amigdas.com

Caracteristicile sudurii pe bază de plasmă

Plasma de suduraIndustria modernă oferă clienților săi multe tehnici de sudare. Tehnologia cu plasmă este considerată una dintre cele mai avansate opțiuni.

Decuparea, topirea și fixarea convenabilă a diferitelor modele și detalii ale aliajelor metalice prin utilizarea echipamentelor specializate bazate pe utilizarea plasmei simplifică foarte mult instalarea. În plus, tehnica plasmei este extrem de sigură. Desigur, acest lucru este posibil numai dacă interpretul respectă cerințele de securitate și regulile de bază ale muncii.

numire

Introducerea intensivă în producție a unui număr mare de aliaje și metale "avansate" cum ar fi, de exemplu, oțel inoxidabil, combinații de metale neferoase și alte variante, specialiști forțați literalmente pentru a găsi noi tehnologii de sudare. Deoarece aceste materiale și combinațiile lor sunt adesea dificil de manevrat prin gaze clasice și alte tipuri de sudare.

Astfel, sudarea a fost dezvoltată pe baza aplicării anumitor caracteristici tehnologice ale plasmei, care au devenit foarte frecvente printre reparatori și constructori.

Deși are o mulțime de asemănări cu sudarea de tip argon, tehnologia plasmei este caracterizată de indici de temperatură mult mai înalți. În particular, arcul de sudură este adesea încălzit la douăzeci de mii de grade pe o scară Celsius.

Acest parametru în cazul sudării cu plasmă face posibilă fixarea împreună a pieselor care depășesc arcul de sudură obișnuit, a cărui temperatură nu depășește cinci mii de grade.

Principiul de funcționare se bazează pe partea de topire a elementului metalic ca urmare a acțiunii pe suprafața gazului ionizat care conduce curentul. Fluxul de gaz este ionizat atunci când arcul este încălzit, care este produs de lanterna cu plasmă. Gradul de ionizare crește odată cu creșterea temperaturii gazului.

Arcul cu plasmă, care are putere și temperatură foarte ridicate, se obține prin comprimarea unui arc obișnuit cu ajutorul gazului care formează plasmă. Ca regulă, argonul este folosit pentru acest lucru. În unele situații, hidrogenul și heliul se pot adăuga la acesta.

Atunci când sunt ionizați, particulele încărcate prezente în gaz sporesc căldura generată de arc. În plus, arcul cu plasmă poate crește presiunea pe suprafețele metalice de mai multe ori datorită reducerii diametrului propriu.

Principalele avantaje

Comparând cu tipurile tradiționale de sudură, putem identifica mai multe avantaje majore ale tehnologiei plasmei:

  1. Avantajele pentru sudarea plasmeiPosibilitatea de a lucra cu orice aliaj metalic;
  2. Abilitatea de a procesa rapid produsele metalice cu o grosime de 50-200 milimetri;
  3. Costuri nesemnificative datorate absenței nevoii de propan-butan și acetilenă;
  4. Cusăturile în sudură cu plasmă sunt mai precise și mai uniforme;
  5. Materialul care trebuie sudat nu este deformat;
  6. Utilizarea sudurilor cu plasmă este foarte sigură, deoarece astfel de lucru nu utilizează butelii de gaz.

Soiuri de sudare

Există trei tipuri de sudare cu plasmă, care sunt determinate de puterea curentului electric utilizat:

  1. Microplasma (la un curent de 0,1 până la 25 A);
  2. În medie, curenții electrici (de la 50 la 150 A);
  3. La curenții mari (mai mult de 150 A).

Microplasma de sudura.

Cum se face sudareaTipul microplasmatic este cel mai des întâlnit. Cu acest tratament, se formează un arc special "standby", care se aprinde între electrod și duza de răcire a apei.

Arcul principal apare după din plasmotronul către articolul de metal ce urmează a fi prelucrat. Gazul din care se formează plasmă este furnizat printr-o duză de plasmă.

Acest tip de sudare este foarte eficient în prelucrarea produselor din metal subțire. Acest echipament de sudare se caracterizează printr-un domeniu de aplicare foarte larg de aplicare: producția de țevi și vase cu pereți subțiri, fabricarea de articole de bijuterii, folii de sudură, fixarea membranelor pentru diferite tipuri de structuri, etc ...

Sudarea pe curenți electrici de dimensiuni medii.

Această tehnologie se bazează pe utilizarea proprietăților gazelor fierbinți supuse ionizării. Această tehnică este similară parametrilor pentru sudarea cu argon folosind un electrod din tungsten. Dar această metodă are un arc de putere mai mare decât cel de argon. În plus, poate avea un impact asupra unui plan limitat, adică este mai productiv. Acest lucru se datorează nu numai puterii mari, dar și presiunii înalte a arcului plasmatic.

Tehnologie pe circuite electrice mari.

Se caracterizează prin indicatori de putere și mai mari. În același timp, piesa de prelucrat este complet topită. Are un impact atât de semnificativ încât chiar și o gaură de sudură apare în baia de sudură. De fapt, întreaga lucrare constă în tăierea structurii și prepararea acesteia.

Acest tip de sudură este utilizat pentru prelucrarea produselor din componente de cupru, titan, aliaje de oțel cu conținut scăzut de carbon și aliate și alte materiale. Utilizarea acestei tehnologii moderne permite sudarea mai eficientă, de înaltă calitate și economică a structurilor metalice.

Recomandări pentru muncă

Cum să sudați pieseleTehnologia de sudare bazată pe plasmă are multe diferențe față de alte opțiuni. Ghidat de aceste caracteristici, materialele și echipamentele pentru lucru sunt pregătite.

Pentru a evita problemele, electrodul trebuie să fie ascuțit la un unghi de 25 până la 30 de grade. Conul, care se formează în acest caz, ar trebui să fie de aproximativ cinci până la șase ori diametrul în lungime. Punctul ar trebui să fie ușor blocat.

În timpul prelucrării tablului, trebuie să monitorizați cu atenție aspectul golurilor. Dimensiunea lor nu trebuie să depășească un milimetru și jumătate. Se recomandă ca piesele de prelucrat să fie fixate astfel încât îmbinările sudate să coincidă complet unul cu celălalt.

Utilizați curent constant atunci când operează. Gazul de protecție trebuie trimis în zona de sudură cu aproximativ zece până la douăzeci de secunde înainte ca arcul să fie excitat. În timpul întregii proceduri, trebuie avut grijă ca arcul să nu aibă nicio ruptură. Dacă există o stâncă, trebuie să găsiți punctul în care sa întâmplat și să o protejați în mod fiabil.

Respectarea recomandărilor de mai sus vă va ajuta să faceți munca sigură și eficientă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuriSârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
» » Caracteristicile sudurii pe bază de plasmă
© 2021 amigdas.com