amigdas.com

Capre nubiană: avantaje și dezavantaje ale rasei

Avantajele caprelor de reproducereOamenii au îmblânzit caprele în antichitate. De atunci, a trecut o mulțime de timp, pentru care au apărut noi rase care îndeplinesc cerințele crescătorilor de animale. Dintre toate acestea, există o rasă - capre nubiană. Ele sunt populare în întreaga lume, dar în țara noastră nu sunt distribuite pe scară largă și provoacă un interes real în rândul crescătorilor și agricultorilor locali. Acest articol este despre o rasă uimitoare de capre nubiană.

Istoria aspectului rasei

Strămoșii caprelor nubiene locuiau de-a lungul unui timp îndelungat de un bărbat din Delta Nilului. Cercetătorii cred că deja în mileniul al VII-lea î.Hr. aceste animale au fost crescute în mod activ în mai multe țări africane. Dar o rasă numită capre nubiană provine din Anglia. Prin urmare, ele sunt adesea numite caprine anglo-nubian. Aceasta este o rasă relativ tânără. A fost dedusă mai mult de 100 de ani în urmă.

Aspectul rasei este asociat cu apariția, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a caprinelor din Africa. Explozitorii englezi au văzut potențial la noii veniți și au început să le transfere cu caprine de rase indiene și locale. Ca rezultat al unei lucrări minuțioase, au fost numiți noi capre, numit Nubian, în onoarea deșertului Nubia.

Această rasă sa răspândit foarte repede în Europa. Bineînțeles, crescătorii din alte țări europene nu au ratat ocazia de a îmbunătăți Nubienii. În vasele reprezentanților moderni ai acestei rase, se varsă sângele de capre din Elveția, Anglia, Germania.

Recunoașterea oficială a acestor capre primită în 1896. Și după 3 ani, câțiva reprezentanți ai acestei rase, marinarii americani au fost luați în SUA. Americanii au reușit să îmbunătățească în mod semnificativ rasa datorită traversării liniare și strâns legate. Animalele crescute în America au cele mai bune rate de producție de lapte și carne decât animalele crescute în Anglia. Hibrizii americani sunt cei mai răspândiți în lumea de astăzi. Dar acest lucru nu a afectat numele rasei. Aceste capre sunt numite în continuare anglo-nubian.

În Rusia, aceste animale au venit doar din SUA. Sa întâmplat în prima decadă a acestui secol. Până în prezent, efectivele de reproducere din caprele nubian din țara noastră au mai multe zeci de capete. Desigur, acest lucru nu este încă suficient pentru reproducerea în masă a acestor animale. În plus, creșterea populației este îngreunată de costul ridicat al acestor caprine. Fermierii din țară nu sunt încă pregătiți să plătească astfel de bani.

Descrierea rasei

Anglo-nubian capre au un aspect memorabil și neobișnuit datorită următoarelor caracteristici:

 • Cum să păstreze caprele NubianUrechile animalului sunt mari și agățate. Ele sunt situate sub botul unei capre.
 • Profilul botului caprelor nubiene poate fi numit "greacă", datorită unui nas cu o groapă pronunțată.
 • Botul animalului este convex. Are o creștere pronunțată în partea de sus și o coborâre clar delimitată în apropierea nasului.
 • În înălțime, animalul atinge 90 cm.
 • Picioarele rasei de capre Nubian sunt lungi și subțiri.
 • Gâtul este subțire. Pe canelură există o canelură transversală.
 • Corp îngust și alungit.
 • Caprele de pe cap au întotdeauna coarne. Femelele pot fi fie cu coarne, fie fără ele.
 • Femelele au un uger mare cu sfarcuri alungite.

Lana la animale este scurtă și strălucitoare. Varietatea de culori uimeste. Următoarele culori de lână sunt recunoscute ca standarde ale rasei:

 • Cum să hrănești caprine NubianCiocolata.
 • Pestrițe.
 • Bay.
 • Cream.
 • Alb.
 • Alb și maro.
 • Negru.
 • Culoarea leopardului.

Rasa de capre nubiană se caracterizează printr-un temperament nestatornic. Aceste animale sunt în mod constant ceva sunt în căutarea. Adesea, ei sunt incapatanati si blufati foarte tare.

În comportamentul lor, aceste animale se aseamănă cu câinii. Recunosc pe maestru ca liderul pachetului și sunt pregătiți să-l urmeze cu fermitate. Crescătorii sunt încurajați să folosească această caracteristică pentru a ridica animalele din copilărie. Dacă nu faceți acest lucru, caprele Nubian își vor arăta propria voință cu fiecare ocazie.

Aceste animale sunt foarte pasionat de atenție de la oameni și contactul cu ușurință. Dar cu copiii nu se înțeleg. Nubienii iubesc copiii și doresc să se joace cu ei, dar numai pentru copii asemenea jocuri nu sunt sigure.

Alte capre anglo-nubian goats nu le place și la prima oportunitate tind să înceapă o swara. Într-o stare emoționată, pot chiar ataca o persoană. Dar, de îndată ce animalele văd puterea dușmanului, devin imediat ascultători.

Caracteristici productive

Avantajele caprelor de reproducereCapre nubiană aparțin grupului de carne și lapte de roci. Alăptarea începe imediat după prima mamă. Laptele aceste capre dau aproximativ 300 de zile pe an. Cu fiecare samochki puteți obține mai mult de 3 litri de lapte delicios pe zi. Într-un an se va dovedi o tona de produs cel mai util, cu un conținut de grăsime de bază de 4,5%. Caprele individuale pot da lapte cu un conținut de grăsime de 8%. Procentul de proteine ​​din acest produs este destul de ridicat - 3,7%. Din acest lapte, producătorii de brânzeturi din vest obțin brânzeturi excelente.

Apropo, laptele de capră anglo-nubiană nu are un miros specific de capră. Iar gustul acestui produs este nuanțat. Cu toate acestea, evaluările gustului sunt întotdeauna subiective. Pentru a evalua gustul laptelui de capră anglo-nubiană, trebuie să-l încercați singur.

Este demn de remarcat, că, cu fiecare miel care urmează, caprele încep să dea mai mult și mai mult lapte.

În ciuda faptului că, în Rusia, aceste animale nu sunt crescute pentru carne, ei au caprine Nubian sunt foarte gustoase și lipsiți de orice miros neiubit. De la o capră este posibil să primiți până la 50 kg de carne și de la o capră de peste 70 kg.

Pro și contra rasei

În aparență, aceste caprine își depășesc necondiționat concurenții. Dar aspectul este departe de principalul avantaj al demnității lor. Acestea au o serie de alte avantaje interesante:

 • Ce capre Nubian arata caÎn mod literal, printr-o pereche de femele okolotov încep să renunțe la 5 litri de lapte pe zi.
 • Abilitatea de a da lapte până la 300 de zile pe an.
 • Lapte cu conținut ridicat de grăsimi.
 • Creșterea rapidă în greutate a tinerilor. Această rasă este perfectă pentru cei care doresc să obțină carne de capră.
 • Femelele dau urmașilor de două ori pe an.
 • La un moment dat femeia aduce până la 3 copii.
 • Caprele de copii sunt întotdeauna mari și viabile.

Există mai multe dezavantaje pentru rasa anglo-nubiană:

 • Animalele cu piei de culoare închisă suferă de mlaștini.
 • Este dificil să ai grijă de nubieni. Pentru a obține lapte bun, ei trebuie să fie hrăniți de ceas.
 • Nu pot fi ținute cu reprezentanții altor rase.

Conținutul rasei de capră nubiană

Caprele anglo-nubian se adaptează bine la noile condiții meteorologice, dar nu le place foarte mult climatul rusesc. Prin urmare, păstrați în grabă ei nu vor putea să-și pună la loc halele. Umiditatea excesivă și curenții vor ruina rapid toate animalele.

Spațiile pentru păstrarea acestor animale trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Iluminare bună.
 • Puritate.
 • Temperatura adecvată a aerului.
 • Ventilație bună.

Descrierea aspectului caprelor nubianDupă cum sa menționat mai sus, aceste caprine nu tolerează reprezentanții altor rase. Prin urmare, va trebui să construim o clădire separată pentru ei.

Aceste animale preferă să doarmă separat. Prin urmare, în spațiile de creștere a bovinelor va fi necesar să se construiască paturi din lemn. Pentru a face caprele mai moi, va fi necesar să se pună paie pe partea de sus a șezlongurilor.

Urina trebuie să fie schimbată în mod regulat, deoarece animalele din rasa anglo-nubiană urăsc dormind pe paie murdară.

Pentru a obține un lapte bun și un câștig rapid în greutate, caprinele anglo-nubian ar trebui să fie hrănite de ceas, cu respectarea deplină a dietei.

În timpul iernii, aceste animale ar trebui să primească alimente de 3 ori pe zi. Dieta de iarna consta din:

 • 5 kg de fân.
 • 2 kg de amestec de cereale.
 • 1 kg de legume, siloz sau ramuri tăiate.

Stimularea producției laptele de capră ar trebui să primească orz aburit și ovăz.

În iarnă și vară, caprinele anglo-nubian ar trebui să primească suplimente de vitamine. Ele sunt cumpărate cel mai bine în formă gata.

În sezonul rece este recomandat să se toarnă câteva sare în apă pentru a bea. În timpul verii, puteți pune coma de sare de lângă băutori.

În ceea ce privește programul de hrănire, fiecare proprietar al acestor animale se dezvoltă independent. Regularitatea ajută la evitarea stresului la caprine.

În cazul în care o cireadă de lapte se păstrează în timpul verii în pășune, atunci seara trebuie încă să obțină porțiunea lor de orz, legume și fructe.

O atenție deosebită ar trebui acordată caprinelor. În sezonul de împerechere, acestea trebuie hrănite cu cereale și leguminoase cu suplimente de complexe de vitamine.

reproducere

Fermierii, crescând pentru a reproduce această capră, au lovit foarte repede atașamentele. Judeca pentru tine: caprele dau descendentii de 2 ori pe an pentru 2-3 copii. Prețul mediu pentru un Nubian pur - 120 000 de ruble.

Nubian breeding are următoarele caracteristici:

 • Acestea pot fi traversate ca și alți nubieni și cu reprezentanți ai altor rase.
 • Trecerea de obicei duce la o creștere a conținutului de grăsime din lapte.
 • Puteți obține hibrizi cu câștig rapid în greutate.

Capre nubianăCaprele nubiene sunt gata să treacă peste un an și jumătate. Și aceasta, în ciuda faptului că maturitatea sexuală a animalelor ajunge deja la 7 luni.

Sarcina dureaza 4 luni. În așternut nu mai sunt mai mult de 3 copii. Copiii apar complet viabili și pot fi imediat reinstalați în pepiniere.

Înainte de a le alege pe tineri, este necesar să le oferiți mamei lapte. Acest lucru este necesar pentru a rula sistemul imunitar. În caz contrar, caprinele mor repede de boli.

concluzie

Selectarea caprele anglo-nubian, fermierul poate fi sigur că va primi o mulțime de lapte gustoase și sănătoase, precum și carne excelent. Adevărat, acest lucru va trebui să ofere animale alimente de calitate și îngrijire corespunzătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
Creșterea și păstrarea caprinelor pentru începătoriCreșterea și păstrarea caprinelor pentru începători
Rase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristiciRase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristici
» » Capre nubiană: avantaje și dezavantaje ale rasei
© 2021 amigdas.com