amigdas.com

Pisica siameza: caracteristici ale rasei si caracterului

Cum arată pisicile siameze?Pisicile siameze sunt animale mici, caracterizate printr-un cap în formă de pene lungi. Membrele lor au o culoare deosebită, neobișnuită pentru alte rase, deci este dificil să confundăm Siames cu alte pisici. Astfel de animale de companie sunt populare datorită naturii lor primordiale, deoarece nu au fost niciodată încrucișate cu alte rase. Luați în considerare în detaliu ce este o pisică siameză, o descriere a rasei și a caracterului.

Istoria rasei

Patria pisicilor siamezi - Thailanda. În această țară aceste animale au fost considerate sacre, în temple au fost respectate și protejate prin lege. Familia regală a folosit pisici pentru a desfășura diverse ritualuri. Drept rezultat, era interzisă exportul Siamezilor în străinătate, dar acest animal, după un timp, a căzut în Europa. Pisicile siameze sunt adesea menționate în tales și legende thailandeze.

În prezent, nu se știe sigur cum s-au întâmplat pisicile siameze. Cel mai probabil, există o astfel de rasă de la pisicile sălbatice din Bengal. Dovada acestui lucru este faptul că atât pisicile sălbatice din Bengal, cât și în sarcina siameză este lungăcel puțin 65 de zile, în timp ce la alte rase durata sarcinii este de 55 de zile.

Răspândirea rasei siameze în Europa a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea, când aceste animale au fost aduse de consulul englez, pe care îl dăduse regele Siam din Thailanda. Au ajuns în America și în alte țări mult mai târziu. Astăzi există aproximativ 40 de soiuri din această rasă, dintre care există monotone (albastru, purpuriu, negru și altele).

Descrierea rasei

Rasă de pisici din Siameză are următoarele caracteristici:

 • Caracteristicile raseiLana este scurtă și strălucitoare, apropiindu-se de corp;
 • corpul este mic, flexibil și elegant, scheletul este mic, dar șoldurile și umerii sunt foarte puternici și musculoși;
 • cap de formă în formă de cap cu o botă ușor alungită și un craniu convex;
 • fălcile și bărbia sunt nasul mediu, drept;
 • urechi de o formă ascuțită de dimensiuni mari, largi la bază;
 • labele subțiri cu tampoane mici ale labei, membrele anterioare ușor mai scurte decât picioarele posterioare;
 • coada subțire și arătată la vârf.

Un deliciu special este cauzat Ochii sunt infinit de albastru, ușor înclinat, cu o incizie în formă de migdale. Pentru această rasă, strabismul este caracteristic, deoarece pisicile încearcă selectiv să corecteze viziunea dublă congenitală.

Foarte interesantă și colorată a acestor animale: labele sunt vopsite în culoarea smântânii, iar coada și urechile se transformă în ciocolată. Această distribuție neobișnuită a culorilor este o consecință a producției inegale de melanină, care depinde de temperatura corpului: cu atât este mai rece suprafața pielii, cu atât este mai deschisă părul.

pisoi

Pisoi siameziPisoi siamezi se nasc complet alb, iar pe măsură ce cresc, încep să apară un punct de culoare caracteristic. Cu vârsta, contrastul scade, iar pisicile și pisicile mai mari devin mult mai întunecate decât animalele tinere.

Acestea exclud pisicile de la mama pisicii când ajung la vârsta de 1,5 luni. În acest moment, cântăresc aproximativ 800 de grame și au primii dinți. Pisici siamezi în 2 luni sunt foarte activi și independenți, se adaptează rapid la noile condiții și se obișnuiesc cu străinii. La această vârstă, bebelușii nu mai au nevoie de lapte matern, astfel încât nu vor apărea probleme cu hrănirea.

Atunci când alegi un pisoi trebuie să fii atenți la comportamentul lui: dacă el arată agresivitate și domină peste alte pisoi, atunci probabilitatea ca el să înceapă să se revendice și conducerea în familie este mare. A incerca un astfel de bebelus nu va fi usor. Dacă pisicuta siameză este slabă și indecisă, ea poate deveni timidă și retrasă. Cel mai bun dacă copilul este prietenos și calm. În acest caz, un animal iubitor și credincios va ieși din el, cu care nu vor exista probleme.

Trebuie remarcat faptul că pisicuța din Siameză, care are vârsta cuprinsă între 2,5 și 3 luni, este extrem de dificil de despărțit de primul proprietar, de aceea noii proprietari întâmpină dificultăți în domesticirea și în educația sa.

Natura rasei

Pisica Siameză este diferită pronunțată individualitate, ingeniozitate și inteligență. Mulți proprietari ai unui astfel de animal își subestimează abilitățile intelectuale, dar în zadar! Datorită caracterului său, animalul este capabil să devină un manipulator real și să-l subordoneze pe proprietar și pe gospodăria sa pentru voința sa. O pisică este capabilă să detecteze slăbiciunile unei persoane. În plus, este viclean, inventiv și capabil să devină în curând centrul atenției universale. Pisicile siamez cunosc valoarea lor și nimănui nu i se permite să comunice în mod frivol cu ​​sine.

Reprezentanții acestei rase nu pot tolera:

 • vorbe puternice, certuri și strigăte;
 • atmosfera tensionata in familie.

Dacă animalul suferă în permanență de stres la domiciliu, s-ar putea să se îmbolnăvească în curând. Interesant, pisicile siameze absorb perfect nu numai intonație om, dar, de asemenea, discursul său, astfel încât atunci când se ocupă cu astfel de animale ar trebui să fie foarte atent, din cauza cuvintelor dure în adresa lui, poate să se răzbune.

Trăsături de caracter proprii Proprietarul pisicilor din Siamez se simte singur: dacă îl alocă printre ceilalți membri ai familiei, el îi va aparține numai lui. Un animal din această rasă este foarte mândru și sensibil, are un puternic simț al justiției și nu iartă pedeapsa fără vină.

Caracteristicile comportamentului

Cum arata o pisica siameza?Prin natura, aceasta este o pisică foarte temperamentală, deoarece originea ei estică este afectată. Energia ei irepresibilă poate provoca rabdare sau conducere nebun. Din ea nu trebuie să așteptați pacea în casă. Un astfel de animal de companie intern nu-i place atenția excesivă sau atitudinea disprețuitoare, nu va tolera încercările persistente de a lua mâinile în mângâiere. Ca raspuns, pisica este capabila sa zgarieasca sau chiar musca. Proprietarul trebuie să arate răbdarea și atenția față de animalul dvs. de companie, să-și simtă starea de spirit, să-i respecte și să socotească cu el. Același lucru trebuie făcut și de restul familiei.

Toate pretențiile și cererile pisicilor siameze exprimă cu voce, metodic și persistent. O gamă largă de note utilizate de animal pentru comunicare, nu fiecare gazdă trebuie să-i placă. Proprietarul ar trebui să încerce să stabilească relații bune cu el și să-și îndeplinească în timp util toate cerințele. În acest caz, el nu va auzi sunete puternice de la el.

Animalele de casă din Siamese nu-i plac foarte mult oaspeții și alte animale, arătându-le indiferență completă. Sunt foarte geloși și se pot comporta imprevizibil. Cu copiii, animalele au o relație destul de contradictorie. Aceste pisici de contact și active îl fac mai ușor pe un copil să joace în jocuri, dar dacă acestea rănesc accidental în timpul jocurilor, se pot răzbuna. Pisicile din rasa siameză nu sunt cea mai bună opțiune pentru familiile cu copii.

Caracteristici de îngrijire

O astfel de rasă este destul de nepretențioasă și ușor de întreținut. Pentru a face parul animalului moale si matasos, nu sunt necesare dispozitive suplimentare. Suficient doar de câteva ori o zi mângâind palma lui umedă, în urma căruia toată lâna căzută se va lipi de ea.

Animale de companie ar trebui să fie scăldat periodic, dar nu prea des, deoarece utilizarea excesivă a detergentului poate strica calitatea părului și poate duce la chelie. Realizarea altor proceduri de igienă, cum ar fi ghearele de tăiere, curățarea urechilor și a dinților, nu diferă de celelalte rase.

Boli și malformații

Rasă de pisiciPisicile siameze sunt adesea nascute cu strabism. Un astfel de defect nu afectează calitatea vieții lor. Rar de anul ochii își asumă o poziție normală. Cel de-al doilea defect destul de comun este "coada ruptă", din cauza căreia animalul pedigree este descalificat din competițiile expoziționale.

Majoritatea animalelor de companie au probleme cu bronhiile, astfel încât pisicile siameze ar trebui să fie întotdeauna calde și uscate. La animalele sănătoase, nasul este întotdeauna ușor umed. Dacă din ea începe să curgă și apare sunete, atunci aceasta indică debutul bolii.

Rasă de animale din Siameză este susceptibilă la următoarele boli:

 • rinichi și defecte cardiace;
 • hernie.

Aceste animale aparțin ficatului de lungă durată, deoarece, cu bună grijă și hrănire adecvată, sunt capabili să trăiască până la 20 de ani.

Care este diferența dintre caracterul unei pisici siameze și o pisică?

Diferențele dintre pisica siamezăÎnainte de a începe un animal de companie din Siameză, trebuie să decideți cine să alegeți: o pisică sau o pisică. Pentru a face acest lucru trebuie să cunoașteți anumite trăsături ale naturii lor.

Prin natura, pisica siameză - creatura este independentă. El caută întotdeauna să domine casa și nu ia în considerare sentimentele comandantului. Pisica percepe proprietarul ca un obiect util, existent pentru a satisface nevoile animalului. O persoană are grijă de animalul de companie, o hrănește și o joacă cu ea. Pentru că pisica în felul său este recunoscătoare. Dar dragostea lui este unică și amintește de indulgență.

Pisicile siameze sunt curioase si active, ei caută să exploreze toate colțurile casei chiar și împotriva voinței stăpânului. În timpul sezonului de împerechere, bărbații prezintă adesea agresiune, deci este de dorit să-i castrați până la pubertate.

Pisicile siameze sunt mult mai calme si mai afectuoase decat pisicile, dar sunt mai emotionante decat ei si isi prezinta mereu sentimentele proprietarului. Ei caută să câștige simpatia și dragostea unei persoane și să solicite beneficiarului atenției din partea proprietarului.

Pisicile sunt pisici mult mai curate. Își pot linge părul de ore întregi, astfel încât proprietarul să nu fie îngrijorat de mirosul neplăcut din casă. Dar problemele apar atunci când femelele ajung la maturitate sexuală, pentru că este destul de dificil să suprimați instinctul procreării. Există două modalități de a rezolva problema:

 • oferi femeii ocazia de a realiza nevoia naturală;
 • să sterilizeze un animal.

Astfel, pisicile de rasa siameză pot fi ridicate destul de ușor. Acest lucru ar trebui să se facă din primele zile de apariție a animalului în casă. Indiferent de sex, animalul are propriul său caracter și necesită o abordare specială a acestuia. Principalul lucru nu este să arătăm agresiune față de el. Numai afecțiunea și dragostea sinceră sunt capabile să facă o pisică drăguță de la un pisoi curios.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisica siameza: caracteristici ale rasei si caracterului
© 2021 amigdas.com