amigdas.com

White Spitz miniatură: o descriere a rasei

Câine de rasă pomeranianRasele mici de câini devin din ce în ce mai populare. Multe familii au astfel de animale de companie, deoarece practic nu provoacă probleme și nu produc multe emoții pozitive. Pygmy Spitz este unul dintre câinii vii și foarte inteligenți care vor deveni favoriți în familie. Ce este această rasă și ce culoare este Pomeranianul Pomeranian?

Descrierea rasei

Câine de câine - SpitzSpitzul pitic are mai multe nume - Pomerania sau mic spitz german. Pomeranian pe care le-au primit din cauza originii lor, deoarece patria istorică a câinilor, Pomerania, care se află pe țărmurile Mării Baltice. În ciuda dimensiunilor mici, acest câine a provenit din câini mari și rezistenți din rasa nordică. Aspectul atractiv al rasei a împins crescătorii să creeze rasa mică a acestor reprezentanți.

Cel mai mare interes pe care Spitz la chemat locuitorii din Germania. În fine, o mică rasă a fost formată în secolul al XVIII-lea și a devenit imediat populară. Creșterea acestor câini decorativi a fost, de asemenea, efectuată de britanici și americani. Specialiștii au reușit să aducă câini de diferite culori și acum avem ocazia să le vedem.

Un spitz pitic are o constituție robustă și robustă. Cu toate acestea, lorEleganța decorativă este bine combinată cu musculatura puternică. Acestea ajung la o înălțime de 18 până la 30 cm și cântăresc de la 1 la 3 kg. Cu o îngrijire adecvată, speranța de viață este de 12-16 ani.

Culoarea originală și originală a spitzului era albă. A fost foarte popular, dar în procesul de elaborare a unor noi standarde au început să apară și alte culori. Boomul real a fost aspectul câinilor roșii și de nisip. În curând a reușit să aducă un spitz maro, alb-negru și chiar albastru. Pentru a alege corect culoarea câinelui, trebuie să acordați atenție nu numai părinților catelului, ci și strămoșilor săi apropiați - bunicilor.

Una dintre trăsăturile exterioare ale spitzului pitic - năpârli. În procesul de molotare, culoarea stratului se modifică foarte mult, nu întotdeauna în intervalul de culori ales inițial.

Caracteristicile culorii

Dacă animalul de companie este cumpărat numai pentru familie, atunci puteți alege orice culoare a stratului. Pentru a participa la expoziții și creșterea rasei ar trebui să fie mai atent alege un cățeluș. Sunt de bază standardele de culoare, care includ trei categorii de clase deschise:

  • Spițetul spitz Pomeranian Fotografiecremă, portocală și sable;
  • maro, negru și albastru;
  • alte culori acceptabile.

Fiecare dintre standarde are propriile nuanțe. De exemplu, negrul se caracterizează printr-o piele întunecată, o substrat negru și un lob de gură. Dacă apar pete luminoase, atunci astfel de manifestări sunt considerate defecte. Cu toate acestea, chiar și cu fire de par ușoare în substrat de culoare neagră, câinii joacă în expoziții. La culoarea neagră a portocalelor, cu apropierea unui molar sezonier din cauza decolorării stratului substrat, se poate deveni maro.

Spitz alb de culoare pură fotografieÎn prezent, alb pomeranian de culoare pură - o mare raritate. În general, nuanțele de smântână predomină. Pentru a participa la expoziții sunt selectați doar reprezentanți albi ai rasei. Dacă pe urechi există pete galbene, atunci nu sunt permise astfel de spițe. White Spitz arată foarte impresionant, dar această culoare necesită îngrijire foarte atentă.

Culoare sibilă este considerat cel mai comun și același tip. Cu toate acestea, atunci când inspectăm stratul, devine clar că există două nuanțe în acesta. Zona gri este cea principală din părul grosier, iar substratul poate avea mai multe nuanțe:

  • cremă;
  • ghimbir;
  • gri.

Specialiștii identifică trei tipuri de culori sare - roșu-sable, zonate gri și smântână-sable. Principala caracteristică distinctivă a acestei culori este culoarea feței și a urechilor.

Pomeranian piranian - culoare maroSe referă la tipuri rare de culori maro sau ciocolată. Poate fi pur maroniu sau bronz. Acest lucru este asociat cu părul de culoare deschisă în substrat. Standardul implică o culoare maro fără pete. Culoarea ciocolată este de saturație diferită, de exemplu, maro închis și ciocolată-bej. Puppies întotdeauna lână este mai ușoară decât un Spitz adult.

Cele mai renumite și comune - spitz roșu. Standardul permis în această culoare este prezența unor nuanțe mai deschise. Ele se pot manifesta în diferite părți ale corpului - vârful coada, botul, urechile, "chiloți". Cu toate acestea, și aici există toleranțe. Culoarea stratului nu trebuie să difere cu mai mult de o jumătate de semilună.

Pomeranian piranian de culoare albastra raraCulorile rare se referă albastru, astfel încât spiții acestei culori sunt vânduți la un preț foarte ridicat. De fapt, culoarea albastră este gri, doar cele mai diferite nuanțe. Crema reală este foarte dificil de îndeplinit, deoarece acești câini sunt întotdeauna înregistrați ca roșii sau albi.

Culoarea zonală gri sau argintie la puii mici are un substrat aproape negru. Pe masura ce devine mai in varsta, devine mai gros si devine mai usor, asa ca puii arata ca un pui de lup.

Există, de asemenea, un negru-bronz, culoare de partid, brindle și culori reperat. Iată o paletă atât de diversă de culori găsită printre portocale.

caracter

Spitz Pomeranian în apartamentDintre câinii din această rasă se obțin prieteni mari pentru persoane singure. Datorită mărimii animalului de companie, acesta poate fi purtat ori transportat peste tot. Câinele simte nevoia de a fi mereu lângă proprietar.

Pentru familiile cu copii mici, Spitz nu este cel mai potrivit candidat, pentru că ei nu tolerați neglijența. Acest lucru duce la iritabilitatea și nervozitatea animalului de companie. Când copiii sunt mai în vârstă, atunci un astfel de câine va deveni un adevărat prieten, dacă copilul se poate descurca corect.

În spitzul dwarf cu voce tare și cu latră, pe care le exercită excesiv. Pentru unii oameni, o astfel de lăturare este foarte iritantă, deci este de dorit să facem față acestei trăsături de la o vârstă fragedă. Sunt personalități dominante și dominante și, în ciuda dimensiunilor lor mici, pot să-i lase pe un om mare. În spatele aspectului decorativ se află un câine de aventură curajos și dornic.

Ei se întâlnesc cu alte animale de companie dacă cresc împreună. Cu vârsta, Spitzul va dori să domine casa. Pomeranienii sunt foarte jucăuși, deci au nevoie de plimbări lungi cu efort fizic. Dacă nu au suficientă plimbare, atunci își manifestă toată activitatea în casă. Câinele îi place să fie în centrul atenției, dar, în ciuda acestui lucru, îi dă dragostea și bucuria stăpânului.

Îngrijire și nutriție

Pyromy Pomeranian - îngrijire și întreținereMonitorizarea stării spitz este principala caracteristică în îngrijirea unui câine. Haina lui trebuie pieptată zilnic. O atenție deosebită ar trebui acordată urechilor și șoldurilor animalelor de companie. Ele nu pot fi adesea scăldate. Se recomandă efectuarea procedurilor de apă doar o dată la șase luni.

Odată la fiecare 5-7 zile, se recomandă inspectarea timpanului, a dinților și a ghearelor. Dacă există dorința de ao reduce, atunci este mai bine să cerem ajutor specialiștilor din saloanele specializate.

Pomeranetul pitic mănâncăÎn alimente, portocalele sunt foarte nepretențioase. Totul depinde de modul în care proprietarul îl va antrena să mănânce de la o vârstă fragedă. Câinii adulți se mănâncă de două ori pe zi, dar trebuie să fie hrăniți la un moment dat. În timpul moliei de primăvară, animalele sunt sfătuite să dea complexe de vitamine. Principala rație alimentară pentru 40-50% ar trebui să constea din carne și subproduse în natură. Cel mai bine este să dai carne de vită și pui. Spitz iubesc fructele, legumele și cerealele în formă fiartă, coaptă și brută.

Fiecare câine are propriile particularități de caracter, deci descrierea nu poate coincide pe deplin cu fiecare animal individual.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine de câine eschimos americanCâine de câine eschimos american
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Totul despre Spitz-ul PomeranianTotul despre Spitz-ul Pomeranian
» » White Spitz miniatură: o descriere a rasei
© 2021 amigdas.com