte atentă, fără șmecherii și salturi bruște. Timpul de ședere a iepurilor cu mama va depinde de planurile pe care are amelioratorul, viitorii producători trebuie să fie plantați după 2 luni, restul fiind excomunicați după 40 de zile.

iepuriNu puteți lua în mâinile nou-născuților surzi, iepuri orbi și goi, acest lucru se poate face numai atunci când sunt acoperite cu păr și întărite. A doua zi după naștere, bebelușii încep să fie acoperite cu fire de păr, după 2 săptămâni se văd deja bine. Un crescător trebuie să controleze modul în care mamele se ocupă de copii. Cel mai adesea, ajutorul său nu este necesar. El este obligat mamei să ofere hrană de înaltă calitate și odihnă, cu toate celelalte iepuri se vor consulta independent.

Până la vârsta de 3 luni este necesar să se determine sex aparținând iepurilor și pentru a le separa, pentru a împiedica o acoperire haotică a tinerilor, ca o consecință a acestui fapt, există o așternută inferioară. Masculii trebuie să fie păstrați 1-2 într-o cușcă, după iepurele de pubertate devenind pugniți și răniți unul pe altul, deoarece grupurile lor nu conțin.

În cazul în care femela nu a transferat la nou-născuți în slot, și le împrăștiate într-o cușcă, în timp ce ei nu permit alăptării, ceea ce indică faptul că ea a avut o dorință puternică pentru împerechere. În acest caz, se retrage pentru împerechere timp de 8-10 ore, apoi se întoarce la loc și se hrănește cu nerăbdare și se îngrijește de copii.

În unele cazuri, se crează o idee falsă că iepurele nu-i pasă de animalele tinere, deoarece se află întotdeauna pe o parte. Doar o mamă pentru nou-născuți are grijă de două ori pe zi, ajungând la cinci minute pentru ei. Acest lucru se întâmplă, de regulă, noaptea (perioada de activitate a iepurilor). Faptul că este departe de cuib este normală, în condiții naturale, mama distrage pradă de la copii.

Opinia că femelele pot mânca nou-născuți din greșeală. Iepurii sunt ierbivore care se hrănesc numai cu alimente vegetale. Dacă în cuib se identifică copii cu burtă deteriorată, acest lucru indică doar faptul că femeia fără experiență mânca cordonul ombilical fără succes.

Dacă puii sunt răniți sau mușcați de membre, atunci aceasta indică faptul că mama le-a ajutat foarte mult să vină la lumină, trăgând dinții. Atunci când iepurele este rănit de cap, înseamnă că mama, neținuta, a încercat să răsucească cochilia în care apar nou-născuții.

Tacerea pentru iepuriCel mai adesea, aceste probleme apar în timpul primei litri, în cazul în care mama nu este îngrijită sau neexperimentată. Dacă iepurele este speriat, atunci poate să sară în cuib, protejând-o posteritate și rănirea accidentală sau prinderea copiilor. În timpul alăptării, trebuie să fiți foarte atent cu mama și să respectați tăcerea.

Gri Giant este o rasă magnifică de iepuri, care este potrivit pentru întreținerea în masă. Nu necesită tratament special și se caracterizează printr-un grad ridicat de adaptabilitate la diferite condiții. Spre deosebire de anumite rase, femelele tind să aibă grijă de puii și să le îngrijească. Profitabilitatea acestei creșteri este destul de ridicată, în principal datorită rezistenței sale la boală și omnivorozitate, iar rata de creștere a acestei rase nu este un titular absolut de record. principal demnitate Grey Giant - o bună fecunditate și reproducere nondemandă, precum și dimensiuni mari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Angroul iepure este o rasă blanăAngroul iepure este o rasă blană
Câine de rasă de rasă: descriere și conținutCâine de rasă de rasă: descriere și conținut
» » Rasă de iepure gri gigant: descrierea și caracteristicile de îngrijire
© 2021 amigdas.com