amigdas.com

Spitz german - varietăți mari și mici

Spitz germanSpitzul german este una dintre cele mai vechi rase din Europa Centrală. Potrivit datelor istorice, germanii Spitz sunt descendenții direcți ai câinilor de câine și a câinilor de turbă.

Dimensiunile câinilor medievali au fost mai multe ori în comparație cu cele moderne. Greutatea câinilor din acea vreme a fost în medie de 14 kilograme. Treptat, selecția de pui a început să se desfășoare în direcția dimensiunilor diminuate, iar greutatea animalelor a scăzut de 2,5 ori.

Prima clasificare a acestei rase a apărut în ultimul secol, când toți spiții au fost împărțiți în 3 grupe:

 1. Spitz mare - cu o înălțime la greabăn de până la 45 cm.
 2. Spitzul mediu are o înălțime mai mică de 38 cm la greabăn.
 3. German spitz pitic - crescând de la 25 cm.

Toți câinii spitz-germani moderni diferă în funcție de culoare și dimensiune. În caz contrar, aspectul lor are multe caracteristici similare. Greutatea corporală a fiecărei specii a acestor animale este individuală.

Rase standardele

Red Spitz german SpitzCele mai recente standarde ale rasei germane Spitz au fost aprobate în 2013. În competiții și expoziții un astfel de câine participă fără a efectua teste de lucru.

 1. Înălțimea câinelui este de 18 până la 45 cm la greabăn.
 2. Corpul are o formă pătrată.
 3. Haină este luxuriantă, cu un subțire moale, care nu ascunde liniile corpului.
 4. Gât larg cu coama luxuriantă. Pieptul este adânc, stomacul este tras în sus.
 5. Coada este, de asemenea, pufos, cu o înălțime mare, pe spate se poate înfășura în inel.
 6. Culoarea buzelor, a nasului și a ochilor depinde de culoarea stratului. La speciile brune, aceste părți au o culoare maro, iar pentru celelalte - negru.
 7. Botul unui animal mic nu are riduri și falduri, forma maxilarului este în formă de foarfece.
 8. Urechile au formă triunghiulară, întotdeauna într-o poziție verticală și plantate aproape unul de celălalt. Ochi în formă de migdale, plantate oblic. Capul este în formă de wedge, lat la baza și se îngustează până la nas.
 9. Lăcile frontale sunt mici, degetele sunt fixate bine. În exterior, laba seamănă cu o felină.

Specii rasei

Până în prezent, este comună distingerea mai multor soiuri din această rasă:

 1. Wolfed Spitz (Wolfspitz sau Keeshond) - greutatea corporală de la 25 la 30 kg, înălțimea la greabăn de la 43 la 55 cm. Culoarea este permisă numai cu gri închis.
 2. Marele Spitz (Grossshpits) - de la 42 la 50 cm in inaltime.
 3. Spitzul mediu (middlegshitz) are o greutate corporală de aproximativ 11 kg și crește la greabăn între 30 și 38 cm.
 4. Spitzul mic (kleinshpits) are o creștere de la 23 la 38 cm și o greutate corporală de 8-10 kg.
 5. Pomeron pitic (zvergspici sau Pomeranian) - de la 18 la 22 cm la greabăn.

Culoarea și caracterul lânii

Puppy of SpitzLana reprezentantilor acestei rase are doua straturi. Partea exterioară este ostevaya lungă, iar stratul subțire este dens și dens, cu consistență asemănătoare. Cea mai mare lungime de lână pe corp și pe suprafața posterioară a membrelor. Pe suprafața frontală a labei, botului și în spatele urechilor, haina este mult mai scurtă și mai densă.

Pentru reprezentanții acestei rase sunt permise următoarele soiuri de culoare:

 1. Pur negru sau cu bronz.
 2. Zonă gri sau pură gri.
 3. Portocaliu, portocaliu.
 4. Alb.
 5. Crema sau cremă.
 6. Brown.

Prezența petelor albe pe un fundal închis este inacceptabilă.

Cumpărând un spitz german de catelus, este foarte important să consideri că, odată cu vârsta, culoarea lânii sale se va schimba ușor. Versiunea finală a culorii va fi stabilită doar pentru trei ani.

Cele mai mari dificultăți apar în cazul în care un catelus este cumpărat alb sau negru. În cea de-a doua lună de viață, blana de blană a unui animal de companie se poate lumina. Dar, deoarece crescătorii își dau rareori animalele de companie, o pigmentare a membranelor mucoase poate fi considerată un punct de referință. Dacă un catelus de două luni are buze și pleoape care au o culoare neagră, câinele crescut își va păstra culoarea neagră.

Cu câinii de culoare albă, situația este oarecum mai complicată. După un timp, catelul poate schimba lâna albă cu cremă. O referință în acest caz, poate servi ca un urechi de animale: daca parul in spatele urechilor are o tentă maronie - in timp ce cresc blana de animale mici, se va schimba culoarea la alb-crem.

Reprezentanții cei mai scumpi ai acestei rase sunt spitzul ușor. Costul ridicat al acestor specimene se datorează dificultăților care apar atunci când sunt eliminate. Când traversează doi câini cu părul ușor, descendenții, ca regulă, devin excesiv de mari. Singura cale de ieșire este cîteva cruci de câini albi și cremă. Treptat, de la excrementele la excrementele, stratul devine mai ușor.

Caracteristicile caracterului

German spitz albMicul Spitz german este partenerul perfect. Acest câine este foarte ușor de adaptat la orice gazdă. Cu un tânăr proprietar, câinele va fi viguros și activ, iar cu vârstnicii - calm și echilibrat. Dragoste și atenție deosebite pe care Spitz le poate prezenta în relație cu copiii. Cu toate acestea, în acest caz, depinde mult de comportamentul proprietarului și de educația câinelui. Unii Spitz se joacă cu entuziasm cu copiii, îl portretează pe dădacă și îl lasă pe copii să facă orice. Alții ar putea să nu fie atât de toleranți și să-și sfărâme dinții la cea mai mică încălcare a frontierelor lor.

Animalul este activ și vesel, dar nu are nevoie de efort sporit fizic. Principalul avantaj al caracterului acestui câine servește simultan și neajunsul său major - este o iubire pentru o atenție sporită. Petul se va lupta pentru a atrage atenția latrat și sărituri.

Vocea spitzului german este foarte tare, deci ar trebui imediat să fie înțărcată de la obiceiul de a latra. Dacă vă apropiați corect de procesul de învățare și aveți destulă răbdare, puteți antrena animalul să facă voce exclusiv la comandă.

Cu toate acestea, dacă animalul dvs. realizează că acum nu este timpul și nici un loc pentru jocurile zgomotoase, el nu va impune societatea sa și va merge la locul său. Este adevărat, în timp ce câinele va întotdeauna tristețe oftat și arată nerăbdare.

Reprezentanții rasei germane Spitz sunt favoriți ai întregii familii. Ei se înțeleg perfect cu toate gospodăriile, dar proprietarul pentru ele în prioritate. Și în raport cu ceilalți, Spitz este neclar și chiar arată agresiune.

Cu alte animale de companie animalele de companie traiesc foarte prost. Deși acești câini nu aparțin vânătorii, ele încep de multe ori să aleagă pisici sau alte animale de companie. Dacă spitzul german intră în compania altor câini - are nevoie de un control foarte strict. Astfel de animale nu își pot măsura puterea și sunt caracterizate de un caracter încrezător și încrezător în sine. Nu este neobișnuit ca acești câini mici să încerce să provoace conflicte cu reprezentanții raselor mari.

Când animalul devine vechi, caracterul său începe să se deterioreze. Câinele devine mai iritabil, suspicios și deranjant. Astfel de câini sunt foarte greu de tolera separarea de proprietar.

Caracteristici de îngrijire și educație

Black Spitz germanÎntrucât spitzul german se distinge printr-o claritate extraordinară a minții, formarea lui, de regulă, nu provoacă prea multe dificultăți. Acești câini, literalmente în mișcare, învață toate comenzile. Sunt ușor de antrenat nu numai comenzile cele mai de bază, ci și un set de trucuri diferite. De aceea, câinii miniaturali sunt atât de populari pentru organizarea spectacolelor de circ.

Pentru a construi educația și pregătirea Spitz-ului este nevoie de nevăstuică. Acești câini sunt extrem de sensibili la orice rudeness și pentru o lungă perioadă de timp va aminti cea mai mică ofensă. Dacă ați lovit un câine sau ați strigat la ea, construirea de relații cu ea va fi mult mai dificilă.

Spitz a fost inițial crescut și crescut ca un câine domestic, astfel încât nu se vor simți confortabil în voliere pe stradă. În afara orașului, un astfel de câine poate fi păstrat în casă.

Cel mai dificil lucru în îngrijirea unui astfel de animal este întreținerea în formă bună a lânii. Câinele trebuie să fie pieptăn în fiecare zi. Băutura durează de două ori pe lună și se taie după cum este necesar.

Câinii tăiați din această rasă sunt cel mai bine încredințați unui profesionist, mai ales dacă este vorba de un animal de companie de clasă spectacol. Dacă câinele este ținut doar ca un animal de companie, este permis să-l taie singur. Principala condiție este să nu atingeți substratul și să nu folosiți mașina.

Cazarea în Homestay

Câinele rasei germane Spitz se disting prin dispoziția sa veselă și foarte potrivită, de aceea se poate coexista perfect atât cu o singură persoană, cât și cu o familie mare. Dacă nu permiteți tratament brutal și intruziv de către copii - câinele va fi încântat să participe la jocurile și distracția lor.

Cu toate acestea, trebuie amintit acest lucru câinii din această rasă se disting printr-o natură mândră și nu se va mulțumi cu rolurile secundare. În competiția lor pentru atenția proprietarului, pot intra într-o confruntare chiar și cu animale mai mari. Dacă intenționați să aveți un mic spitz german într-o casă unde există alte animale, trebuie să vă antrenați toate animalele pentru a trăi împreună pașnic. Acest lucru va evita o problemă colosală în viitor.

Germanii pomerieni miniaturați sunt perfecți pentru persoanele în vârstă ca animale de companie pentru plimbări comune în aerul proaspăt. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că animalele încă mai au nevoie de exerciții fizice măsurate și că nu vor avea suficientă odihnă în parc pe bancă.

Hrănirea și problemele de sănătate

Hrănirea miniaturului Spitz este supusă anumitor reguli:

 1. Deoarece câinele este un animal carnivor, baza dieta lui ar trebui să fie carne (aproximativ 70% din întregul meniu).
 2. Din alte produse puteți da legume, pește, cereale, brânză de vaci, fructe.
 3. Uneori puteți da o cantitate mică de gălbenuș de ou și ulei vegetal.
 4. Dacă intenționați să vă hrăniți câinele cu alimente gata preparate - este mai bine să preferați produsele premium. Furajele cele mai ieftine nu respectă normele și cerințele privind hrana animalelor.
 5. Deoarece Spitz este dispus să mănânce orice și oricând, ei au nevoie de un control strict. Alimentați animalul dvs. strict cu ceasul și într-un singur loc.
 6. Apa potabilă trebuie să fie întotdeauna disponibilă în mod liber.

Dacă cumpărați un catelus, intenționați să îl transferați într-un alt meniu, în primele două săptămâni va trebui să păstrați aceeași dietă pe care catelul a primit-o de la crescător. Transferul la un nou meniu trebuie făcut treptat și cu precizie.

Spitzul mic aparține raselor sănătoase. Cu toate acestea, chiar ei nu au scăpat unele boli genetice.

 1. Foarte des la câini, displazia șoldului are loc. Din fericire, aceasta se desfășoară într-o formă ușoară și nu dă animalului un disconfort deosebit.
 2. La vârsta de 2 ani, câinii pot dezvolta epilepsie.
 3. Posibile disfuncții ale glandei tiroide și ale glandelor suprarenale, care se reflectă în toate procesele metabolice ale corpului.
 4. Unele animale pot prezenta reacții alergice.

Spitzul total de viață este de 14-15 ani.

Cum sa alegi un catelus

Procesul de alegere a catelului german corect este împărțit în mod convențional Ponei de mers pe jostrei pași consecutivi:

 1. Selectarea soiului și a sexului animalului. Aici, fiecare potențial proprietar abordează problema în mod individual, ținând seama de gusturile și posibilitățile lor.
 2. Cea mai importantă etapă este alegerea amelioratorului și a părinților viitorului animal de companie. Multe calități ale rasei, caracterului și exteriorului sunt trădate în animale prin moștenire. Același lucru este valabil și pentru o serie de boli.
 3. Alegerea unui catelus de la gunoi. Cel mai bine este să alegi un cățel activ și curios. Copilul nu trebuie să fie laș și să nu fie agresiv. De asemenea, este necesar să se evalueze calitatea exterioară și conformitatea cu standardul.

Atunci când alegeți un cățeluș, este important să vă asigurați că toate așternuturile sunt sănătoase și vaccinate. Costul unui catelus depinde de pepinieră, pedigree de părinți și perspectivele unui catel particular. Cainii deosebit de apreciați sunt de culoare deschisă. Având în vedere toate cele de mai sus, prețul unui catelus poate fluctua într-o gamă foarte largă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câine de câine eschimos americanCâine de câine eschimos american
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Totul despre Spitz-ul PomeranianTotul despre Spitz-ul Pomeranian
Câine de câine Pomeranian PomeranianCâine de câine Pomeranian Pomeranian
» » Spitz german - varietăți mari și mici
© 2021 amigdas.com