amigdas.com

Rasă de oi de rasă - descriere și caracteristici ale rasei

Iepuri de o anumită rasăOul de iepure - o rasă decorativă, care este extrem de relevantă printre fanii unor rase neobișnuite de iepuri. Ei au fost numiți oile prin urechi agățate și o cocoșă pe nas, care le dă o asemănare cu aceste animale. Iepurii de rasă de oi sunt ușor de conținut și de reproducere și sunt merituoși populari.

Caracteristici și origine

Acestea sunt cele mai mari din rasele decorative de iepuri. Sunt de diferite culori:

 1. negru;
 2. gri;
 3. maro;
 4. reperat;
 5. și altele.

Rasele de iepuri sunt foarte populare în Europa de Vest, mai ales în Franța și Germania. Aceste animale sunt apreciate pentru nemulțumirile lor, pentru o bună adaptabilitate la diferitele habitate și pentru un aspect interesant.

Rasa provine de la iepurii sălbatici din Europa de Vest și din Marea Mediterană. Rasa principală a fost obținută în secolul al XIX-lea în Anglia. Inițial, principala caracteristică a acestei rase - urechile agățate, a fost o mutație, dar mai târziu crescătorii au decis să păstreze această trăsătură, care a dus la creșterea unei rase separate. Și este datorită urechilor neobișnuite aceste iepuri au devenit de asemenea populare.

Caracteristicile principale ale rasei:

 1. Caracteristicile raseiSternul larg.
 2. Un cap masiv.
 3. Greutatea medie este de aproximativ patru kilograme, dar iepurii pot ajunge până la 10 kilograme.
 4. Lungimea corpului este de 60-70 centimetri.
 5. Urechile în lungime pot fi de până la 70 centimetri și 10-17 centimetri în lățime.
 6. Masa musculară la iepurele de iepure crește foarte repede.
 7. Femelele aduc 4-7 iepuri pentru un mediu - acest lucru este ușor în comparație cu alte rase de iepuri.

Caracterul rasei de oi calm și iubitor de pace. Datorită particularității structurii urechilor și a închiderii cojilor de urechi, iepurii sunt greu de auzit, ceea ce îi face mai puțin speriați decât alte rase. Antrenamentul se dă destul de ușor, chiar își amintește și răspunde la porecla lor. Dragoste de contact cu proprietarul și atunci când acestea sunt mângâiate.

Specii rasei

Există mai multe specii de rase de iepuri de iepure:

oaie Franceză - iepure de oaie franceză - un tip de rasă în Anglia în mijlocul secolului al XIX-lea, sa întors de la intersecția cu gigantul german Lop-ureche. Ca rezultat, indivizii mari, cântărind 4-8 kilograme, s-au dovedit, iar urechile lor au lungimea de 60-70 centimetri. Berbecul francez este caracterizat de o creștere foarte intensă a greutății în viu. Rasa de oi franceză sa răspândit pe scară largă în țări precum Olanda, Germania, Belgia. În aceste regiuni a fost stabilit standardul francez de berbec.

Caracteristici ale speciilor de iepure Ramă franceză:

 1. Ei au un cap destul de mare și o frunte largă.
 2. Obraji foarte obișnuiți.
 3. Un corp masiv care necesită mult spațiu.
 4. Culoarea berbecului francez poate fi diferită, dar coincide întotdeauna cu culoarea părinților săi.

Iepure de iepure RabbitCornul de berbec - speciile au apărut în Canada și Australia la începutul secolului XXI. Acesta a fost derivat din rame de iepure-rex și miniature. Standardul acestei specii nu este încă, așa cum este în procesul de îmbunătățire a acesteia. Această specie cântărește aproximativ 2-3 kilograme.

Englez ram - una dintre primele specii care au apărut în Anglia cu câteva secole în urmă. Urechile sale cresc până la 70 centimetri. Picioarele picioarelor sunt mult mai lungi decât membrele anterioare, culoarea este variată. Această specie este puternic atașată proprietarului și necesită îngrijire și îngrijire deosebită. Are nevoie de mult spațiu pentru ca fiara să nu-și atace urechile. Acestea cântăresc în jur de 4,5-5 kilograme.

Berbecul olandez este cel mai mic dintre speciile rasei. Ei cântăresc aproximativ 1,3-1,8 kilograme. Această rasă a fost crescută în Țările de Jos și a devenit populară în Occident ca animale de companie care trăiesc acasă. Aceștia sunt iepuri foarte calm și prietenos.

Meissen berbec - provenite din selecția oilor franceză și engleză în Meissen, Germania, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ei cântăresc aproximativ 3-5 kilograme. Această specie este foarte rară și se află sub protecția statului german.

Oile pitice - cele mai obișnuite cu oamenii și făcute manual de specii, au apărut în Olanda la mijlocul secolului XX. Acesta cântărește aproximativ 1,5-1,9 kilograme și ajunge la 28 de centimetri în lungime. Urechile dintr-o specie pitică au lungimea de 24-27 centimetri.

Fleecy - derivat din speciile olandeze. Acesta diferă de alte specii prin fluffiness și varietate de culoare - există mai mult de douăzeci de opțiuni. Această specie a fost recent retrasă în America, unde este foarte populară. Aceste animale cântăresc 1,6-1,8 kilograme. Botul în formă fleecy este scurt, corpul este sferic. Acestea sunt animale foarte inteligente și afectuoase, cerând o atenție specială de la proprietar. De asemenea, au nevoie de îngrijire specială pentru păr, datorită lungimii sale.

Condiții de detenție

Condiții pentru păstrarea iepurilorCând conținutul acestei specii în celule ar trebui să țină cont de particularitățile urechilor. Pentru ca ei să nu pășească pe propriile lor urechi, au nevoie de un spațiu mare. În cazul în care animalele sunt crescute pentru vânzare, tinerii trebuie să fie tineri separați de adulți și, de asemenea, să separe bărbați și femei. În cazul în care iepurii sunt divorțați pentru carne, atunci pot fi uciși începând de la vârsta de trei luni.

Hrănirea ar trebui să fie potrivită pentru vârstă și dat în același timp, de trei ori pe zi. Este necesar să se dea animalelor de companie verde alimente: pelin, urzica, plantain și alte tipuri de ierburi. Și, de asemenea, în dieta ar trebui să fie cereale. Întotdeauna în apă trebuie să fie apă proaspătă. Iarna, iepurii mănâncă fân.

Cusca ar trebui să fie dintr-o carcasă îndoită cu un palet de plastic de 15 cm adâncime. Datorită acestei adâncimi, animalul poate săpească găuri. Într-o cușcă este necesară plasarea unei case de adăpost. Ca așternut folosit rumeguș. Celulele trebuie plasate la umbra, Nu expuneți în apropierea surselor de căldură.

Pentru ca iepurii să nu se infecteze cu infecții, trebuie să fie vaccinați în mod regulat și să încerce să excludă contactul cu alte animale.

reproducere

Cum să hrăniți rasele de iepureÎn Rusia, această rasă nu este încă foarte comună, este rară crescută în scopuri comerciale. Având în vedere că iepurii sunt mai puțin prolifici decât alte rase, ele sunt mai potrivite pentru păstrarea lor ca animale de companie. Pe de altă parte, având în vedere masa pe care acești iepuri o pot atinge, creșterea lor pentru carne poate fi destul de profitabilă.

Ca animal de companie decorativ, iepurele se potrivește perfect. El este foarte atașat de proprietar și va avea nevoie de timp și atenție din partea sa. Dar întoarcerea de la un astfel de animal nu poate fi mai mică decât de la animalele de companie obișnuite, cum ar fi pisicile și pisicile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Rasă de oi de rasă - descriere și caracteristici ale rasei
© 2021 amigdas.com