amigdas.com

Vizualizarea zorilor de broaște, recomandări pentru întreținere și îngrijire

Soiuri de broașteVentilatoare ale crescătorilor de acvariu știu foarte bine că, pe lângă pești și broaște țestoase, se pot reproduce și broaște. Până în prezent, există multe specii de broaște care pot și ar trebui plantate acasă.

Pentru locuitorii acvarii domestice includ bate broasca. Ele sunt destul de modest în viață, nu necesită o atenție mai mare și conținutul special, capabil să trăiască într-o apă nu foarte curat și nu plutesc în sus labe, în cazul în care proprietarul uita dintr-o dată să le hrănească.

Descrierea și caracteristicile

Această specie de amfibieni a existat din timpuri imemoriale. Din Asia în America, se mai găsesc rămășițe, vârsta estimată fiind de aproximativ 1,85 milioane de ani. Acești indivizi aparțin ordinii anuranilor, familiei de pipiți. Într-un mediu natural, oricine le poate vedea dacă vizitează o rezervă din Africa. Acolo puteți găsi, de asemenea, o specie rară de broască shporsevoy numit pelerină. Această specie este menționată în Cartea Roșie.

Într-un mediu natural, lungimea unei broaște albe nu depășește 8-9 cm, acasă poate fi mai mare. Această rasă de casă albă are propriile caracteristici. De exemplu, pe maxilarul superior această rasă are dinți reali, iar pe membrele posterioare există membrane.

Pe degetele unei broaște țâșnești există gheare, culoarea este destul de interesantă: variază de la roz deschis și alb la maro închis.

Sfaturi înainte de a cumpăra un amfibian

Tipuri de broașteProprietarul, în primul rând, trebuie să determinați numărul de animale de companie care vor locui în același rezervor. Pe baza numărului, puteți să calculați ce acvariu este necesar. Trebuie să știți că broaștele spurgeane alb trăiesc numai în apă, uscându-le inutil. În prealabil, trebuie să vă gândiți cum și când va fi curățat acvariul. Pentru un individ este nevoie de o medie de 35-40 de litri de apă.

Țineți animalele jos, un acvariu larg și lung va fi preferabil conținutului ridicat și îngust. Broaștele lui Shportsevye le place să înoate, așa că trebuie să existe un loc pentru "manevre". Două persoane sunt suficiente pentru 80 de litri de acvariu, unde se vor simți confortabil.

O atenție deosebită trebuie acordată solului. Dacă un individ este o umbră de lumină, atunci solul ar trebui să fie luat în întuneric și invers. Acest lucru se face pentru a se asigura că amfibiul, care se odihnește pe fund, nu se îmbină cu solul.

Desigur, să pui pietre la fund sau nu este o chestiune privată a proprietarului. În cazul în care crescătorul vrea să facă partea de jos a pietrei de acvariu, atunci trebuie să alegeți mari și netede. Nu este recomandat să acoperiți micul cu finele, deoarece cele mai mici pietricele mici pot fi doar niște cioburi mari și, prin urmare, au muchii ascuțite. Amfibianul poate fi rănit plutitor pe fund, iar dacă pietricelele sunt luate de un val, animalul de companie îl poate înghiți.

Broaștele - creaturi sunt persistente și încăpățânate, plantele vii vor fi în mod necesar rupte de picioare. Și plantele artificiale nu vor lăsa singure, dar, deoarece nu pot fi rupte, animalul de companie poate cădea în disperare.

Apa din acvariu ar trebui să fie de aproximativ 23 de grade, Amfibienii iubesc căldura. Este necesar să se monitorizeze cu atenție conținutul de amoniac și nitriți în apă, ele sunt dăunătoare pentru shportevyh.

Alegerea unui amfibial acvariu vecin este necesară cu mintea. Broaște Shportsevye - prin prădătorii lor natură. Experții nu recomandă să se stabilească broaște lângă:

 • peștii, ale căror aripi sunt ascuțite;
 • pești mari;
 • cancere;
 • pisicile dăunătoare

Se recomandă mutarea broaștelor:

 • tip ieftin de pești mici (pentru vânătoare)
 • melc;

Tipuri de broaște

În total, există 18 specii de broaște shportsev în lume. La domiciliu, cel mai adesea doar 2 specii, restul nu sunt atât de iubiți. În toate privințele, toate speciile sunt similare cu celelalte, numai culorile pielii sunt diferite:

 1. Caracteristici ale radialului shportsevyhO broască-albino. Acest subspeci al animalului de acvariu crește la 16 cm, este foarte sociabil și ușor de obișnuit cu proprietarul. Excelent de viață singur, nu necesită multă apă, va fi de ajuns 10 litri. Acest amfibiu este predispus la obezitate, astfel încât experții sfătuiesc crescătorii să adauge la broasca de pește mic rapid, ei vor forța broasca să se miște.
 2. O broască netedă. Culoarea variază de la gri la maro, burta este de obicei cremă. Creste pana la 12 cm, arata cam ciudat, picioarele din spate au paturi si gheare. Este considerat un prădător, agresiv cu vecinii, chiar și cu propriul lor tip.

Aceste două specii de acvariu sunt foarte asemănătoare unul cu celălalt, nu necesită îngrijire specială, prădătorii sunt întotdeauna gata să vâneze. Conținutul acestui tip de gazdă nu va provoca hassle.

Broaștele pot fi hrănite din mâini, în curând indivizii se vor obișnui cu mâinile și vor începe să plutească reflexiv dacă apare o mână în zona de vizibilitate.

Nutriție și îngrijire

Rasa acestor amfibieni este lacomă, sunt întotdeauna gata să mănânce. Broaștele de acvariu sunt omnivore, capabile să mănânce totul și întotdeauna, nu vor refuza nici măcar o bucată de carne prăjită. Cu toate acestea, carnea nu poate hrăni amfibieni, aceasta va provoca daune ireparabile sănătății animalului de companie.

Broaștele trebuie hrănite numai o dată pe zi, adulții ar trebui să primească furaje cel puțin 2-3 ori pe zi. Dacă peștii mici înotau în apropierea broaștei, nevoia de hrănire dispare. Broasca va vânta independent. În magazinele de animale de companie de astăzi gamă largă de furaje preparate:

 • Cum arata ca broaștele de broaște?hrana uscata;
 • granulat;
 • hrana combinată;
 • viermi;
 • lipitori;
 • produse alimentare congelate;
 • furaje combinate vii;

Crescătorii experimentați recomandă hrănirea acestei rase de broaște de acvariu cu creveți, ficat și inimă de porc. Din punct de vedere categoric, nu se recomandă hrănirea broaștei cu pesti de aur sau furaje destinate peștilor de dimensiuni mari.

reproducere

Doar 2 aspecte sunt necesare pentru reproducere: femei și bărbați și apă, temperatură aproximativ 25 de grade.

Femela și masculul sunt ușor de distins: femelele sunt mai mari și mai silențioase, bărbații fac sunete și arată mai subțire decât femela. Femela pune cel puțin 100 de ouă la un moment dat, deci dacă proprietarul are nevoie de descendenți, zidăria trebuie să fie imediat îndepărtată. Femelele mănâncă aproximativ 50% din ouă.

Broaștele necesită întuneric complet pentru a fertiliza cu succes ouăle.

În vârstă fertilă, această specie atinge vârsta de 1,5 ani. Ei trăiesc în jur de 12-16 ani.

boală

În ciuda plinătății nemernice și non-capricioase, broaștele de acvariu sunt la fel de susceptibile la boli ca toate lucrurile vii. Cauzele bolii pot fi mai multe: prea fierbinți sau, invers, apă rece, otrăviți pește moartă. Boli mai frecvente la această specie de amfibieni;

 • Broaștele lui Shportseanorexie (pierderea apetitului);
 • picături (lichidul colectat în țesuturi)
 • prolapsul cloaca (consecințele malnutriției)
 • lipsa de vitamine;
 • intestinal paraziți (helminți);
 • obstrucție intestinală;
 • lipsa de calciu;
 • intoxicatii cu sange;
 • afectarea termică a pielii (arsură);
 • umflare;
 • insecte;
 • paraziții paraziți;

Tratamentul amfibienilor se bazează pe formularea diagnosticului corect. Proprietarul nu este întotdeauna în măsură să diagnosticheze corect și să determine boala, deci aveți nevoie de o consultare specializată. Cel mai adesea, aceste persoane sunt medicamente prescrise pentru tratarea peștilor tropicali de acvariu. Selectați medicamentele în conformitate cu agentul cauzal al bolii. Medicamentele pot fi antifungice, antiparazitare. Persoanele bolnave trebuie să fie izolate, astfel încât să nu infecteze toți locuitorii acvariului. Dacă broasca a fost afectată de picături, experții sunt deseori sfătuiți să străpungă pielea.

Cele mai afectate sunt amfibienii, care sunt ținute în condiții greșite, sedentare sau sub stres.

Orice încercare de auto-tratament poate agrava boala sau chiar duce la moarte. La primele simptome ale bolii, trebuie să căutați imediat asistență medicală calificată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Ce trăiesc țestoasele în natură și acasăCe trăiesc țestoasele în natură și acasă
» » Vizualizarea zorilor de broaște, recomandări pentru întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com