amigdas.com

Fabricarea independentă a unui regulator de rotire a motorului electric

Regulatorul de rotații a motorului electricRegulatorul de întoarcere a motorului este necesar pentru îndeplinirea dispersiei și frânării netede. Astfel de dispozitive au devenit larg răspândite în industria modernă. Datorită acestora, viteza de mișcare în transportor, pe diferite dispozitive și, de asemenea, atunci când ventilatorul se rotește. Motoarele cu o capacitate de 12 volți sunt utilizate în sistemele de control întreg și în mașini.

Dispozitivul sistemului

Tipul colectorului de motor constă în principal dintr-un rotor, un stator, precum și perii și un tahogenerator.

 1. Rotorul face parte din rotație, statorul este un magnet exterior.
 2. Perii care sunt realizate din grafit - aceasta este partea principală a contactului de alunecare, prin care armatura rotativă și merită aplicată tensiunea.
 3. Un tahogenerator este un dispozitiv care monitorizează caracteristica de rotație a unui dispozitiv. Dacă apare o încălcare în dimensionalitatea procesului de rotație, atunci acesta corectează nivelul de tensiune care intră în motor, făcându-l astfel cel mai neted și lent.
 4. Statorului. Un astfel de detaliu nu poate include nici un magnet, ci, de exemplu, două perechi de poli. Împreună cu aceasta, în locul magneților statici vor fi bobine de electromagneți. Pentru a efectua lucrări, un astfel de dispozitiv este capabil atât cu curent continuu, cât și cu curent alternativ.

Regulatorul unui regulator de rotire a unui motor de colector

Regulatorul de rotații al unui motor de colectorSub formă de regulatoare de turație pentru motoare electrice 220 V și 380 V, convertoare speciale de frecvență. Astfel de dispozitive sunt clasificate ca fiind de înaltă tehnologie, ele ajută la transformarea radicală a caracteristicii actuale (forma de undă, precum și frecvența). În configurația lor există tranzistoare semiconductoare puternice, precum și un modulator de lățime a impulsurilor. Întregul proces de implementare a dispozitivului funcționează prin controlul unei unități speciale pe microcontroler. Schimbarea vitezei în rotația rotorului motoarelor este destul de lentă.

Din acest motiv, convertoarele de frecvență sunt utilizate în dispozitivele încărcate. Cu cât procesul de accelerare este mai lent, cu atât mai puțin va fi încărcarea pe cutie de viteze, precum și pe transportor. În toate chastotniki, puteți găsi mai multe grade de protecție: prin sarcină, curent, tensiune și alți indicatori.

Unele modele de convertoare de frecvență sunt alimentate de o tensiune monofazată (va crește până la 220 volți), creând o tensiune trifazată. Acest lucru ajută la conectarea motorului asincron la domiciliu fără utilizarea circuitelor și a modelelor deosebit de complexe. În acest caz, consumatorul nu poate pierde energie în timp ce lucrează cu un astfel de dispozitiv.

De ce să folosiți un astfel de dispozitiv de reglementare

Dacă vorbim despre motoarele autorităților de reglementare, apoi sunt necesare cifre de afaceri:

 1. Pentru economii semnificative de energie. Deci, nu fiecare mecanism are nevoie de multă energie pentru a efectua rotația motorului, în unele cazuri este posibil să se reducă rotația cu 20-30%, ceea ce va ajuta la reducerea costurilor energetice de mai multe ori dintr-o dată.
 2. Pentru a proteja toate mecanismele, precum și tipurile electronice de circuite. Cu ajutorul frecvenței de conversie, este posibil să se efectueze un anumit control asupra temperaturii totale, a presiunii și a altor parametri ai dispozitivului. În cazul în care motorul funcționează sub forma unei anumite pompe, atunci în recipientul în care se efectuează pomparea aerului sau a lichidului, este necesar să se introducă un anumit senzor de presiune. În momentul atingerii marcajului maxim, motorul își va termina automat munca.
 3. Cum se conectează un regulator de virajePentru un proces de pornire fără probleme. Nu este nevoie de utilizarea unor echipamente electronice suplimentare - totul se poate face prin schimbarea setărilor convertorului de frecvență.
 4. Pentru a reduce costul întreținerii dispozitivelor. Cu ajutorul acestor regulatoare de turație în motoarele de 220 V este posibilă reducerea semnificativă a posibilității de defectare a dispozitivelor, precum și a anumitor tipuri de mecanisme.

Schemele de creare a convertoarelor de frecvență într-un motor electric sunt utilizate pe scară largă în majoritatea dispozitivelor de uz casnic. Un astfel de sistem poate fi găsit în surse de alimentare fără fir, mașini de sudură, încărcătoare de telefon, surse de alimentare cu PC și laptop, regulatoare de tensiune, lămpi de aprindere pentru monitoare moderne și televizoare LCD.

Regulatorul de rotații al motorului electric 220c

Se poate face complet independent, dar pentru aceasta va fi necesar să se studieze toate caracteristicile tehnice posibile ale dispozitivului. Prin proiectare, mai multe tipuri de piese principale pot fi distinse simultan. Și anume:

 1. Motorul electric în sine.
 2. Sistemul de control al microcontrolerului al unității de conversie.
 3. Elemente de acționare și mecanice care sunt asociate cu funcționarea sistemului.

Regulator automat de viteză al motoruluiÎnainte de începerea pornirii dispozitivului, după aplicarea unei anumite tensiuni la înfășurări, procesul de rotire a motorului începe cu indicatorul de putere maximă. Această caracteristică distinge dispozitivele asincrone de alte tipuri. La toate celelalte există o adăugare a încărcăturii de la mecanismele care determină mutarea dispozitivului. În analiza finală, în stadiul inițial al funcționării dispozitivului, puterea, precum și consumul curent, cresc numai la nivelul maxim.

În acest moment, are loc procesul de eliberare a celei mai mari cantități de căldură. Există supraîncălziri în bobine, precum și în fire. Utilizarea conversiei parțiale va ajuta la prevenirea acestui lucru. Dacă setați o pornire ușoară, apoi la marcajul de viteză maximă (care poate fi ajustat și de 1500 de rotații pe minut, dar numai 1000), motorul va începe să accelereze nu pentru prima dată, ci pentru următoarele 10 secunde în fiecare secundă dispozitivul va adăuga 100-150 de rotații). În acest moment, procesul de încărcare a tuturor mecanismelor și firelor începe să scadă de mai multe ori.

Cum să faci un regulator cu mâinile tale

Este posibil să se creeze un regulator al motorului electric în totalitate de aproximativ 12 V. Merită folosită comutator de poziție multiple, precum și o rezistență specială la sârmă. Cu ajutorul celor din urmă, nivelul tensiunii de alimentare (și, în același timp, rata de rotație) se modifică. Aceleași sisteme pot fi utilizate pentru a efectua mișcări asincrone, dar ele vor fi mai puțin eficiente.

Cu mulți ani în urmă, regulatorii mecanici au fost folosiți pe scară largă - au fost construiți pe baza unităților de viteze sau a variatoarelor acestora. Dar astfel de dispozitive nu au fost considerate foarte fiabile. Mijloacele electronice s-au arătat de mai multe ori mai bune, deoarece nu erau atât de mari, încât puteau configura o unitate mai subțire.

Pentru a crea un controler de rotație a motorului, merită să utilizați mai multe dispozitive simultan, care pot fi cumpărate fie în orice magazin de construcții, fie eliminate din dispozitive vechi de inventar. Pentru a finaliza procesul de ajustare, merită inclus circuit special al rezistorului variabil. Cu ajutorul acestuia, se produce procesul de schimbare a amplitudinii semnalului care intră în rezistor.

Implementarea sistemului de management

Conectați dispozitivele la regulatorul de vitezăPentru a îmbunătăți semnificativ performanța celor mai simple echipamente, este necesar să conectați comanda microcontrolerului la regulatorul vitezei motorului. Pentru a face acest lucru, este necesar să alegeți procesorul, în care există un număr adecvat de intrări și ieșiri, respectiv: pentru conectarea senzorilor, butoanelor și a tastelor electronice speciale.

Pentru punerea în aplicare a experimentelor merită folosită microcontroler special AtMega 128 Este cel mai simplu de utilizat și utilizat pe scară largă de controler. În utilizarea gratuită, puteți găsi un număr mare de programe cu aplicația sa. Pentru a face dispozitivul să efectueze munca corectă, merită scris un anumit algoritm de acțiuni - răspunsuri la anumite mișcări. De exemplu, când temperatura atinge 60 de grade Celsius (măsurarea va fi observată pe graficul dispozitivului însuși), dispozitivul ar trebui să se oprească automat.

Ajustarea muncii

Acum trebuie să vorbim despre modul de reglare a vitezei în motorul colector. Datorită faptului că viteza totală de rotație a motorului poate depinde în mod direct de cantitatea de tensiune aplicată, absolut orice sistem de reglare care poate efectua o astfel de funcție este destul de potrivit pentru aceasta.

Merită menționat mai multe tipuri de instrumente:

 1. Autotransformatoare de laborator (LATR).
 2. Panouri de ajustare din fabrică utilizate în aparatele de uz casnic (puteți lua chiar și cele care sunt utilizate în aspiratoare, mixere).
 3. Butoane utilizate în proiectarea sculelor electrice.
 4. Soiuri de uz casnic de reglementare, care sunt echipate cu o acțiune specială buna.

Modul de reglare a vitezei motorului electricDar toate aceste metode au un anumit defect. Împreună cu procesele de reducere a vitezei și reduce puterea totală a motorului. Uneori poate fi oprită, chiar prin simpla atingere a mâinii. În unele cazuri, acest lucru poate fi destul de normal, însă, în cea mai mare parte, acest lucru este considerat o problemă serioasă.

Cea mai acceptabilă opțiune ar fi aceea de a efectua funcția de control al vitezei cu aplicații tahogeneratoare.

Este cel mai adesea instalat la fabrica. În timpul deformării vitezei de rotație a motoarelor prin simistra, motorul va transfera alimentarea deja corectată, care însoțește viteza necesară de rotație. Dacă o astfel de capacitate este o reglare integrată a rotației motorului în sine, puterea nu va fi pierdută.

Cum arata sub forma unui design? Mai presus de toate, este reglarea reostatică a procesului de rotație, care se bazează pe utilizarea unui semiconductor.

În primul caz va fi vorba despre rezistența variabilă folosind procesul de reglare mecanică. Acesta va fi conectat în serie la motorul colectorului. Dezavantajul în acest caz este alocarea suplimentară a unei anumite cantități de căldură și o pierdere suplimentară a resurselor întregii baterii. În timpul acestei reglări, există o pierdere totală de energie în timpul rotirii motorului. Este considerată cea mai economică opțiune. Nu este folosit pentru motoare destul de puternice din motivele de mai sus.

În al doilea caz în timpul aplicării semiconductorilor, are loc procesul de control al motorului prin alimentarea unui anumit număr de impulsuri. Circuitul poate schimba durata acestor impulsuri, care, la rândul său, va schimba viteza totală a rotației motorului fără a pierde factorul de putere.

Caracteristicile regulatorului motorului electricDacă nu doriți să creați propriul echipament și doresc să cumpere deja pe deplin pregătit să utilizeze dispozitivul, ar trebui să acorde o atenție deosebită caracteristicilor și principalele caracteristici, cum ar fi capacitatea, tipul de sistem de control al instrumentului, tensiunea în dispozitiv, tipul de operare de frecvență și tensiune . Cel mai bine este să se calculeze caracteristicile generale ale întregului mecanism, în care este necesară aplicarea regulatorului de tensiune generală a motorului. Este necesar să ne amintim că este necesar să se facă o comparație cu parametrii convertorului de frecvență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principiul motorului electric: cum funcționeazăPrincipiul motorului electric: cum funcționează
Cum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatoruluiCum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatorului
Cum se determină puterea motorului electric și se calculează eficiența acestuiaCum se determină puterea motorului electric și se calculează eficiența acestuia
Motoare electrice monofazate 220VMotoare electrice monofazate 220V
Ventilator centrifugal: dispozitivul și principiul funcționăriiVentilator centrifugal: dispozitivul și principiul funcționării
Dispozitivul de pornire ușoară a motorului electricDispozitivul de pornire ușoară a motorului electric
Conectarea unui motor de inducție la un circuit stea sau deltaConectarea unui motor de inducție la un circuit stea sau delta
Schemele de regulatoare de turație a ventilatorului pentru 220 VSchemele de regulatoare de turație a ventilatorului pentru 220 V
Diferențe între contactor și starterul magneticDiferențe între contactor și starterul magnetic
Releu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemuluiReleu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemului
» » Fabricarea independentă a unui regulator de rotire a motorului electric
© 2021 amigdas.com