amigdas.com

Porci vietnamezi: îngrijirea și reproducerea porcilor vislobryuh

Vânarea purceilor vietnamezi și creșterea animalelorPorcine înghițite

acoperite cu păr lung, dur, culoarea lor este negru, alb, negru și alb și maro închis. Când un animal este în pericol, Iroquois-ul începe să stea pe cap și pe cap. Deși adulții au colți, ele sunt mai ridicole decât cele rele.

Recent, porcii vietnamezi din Federația Rusă și țările CSI sunt foarte solicitați. Desigur, în Rusia această rasă a apărut relativ recent, însă există deja diferite zvonuri contradictorii în care este necesar să se înțeleagă.

Apariția rasei

Rasa de porci vietnamezi a fost introdusă în Asia de Sud-Est. În 1985, rasa a fost adusă în unele țări europene, precum și în Canada, dar numele original nu sa schimbat. După un timp, porcii vietnamezi au început să câștige popularitate, iar aderenții au devenit din ce în ce mai mult și în cele din urmă s-au răspândit în alte țări - Polonia, Ungaria, Franța și Statele Unite.

Au fost specialiști care au vrut îmbunătățirea rasei, modificându-le pentru mase musculare, oferind dimensiuni mari porcilor și sporind procentul de productivitate.

Iar în vasta rasa vietnamez rus a apărut nu atât de mult timp în urmă, și imediat a început să apară dispute asupra mai multor rase vislobryuhih identice, de exemplu: chineză, vietnameză, coreeană. porc vietnameză și coreeană are nume de câteva persoane, dar rasa de porci ierbivore unul asiatic și același lucru. rase chineze sunt coborâte din vislobryuhih vietnamez sunt numite mini-pigami - porci pitici in miniatura.

Caracteristicile și avantajele porcilor

Porcine într-un porcCu îngrijirea, creșterea și întreținerea porcilor vietnamezi, ar trebui luate în considerare o serie de avantaje importante pe care numai această rasă posedă. Datorită unor astfel de caracteristici importante, artiodactilii au slava lor în multe țări ale lumii. Mai aproape de meritele purceilor:

 1. Reprezentanți ai rasei asiatice au maturizare timpurie, dar majoritatea producătorilor de porcine, și mai ales începătorii, pun întrebări frecvente: după ce începe maturarea purceilor vietnamezi vietnamezi? În cea de-a 4-a lună a femeii, ajungând la pubertate, sunt capabile de reproducere ulterioară. Cresterea completa a masculilor are loc in luna a 6-a, dar conform datelor producatorilor de porci se spune ca masculii pot acoperi femela dupa 3 luni.
 2. Fertilitatea femelelor are indicatori buni, sunt capabili să nască 18 purcei într-o singură așternută. În medie, acest număr fluctuează în jur de 12. În timpul ciclului anual, scroafa produce aproximativ 24 purcei.
 3. necesar intervenția minimă a agricultorului privind îngrijirea și reproducerea animalelor tinere. Scroafa are un excelent instinct matern și face toate funcțiile necesare, ceea ce simplifică foarte mult sarcinile porcului.
 4. o mare plus la diluare pot fi considerate curățenia lor. Ei au un concept clar de toaletă și dormitor, și acest lucru simplifică foarte mult de lucru de curățare pigsty.
 5. Tipul vietnamez este rezistent la boli, care, deseori, afectează obiceiurile obișnuite în porci din Rusia. Vaccinările și alte proceduri specifice nu sunt necesare. Atunci când acestea sunt diluate, se pot dezvolta hamei, dar, poate, aceasta este singura problemă. Pentru a face acest lucru, este suficient să se utilizeze măsuri standard pentru a elimina viermii.
 6. Carnea este considerată delicioasă, este suculentă și delicată, iar grăsimea porcilor nu este mai groasă decât 3 degete. Tăierea porcilor nu necesită o tehnologie sofisticată, carcasa este împărțită în 2 părți longitudinale.
 7. Patria porcilor este Asia tropicală, dar datorită imunității excelente, pot tolera cu ușurință condițiile din nord.
 8. Memoria codului genetic îi ajută să nu se otrăvească în timpul consumului ocazional de plante cu conținut de otrăvire.
 9. Coloana vertebrală a dietei alcătuiesc alimente verzi. Ei mănâncă puțin, dar foarte des - datorită unei diete similare, au dobândit numele de porci ierbivore. Desigur, nu se recomandă păstrarea lor pe alimente pe bază de plante, dar ar trebui diluat cu alte alimente.

Toate avantajele porcilor sunt influențate de calitatea animalelor tinere achiziționate pentru cultivare. Condiții de întreținere, îngrijire, hrănire, reproducere - dacă respectați toate regulile la nivelul corespunzător, atunci rezultatul va avea succes.

Caracteristicile aspectului

Semnele exterioare ale porcului vietnamez sunt destul de tipice și, atunci când sunt achiziționate, porcul nu se confundă cu rasa. Etnie:

 • Mare porc vietnamezlățimea spatelui și a pieptului;
 • ușor aplatizată bot;
 • picioare scurte;
 • culoarea principală a purceilor este negru, dar poate avea nuanțe diferite;
 • vierii au o linie caracteristică;
 • picioare urechii în picioare;
 • porcii adulți cântăresc în medie 75 kg, dar dacă animalele de reproducție conțin un pic mai mult, atunci masa lor va fi de 150 kg.

Regulile pentru alegerea purceilor vietnamezi

Există 2 moduri de reproducere a porcilor:

 • crescătorul de porci dobândește purcei la o vârstă fragedă și le hrănește;
 • porcul achiziționează rase tinere capabile de reproducere.

Dar când cumpărați, trebuie să întrebați alți producători de porci unde să găsească vânzători dovediți.

Porcine într-un porcEste necesar să se împiedice încrucișarea intimă, deci nu se recomandă cumpărarea de purcei de la un gunoi, dar ar trebui să găsiți diferite puncte de vânzare. Nu fiți timizi în legătură cu vânzătorul, deoarece trebuie să cunoașteți informațiile privind creșterea în greutate și greutatea porcului nou-născut, de preferință cu un interval de 10 zile. Intervalul de câștiguri ar trebui să arate masa relativă a animalului și apoi să se compare cu cuvintele vânzătorului.

Când cumpărați, trebuie să fiți întotdeauna interesați de o scroafă și să îi întrebați pe proprietar să o vadă. Atunci când vânzătorul declară că porcul are vârsta de 30 de zile și cântărește 3,5 kg, scroafa ar trebui să aibă semnele caracteristice pe care le-a dat naștere - slăbirea, agățarea mânzelor de lapte. În cazul în care nu se respectă astfel de semne, cumpărătorul încearcă să înșele și să vândă porcul celor mai în vârstă, deci masa acestuia ar trebui să fie mai mare. Poate că o altă scroafă poate arăta. Un astfel de vânzător nu este conștiincios, prin urmare, cumpărarea ar trebui oprită.

Este necesar să se solicite inspecția mai multor porci. Aspectul vă va spune despre ce vor deveni în viitor. Membrele bine pozitionat, musculos, cap lat, osul nazal trebuie îndoire, picioare lână, corp elastic, ochi luminoase, uscat sub coadă și activitatea - acestea sunt semne de purcei sănătoși. De asemenea, este necesar să se solicite informații nutriționale și să învețe cum să se hrănească animalele obisnuise și apoi ar trebui să se mute treptat la un regim alimentar diferit.

Datorită creșterii rapide a porcilor vietnamezi, există o posibilitate de sacrificare la vârsta de 3 luni. În acest caz, este posibil să se asigure familiei produse din carne proaspătă. Dar este de dorit să îngrășăm până la șapte luni - această perioadă este considerată cea mai bună pentru sacrificare.

Reguli de conținut

Pentru o întreținere adecvată, este necesar să se echipeze în mod adecvat sediul și să se furnizeze toate consumabilele necesare:

 1. Porcine și porci într-un porcporcărie. Pentru confortul curățării se recomandă să se facă pardoseala din beton, iar clădirea să se ridice din blocul de cărămidă sau din cărămidă. Porcii nu pot afecta fundul podelei prin sapaturi, cum ar fi, de exemplu, o varianta de pământ. Plafonul este recomandat pentru a fi încălzit cu fân sau paie, puteți utiliza materiale moderne de izolare. Camera trebuie împărțită în mașini-unelte care utilizează pereți despărțitori din metal sau din lemn. La 5 mp. o scroafă vietnameză cu o pui sau o pereche de adulți este permisă. Vierul va necesita un teren de 3 mp. Nu uitați de trecerea dintre stilouri, care va purta un cărucior cu gunoi.
 2. Cerințe pentru un porc. Pentru reproducerea de înaltă calitate, este necesar să se construiască o incintă în care să fie amplasate ierburi proaspete. Pentru a circula aerul în hală, trebuie instalată ventilația. Înălțimea tavanului nu este mai mică de 220 cm. Ferestrele servesc și ca ventilație suplimentară. Pentru a crește purceii în timpul iernii, porcinele trebuie încălzite. După frământare, femeia are nevoie de căldură, precum și de creșterea tânără. Adulții porci vietnamezi nu au nevoie de multă căldură, dar apoi trebuie să furnizeze furaje în cantități mai mari decât cele normale. Pentru perioada de iarnă, se opresc din creștere și dau un urmaș.
 3. castron de băut. Pardoseli din lemn sau paleți vor servi ca un dormitor, în care este necesar să se efectueze o deversare de canalizare și de a furniza paddocks cu apă proaspătă. Nu este recomandabil să se folosească fan și paie pentru a înlocui punțile, într-o astfel de bacterie materială se formează și șobolanii se înmulțesc.
 4. Porc de mers pe jos. Rasa a fost crescută într-o țară caldă, astfel încât ei ar trebui să fie eliberați pentru padoc, unde se vor hrăni cu mâncare pe care o găsesc, de fapt se păstrează ca vaci și oi. Pentru a susține creșterea în greutate sau în greutate, se oferă alimente suplimentare în sezonul de vară. Trenul trebuie să fie echipat cu o pereche de stâlpi de lemn, animalele despre produs scarpinând lateralele și spatele. Pentru imunitate puternică, animalele tinere au nevoie de aer proaspăt.
 5. Piscină. Pentru a asigura un mediu confortabil pentru viață și reproducere, se recomandă să faceți o piscină direct în incintă. Pentru aceasta se excavă o groapă de adâncime mică, cu o suprafață de 6 mp. Puteți face mai mult dacă există mai mulți metri pătrați. Periodic în groapă este necesar să se scurgă apa și să se umple cu apă proaspătă. În zilele fierbinți, porcii iau băi de noroi - ajuta la scăparea de paraziți și la asigurarea unei răcoare. Pentru a proteja animalele de ploaie și soare, nu ar trebui să construiți un baldachin mare.

Dieta alimentelor

Dieta porcilor vietnameziExistă multe opinii despre cum și ce să hrănească porcii vietnamezi. Această rasă este considerată erbivoră, dar rația de hrană nu se termină acolo, alimentele pot fi diversificate cu alte produse. Dacă să comparăm alte rase de porci, porcii vietnamezi posedă procesul digestiv accelerat - acest lucru se datorează faptului că rasa vietnameză are un diametru mic al intestinului și al stomacului.

Nu este necesar să le hrăniți cu hrană furajeră sub formă de sfecla veche, paie și fân. Dieta trebuie să fie echilibrată și fără ouă, altfel va apărea obezitatea. Excesul de grăsime va afecta grav gustul cărnii, iar porcii din această rasă sunt renumiți pentru slănina gustoasă și suculentă. Sfaturi pentru hrănirea porcilor:

 1. Produse vegetale și fructe. Este necesar să se furnizeze astfel de alimente pentru animale pe tot parcursul anului. În timpul verii, se recomandă hrănirea ierburilor, precum și lucernă și trifoi. Porcii preferă să utilizeze cerealele sub formă de sol. Purceii pot deveni obezi dacă sunt suprasaturați cu porumb și ovaz, deci acest tip de alimente nu trebuie să depășească 10% din dieta totală.
 2. Alimentare suplimentară. Femelele care alăptează trebuie să fie asigurate cu ouă de pământ cu hrană pentru lapte. Mâncarea densă de hrană este potrivită pentru hrănirea animalelor tinere. Pentru îngrășarea de iarnă a fost eficientă, iar aceasta este cheia succesului în reproducere, iar vara trebuie să stocați vitamine: leguminoase, dovleac, morcovi, dovlecei. În cazul în care alimentul este dat cartofi, atunci nu ar trebui să depășească dieta zilnică de mai mult de 15%. De obicei, o astfel de hrană este înlocuită cu furaje mixte și făină.
 3. Alimentarea de iarnă. Dacă organizați o dietă adecvată, tinerii la vârsta de 6 luni pot avea o masă mai mare de 50 kg, iar la 7 luni aproximativ 80 kg. Prin urmare, în perioada rece, porcii ar trebui hrăniți cu cereale măcinate, legume, furaje mixte și fân.

În plus, puteți adăuga secară și orz. Proporțiile feedului de cereale ar trebui să fie după cum urmează: porumb 10%, ovăz 10%, mazăre 10%, orz 40%, grâu 30%.

Creșterea purceilor vietnamezi

Vierme vietnamezăDeși purceii ating pubertatea timpurie, nu se recomandă încă acoperirea unei scroafe care cântărește mai puțin de 30 kg. O femeie de la o vârstă fragedă nu va putea să aducă un copil sănătos deplin. Pentru a efectua împerecherea, este necesar să plasați mistrețul în coralul femelei timp de o zi.

La început, s-au născut aproximativ 5 purcei, dar rămășițele au ajuns la 20 de purcei. Gestația durează în medie aproximativ 116 zile. Înainte de naștere, scroafa devine neliniștită și se angajează să facă un cuib de fân. În acest moment, trebuie să schimbați așternutul și să schimbați apa în vasul de apă. În primele zile de apariție a purceilor, se recomandă să se asigure o temperatură a camerei de 30 de grade.

Cablul ombilical trebuie tăiat și tratat cu o soluție de iod. Prima hrănire trebuie să fie de 1L. lapte și 3 ouă, un lichid de lapte este turnat în recipient și dat nou-născutului, trebuie să fie adus la pupa și trimis acolo cu nasul. Al doilea furaj ar trebui să fie format din morcovi tăiați fin și brânză de vaci. În a 20-a zi ar trebui să fie obișnuiți să hrănească și cereale. După 30 de zile, tânărul este transferat la nutriție pentru adulți.

Pentru o întreprindere sau agricultură, creșterea porcilor vietnamezi va deveni cu siguranță o ocupație profitabilă. Pentru a creste purceii a devenit un succes, este necesar sa calculati cu exactitate si sa elaborati un plan care va simplifica foarte mult sarcina. Dacă respectați toate regulile, atunci returnările bune nu pot fi evitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Cum să-ți construiești un porcCum să-ți construiești un porc
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Purcei de castrare cu mâinile lorPurcei de castrare cu mâinile lor
Creșterea porcului, producția de porc la domiciliuCreșterea porcului, producția de porc la domiciliu
Carne de porcine de carne: descriere și rasă de porciCarne de porcine de carne: descriere și rasă de porci
Rasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijireRasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijire
Creșterea porcului este simplă și profitabilă: rasele de porc cresc buzunareleCreșterea porcului este simplă și profitabilă: rasele de porc cresc buzunarele
Privire de ansamblu asupra vacilor și taurilor HolsteinPrivire de ansamblu asupra vacilor și taurilor Holstein
Mini-porci: porci pitici domesticiMini-porci: porci pitici domestici
» » Porci vietnamezi: îngrijirea și reproducerea porcilor vislobryuh
© 2021 amigdas.com