amigdas.com

Totul despre pisici: cât de bune sunt pisicile și pisicile

O pisică în familie - cum să aibă grijăZoologii de la Universitatea din Lyon, în Franța, au efectuat cercetări în lumea animală și au numărat numărul de pisici din lume. Sunt foarte puțini dintre ei. Peste 600 de milioane. Numărul acestor animale de companie este în Statele Unite. Sunt aproximativ 75 de milioane în SUA. Apoi vine China - 47 milioane. Cel de-al treilea loc a fost ocupat de continentul asiatic. Aici trăiesc aproximativ 30 de milioane de oameni care bâzâi.

Locul al patrulea este ocupat de Australia, iar pentru fiecare a zecea persoană există nouă sigilii (doar 21 milioane). În Rusia, în îngrijirea crescătorilor, pranksters furry este de aproximativ 13 milioane, în Europa - 8 milioane.

Există, de asemenea, țări unde greu de găsit feline. Aceasta, de exemplu, Gabon, Peru. Există pentru a întâlni un "purr pufos" - un mare o raritate.

Animalele din familia felinelor împreună cu câinii au devenit cele mai apropiate animale pentru oameni. Nici măcar animalele, ci membrii familiei preferate. Dar cât de mult încă nu știm despre aceste creaturi daunatoare, dar drăguțe.

De ce oamenii dragoste pisici și pisici:

 • aceasta este cu siguranță cele mai dulci animale pufoase;
 • purtarea lor nu va lăsa pe nimeni indiferent;
 • mulți oameni sunt siguri că sigiliile pot vindeca;
 • cu ei distractiv de a juca.

Acest articol oferă informații utile despre pisici, precum și cele mai interesante și fapte uimitoare despre ele.

Cum sunt aranjate ochii pisicilor

Se pare că pentru a vâna noaptea, ca un râs, trebuie să ai o vedere foarte ascuțită. De fapt, nu este așa. Este necesar să nu posedeți nimic ascuțit, dar special vedere. De exemplu, animalele de amurg și de noapte (care includ lupi, feline și alte animale predate) aproape nu disting culorile. Ochiul lor este aranjat diferit.

Caracteristici ale vederii într-o pisicăÎn feline, în comparație cu alte animale, cei mai mari ochi, în ceea ce privește dimensiunea corpului. În comparație cu o persoană, ochii lor percep că culoarea este mult mai slabă. Mai puțin contrast și viu. Cu toate acestea, ele sunt mult mai bune decât oamenii văd în întuneric. În plus, ele au un unghi mult mai larg de viziune periferică decât la om.

Proprietarii de pisici probabil au observat că în întuneric ochii lor strălucesc verde sau galben. Acest lucru se datorează faptului că pentru retină Ei au un strat special reflectorizant în ochii lor. Chiar și cea mai mică rază de lumină care cade în ochii acestui animal este întărită de acest strat și este reflectată înapoi în retină. Arată ca o evidențiere internă.

O altă caracteristică. În ochii membrilor familiei de pisici, de construcții fotoreceptori - acestea sunt așa-numitele bastoane. Ei sunt responsabili de viziunea incoloră a crepusculului. Numarul altor fotoreceptori - conurile, care sunt responsabile pentru vizibilitatea zilei de culoare, este foarte mic. De aceea, aceste animale văd mai bine noaptea decât noaptea.

Și, desigur, mărimea elevului din pisică este imensă. Elevul se poate extinde la 14 milimetri, în timp ce la om este de numai opt milimetri.

Aceste caracteristici fac ca această viziune specială să fie atât de unică. Și ajută pisica să vadă într-un mod special. Acest lucru îi permite să atace necinstit victima.

Dacă spunem de ce pisicile sunt cele mai bune de noapte vânători, trei fraze sunt suficiente:

 • au viteza fulgerului;
 • în întuneric ei văd foarte bine;
 • ochii lor sunt ochii vânătorilor de noapte.

De ce sigilii iubesc cutiile?

Oamenii de știință au studiat foarte mult timp acest mister al secolului XXI și au ajuns la concluzii interesante. Într-un mic spațiu închis, orice zgârieturi se simt în siguranță, deoarece laturile sale sunt protejate de toate părțile din atac și este imposibil să ajungă la ea neobservată.

De ce face cutia pentru pisiciPentru cutiile de etansare - asta strategic Un obiect în care este convenabil să se ascundă, să se vâneze victima și să se pregătească pentru un atac.

Un alt motiv este nevoia de a se încălzi. Și ultimul lucru pe care oamenii de știință îl consideră este doar un obicei sau un joc pentru ei.

Câinele nu are glande sudoripare

Potrivit informațiilor de la aceeași universitate din Lyon, felina nu are glande sudoripare pe întreg corpul, ca la om. Ei transpiră exclusiv prin tampoanele labelor lor.

Este destul de evident că reprezentanții familiei de pisici se întâlnesc de multe ori spălare Paws (mai des decât un bot), deoarece numai pe picioare au glande sudoripare.

Creierul Cat

Creierul acestor animale murind este biologic mai aproape de om. Spre deosebire de pisici, creierul unui caine este aproape diferit de cel uman.

pentru emoții în sigilii, ca și la oameni, aceleași părți ale creierului răspund. Deși oamenii de știință sunt încă explorarea adâncimea și gama de emoții, spun ei, spun ei, pisica este capabil să-și exprime aceleași emoții ca om. De exemplu, au emoții precum fericirea, entuziasmul, jocul, depresia și furia.

Este interesant faptul că cel mai mare creier al celor mai mici reprezentanți ai familiei de pisici. Cu alte cuvinte, cu cat este mai mult animalul, cu atat este mai putin creierul si invers.

Pisica era în spațiu

În 1963, în mod ironic, pisica franceză Feliset a fost prima dintre reprezentanții ei pentru a merge într-o călătorie spațială. Sa întâmplat din întâmplare. Faptul este că nu ar trebui să zboare, ci o altă pisică special instruită.

Feliset pisica în spațiuPhylliset nu a lovit orbita, dar a petrecut câteva minute în spațiu. Dar ar putea fi primul spațiu din lume călător. O greutate mică și o dimensiune mică, apetitul moderat, inteligența ridicată și supraviețuirea bună i-au făcut un excelent provocator.

Oamenii de știință pentru acest zbor se pregătesc de foarte mult timp. Au venit cu multe tehnici de instruire a unei pisici și a oamenilor pentru a zbura în spațiu. Pisica avea speranțe mari. În cel mai important moment, cu o zi înainte de decolare (18 octombrie 1963), această "pisică de om de știință" pe nume Felix a fugit, punând în pericol lansarea rachetei spațiale Veronica-47.

În grabă lucrătorii cosmodromului prins și au pus prima pisică în capsulă în capsulă. Ulterior, presa a anunțat că pilotul principal a fost înlocuit de o pisică numită Filiset.

Racheta a început la timp. Zborul navei cu pisica de la bord a durat 15 minute. De asemenea, racheta a aterizat la timp. Zborul sa încheiat cu succes.

P.S. Filiset mai târziu, la prima ocazie, a părăsit cosmodromul.

Cosmonauții au învățat să se miște în greutate

Se crede că pisicile au 9 vieți. Această proprietate pe care au primit-o pentru rata supraviețuitoare și de neegalat de supraviețuire. Când o pisică cade de la o înălțime mare, ea se aterizează pe 4 labele. Și, în același timp, rămâne nevătămat. Aceste minuni, se pare, sunt destul de ușor de înțeles, din punctul de vedere al oamenilor de știință. Faptul este că poate încetini viteza de cădere.

la crește zona corpului, rezistența și presiunea aerului care face ca pisica să crească în sus. Ea face acest lucru la un nivel instinctiv, ca parașutiștii. Reprezentanții pisicilor își picură picioarele când cad. Cu toate acestea, există mulți oameni de știință care suspectează că mai au încă un fel de mecanism de salvare. După cum o explică, pisica intră într-o anumită stare în momentul căderii - starea alfa. În ea, se relaxează complet. Această condiție îi permite să-și schimbe ponderea. Aceste animale drăguțe, într-un mod complet misterios, comunică cu gravitatea.

Înainte de a trimite un om în spațiu, cele mai bune minți ale omenirii au gândit fără încetare căile și metodele de orientare în condițiile lipsei de greutate. Soluția perfectă a fost sugerată de natura însăși - o pisică care cade pe patru labele. Aliniază poziția corpului dvs. cu coada.

În gravitatea zero, o persoană este foarte dificil să se miște. Nevoia de a se muta în astfel de condiții necesită o anumită persoană eforturile. De aceea au fost create metodele mișcărilor rotative ale mâinilor și picioarelor, pentru a-și coordona corpul. În multe privințe, acest lucru sa întâmplat la pisici. Adică, cosmonauturile s-au învățat să se miște și să-și coordoneze corpurile în condiții de greutate.

E interesant

Pisicile se freacă de oameni - ce înseamnă astaPisicile și pisicile se freacă de oameni nu numai pentru că sunt atât de afectuoși. Încă un astfel de comportament la instincturile lor, care cheamă să marcheze teritoriul un secret al glandelor situate în jurul unei cauze a botului. Și, de asemenea miros aloca zone din jurul coastei și labei pisicii.

Cea mai mare pisică din lume este tigrul Amur. Masculii tigrilor Amur au un corp cu o lungime egală cu 3,8 metri, iar greutatea - 270 kg, și uneori 300 kg.

Cea mai mică și mai mică pisică sălbatică din lume este Negru-cu picioare pisică. Greutatea sa medie este de aproximativ un kilogram și jumătate. Și lungimea corpului ajunge la 52 de centimetri.

Pisicile dorm în 70% din viețile lor. În medie, el petrece 2/3 zile de somn, în timp ce o persoană își petrece doar 30% din viața lui în somn.

Felinele au 32 de ani mușchi, cu ajutorul căruia urechile sunt controlate. Datorită acestui fapt, pisica își poate întoarce urechile aproape la 180 de grade. În același timp, ea are o audiere spațială. Cu ajutorul urechilor ei, recunoaște puterea sunetului, înălțimea și îndepărtarea acestuia. Prelucrarea acestor date, ea estimează cu precizie locația sursei sale.

Impresia nasului în feline nu este mai puțin unică, ca, de fapt, amprentele oamenilor.

Toți membrii familiei pisicilor sunt atât de sensibili la vibrații încât pot simți tremurul unui cutremur cu 10-15 minute mai devreme decât oamenii. Prin urmare, este recomandat cu grijă urmați comportamentul sigiliului. Dacă se comportă neobișnuit, atunci este timpul să vă pregătiți pentru un cutremur. Sau poate că e doar ciudat.

Anatomia unei pisici din corp are 230 de oase, în timp ce un bărbat are 206 de ani. Pisica nu are o claviculă. Acest lucru le oferă unele avantaje. Ele pot urca cu ușurință prin orice gaură care nu depășește volumul capului. Uneori, o pisică își supraestimă corpul în unele locuri. Acest lucru poate provoca un blocaj. Pisicile se blochează rar în găuri înguste, dar acest lucru se întâmplă de asemenea.

Informații mai interesante

Spre deosebire de câini, pisicile nu simt gust dulce. Oamenii de stiinta cred ca acest lucru se datoreaza unei mutatii de gustari majore.

Pisicile, de regulă, apucă obiectele cu laba dreaptă, iar pisicile - cu stânga. Este, de asemenea, interesant faptul că cei mai mulți stângaci sunt bărbați.

Aceste animale de companie minunate pot face peste 100 de sunete diferite, dar câinii sunt doar aproximativ zece.

pisicăpisici nu știu cum urcați pe capul copacului în jos. Și, de asemenea, nu pot să coboare cu capul în jos, pentru că trebuie să renunțe. Acest lucru se datorează direcției de încovoiere a ghearelor.

Se crede că vechii egipteni au fost primii oameni care au îmblânzit pisicile sălbatice. Cu toate acestea, rămășițele celor mai vechi pisici domestice au fost găsite recent într-un mormânt antic pe insula Cipru. Acest mormânt este mai vechi decât primele imagini egiptene ale pisicilor de 4 mii de ani.

Papa Inocențiu al optulea în timpul Inchiziției spaniole a anunțat răul pisicilor. Și mii de pisici au fost arse.

Pisica este primarul!

Începând din iulie 1997, Staps-ul de pisici domestice ocupă postul onorific al primarului zonei Tolkita (AK). În dosarul primarului există înregistrări precum evadarea din oraș pe camionul de gunoi.

Primarul din AlaskaO altă pisică a fugit pentru primar în Mexico City (2013). Dar, probabil, nu avea aceeași pregătire ca și Stack-urile.

Și, în general, dacă privim situația, nu este neobișnuit să aflăm că pisica ocupă o poziție de conducere. Este timpul ca oamenii să se gândească la asta.

completare

Câte lucruri interesante și secrete sunt ascunse în aceste mici animale muribunde. Legătura lor cu omul este probabil cea mai puternică dintre legăturile cu alte animale, fără a număra câinii. Și unii oameni de știință chiar cred că iubitorii de pisici sunt de trei ori mai puțin susceptibili de a suferi de boli cardiovasculare. Și, în general, sunt tratați pentru alte boli.

În general, sigiliile nu sunt doar prietenii noștri. Încă sunt sunt utile pentru sănătate.

Să rezumăm. Ce sunt pisicile bune:

 • sigiliile sunt animale utile pentru sănătate și în general;
 • aceste animale de blană sunt iubite de toată lumea;
 • acestea sunt foarte distractive pentru a juca cu;
 • cu ajutorul lor puteți anticipa cutremurele (uneori acest lucru este util).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorieLama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Totul despre pisici: cât de bune sunt pisicile și pisicile
© 2021 amigdas.com