amigdas.com

Caracteristicile și nuanțele cântării pe papagalii ondulați

Papagalii înflorițiUna dintre motivațiile de a păstra papagalii ondulari la domiciliu este abilitatea acestor păsări de a produce atât plăcuțe armonioase plăcute, cât și sunete mai puțin atractive. Să cântând lor irizat inferioară duratei și melodia maeștrilor recunoscuți de vocali - canar de sex masculin, budgies dar mult la concerte improvizate. În plus, acesta atinge capacitatea păsărilor de a imita vocile altor păsări sau animale, sau chiar susurul unui pârâu, precum și diverse auzite în afara ferestrei sau pe sunetul televizorului, și le țese în mod strălucit tril lui.

1. Introducere

Poate părea că mangaiati pasarea canta nu are nici un sistem de tonalitate și repertoriul de cazuri Tunes, cu toate acestea, acest lucru nu este adesea cazul. Conform diferitelor nuanțe emise de sunete de păsări pot înțelege de multe ori starea lor de spirit, dorințele, și trebuie să învețe cum să se simtă mai bine animalele lor, să încerce să facă viața mai confortabilă și plină de bucurie.

2. Modul de a cânta inerenți în papagalii de inducție

Să încercăm să ne dăm seama ce vor să ne spună papagalii ondulați în diferite cazuri:

  1. Tonul sunetelor.
  2. Cînd cântă.
  3. Caracteristicile cântării și gesturilor de papagali ondulați.

2.1. Tonul sunetelor

Câțiva papagaliSchimbând tonul sunetelor, papagalul poate avertiza despre starea de sănătate neimportantă, sentimentul de foame sau dorința de a-și întinde aripile, care zboară în jurul camerei. În plus, aceeași pasăre își poate exprima atitudinea față de ceea ce se întâmplă - ecstasy, anxietate sau indignare. Desigur, nu este ușor să învățați cum să determinați starea de spirit a animalelor dvs. de companie prin tonicitatea sunetelor pe care le reproduc, totuși, cu dorința și cu diligența corespunzătoare este foarte posibil.

Tendința de a cânta se formează în papagalii ondulați la 3-6 luni. Fiind pasari foarte atenti, ei amintiți sunetele audiate înainte, într-o zi suplimentează tweets și trillete obișnuite cu voci parodiate cu pricepere. De-a lungul timpului, repertoriul lor se extinde, include sunete, inclusiv aparate de uz casnic, care imită vocile animalelor de companie și ale oamenilor.

Cu un anumit efort, animalele lor de companie puteți învăța cum să pronunți fraze întregi, pe care le vor pronunța nu numai din curiozitate, ci și exprimă nevoile lor.

2.2. La ce oră cântă?

Este important să se înțeleagă atunci când papagalii ondulați își încep prezentările și cât timp durează. Canturile lungi de zi, auzite din cușcă, semnalează că pasărea este sănătoasă și fericită de viață.

Papagal lumanatÎn sezonul de împerechere, papagalii ondulați intră după un an de la naștere, deși încep să fie interesați de sexul opus oarecum mai devreme, cu 6-7 luni. Aproximativ în acest moment, "adolescenții" care doresc să atragă atenția femelele încep să cânte, cântând încă nu sunt puternice, trilicile lor încă liniștite, lungi nu sunt adesea foarte reușite.

Câteva luni mai târziu, după ce au crescut și au crescut, bărbații au dat deja concerte lungi eufonice pentru potențialele lor "mirese". Dacă curtare domn luat, cântând devine mai liniștită și mai melodic, dar nu se oprește chiar și în timpul meselor, atunci când masculul, încercând să se hrănească prietenul ei și oferindu-i cele mai bune sfaturi, în mod continuu, mai degrabă Coos.

La papagalii ondulați, cântatul este prerogativa unui bărbat, femelele le răspund numai cu un chirp scăzut, în cazul în care compania le place. Conform conversațiilor lor, proprietarul poate înțelege că păsările nu se plâng de sănătatea lor și în curând ne putem aștepta la o reaprovizionare.

Este important să știm că gândirea frecventă a unui papagal adult, cântatul său, însoțit de concentrarea unei priviri la un moment dat, vorbește de faptul că el este singur și că a apărut nevoia unei perechi urgente.

2.3. Caracteristicile cântării și gesturilor de papagali ondulați

Singura caracteristică a papagalilor ondulați și gesturile lor pot spune multe despre starea lor, starea de spirit, emoțiile. Nerăbdător note în cântatul păsărilor, proprietarul cu experiență este rapid capabil să se descurce. Luați în considerare diferențele principale dintre sunete și gesturi ale păsărilor, pentru a determina starea lor de spirit și nevoile:

  • Întreruperea liniștită indică faptul că pasărea este fericită și se simte bine. În cazul în care papagalul chirps din când în când, înseamnă că el nu deranjează să obțină ceva "delicios". De obicei, o astfel de schimbare a tonului papagalilor denotă dorința de a mânca sau pur și simplu nu au suficientă atenție.
  • De fapt, cântând. Păsările domestice tind să-și umple timpul liber cu cântări. Papagalii de pe platou pot introduce în trilul lor sunetele pe care le-au auzit mai devreme. Astfel de concerte pot dura câteva ore.
  • Scurt "chack". Astfel, papagalul vrea să atragă atenția proprietarului asupra persoanei sale. Când există mai mult de o pasăre în casă, poate fi o dorință de a comunica cu rudele voastre.
  • Se repetă continuu "chack". Pasărea este nemulțumită de ceva. De regulă, aceste emoții sunt însoțite de aruncarea pe cușcă și de bătăiala aripilor. Cauzele nemulțumirii pot fi diferite: o încercare de atingere a mâinilor, de hrănire împotriva dorinței etc.
  • Sharp, cu voce tare strigă. Parrot, evident, nu-i place ceva. Atât de des se comportă păsările nou dobândite, care nu sunt încă obișnuiți cu o nouă locuință. În câteva săptămâni, animalul își va schimba mânia la mila, ceea ce va afecta sunetele pe care le face.
  • Tăcere prelungită, însoțită de aripi de aripi. Indignarea animalului tău îl privează pur și simplu de "darul cuvântului", refuză chiar să cânte. Încercați să-l liniștiți, după ce vorbiți cu el, hraniți mâncarea delicioasă, preferată.
  • Papagalul se comportă liniștit, acoperind jumătate din ochi. Nu te speria, pasărea e doar obosită și vrea să doarmă. Nu încercați să o înveseliți, este mai bine doar să întunecați camera: opriți sau diminuați lumina, acoperiți cușca.

3. Concluzie

Grup de papagaliTrebuie amintit că papagalii ondulați sunt creaturi vii și, pe lângă mâncare, au nevoie de atenție. Dacă decideți să începeți o pasăre, atunci trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru viața confortabilă. Emoțiile cauzate pot afecta sănătatea și starea de spirit a animalului dvs. de companie.

Încercați să pregătiți un papagal pe anumite cuvinte sau fraze. Pentru a face acest lucru, trebuie să ai răbdare, dar rezultatul va fi nu numai satisfacerea procesului educațional de succes, ci și beneficiul pentru animalele de companie dintr-o comunicare lungă și strânsă cu dvs.

Încercați să nu lăsați animalele de companie singur pentru mult timp, în cazul în care circumstanțele necesită mult timp absente de la domiciliu, sa-l un partener dintre frații săi, astfel încât acestea nu vor fi papagali cântând singuri și sfidătoare te va distra pentru o lungă perioadă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
» » Caracteristicile și nuanțele cântării pe papagalii ondulați
© 2021 amigdas.com