amigdas.com

Rase de vaci de lapte: vacă negru-motley, caracteristică

Rase de vaci de lapteMulți fermieri țin vacă în ferma lor pentru a obține lapte. Indicatorii înalți ai productivității producției de lapte la bovine depind de o serie de factori. Semnificația are caracteristici ale animalului, condițiile de detenție și vârsta. Cu toate acestea, cel mai important lucru este rasa de vaca.

De la începutul secolului trecut, o rasă neagră și tulbure de vaci s-a răspândit pe scară largă pe teritoriul țării noastre. În prezent, ea continuă să dețină poziția de lider.

Rasă de vaci alb-albă: o descriere

În conformitate cu numele rasei, animalele, care sunt legate de acesta, diferă de alte roci din culoarea corespunzătoare. Pentru ei, culoarea neagră a pielii este caracteristică, pe care pete albe sunt împrăștiate într-o ordine haotică, cu o mărime diferită.

O caracteristică caracteristică a variat este un fizic puternic și proporțional. Corpul animalelor este destul de alungit și este destul de tipic pentru reprezentanții raselor de lapte. Dacă vorbim despre caracteristicile aspectului, atunci vacile negre și cele slabe sunt următoarele:

 • Conținutul și îngrășarea raselor de vaci de laptecap lung. Botul are o formă alungită. Coarne de culoare gri;
 • pentru gâtul tipic burenok de lungime medie. Nu este deosebit de musculară și are pliuri;
 • Pieptul este mediu la animale. Adâncimea sa variază în intervalul de 70-75 cm;
 • Spatele are o suprafață uniformă, spatele este drept, iar sacrul are o lățime considerabilă;
 • membrele de vaci sunt caracterizate ca puternice și uniforme. Animalele stau destul de în picioare;
 • Pântecele are un volum semnificativ, iar ugerul are o formă de cupă. Proporția ugerilor la vaci este neuniformă. La o distanță apropiată sunt vârfurile din spate;
 • înălțimea la greabăn în vacile alb-negru variază de obicei în intervalul de 130-132 cm.

În funcție de tipuri, rasele cu rase negre se disting prin:

 • animale de culoare alb-negru din zonele centrale. Caracteristica lor caracteristică este prezența unui fizic mare. Greutatea adulților burenki poate ajunge la 550-650 kg. Greutatea taurilor este de 900-1000 kg. Unele tauri pot avea o greutate corporală mai semnificativă. Acest lucru permite agricultorilor să păstreze nu numai pentru producția de lapte, ci și să crească pentru carne;
 • reprezentanții rasei din regiunile Ural au un tip uscat de constituție. Acest lucru le oferă o imagine mai ușoară și mai armonioasă;
 • vitele din Siberia sunt puțin mai mici decât rudele din regiunile centrale, în timp ce ele se caracterizează printr-o densitate scăzută, care diferă de tipul Uralilor. Greutatea obișnuită a acestor vaci variază între 500 și 560 kg.

Rasă de vaci alb-negru: o caracteristică

Care sunt rasele de produse lactate?La nașterea vițelului au o greutate de 37 kg. În gobi, poate ajunge până la 42 kg. Reprezentanții acestei rase de la o vârstă fragedă sunt foarte mulțumiți de consumul de furaje. Din acest motiv, în fiecare zi creșterea în greutate la animale atinge 800 de grame. Dacă vițeii sunt hrăniți mai intens, ei pot adăuga 1 kg pe zi. La vârsta de 15 luni animalele puternice au o masă de 420 kg. Cele mai mari exemplare din această rasă pot avea o greutate de 480 kg de această vârstă. Uneori taurii tineri mănâncă atât de mult încât sunt capabili să concureze cu colegii care reprezintă rasele de carne.

Datorită maturității timpurii a acestei rase, reprezentanții acesteia cresc rapid ușurarea cărnii. Foarte repede, animalele tinere se transformă într-o carcasă impresionantă. Prin urmare, vițeii viticultori în creștere pentru carne, puteți după fața primiți o masă mare de carne de vită macră.

Indiferent de tipul regional rasele cu o greutate mai mică de 900 kg sunt rareori găsite. Cele mai multe animale cântăresc mai mult de 1 tonă. După sacrificarea animalelor, producția de carne este de până la 60%. Momentul plăcut este că un astfel de rezultat impresionabil poate fi obținut fără a cheltui chiar și fonduri considerabile pentru achiziționarea de concentrate. Mesele din lunile de vară sunt primite pe pășuni verzi. În timpul iernii, au suficient aditivi fân și suculenți.

Valoarea principală a acestor vaci este că au o productivitate ideală a laptelui. Reprezentanții rasei pot trăiesc în diferite regiuni, ceea ce determină diferențe în randamentul animalelor în diferite tipuri regionale. Cantitatea de lapte dată de animale este influențată în mare măsură nu numai de condițiile climatice ale regiunii, ci și de condițiile de păstrare a animalelor, precum și de rația de hrană.

Economiile avansate ale regiunilor centrale specializate în producția de lapte primesc din laptele viu, până la 8000 kg de lapte pe an. În același timp, conținutul de grăsime al produsului este de 3,7%.

Siberia nu rămâne în urma lor. Animalele prezintă statistici bune privind producția de lapte și, în acest sens, ajung din urmă la nivelul regiunilor centrale. Într-un an, ei pot renunța la 8000 kg, în timp ce conținutul de grăsimi din lapte poate varia de la 3,7 până la 3,9%.

Dacă vorbim despre borenok, care sunt conținute în Ural, acestea sunt inferioare calității laptelui și indicatorilor cantitativi ai producției de lapte pentru rudele lor din regiunile siberice. Indicatorul obișnuit al producției de lapte la aceste animale este de 5500 kg de lapte cu un conținut de grăsime de până la 4%.

Dacă vitele de rasă neagră și motociclistică sunt ținute în condiții normale, atunci animalele pot da aproximativ 3500 kg de lapte pe an. Condițiile și cantitatea de lapte - Caracteristici între care există o relație strânsă. Conținutul de grăsime al laptelui depinde în întregime de volum. Volumul are o legătură directă cu masa de greutate în viu, care crește atunci când este inclusă în rația animalelor o cantitate mai mare de hrană.

Avantajele și dezavantajele vacilor negre și slabe

Avantajele păstrării raselor de lapteAstăzi, experții speckled sunt numiți cel mai bun reprezentant al sectorului produselor lactate. Menținerea acestor animale pe gospodărie permite agricultorului să obțină un profit destul de bun la realizarea producției de lactate. Cu toate acestea avansat în fermă De fapt, oamenii pariază nu numai pe randamentele ridicate ale laptelui, ci și pe proprietățile animalelor pentru a crește rapid carnea.

În plus față de toate plusurile de mai sus, spărturile negre și motley au și alte avantaje:

 • sănătate excelentă;
 • perioadă scurtă de aclimatizare în noua regiune;
 • moderată precocitate, în prezența proprietăților, pentru a construi rapid masa musculară, primind ca hrană pentru hrană, conținând în compoziția sa cantitatea minimă de concentrat;
 • de înaltă calitate a produselor. Laptele din aceste spărturi are un procent ridicat de grăsime, iar carnea conține minimum de grăsimi.

Sunt disponibile și dezavantajele acestei rase. Dar merită remarcat, că în momentul în care lucrează la îmbunătățirea tribului, așa că este foarte posibil, în curând aceste neajunsuri vor fi eliminate. Acum, specialiștii lucrează în următoarele direcții:

 • eliminarea diferențelor existente între diferitele tipuri de rasă;
 • crearea și îndepărtarea animalelor cu dimensiuni mai mari și înălțime semnificativă;
 • creșterea conținutului de grăsimi din laptele produs.

O caracteristică a vaci de rasă neagră și motley este că aceste animale răspund bine relațiilor cu ei înșiși. Dacă îngrijiți cu atenție și calitate animalul, atunci îi place fermierul cu randamente ridicate. Dacă neglijezi, vopseaua va întrista cantitatea de lapte pe care proprietarul animalului o va primi de la ea.

Printre agricultorii domestici prăjiturelele maro-negre sunt foarte populare, prin urmare, în orice regiune, nu va fi dificil să găsiți și să cumpărați un animal din această rasă. Dacă vă decideți să aveți o vacă la domiciliu, nu trebuie să uitați că ea este un animal destul de mare și are nevoie de o cameră foarte spațioasă. În plus, trebuie să calculați puterea în ceea ce privește furajele, deoarece atunci când această rasă este păstrată, burrs necesită o cantitate mare de iarbă și fân. putere pe care agricultorul investește în dezvoltarea animalului, va plăti pentru el un profit bun pentru vânzarea de lapte.

Vaci de hrănire

Nutriția are nevoie de vaci diferitele tipuri regionale ale acestei rase sunt semnificativ diferite. Aici totul este determinat în multe privințe:

 • îngrijirea animalelor;
 • oportunități ale fermierului;
 • masa reprezentanților acestei rase în efectiv;
 • vârsta burților;
 • cantitate de lapte.

Baza de dieta la hrana acestei rase trebuie să fie fân. Burenkam trebuie să primească numai un produs de înaltă calitate la o cantitate de 1 kg de produs la 100 kg de greutate animal. Pentru a crește randamentul laptelui, trebuie adăugați următorii aditivi la produsele alimentare:

 • cartofi;
 • pepene verde;
 • siloz de porumb.

Descrierea raselor de vaciPentru 1 litru de lapte ar trebui să fie 3 kg de diferite furaje. Dacă fermierul face hrana pentru hrana obișnuită, este posibil să se reducă consumul de fân. De exemplu, dacă un animal primește 10 kg de furaj pe zi, acest lucru reduce cantitatea de fân cu 2,5 kg la 100 kg de greutate animală.

Pentru a asigura o bună productivitate a animalelor din această rasă, nu trebuie să uităm de apa dulce. Burenkam apa ar trebui să fie pus de trei ori pe zi. În plus, este necesară și o sare în cantitate de 9 kg la 100 kg de greutate animală. Furnizarea lui burenok corectă nutriție, foarte curând puteți vedea schimbări pozitive. Ei vor da mai mult lapte decât înainte de a face schimbări în dieta.

concluzie

Aproape fiecare fermier are vitele în gospodărie. În cazul în care scopul este de a obține un randament bun de lapte pentru vânzarea ulterioară, atunci în acest caz merită să alegeți să cumpărați animale de rasă neagră și motley. Aceste burenkas au o producție ideală de lapte, astfel că, cu conținutul potrivit, puteți obține până la 8000 kg de lapte pe an din varietăți. Cu toate acestea, astfel de indicatori ai randamentului de lapte sunt obținuți numai dacă animalele sunt prevăzute cu alimente bune. Când depozitați burții, nu trebuie să uitați de apă, care ar trebui să li se administreze de trei ori pe zi. Pestrucii sunt potriviti pentru cresterea carnii. Acest lucru se datorează faptului că acestea câștigă greutate bine. Calitatea cărnii de vită este foarte ridicată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
» » Rase de vaci de lapte: vacă negru-motley, caracteristică
© 2021 amigdas.com