amigdas.com

Soiuri de hamsteri. Rase, obiceiuri, îngrijirea animalelor

hamsterFiecare dintre noi și-a dorit vreodată pe cineva să iubească. Ca un copil, am cerut câine, pisică, papagali și toate animalele care trăiesc acolo, în colțul școlii / grădină. Mama a vrut atât de mult să se un animal de companie, care odată adus acasă o broască, și a spus că va trăi în baie. Apoi, bunica mea a cedat și a permis pisoi. Soarta lui a fost tragică, dar nu e vorba de asta. Concluzia este că, în copilăria mea au fost toate animalele: 7 pisici, 3 câini, rase de șobolani, pește, hamsteri 4 sau 5 specii (nu mai amintesc), melci, papagali și multe păsări sălbatice diferite au trecut prin casa noastră „clinica veterinara “. Asa ca voi continua sa vorbesc despre multe lucruri din propria mea experiență.

Rase de hamsteri + fotografii

Specii de hamsteri cu fotografii și nume.

 • Sirian (am avut-o și chiar o întreagă familie de mai multe generații!)

Hamster sirian

 • Dzungarsky (familiarizat și cu această rasă relativ recent)

Hamster dzungarian

 • Angora-regală (o rasă foarte frumoasă, am avut-o și la fermă!)

Angorii hamsteri

 • Taylor.

Hamilton Taylor

 • Campbell.

Hamsterul Campbell

 • Rasa lui Roborovski.

Hamsterul lui Roborovski

 • Radde (Daghestan).

Hamster Radde

 • Albinos.

Hamster albino

 • Cu coadă lungă.

Hamster cu coada lungă

Și acum, când le-am analizat, vom afla care este diferența

 1. Dimensiunea vitelului. Dispersal este foarte mare, de la 4 cm (cu coada lunga) la 28 cm (Radde).
 2. Colorat. De la albinos cu ochi roșii și blană albă până la negru cu dungi și pete.
 3. Caracter. Sunt active, sunt agresive, dar loiale și susceptibile, există calm și chiar un pic leneș.
 4. Mirosul. Da, este, dar, in functie de rasa este fie slab (presupunând curățarea regulată), sau inexistentă, deoarece crescute artificial specii, atunci un astfel de lucru ca un „teritoriu marca“, în numărul de rozătoare sălbatice, ei nu fac.
 5. Greutate și reproducere. Hamsterii, ca iepurii, dacă mănâncă foarte mult, dorm mult și câștigă în greutate, dacă mănâncă moderat, conduc un stil de viață activ.
 6. Zgomot noaptea.
 7. Formare. Voi spune, pentru a obisnui cu modul de viata uman, am reusit 2 specii - Sirian si Angor. Adică, au dormit noaptea și s-au trezit în timpul zilei, cu excepția sezonului de iarnă, apoi aproape toate rasele dorm foarte mult. Nu te speria!

Caracteristicile fiecărei rase

 • Sirianul. Culoare negru-bej. Animație destul de liniștită. Nu este un personaj exploziv, e greu să te enervezi. Foarte rar bolnav, foarte potrivit pentru antrenament. El iubește afecțiunea și mâinile omenești. Speranța de viață este foarte scăzută - o medie de 2 ani.
 • Angoresul este regal. De fapt, aceasta este o specie a rasei siriene, dar pentru culoarea lor bizara si mantaua de coada a inceput sa difere de sirian. Foarte plăcut la atingere, adesea în coadă sunt rumegușul înțepenit, astfel încât rozătoarele miroase constant lemn. De asemenea, ca și hamsterii sirieni, calm, fără temperatură.
 • Jungar. Hamster negru. Dimensiunile mici ale lui! Foarte neliniștit, dar alegând un stăpân, ei nu vor scăpa niciodată de la el (ei își amintesc bine mirosul natural al trupului unei persoane). Nu recomand să cumpăr un astfel de copil și un copil sub 7 ani. Taurul este fragil și mic, nu poate sta îmbrățișări necontrolate cu palmele pentru copii. Obișnuiți-vă rapid la mâini. Ei se întâmplă prost în uniunile de același sex, chiar dacă sunt legate (lupte). În perechi trăiesc pașnic și se înmulțesc. Rareori sunt infantilă-leneși. M-am văzut întotdeauna în roată. Noaptea rușinoase în coșmar! Dar le-am pus în bucătărie și am dormit remarcabil de bine. Dimineața, am fost așteptat de margele de ochi și de mici labe roz pe crengi. De asemenea, trăiește în medie 2-3 ani.
 • Campbell. Culoare negru-maro deschis. De asemenea, o specie de rase pitic. Dar acest lucru nu este Dzungarian! Ele sunt adesea confundate. Nu sunt foarte prietenoși. Nu tolerați niciun miros chimic - săpun parfumat, parfum, cremă, loțiuni. Poate ciupi dacă miroase puternic. Pentru mine era o problemă. Deși nu au atins copilul, ei mă prind mereu. Nu, nu am avut nici un fel de mușcături, nu au existat perforări ale pielii, așa că l-au presat puțin, deși mulți mi-au spus despre cazurile în care Campbell a mușcat stăpânul. Alegerea este a ta.
 • Taylor. Poate cea mai miniaturală rasă. Greutatea unui adult ajunge la 8-10 g. Particularitatea acestor tipi este ca femeia si barbatul sa aiba grija de bebelusii lor impreuna! Acest comportament este de obicei atribuit șoarecilor. Dacă doriți să urmăriți cuplul și familia, atunci acesta este cazul dvs.
 • Rasa lui Roborovski. Microbii sunt doar 4 cm lungi, au picioare lungi. Foarte neliniștit și cuibărit! Ei nu vor suferi singurătate și nu vor trăi mult, ci toți fiindcă în sălbăticie trăiesc în clanuri! Într-o rețea de nurcă cu mai multe generații. Dacă începeți un cuplu, atunci viața va fierbe și fierbe! Este foarte interesant de observat. Dar dacă cineva iese din casă, prinderea va fi foarte dificilă, din cauza dimensiunilor mici și a temperamentului puternic.
 • Cu coadă lungă. Nu este atât de mic - 10 cm corp și coada la 5 cm. Adică, pe palma mâinilor sale pot fi văzute decent. Îi place să ascundă și să construiască structuri din fân. Alegeți 1 gazdă și nu scăpați de el. Restul familiei este calm și răbdătoare. Își amintesc mirosurile. Sensibile la schimbările meteorologice.
 • Albinos. Nu există negru! De fapt, aceasta nu este o rasă separată. (ca oamenii nu au o vedere separată). Albinos poate fi rozătoarele oricărei rase. Intreaga intrebare in melatonina, pe care o definim irisul ochiului, culoarea pielii si a parului. Albinos are un nas roz, blană albă și ochi roșii. Nu vă confundați cu indivizi albi. E doar o culoare.

Desigur, acest lucru nu este toate tipurile de hamsteri, există mai mult de 250 de specii. Dar acestea sunt cele derivate pentru viață cu omul.

Conținutul de hamsteri

Desigur, cumperi un hamster, trebuie să te gândești la casa lui, pupa, cuibul, casa, sticla de apă. Care este mai bine și cum, voi spune mai jos.

Cumparand un hamster si alegand pentru el o locuinta, in primul rand trebuie să luați în considerare rasa și dimensiunea. Dacă sunt jungari pitic sau Taylori, te-aș sfătui dobândi Aquarium. Dar nu plastic, așa cum este acum la modă! Câteva dintre animalele mele de companie, mâncând din plastic, pur și simplu au mers în paradis pentru rozătoare. Dacă e vorba de Sirian sau de Dagestan Aici puteți, de asemenea, casa cu crengi, dar nu ceea ce nu cupru și nu lemn, în orice caz! Totul peregryzaetsya în condiții de siguranță pentru prima noapte! Cusca, cum ar fi acvariul, ar trebui să fie spațioasă, este posibilă cu o podea reglabilă (ceea ce le place foarte mult). Cu un loc pentru roată, un simulator, un alimentator de pasăre și o sticlă de apă.

Litter desigur - rumegus și fân în casă. Nu ziare cu cerneală! Maximă - hârtie igienică. Ei bine, dacă colivia are un fund culisant, este foarte convenabil să curățați cușca. Este mai dificil cu un acvariu, totul trebuie scos si animalul de companie.

Aici îi puneți totul, trece noaptea și dimineața următoare mizeria! O casă într-o parte, un alimentator în cealaltă. Nu are nici un rost să urcăm, animalul însuși îl va pregăti cât mai convenabil pentru el. De obicei, în colțuri - o cămară, pentru a dormi, pentru a mânca și unde nevoia este îndeplinită. Deci asta ele sunt foarte inteligente și curate! Și vorbiți despre faptul că hamsterii miroase ca niște porci provin de la proprietari nedrepți!

Când am curățat animalul din cușcă, mi-am înjumătățit întotdeauna jumătatea de depozitare turnată înapoi în furaj (nu mi sa părut că o observ).

Desigur, ca o pisică și orice altă toaletă / toaletă, cel puțin o dată pe lună trebuie să curățați și să dezinfectați. Nu uitați de acest lucru și rozătoarele nu vor avea paraziți, dar în apartament aveți o durere de cap și un miros rău.

Grijă de hamsterul însuși

În mod ironic, aceste animale au nevoie de îngrijire!

 1. În cazul în care rasa este cu părul lung (Siria, Angora), ei trebuie să fie piepteni cel puțin o dată la o zi, pe măsură ce lâna se rostogolește, peștii se înmulțesc și se amestecă mult în ea. Aveți posibilitatea să vă pieptești cu o periuță de dinți și să locuiți cu secțiuni mai lungi de păr - un pieptene mic, cu dinți subțiri. Și pieptănarea, trebuie acordată o atenție deosebită păsărei, a labelor interioare.
 2. Dacă rasa are păr scurt, este suficient ca ei o dată pe săptămână să pună un castron cu nisip prăjit sau un amestec uscat special pentru rozătoarele de baie.
 3. Zubki- acestea sunt în mod constant în creștere, așa că, dacă alimenta un pic elemente dure, ele cresc și pot răni gura animalului. Să includă în dieta cereale bețișoarele, sau o fac ei înșiși: joje de lemn purificată în prealabil în ou alb și apoi se presară hamster hrană uscată, cu adaos de nuci și semințe.
 4. Galbenelele. Creșteți și! În cazul în care homa dvs. rulează un pic, ghearele cresc la o astfel de dimensiune care îl împiedică să meargă! Aici totul este simplu - am tăiat foarfece de manichiură, retragând 1-15 mm de deget.
 5. Nu se doreste baie. Dar dacă rozătul a intrat în ceva, atunci e al meu cu șampon pentru bebeluși și, în orice caz, nu cu săpun! Văzând că suprafața apei care curgea din bot, nu a căzut. Mordochku ștergeți cu un șervețel umed curat. Dar nici un șervețel umed în pachete! Amintiți-vă că hamsterii mici nu-i plac mirosurile ascuțite!

hrănire

Principala rație a hamsterului ar trebui să fie cerealele: grâu, ovăz, semințe de floarea soarelui, lucernă, porumb. Și aditivi: arahide, morcovi uscați, fulgi, bile de orez, stafide, măr uscat, cretă etc. Citiți compoziția! Culorile și detaliile nenaturale roz nu ar trebui să fie. Alegeți alimentele în pachete transparente, pentru a fi siguri de alegerea dvs.

În plus, hamsterul trebuie să primească fructe și legume suculente, de preferință sezonier. Castraveți, dovleac, morcovi, mere, pere, dovlecei, banane, patrunjel. Dar dulciurile și mierea pot dăuna animalului, la fel ca un pepene galben cu pepene verde. Urmăriți prezența apei răcoroase! Și nu hrăniți hamsterul mănâncă-te! Condimente, tratament termic etc. poate provoca răsărirea intestinelor și moartea rozătoarelor. Hamster este un animal de companie minunat care nu necesită îngrijire specială!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companieRegulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Afecțiuni comune ale hamsterilor DzhungarAfecțiuni comune ale hamsterilor Dzhungar
» » Soiuri de hamsteri. Rase, obiceiuri, îngrijirea animalelor
© 2021 amigdas.com