amigdas.com

Sudarea aluminiului cu argon pentru incepatori: instruire pas cu pas

Caracteristici ale sudării argonului cu argonPentru a fixa fiabil două sau mai multe elemente pe bază de aluminiu, cel mai bine este să folosiți sudarea cu argon. Pentru a efectua operațiuni de sudură în mediul înconjurător al oricărui gaz inert, vor fi necesare echipamente speciale și tachete.

Și pentru începătorii din acest domeniu este foarte important să studiem în detaliu modul de ardere a aluminiului cu argon, deoarece un aparat special pentru conectarea acestor detalii este destul de complex în structura sa.

Dacă le conectați folosind o mașină semi-automată, trebuie să aveți un fir de sudură special și un balon cu argon. Sondatorul ar trebui să cunoască elementele de bază ale metalelor și să aibă o calificare. Dacă doar învățați, ar trebui să vizionați videoclipul de formare și să învățați instrucțiunile.

Proprietăți de aluminiu

Caracteristicile și proprietățile aluminiuluiOrice sudor sudor ar trebui să știe nu numai despre caracteristicile procesului de sudare cu argon din aluminiu, ci și să înțeleagă ce proprietăți are acest material.

Mulți oameni numesc aluminiu "înaripat" din cauza greutății și forței lor scăzute. În acest fel, a făcut-o activitate chimică ridicată.

Printre caracteristicile metalului:

 • Are abilitatea în spațiul deschis să intre repede într-o reacție de oxigen și să fie acoperită cu un film de oxid.
 • Filmul are un punct de topire mai mare de 2000 de grade, aluminiul este de 650 de grade, respectiv.
 • În timpul sudării DC, oxidul se poate scufunda în metalul de sudură și își poate sparge structura.
 • Aluminiu nu schimbă culoare atunci când este încălzit, cum ar fi oțel inoxidabil sau alte tipuri de oțel.
 • Aluminiu are un coeficient mare de contracție volumetrică. Dacă această proprietate nu este luată în considerare, apare un stres din interiorul cusăturii și apare o deformare. Pentru a preveni acest lucru, măriți cantitatea de sârmă de sudură utilizată sau modificați cusătura.

Proprietățile cheie ale metalului sunt următoarele:

 • temperatura scăzută de topire;
 • activitatea chimică ridicată;
 • un coeficient mare de contracție volumetrică.

Sudarea aluminiului prin argon cel mai frecvent, ținând seama în special de caracteristicile de mai sus. Această metodă este capabilă să protejeze zona de sudură de influența gazelor active care se află în atmosferă.

La sudarea cu o mașină semiautomată, firul de umplere îndeplinește funcția de reducere a tensiunilor interne ale suturilor, deoarece compensează contracția volumetrică. Racordul sudat calitativ este asigurat prin alte metode.

Metode de sudare a aluminiului

Metode de sudare a aluminiuluiCând ați reușit să învățați lecțiile de știință din metal pentru începători, puteți alege una sau altă metodă de sudare a aluminiului într-un mediu gaz inert.

Pentru operațiile de sudare, se folosesc următoarele tipuri de aparate: arc-arc-argon-gaz-plasma instalație.

Atunci când se utilizează o astfel de instalație, se utilizează un flux, care se bazează pe săruri de clor și fluorură. Atunci când locurile de sudare sunt încălzite, filmul de oxid este distrus prin flux pe suprafața materialului, iar conexiunea este efectuată la o temperatură cât mai aproape posibil de punctul de topire.

Sudarea în sine are loc prin intermediul unei tije de aluminiu, cu materialul consumat la minim. Amintiți-vă că suprafața de flux a metalului corodează, când lucrările de sudură sunt finalizate, rămășițele sale trebuie îndepărtate, iar piesa însăși trebuie spălată cu apă.

Se efectuează sudura cu arc electric de curent continuu cu polaritate inversă. În același timp, sunt utilizați electrozi din aluminiu sau un fir de umplere cu acoperire cu flux.

Cu toate acestea, cea mai bună sudură pentru sudarea pieselor din aluminiu este furnizată atunci când se utilizează un dispozitiv cu arc cu argon. Creează un arc electrodul tungsten. Funcționează mult timp, reducând astfel costul lucrărilor de conectare. Arcul este aprins între partea și electrodul tungsten.

În zona de ardere a arcului vor fi alimentate cablu de aluminiu. În zona de combustie, filmul de oxid de pe suprafața metalică se poate prăbuși pe fundalul temperaturii înalte. Sudarea se realizează cu mișcarea rapidă a electrodului într-o zonă îngustă. În acest mod, aluminiu nu va avea timp să intre într-o stare lichidă și să scurgă.

Pentru a asigura o calitate superioară a cusăturii sudate, firul trebuie să aibă o structură similară cu materialul de sudat. Această metodă de sudare este realizată utilizând o mașină semi-automată.

În diferite condiții de producție se realizează sudarea impuls sau curent direct. La întreprinderi există instalații speciale de sudură care lucrează cu curent alternativ.

Sudarea argonului de aluminiu pentru începători

Sudarea argonului de aluminiu pentru începătoriExperții sudori spun că conectarea pieselor de aluminiu prin argon constă într-o serie de activități diverse. Calitatea conectării pieselor depinde direct de gradul de consecvență al acestora.

Procedura de sudare presupune utilizarea unui număr de materiale speciale, dispozitive și ansambluri. De exemplu, o mașină de sudura cu argon pentru sudarea aluminiului include mai multe elemente, fiecare dintre acestea trebuie pusă în funcțiune înainte de lucru.

Costul final al lucrării depinde de ce vor fi cheltuielile resurselor aferente. Încercați să economisiți cu ușurință sârma de umplere și argonul.

Materiale pentru lucru

Descrierea materialelor pentru sudarea aluminiului cu argonAparatul pentru lucrări de sudură constă din următoarele părți: un balon cu sursă de alimentare cu sursă de alimentare cu argon a sârmei de umplere. Un astfel de fir este pe role sau role.

În fabricile mari de producție, asemenea aparate conectați-vă la o autostradă centralizată, pe el există un gaz inert. Tabelele de lucru pentru montarea pieselor sudate sunt realizate pe baza de oțel inoxidabil.

Pregătirea pieselor

Când aduceți echipament pentru sudarea aluminiului în stare de lucru, va trebui să pregătiți piesele pentru sudare. Acest lucru se face astfel:

 1. Descrierea procesului de pregătire a aluminiului pentru sudarea cu argonÎndepărtați grăsimea, murdăria sau uleiul de motor de pe suprafață cu un solvent.
 2. Dacă grosimea pieselor este de 4 mm sau mai mult, trebuie să tăiați marginile.
 3. În conformitate cu specificațiile și recomandările experților, tabla de aluminiu cu o grosime de 4 mm sau mai mult trebuie să fie sudată exclusiv din cap. Înainte de a începe, trebuie întotdeauna să specificați parametrii cum ar fi grosimea foii și lățimea marginii în milimetri.
 4. Desfaceți marginea de pe șmirghel sau cu un fișier. Dacă piesa are o formă complexă, atunci locul de sudură trebuie să fie curățat cu un șlefuitor mobil. Într-un fel sau altul, filmul de oxid trebuie îndepărtat de pe suprafață.

Descrierea cheie a procesului de sudare

Descrierea principală a procesului de sudare a argonului din aluminiuPentru ca munca să fie efectuată calitativ, este necesar, așa cum am menționat mai devreme, să folosim electrozi de tungsten. Diametrul lor trebuie să fie de 1,5-5,5 mm.

În timpul procesului, este obligatoriu urmați orientarea electrodului față de suprafața de lucru a metalului. Țineți electrodul la un unghi de 80 de grade. Un fir de umplere în raport cu electrodul trebuie ținut la un unghi drept.

Lungimea maximă a arcului este de 3 mm. În această poziție, consumul de materiale va fi cel mai optim. În timpul funcționării, firul de umplere se va deplasa înaintea arzătorului. Ea și electrodul tungsten trebuie să se miște numai de-a lungul cusăturii de sudură. Nu puteți permite mișcări transversale.

Dacă lucrați cu foi de aluminiu subțiri, atunci căptușeala este bună foaie de oțel inoxidabil corespunzătoare. În această poziție, se efectuează îndepărtarea intensă a căldurii de la locul de muncă printr-o foaie de oțel inoxidabil, în timp ce riscul de arsură va scădea. De asemenea, consumul de energie va fi redus, deoarece munca va fi efectuată cu promptitudine.

Avantajele și dezavantajele sudării cu argon

Avantajele și dezavantajele sudării cu argonMetoda de îmbinare a pieselor din aluminiu cu un dispozitiv semiautomatic într-un mediu de argon în comparație cu altele are avantaje semnificative.

În primul rând este necesar să spunem cu privire la zona minimă de încălzire procesate, ceea ce este important în cazul sudării pieselor care au o structură tridimensională.

Puteți calcula cu ușurință cantitatea de gaz necesară și aflați ce cablu va fi necesar și în ce cantitate. Dar este dificil să se prevadă deformarea internă a produsului.

Conectarea pieselor într-un mediu gaz inert va permite sudarea fără impurități, pori și alte incluziuni inutile. Cusătura sudată are aceeași adâncime de penetrare de-a lungul întregii lungimi.

Dezavantajul acestei suduri este acela echipamentul este destul de complex. În timpul funcționării, este necesară reglarea fină a tuturor componentelor aparatului, în timp ce este important ca firul din zona de lucru să fie alimentat treptat. În acest scop, trebuie să configurați corect alimentatorul. Dacă alimentarea este neregulată, arderea arcului va fi întreruptă. În acest caz, consumul de argon și electricitate va crește.

Conectarea pieselor de aluminiu cu argon este una dintre metodele comune. Cu toate acestea, înainte de a începe să lucrați, aveți nevoie studiați cu atenție teoria și practica, și vizionați, de asemenea, un video de antrenament, care poate fi găsit cu ușurință pe Internet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Tehnica de sudare pentru electrodul de aluminiuTehnica de sudare pentru electrodul de aluminiu
Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuriSârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
» » Sudarea aluminiului cu argon pentru incepatori: instruire pas cu pas
© 2021 amigdas.com