amigdas.com

Pisica birmaneză: totul despre rasa "sacru birma"

Pisica birmaneză sacrăRasa de pisici din Birmania nu lasă pe nimeni indiferent: trebuie doar să privim în aceste radiații ochi safir

, care accentuează în mod avantajos culoarea întunecată a feței pisicii. Acest tip a fost obținut prin trecerea rasei persane cu siamezii și rezultatul a fost cel mai frumos rezultat.

Astfel de pisici au adoptat de la strămoșii lor parul lung de lux și un guler gros pe gât (acesta este de la persani), precum și o botă rafinată cu ochi frumoși (de la Siamezi, respectiv). Un farmec deosebit pentru acești reprezentanți ai familiei pisicilor este atașat la șosete de culoare albă pe picioare.

Rasă "Sacra Burma": istoric de origine

Rasă de pisică birmanezăDeja din numele acestei rase este evident că aceste pisici sunt "nativii" unui stat precum Birmania, numită acum Myanmar. Această țară se află pe una dintre numeroasele insule din Indonezia, iar în Europa a apărut pentru prima dată în 1919. În 1925, o pisică birmană a fost adusă oficial în Franța. Din păcate, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, această specie a fost practic pierdută și a fost posibilă restabilirea ei numai în a doua jumătate a secolului XX cu ajutorul traversând Siamezii și Persii. Din cauza acestui fapt, crescătorii și îndrăgostiții de pisici de astăzi au ocazia să aibă aceste animale magnifice.

De ce este această rasă numită și "Sacra Burma"? În acest sens, există o legendă care spune:

"În antichitate, pe un munte foarte înalt, era un templu budist, în care era o statuie a zeiței Cun Huanze, sufletele patronate ale călugărilor budiști. Tsun Huan era proprietarul unor ochi frumoși de culoarea albastru-cerului, iar sarcina ei era să însoțească sufletele slujitorilor decedați ai templului într-o altă lume. Moon Ha, cel mai vechi călugăr al templului, a fost proprietarul unei pisici albe pufoase pe nume Sinha, împreună păzind templul și apăra statuia lui Cun Huan. Aproape fiecare călugăr avea astfel de pisici albe în templu.

Dar, într-o zi, brigăzii au atacat templul, iar toți călugării, inclusiv cel mai vechi Moon Ha, s-au ridicat pentru protecția lui. Dar forțele erau inegale, iar Moon Ha a căzut în luptă. Apoi, pisica sa albă a sărit pe capul stăpânului său și a șuierat cu voce tare. În acel moment, părul începu să strălucească cu aur, iar ochii de miere deveniră albastru. Tâlharii s-au retras din teamă și au părăsit templul. O pisică curajoasă a rămas lângă trupul gazdei sale decedate, iar câteva zile mai târziu sufletele lor au fost reunite în ceruri. După aceea, toate pisicile din templu au fost cumpărate culoare aurie și ochi albaștri transparenți. Și pentru a sublinia sfințenia acestor animale, le-au fost acordate mănuși și șosete albe în picioare. "

De atunci, pisica birmaneză a devenit, de asemenea, cunoscută sub numele de "Sfânta Birmanie".

Descrierea rasei "pisică birmaneză"

Datorită lucrărilor selective lungi oamenii de știință-felinologi au fost expulzați o rasă, cel mai apropiat de partea exterioară se duce la strămoșii lor sacru - o pisică birmaneză.

Lana și culoarea sa

Lana unor astfel de reprezentanți ai familiei de pisici este foarte netedă și matasoasă, nu are substrat și lungimea acesteia variază în funcție de locația din corpul animalului:

  • pe spate, coada și în zona "guler" a pisicii, haina este destul de lungă;
  • pe picioare și burtă, haina este oarecum mai scurtă.

În ceea ce privește culoarea, gama poate fi foarte diversă. Pisica birmaneză poate fi găsită în culoarea gri-albastru, liliac, ciocolată, cremă și, de asemenea, cu așa numita culoare acromelanică (efectul temperaturii corpului asupra culorii lânii). De regulă, reprezentanții acromelanici au o față, picioare și coadă mai întunecate. Până în prezent, printre aceste animale de companie pot fi găsite și cei care au o nuanță roșie de lână, precum și țestoasa de broască țestoasă.

Lungimea mănușilor și a șosetelor este, de asemenea, întotdeauna aceeași:

  • Biserica sacră din Birmaniamănușile sunt întotdeauna mai scurte decât șosetele, blana albă pe picioarele din față ale pisicii nu depășește articulația încheieturii mâinii;
  • șosetele sunt oarecum mai lungi decât mănușile, sunt asemănătoare cu cizmele cu pinteni sub forma literei "L", care se află pe fund și nu ajunge la articulația tangențială.

De regulă, simetria mănușilor și a șosetelor albe este întotdeauna strict respectată de natură.

Un fapt interesant este că acești frumoși reprezentanți de culoare din rasa "Sacra Burma" dobândesc Numai în procesul de creștere: apărând în lumină, pisoii au o culoare albă de zăpadă în tot corpul. În primele luni de viață, apar așa-numitele "puncte de culoare", adică cele mai întunecate nuanțe de pe bot, urechi, labele și coada. După 3 luni de viață, pe labe încep să apară pete albe, care în cele din urmă devin simbolul sfințeniei legendei. Saturația finală a culorilor devine atunci când pisoii au vârsta de 1,5 ani.

Despre fizica unei pisici

Pisicuta birmanezăCorpul caudatului birmanez are un schelet puternic și mușchii bine dezvoltați, corpul acestor animale este ușor alungit și ghemuit, în timp ce picioarele destul de puternic și de mare, au o lungime medie. Pisica birmană în starea adultă cântărește aproximativ 3 kg până la 5 kg, pisica, la rândul său, va avea o greutate mai mică.

Coada rasei birmaneze are o dimensiune medie și o "blană" destul de groasă, distribuită uniform de la bază la vârf.

Forma craniului la aceste pisici este foarte interesantă: este largă și are o formă rotunjită, cu o spate ușor înclinată, iar la baza urechilor sunt zone plate. Pisicii birmani sunt foarte armonioși: sunt plantați la o distanță acceptabilă, au o lățime de bază egală cu lungimea lor, vârfurile lor ușor rotunjite.

Botul la pisica birmaneză este rotunjit, are obrajii pronunțați și o bărbie dezvoltată. Spout de dimensiuni medii și lungime, ușor bombat la vârf și având o canelură ușoară în bază. Blana de pe bot este întotdeauna scurt, dar pentru obraji, ea începe să se lungească și trece la luxurianta guler-jabou - o altă carte de vizită a acestor feline de rasă frumoase.

Barmanul

Sacra Burma este o rasă de pisoiPisica birmană, așa cum am menționat deja, are un al doilea nume - Birmania Sacră. Și merită spus că acestea sunt cuvinte goale, pentru că caracterul acestei femei frumoase este cu adevărat sfânt. Ele sunt ușor de făcut, echilibrate și calme. Astfel de pisici nu vor spune, niciodată, așa cum spun ei, să-și stăpânească și să-și surprindă pe proprietarii lor cu anticuri inadecvate. Ei găsesc rapid un limbaj comun cu toți membrii gospodăriei, inclusiv copii mici și alte animale de companie.

În natură pisică foarte jucăuș și curios, ei nu-și vor supăra niciodată pe stăpânul lor cu cererea de atenție: pisicile inteligente și sensibile din Birmania vor aștepta cu răbdare până când persoana lor va fi liberă de afacerile lor și va putea comunica pe deplin cu ei.

Stima de sine de la stramosii siamez si flegma a dat viață la o minte foarte echilibrat și calm: pisica birmaneza este potrivit pentru cazare într-o familie liniștită, în cazul în care există un conflict și zgomot. Din toți stimulii externi, animalul se va ascunde în locuri întunecate și izolate, în timp ce se confruntă cu stres. Astfel de pisici au nevoie de un coș confortabil și moale, cu o pernă sau cu o pisică specială, unde se pot odihni din lumea exterioară.

Foarte îndrăgostit, foarte afectuos, birmanii vor fi cu mare este o plăcere să vă așezați pe genunchi omul lui și să-l mângâie la maxim. Sunt jucăuși și aproape niciodată nu folosesc gheare sau dinți. Ei iubesc copiii, iar copiii îi iubesc. Inteligentă. Înțelegeți intonația, deci trebuie să alegeți corect modul de vorbire atunci când comunicați cu ei. Sunt capabili să perceapă vorbirea umană, astfel încât ei să poată fi chiar învățați în echipe simple.

Cum să ai grijă de o pisică din Birmania

După cum se știe deja, pisica birmaneză are o blană de blană de lux, așa că are întotdeauna nevoie de îngrijire corespunzătoare, dar este destul de simplă:

  • Pisica birmanezăcu ajutorul lui special pu animalul de companie trebuie să fie pieptănat la fiecare 3-4 zile. Este demn de remarcat că fără o substrat, lâna lor nu va forma bobine încurcate;
  • un remediu pentru înlăturarea părului din intestin este un atribut obligatoriu în locuința proprietarului unui astfel de animal de companie. Aceste pisici sunt foarte curate și se linguează în mod constant, ca urmare a faptului că o cantitate considerabilă de propriul pui de somn intră în tractul lor gastro-intestinal;
  • de multe ori nu trebuie să se scaldă de o astfel de căldură: din nou, acești reprezentanți ai familiei de pisici sunt foarte curați și nu le place să meargă în natură deloc. Câteodată va fi necesară scăldarea, dar numai dacă haina este foarte murdară și aici veți avea nevoie de un șampon special pentru pisicile acestei rase.

Un alt atribut important este zgârierea, de vreme ce burmese va trebui să-și cusă ghearele undeva. Și, bineînțeles, coșul sau casa ca dana, a fost discutată și mai sus. Puneți-o pe undeva nu foarte mare, deoarece reprezentanții acestei rase sunt prea sedați pentru numere acrobatice și "alpinism".

pisici și pisici birmaneze sunt foarte curios, deci ar trebui să ofere imediat pentru un astfel de timp plase de țânțari la ferestre: din cauza curiozitatea lor și o anumită pisica naivitatii nu se poate calcula abilitățile lor, de exemplu, vizionarea de păsări, cu o fereastră.

Sursă de alimentare

Aici va fi foarte interesant faptul că reprezentanții acestei rase de pisici nu favorizează în mod special alimentele speciale, sunt mult mai mult cu plăcere produs natural: carne, pește, brânză de vaci etc. Dar dacă mai dați o astfel de pisică pentru o varietate de alimente uscate și umede, atunci este mai bine să cumpărați un produs premium (cel puțin va oferi animalului de companie o nutriție completă).

O pisică birmană știe întotdeauna cât de mult trebuie să mănânce, astfel încât să nu existe probleme cu supraalimentarea și obezitatea. Obezitatea - și un fenomen destul de rar în reprezentanții "Sfântului Burma".

Câteva cuvinte despre sănătatea pisicii birmaneze

Sacru birmanez - rasa de pisiciDatorită faptului că selecția acestei rase a fost efectuată cu multă atenție, aceste animale de companie nu au abateri și au o stare bună de sănătate. Singura boală ereditară, și apoi rară - este cardiomiopatia hipertrofică (boala cardiacă). În acest sens, nu trebuie să vă îngrijorați mult: o asemenea boală nu se manifestă în cazul birmanezului mai des decât cu alți reprezentanți ai lumii pisicilor. Și totuși, dacă pisica este foarte un stil de viață lent, și după jocuri are o scurgere de respirație și tuse, ar trebui să vedeți imediat un medic veterinar.

Și, în general, clinica veterinară ar trebui să devină principalul asistent în îngrijirea animalelor de companie: examinările obișnuite de rutină, vaccinările și deparazitarea vor deveni baza unei vieți sănătoase a unui animal de companie pufos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Caracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmanezeCaracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmaneze
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
Neva Masquerade Cat: totul despre rasă și grijă de eaNeva Masquerade Cat: totul despre rasă și grijă de ea
» » Pisica birmaneză: totul despre rasa "sacru birma"
© 2021 amigdas.com