amigdas.com

Don Sphynx - o rasă pentru indiferenți

Cum arată Don SphynxÎn chipul acestor animale, trăsăturile grațioase ale statuetelor egiptene antice cu privirea străpunsă a creaturilor extraterestre sunt surprinzător de combinate. Unii la vederea lui Don Sphynx simt nemulțumire și dezgust, alții - o dorință acută de a avea grijă. Pisicile goale, grațioase, cu ochii mari înțelepți, nu lasă pe nimeni indiferent.

Istoricul originii rasei

Apariția rasei de pisici curajoase este oarecum misterioasă și melodramatică. Ea provine de la pisicuta Barbara fara adapost, care de la mila a fost luata si adusa acasa. Gospodăria era sigură că lana a căzut din boală. De aceea, ea a depus multe eforturi pentru ao reface. Și numai după un timp a devenit clar că insipiditatea nu este un sindrom de patologie, ci o manifestare a unei mutații genetice.

Cred că a confirmat nașterea primul descendent. Pisicile s-au dovedit, de asemenea, cheli. Crescătorii au decis să continue lucrul la dezvoltarea rasei. La începutul anilor 90, comunitatea felinologică a confirmat oficial existența unei noi rase. Numele a fost dat la locul de origine al strămoșului - orașul Rostov-on-Don. În ciuda vârstei relativ tinere, Don Sphynx a reușit să înceapă o altă filială în familia de pisici cheli - Peterbald sau Sfinxul din Sankt Petersburg.

Caracteristici ale aspectului

Aspect colorat donchaki Ea are o serie de caracteristici unice - cutele pielii de pe trunchi și cap, alungite picioare siluetă alungite de lungimi diferite: partea din față este mai scurtă decât partea din spate, bine definite pe bilele degetelor.

Pentru Don Sphynx, există trei tipuri de acoperire din lână.

  1. Descrierea rasei"Cauciuc" sau "plastilină". Pisicile de la naștere sunt absolut insuciente, goale, dar adesea văzute. La animale, există o absență completă a mușchilor și vibrăselor. Plitele de piele pe tot corpul persistă de-a lungul vieții.
  2. Fluture sau velier. Flock este o vată moale din bumbac. Face pielea plăcută la atingere, care amintește de copil. Pisicile de pui se nasc cu un blana de blana mica si un cap chel pe cap. Când cresc, părul se prăbușește și se îndepărtează. În varietatea velor, puful este prezent numai în anumite zone ale corpului - botul, coada și labele.
  3. Perie. Părul subțire creț este numit perie (în limba engleză perie - "perie"). Pisicile plesne pot pierde complet periodic întregul păr, apoi se pot re-construi. O astfel de "chelie" poate fi asociată cu o varietate de cauze - sarcină, castrare, schimbare de alimente etc. Cu traversarea incorectă, peria este similară cu scabie sau lichen. Este interesant faptul că puștiul unui cuplu de Brush don Sphynx va fi complet chel.

Drăguț Don Sphynx se referă la o pisică de dimensiuni medii. Greutatea corporală a pisicilor adulte nu depășește 5 kg, pisica este puțin mai mică - până la 3 kg. Animalele au picioare puternice și spate. Botul este în formă triunghiulară cu urechi mari. Ochii pot avea culori diferite.

Caracterul și comportamentul

Comportamentul lui Don Sphinx respinge în totalitate afirmația binecunoscută conform căreia pisicile merg singure. Poate din cauza lipsei de lână Donchaki sunt mai vulnerabili la vicisitudinile vremii și au nevoie de tutela omului. Prin urmare, caracterul lor este prietenos, incredibil de afectiv și sociabil. Sfinxii nu pot tolera singurătatea. Ei trebuie să fie cu oamenii în lumina reflectoarelor. Iubiți să vă petreceți timpul pe mâinile proprietarului. Sfinxii se socializează perfect, se întâlnesc ușor cu alte animale de companie. Îi place să ia parte în jocurile și distracția copiilor. Nu numai pisoii, dar și animalele adulte trebuie să aibă jucării pentru jocuri. În caz contrar, pot folosi ceva de bază.

Bunnicitatea Don Sfinx este subliniată de o altă caracteristică pozitivă, nu de vindictivitate și lipsă de înțelegere. În ciuda faptului că Doncaki sunt destul de sensibili la lipsa de atenție pentru ei înșiși. Ei poartă insultă în tăcere, se ascund într-un colț retras, și de mult timp nu o părăsesc.

Mulți proprietari de animale asigură că sfinții Don ai Brushi au abilități medicale. Se potrivesc într-un loc inflamat și pentru o lungă perioadă de timp se află pe ea. Într-un fel, jucând rolul unei sticle cu apă fierbinte. Corpul fierbinte al pisicii încălzește bine zona dureroasă.

Întreținere și îngrijire

Proprietarii Don Sphinx bracha îl compară adesea cu un copil mic, deoarece pisica necesită îngrijire și atenție constantă. Spre deosebire de alte pisici, sfinxul nu poate supraviețui singur, fără participarea unei ființe umane.

Îngrijirea Sfântului Don include câteva puncte importante:

  1. Cum să hrănești sfinxurileAnimalul este extrem de sensibil la schimbările climatice. În nici un caz nu ar trebui să fie posibil să-l superiori. Cu o scădere a temperaturii în camera în care trăiește Sfinxul, ar trebui să fie purtat, puneți o sticlă de apă caldă pe canapea. Uneori, Donchak înșiși caută un încălzitor de adăpost - în apropierea bateriei sau sub pătură. În căldura, dimpotrivă, nu permiteți supraîncălzirea și arsurile solare. Don pisici - iubitorii de luxuriu la soare.
  2. Realizați regulat proceduri de igienă. Don Sphynx nu sunt la fel de curate ca alte rase de pisici. Este mai dificil și mai mult să-i antrenezi să meargă pe tavă. Unii indivizi, după eliberarea unei nevoi, trebuie să spele anusul. Piele de piele șterge zilnic cu un tampon de bumbac pentru a elimina sudoare murdară, lipicios. După 7-10 zile, curățați urechile de acumularea de sulf. În plus, trebuie să monitorizăm starea ochilor și, dacă este necesar, să le procesăm. Dinții sunt curățiți de tartru. Pentru igiena zilnică utilizați o pastă de dinți specială și o perie. Sphynx ar trebui să se îmbăieze adesea (de 2 ori pe lună). Pentru spălare, utilizați șampoane speciale de pisică sau șampoane pentru copii. După procedurile de apă, animalul este învelit cu grijă într-un prosop și se șterge.
  3. Ratia alimentară trebuie selectată și echilibrată cu grijă. Pentru peria sphinx, ideal pentru mâncare de lux și premium. Pisicile mănâncă cu bucătărie carne slabă. Este strict interzis să le dați pește, produse sărate, murate, dulciuri!

sănătate

Fragilitatea externă și lipsa de apărare a Sfinxului Don sunt înșelătoare. Pisicile au imunitate stabilă și sănătate bună. Există mai multe probleme care trebuie abordate. Primul semn, patologia emergentă din corp - un miros acru de sudoare. Când apare, trebuie să inspectați cu atenție pisica, să urmați comportamentul și obiectele naturale. În cazul unei deviații de la normă, cereți ajutor în cadrul unei clinici veterinare.

Bolile cele mai frecvent afectate de Don sfinxes, pot fi împărțite în trei grupe:

  • Ereditara.
  • Patologia pielii.
  • Boli respiratorii.

Date despre Sfinxul externPrimul grup include defecte congenitale ale scheletului (scurtarea maxilarului inferior, curbura regiunii caudală) și ochii (vârsta volvulus, reducerea dimensiunii globului ocular) și hiperplazia glandei mamare, inflamația pereților vasului. Unele dintre aceste boli pot fi tratate prin metode medicinale sau chirurgicale. Unele defecte genetice (de exemplu, absența timusului) duc la moarte.

Al doilea grup este asociat cu reacția dureroasă a pielii la efectele factorilor externi și interni. Aceasta este o acnee (acnee), dermatită, vasculită. Când apar erupții sau pete pe pielea unui animal de companie, trebuie să consultați un medic veterinar și să oferiți animalului îngrijirea corespunzătoare. Majoritatea bolilor răspund bine la tratament și pleacă repede.

Cel de-al treilea grup include rinita, la rece.

Proprietarii Don Sphynx ar trebui, de asemenea, să considere că animalul este o sursă puternică de alergeni. La originea ideii este că alergia provoacă părul. De fapt, glicoproteina este conținută în salivă, transpirație și alte secreții. Prin urmare, Donchaks sunt literalmente înmuiate cu alergeni.

Rasa lui Don Sphynx cu aspect neconvențional, o natură iubitoare și iubitoare, captivează cu lipsa de apărare și vulnerabilitate. Ea, ca și cum ar fi fost, a fost creată special pentru a dezvălui cele mai bune calități în oameni - bunătate, simpatie, empatie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Câte pisici trăiesc în medie?Câte pisici trăiesc în medie?
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Don Sphynx - o rasă pentru indiferenți
© 2021 amigdas.com