amigdas.com

Totul despre creșterea și întreținerea rațelor la domiciliu

Conținutul de rațeÎn agricultură, o rață a fost întotdeauna considerată o pasăre, care poate fi crescut chiar și acasă. Această pasăre poate fi găsită în apropierea majorității iazurilor rurale. Deoarece este considerată o sursă bună de carne hrănitoare, nu este surprinzător faptul că mulți oameni au început să se angajeze în întreținerea rațelor la domiciliu. O lună individuală cântărește aproximativ 2 până la 3 kg, iar o rață adultă poate cântări mai mult de 4 kg. În plus față de toate acestea, rața poate pune mai mult de 100 de ouă pe an.

În acest articol merită să menționăm nu numai cultivarea de rațe acasă pentru începători, ci și despre îngrijirea și întreținerea păsării. De exemplu, va fi important să știți totul despre nutriție cu furaje mixte,.

Cum de a începe rasele de reproducere la domiciliu?

Creșterea rațelor la domiciliu, din fericire, practic nu este diferită de reproducerea unei alte păsări rurale, de exemplu, de la gâște, curcani sau găini. Există o serie de lucruri specifice care trebuie luate în considerare atunci când crește rață acasă. Pentru fermierii de păsări de curte începători, este suficient să cunoașteți lucrurile de bază și puteți deja să faceți o creștere mică. Puteți începe să creșteți cu creșterea.

Selectarea rasei

Determinați cu alegerea rasei, este necesar să se îndepărteze de la obiectivele lor: dacă scopul este ouă și rață, atunci în acest caz ouă rasă, cum ar fi:

 • Khaki-kempbell (~ 300 ouă pe an / ou - 75 g / drake - 3 kg);
 • Indian alergător (~ 300 ouă pe an / ou - 75 g / drake - 3 kg).

Dacă scopul este exclusiv de carne, este mai bine să alegeți una dintre următoarele pietre:

 • Gri ucrainean (~ 200 ouă pe an / drake - 3,5 kg);
 • Beijing (~ 100 ouă pe an / drake - 3.5-4 kg);
 • Black-chested (~ 130 ouă pe an / drak 3,5-4 kg).

Creșterea rațelor

Ce condiții sunt necesare pentru reproducerea rațelor?O nuanță importantă se concentrează asupra faptului că ouăle de rață pot fi aruncate pe curcani și găini, care se vor angaja mai târziu în incubație, gândindu-se că acestea sunt ouăle lor. Dar trebuie remarcat că rața sau gâsca nu se va angaja în activități similare în raport cu ouăle altor persoane. Prin urmare, rațele sunt cele mai potrivite pentru gătit ouă sau pui sau curcan. Desigur, va fi mai bine ca rața să planteze încă rațe, dar în absența ei este întotdeauna posibilă depunerea de ouă, de exemplu, de pui.

Sub o rață adultă, nu sunt aruncate mai mult de 15 ouă. Dacă în planuri, obțineți pui în primăvară sau vară, atunci cea mai bună cifră este de 12-15 ouă, în funcție de temperatura ambiantă. Dacă totuși trebuia să folosiți curcanul ca o găină, atunci sub el puteți pune ouă mai puțin, iar sub pui este mult mai puțin. Este important să se ia în considerare mărimea găinii și să se acționeze în consecință, astfel încât toate ouăle să fie situate chiar sub trupul unei găini.

Locul pentru găină se face sub forma unui cuib sau a unei coroane. Materialul pentru cuib este paie și rumeguș, precum și pene (se va adăuga oaia în sine). Praful de rumeguș este mai bine plasat în partea inferioară, ca bază, iar o coroană este din paie.

Pentru a localiza cuibul unei găini este mai bine la o înălțime mică (stand) și nu în lumina directă a soarelui. Mai bine să faci un cuib la umbra, să zicem, în colțul din afară al casei. Locul ar trebui să fie destul de întunecat. Pentru a crește confortul, este de dorit să faceți o partiție artificială sau să folosiți o cutie. Acest lucru este necesar pentru separarea diferitelor cuiburi, astfel încât pasărea să fie confortabilă pentru incubarea ouălor.

Este de remarcat faptul că prima pui după începerea incubării ouălor vine în ziua 27.

Cum să îngrijiți corespunzător rațeleLa câteva zile după prima pui, toți ceilalți pui vor ieși. În aceste zile este necesar să urmăriți foarte atent noii pui introduși și să le transplantați imediat într-o cutie sau cutie separată, astfel încât găina să nu le observe.

Cel mai bine este să folosiți o cutie de carton de la televizoarele vechi sau alte aparate de uz casnic, iar în partea inferioară este de dorit să pui puțin paie sau deșeuri din cereale (pleava). Temperatura potrivită pentru pui trebuie să fie de cel puțin 30 de grade. Dacă puii au apărut la începutul primăverii, atunci este necesar să instalați un încălzitor sau o altă sursă de căldură. De asemenea, merită să vă asigurați permanent că cutia sau cutia este întotdeauna uscată.

Cultivarea și întreținerea rațelor cu ajutorul unui incubator

Principalul avantaj al creșterii rațelor într-un incubator este comoditatea reproducerii păsărilor în orice moment al anului. Un alt avantaj important al incubatorului este că pentru reproducție nu aveți nevoie de o găină și nu trebuie să vă păcăliți cu ea. Incubatorul, apropo, este cel mai adesea construit cu propriile mâini, este ușor de făcut. Și incubatoare moderne de tip casa au funcții încorporate pentru controlul temperaturii și umidității. Cu ajutorul acestor incubatoare, întregul proces de creștere a rațelor este simplificat, iar nevoia de intervenție umană este redusă la întoarcerea ouălor, ventilarea (eliminarea incubatorului din condens și gazul acumulat) și monitorizarea procesului.

Chiar înainte de marcaj este recomandat să încălziți bine incubatorul și să setați temperatura în el ușor mai mare decât este necesar la început, aproximativ 1-2 grade. De asemenea, se recomandă creșterea umidității prin utilizarea unui recipient cu apă, care este de dorit să se pună pe un palet. Spre deosebire de ouăle de pui, ouăle de rață sunt mai mari, iar cochilia lor este mult mai puternică, de aceea este nevoie de o îngrijire oarecum diferită, care include o umiditate crescută. Nu uitați că rațele sălbatice sunt în permanență lângă iazuri.

Primele 5-7 zile de temperatură a incubatorului ar trebui să fie aproximativ 38 de grade, iar apoi temperatura poate fi scăzută cu 1-1,5 grade. Umiditatea nu trebuie să scadă sub 60%. După două săptămâni, puteți începe să ventilați incubatorul, anume 1 dată pe zi, ar trebui să-l deschideți timp de 20-30 minute și, în același timp, puteți reduce temperatura la 32 de grade în timpul ventilației. După aerisire, temperatura ar trebui să crească din nou la 37 de grade.

Rațe de rațăDacă există un ovoscop, atunci este obligatorie verificarea ouălor pentru prezența embrionului. Merită să faceți în a 10-a zi. Este important să rețineți că schimbările bruște de temperatură sunt contraindicate pentru puii de incubație, prin urmare, așa cum sa menționat mai sus, merită să aveți grijă de instalarea încălzitorului în încăpere. După 27 de zile, puii încep să apară, acest lucru nu durează mai mult de două zile. Umiditatea nu trebuie să fie mai mică de 50%. Când puii se usucă, ar trebui să fie mutați într-un loc întunecos, într-o cutie sau într-o cutie de carton cu paie și rumeguș. Umiditatea după transferul puilor din incubator ar trebui crescută la 80%, iar temperatura nu trebuie să scadă la 28-30 de grade.

Întreținerea și îngrijirea puilor

Îngrijirea rațelor, în primele trei săptămâni de viață, ar trebui să fie deosebit de atentă. De exemplu, respectarea temperaturii și a umidității - reprezintă baza pentru îngrijirea rațelor. În prima săptămână rață nu trebuie să înghețe. Dacă aveți o rață lângă ei, atunci pentru asta nu vă puteți îngrijora, ci le va încălzi. Dar dacă nu există rațe, atunci trebuie să încălziți camera în plus. Întrerupeți regimul de temperatură timp de trei săptămâni:

 • 1 săptămână - 28-30 grade;
 • 2 săptămâni - 23-25 ​​grade;
 • 3 săptămâni - 19-21 grade.

După trei săptămâni, nu vă faceți griji cu privire la temperatură, pentru această perioadă de timp rațele sunt deja folosite și se pot adapta la orice temperatură naturală.

Durata zilei pentru rațe la început ar trebui să fie de aproximativ 20 de ore, urmată de o scădere la 12 într-o lună.

Cum să hrănești o rațăO rață cu puii ar trebui să fie lăsată la plimbări mici, dar ar trebui să se facă numai după cinci zile după naștere. În mod similar, ar trebui să ajungeți timp de trei săptămâni, și numai atunci le puteți lăsa pe stradă, chiar și pe o zi rotundă. Un mare plus pentru rațe este prezența unui iaz mic. Dar rațălui li se permite să se apropie de apă doar cu o pasăre adulte și numai atunci când ajung la vârsta de trei săptămâni. Într-o cutie sau cușcă, puteți păstra rață pentru aproximativ două săptămâni și apoi le puteți oferi un spațiu mai liber. Ratele de trei săptămâni pot fi transferate permanent la conținutul acoperișului.

Alimente pentru rațe

Mâncarea rațelor la domiciliu este extrem de simplă: ei mănâncă o varietate de alimente, se obișnuiesc să mănânce la un moment dat, iar când cresc, își pot lua mâncarea proprie lângă iaz. Atunci când rață a fost de 3 săptămâni, greutatea medie a unui astfel de individ este de aproximativ 0,5 kg, iar atunci când devine 6 săptămâni, greutatea sa este de 1,5 kg. După 10 luni, rață se transformă într-un adult și cântărește 2,5-3 kg, la această vârstă pot fi deja ciocănită, dar este mai bine să așteptați până la sfârșitul toamnei și să înscrieți exact atunci. Vara și începutul toamnei, rațele își pot obține alimente proprii din vegetație și apă, ceea ce reduce la minimum cheltuielile cu alimentele.

În primele zile ale rațelor este cel mai bine să se alimenteze brânză topită, oua fierte rase si produse pe baza de lapte. O astfel de dietă ar trebui menținută timp de 5 zile și trebuie să fie hrănită de cel puțin 6 ori pe zi. După 5 zile sau chiar 1 săptămână, puteți începe amestecarea cerealelor de grâu cu grâu sau grâu cu produsele enumerate mai sus.

Este important să rețineți că alimentatoarele trebuie să fie înguste și plasate în colțuri diferite și departe de jgheab cu apă. Apa din mistrie trebuie să fie proaspătă și întotdeauna curată.

După prima săptămână, ar trebui să reduceți doza de produse lactate și ouăle rase și să adăugați mai multe cereale și puțină iarbă verde, deoarece în viitor aceasta va deveni principala lor sursă de hrană. A doua săptămână ar trebui să elimine complet produsele lactate și ouăle și adăugați mai multe cereale (aproximativ 60 gr pe 1 rață pe zi). După trei săptămâni, merită eliberat rațele împreună cu rața de pe iaz, unde vor începe treptat să-și cumpere mâncarea. În acest moment, puteți adăuga deja furajele mixte pentru alimente uscate, astfel încât rațele să crească mai repede.

Rațele, de la vârsta de o lună până la sacrificare, pot fi hrănite cu un fel de boabe și boabe diferite în starea de bază și pot fi adăugate și următoarele produse:

 • Reguli pentru păstrarea rațelorcretă;
 • verdeață;
 • scoici;
 • semințe de floarea-soarelui;
 • pește și făină de carne;
 • mei;
 • drojdie de furaje.

În plus față de lista de mai sus, rațele pot găsi nutrienți lipsiți din rezervoare.

constatări

Creșterea rațelor la domiciliu pentru începători nu este o sarcină ușoară, dar dacă pregătiți cu atenție și urmați toate instrucțiunile necesare, puteți reuși în mod semnificativ. Există adesea cazuri de reproducere a rațelor pentru ele însele în timp a intrat în afaceri, a fost o sursă excelentă de venituri suplimentare și o modalitate excelentă de a economisi bani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Sugestii pentru începători în rață în creștere acasăSugestii pentru începători în rață în creștere acasă
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Cum să hrănești rață acasăCum să hrănești rață acasă
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Duck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărieDuck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărie
Hrănire interioară în interiorHrănire interioară în interior
Musk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasăMusk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasă
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
» » Totul despre creșterea și întreținerea rațelor la domiciliu
© 2021 amigdas.com