amigdas.com

Mini-porci: porci pitici domestici

Cum să aibă grijă de un mini-porcAudind expresia "animal de companie domestice", mulți dintre noi ne imaginăm imediat pisici pufoase, câini sau hamsteri. Dar, recent, conceptul devine mai amplu, pe lista animalelor de casă există animale uimitoare, cum ar fi porci pitici - mini-porci.

Inițial, rasa a fost retrasă pentru diferite studii de laborator, însă, de-a lungul timpului, a câștigat o mare cerere în rândul iubitorilor de animale de companie. Principalele avantaje ale unor astfel de creaturi mici sunt dimensiunile pitic, aspectul uimitor, curățenia și înclinația excelentă la antrenament.

Un animal de companie poate fi instruit pentru mai multe echipe, inclusiv comenzi: stai, mint și dă-i o laba. Și dansurile incredibil de amuzante ale acestor animale sunt o vedere.

Istoria originii porcului decorativ. Descrierea rasei

Primii reprezentanți ai porcului domestic pitic au apărut ca urmare a muncii extinse a crescătorilor. Pentru a reproduce rasa, oamenii de știință au traversat mistreți și un porc vizibil vietnamez. Având în vedere caracteristicile rasei și condițiile climatice din zona în care trăiește animalul de casă, culoarea stratului său este foarte diferită. Cel mai adesea, există astfel de nuanțe:

 • ghimbir;
 • negru;
 • marmură;
 • nisip;
 • mixt.

Rasa porcului pitic nu are un standard clar. În natură se produce aproximativ 30 de varietăți de mini-porci, în categoria de greutate de la 6 la 140 de kilograme. Cele mai mari rase sunt:

 • Urliști minuțioase din Siberia;
 • mini-placinta Göttingen;
 • Vânătoarea vislobryukha din Vietnam;

Persoanele care cântăresc până la 25 kilograme includ rasele:

 1. Mini Mayallino. Reprezentanții mici ai acestei rase uimitoare obțin rareori peste 500 de grame de greutate. Din cauza acestei caracteristici unice, ele sunt considerate cele mai mici porci decorativi crescuți în Italia. Un adult primește până la 25 kilograme greutate corporală. În ceea ce privește dificultățile de reproducere, numărul reprezentanților rasei nu este prea mare în comparație cu alte oreion decorative. Mini-Mayallino este considerat a fi animalele de companie cele mai inteligente, care memorează rapid echipele și le efectuează fără prea multă gîndire. Blana de lână este pictată în nuanțe negre sau alb-negru.
 2. Cartea Bergstress, sau "karapuziki". Un adult adeseori are nevoie de 15 kilograme greutate și este negru sau negru, cu pete albe de culoare păr. De asemenea, există animale mici cu păr roșu sau roșu cu pete negre. Animalele se disting printr-o prietenie excelentă și o atașare rapidă la un maestru. Sunt prieteni liberi cu alte animale domestice și sunt în căutare în Anglia sau în alte țări europene.
 3. Mini PorcWiesenau. Se referă la rasele mari de mini-porci, cântărind până la 25 kg. O caracteristică-cheie a acestui mol decorativ este structura unică a botului. Nasul oreionului este întins, și nu există pe el niște riduri. Blana este alb-negru, în timp ce unele părți ale animalului de companie rămân albe și întregul corp este negru. Sau invers. Datorită dimensiunii relativ mari, în comparație cu alte mini-pigi, vizenau nu este potrivit pentru întreținerea apartamentelor. Animalele sunt cultivate pe terenuri de domiciliu, fără a se teme că vor deteriora paturile sau vor strica oriunde. Ei doar obișnuiesc cu toaleta și comportamentul corect.

Caracteristicile naturii mini-pics-urilor

Microbii sensibili cresc până la trei ani. Dacă le comparăm cu pisicile și pisicile, ele sunt mult mai deștepte decât cele dintâi, de atunci au un comportament conștient bine definit. Cu o pregătire adecvată, animalul de companie își învață rapid comenzi diferite și le face mai bine decât prietenii cu patru picioare.

Dacă aveți de gând să cumpere un porc decorat acasă, nu uitați că ea este un animal foarte emoțional, care poate face multe sunete. Un porc fericit va alerga cu bucurie pe teritoriu și va bâjbâi ușor. Dar încercați să-l răniți și el se va transforma imediat într-un porc furios, care va țipa tot drumul. Cu ajutorul sunetelor, porcii mici transmit informații importante proprietarilor și altor animale. În timpul hrănirii bebelușului, scroafa ușor mănâncă.

Pet mini-porcEste important de observat faptul că metoda de ierarhie ar trebui să se aplice la cobai de origine decorativă. Din primele zile ale apariției în casă, arătați fiarei care se află în casa principală, altfel va fi "repede așezată pe cap" și va dicta regulile sale. Lipsa educației adecvate va duce la neascultarea și manifestarea unui caracter încăpățânat. Pentru a evita astfel de consecințe, învățați animalul la etica acasă de la o vârstă fragedă.

Minipivorii mici seamănă foarte mult cu copiii mici care nu-și imaginează viața fără frământări. Mini-porcii au un intelect excelent dezvoltat, care îi ajută să găsească modalități creative de manipulare. Dacă le dai voința, vor deveni rapid șalunishek. Aceste creaturi nevoie de comunicare și atenție constante. Dacă îi lăsați fără această plăcere, ei vor deveni repede jigniți și trist. Prin urmare, dacă rareori mergeți acasă, gândiți-vă să cumpărați două animale de companie. Într-o astfel de echipă, vor fi mult mai distractive.

Micul porc este remarcabil pentru curiozitatea sa. Poate să alerge toată ziua în apartament și să caute ceva delicios în lucrurile tale personale. Datorită instinctelor și intuițiilor naturale perfect dezvoltate, ele se pot lăuda cu multe proprietăți unice.

Cum să păstreze un porc decorativ la domiciliu

Mulți oameni care vor să cumpere fructe decorative, vă întrebați cât de mulți trăiesc aceste creaturi drăguțe. Potrivit datelor oficiale, cu îngrijirea corespunzătoare a animalului de companie pot trăi până la 15 ani.

Grijă pentru oreionul mic nu necesită mult efort sau investiții financiare. Aceste animale curat, și nu vor face nimic nicăieri. Principalul lucru este să-i înveți să meargă la toaletă în prealabil, folosind o tavă dintr-o cutie sau alt container, la partea de jos a cărora sunt mici bucăți de hârtie, așchii sau rumeguș. Umpluturile pentru gunoi de pisică nu pot fi folosite, deoarece porcul le ia adesea ca hrană. Tava este instalată în locul pe care porcul a ales-o ca toaletă.

Cât de des ar trebui să mănânc o mini-plăcintăPiurele pitic nevoie de baie regulat în duș sau în baie. Ei trebuie să fie scăldați numai în apă caldă, în caz contrar animalele de companie pot avea diferite boli. Porcii mici iubesc procedurile de apă foarte mult. În timpul verii, puteți pune o mică piscină în curte sub forma unui bazin cu apă, în care animalele vor lua băi calde singure.

După achiziționarea unui porc, acesta trebuie prezentat unui medic veterinar cu experiență, care va aloca toate vaccinările importante împotriva bolilor comune de porc. Dacă nu există dorința de a reproduce puii de mini-porci, este posibil să castrați mistrețul.

Porcul trebuie să se plimbe regulat. Când mergeți în zilele fierbinți de vară, trunchiul animalelor trebuie să fie udat. Nu uitați să luați lichid rece pentru fiecare ieșire din stradă. Când vă plimbați în locuri publice, este necesar să folosiți mănuși. La hamă porcul este predat la vârsta de două luni.

Cum să hrăniți animale de companie pitic?

Alimentația mini-porcilor este efectuată pe un program strict programat. Persoanele cu vârsta de până la un an au nevoie de 3-4 mese pe zi, iar reprezentanții adulți ai rasei - într-o perioadă de două ori. Dacă programul este dezechilibrat, animalul de companie va cere mereu mâncare și să mănânce toată ziua.

Următoarele produse pot fi folosite ca produse alimentare:

 • Diverse cereale și fulgi de ovăz, care se toarnă cu apă clocotită și insistă pentru o anumită perioadă de timp. Pentru porci, aceste alimente sunt considerate tratamentele cele mai preferate, astfel încât să le mănânce cu plăcere deosebită;
 • Ce mănâncă o mini-plăcintăhrișcă, mazăre și orz sunt servite sub formă de amestecuri combinate. La uscarea alimentelor se adaugă o anumită cantitate de apă;
 • legume proaspete sau fierte. În dieta animalelor de companie, legumele ar trebui să fie suficiente, deoarece conțin un număr mare de vitamine necesare pentru creșterea completă a animalului;
 • fructe pure. Porcii iubesc fructele acasă foarte mult, dar merită remarcat utilizarea citricelor;
 • ficat de vită, pește de mare și file de pui, carne de vită și mânzat. Astfel de produse pot fi administrate oreionului de 1-2 ori pe săptămână;
 • Ser de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.

În rația de legume a porcilor trebuie să fie prezente morcovi, napi, sfeclă, dovleac și anghinare din Ierusalim. Astfel de legume sunt frecate cu grijă pe răzătoare și servite ca un fel de gulă. În baza de hrană nu ar trebui să fie prezente condimente, zahăr și sare. Animalul nu poate fi hrănit cu alimente grase sau sărate, precum și hrană achiziționată pentru alte animale de companie, cum ar fi pisici sau câini, deoarece acestea conțin o cantitate mare de proteine.

După examinarea într-o clinică veterinară, un specialist vă poate aloca porcului dvs. decorativ o serie de vitamine și premixuri speciale. Printre acestea se numără droshky furajere, făină de oase și ulei de pește

Cu atitudinea corectă față de mâncarea de cobai decorativi, veți putea să crească un animal cu adevărat sănătos și frumos, care să vă îndeplinească cu credință toate comenzile și să vă bucure de lumea înconjurătoare cu frumusețea ei uimitoare.

Cum sa cresti mini porci acasa

Datorită caracteristicilor externe uimitoare, simplității în îngrijire și întreținere, reproducerea mini-porcilor la domiciliu devine din ce în ce mai populară. Mulți oameni cumpără două porci de cobai exclusiv pentru afaceri la domiciliu. Și aceasta este o investiție foarte rezonabilă, care justifică repede banii cheltuiți și timpul.

Un porc matur adult ar trebui plasat într-un spațiu închis cu o femeie și lăsat acolo timp de 15 ore. Este important să se țină seama de faptul că procedura de asociere va avea succes numai pe un teritoriu familiar femelei. În caz contrar, ar fi drăguț să eviți contactul cu mistrețul. Potrivit experților, este bine să repetați asocierea în cinci zile. Perioada de gestație durează 118 zile, după care scroafa duce descendenți ai câtorva porci surprinzător de frumoși. Înainte de naștere, aranjați o corală sau un cuib special într-o casă în care animalele se vor dezvolta în mod normal lângă mama lor.

În dietă, miezurile trebuie să conțină laptele matern, care conține o mulțime de micronutrienți incredibil de valoroși.

Fapte curioase despre porcii pitic

Este ușor de ghicit că, cu astfel de animale încântătoare, multe fapte și povești interesante sunt legate.

 • Mini-pi: descrierea caracteruluiÎn țările europene mini-pigii pitic se bucură de o cerere incredibilă și în mod considerabil îi înlătură pe alte animale de companie;
 • Cel mai mic reprezentant adult al Italiei Mini Mayallino a cântărit numai 800 de grame;
 • Foarte adesea mini-porcii sunt utilizați pentru cercetări de laborator, deoarece au organe interne foarte unice similare cu cele umane;
 • Oamenii de știință germani au dovedit că mini-porcii sunt mult mai inteligenți decât câinii și pisicile, pot memora câteva zeci de echipe;
 • Animalele sunt celebre pentru prietenia excelentă, ceea ce le permite să se alăture altor animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pagina principală arici pitic africanPagina principală arici pitic african
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
» » Mini-porci: porci pitici domestici
© 2021 amigdas.com