amigdas.com

Caracteristicile și caracteristicile vacilor Holstein

Holstein rasa - fotografie de taurCea mai comună rasă de vite până în prezent este rasa Holstein de tauri și vaci. Originea ei este luată din țările europene. De mult timp, bovinele negre și motley au fost crescute pe teritoriile unor state precum Olanda, Belgia și Germania. În Statele Unite, strămoșii rasei Holstein au fost adusi înapoi în secolul al XIX-lea.

Dar, ca și în țările europene, vacile au fost selectate foarte strict, în conformitate cu culoarea alb-negru. Și atunci când se selectează bovine în SUA și Canada, așa cum se întâmplă de obicei, oamenii erau mai interesați de cantitatea de lapte și de greutate, rasa Holstein de vaci cu o caracteristică similară cu cea a persoanelor moderne a apărut exact acolo.

Holstein rasă de vaci - caracteristiciÎnființată la 15 martie 1871, Societatea de crescători pentru creșterea bovinelor Holstein-Friesian, fondată de Winsroop Cheneri, care a dobândit primul animal din această rasă, adus în Statele Unite, a reușit într-o perioadă scurtă de timp să retragă vacile îmbunătățite, dând o cantitate mai mare de lapte. Ceea ce nu a putut ajuta decât că în 1872, reproducerea acestor vaci a fost angajată în 12 state ale Americii. Mai târziu, pentru comoditate, rasa Holstein-Frisian a fost redenumită pur și simplu Holstein. Iar aceste animale au fost aduse în Rusia din Statele Unite.

Caracteristici și caracteristici inerente vacilor Holstein

Principala diferență a unei astfel de vaci este nu numai o cantitate mare de lapte, ci și semne externe. Culoare - negru și pătate. Raportul dintre culorile alb-negru pe pielea unui animal - pur individuală, și nu se supune statisticii. Vaca poate fi aproape complet negru, cu excepția, de exemplu, pete albe pe picioare, mai aproape de copite. Sau aproape alb pur, cu câteva pete negre mici.

Uneori, chiar și în ciuda culorii negre și albe a părinților, se poate naște un vițel roșu, care este o consecință a acțiunii genei recesive. Anterior, astfel de descendenți au fost aruncați, și a permis să se înmulțească în continuare, oprindu-se astfel nașterea oilor de rasă Holstein-Friesian de culoare roșie-pestriță. Dar, din 1971, au început să se unească într-o rasă tribală separată, permițându-i să se reproducă în continuare.

În plus față de culoare, acestea diferă:

  • Umerii largi și destul de lungi, comparativ cu alte rase;
  • Vaca și Holstein de tauri - pereche de rasă purăUn uger mare, este destul de strâns și are vene pronunțate;
  • Late mare și masiv;
  • Corpul adânc în formă de pană.

De obicei, ele ating o înălțime la greabăn de aproximativ un metru și jumătate. Greutatea vaci este de 600-700 kg. Dar, dacă sunteți angajat cu intenție în îngrășarea unei vaci, puteți obține o persoană cântărind aproape o tonă. tauri masa variază de la 900 kg la 1200 kg, pot, de asemenea, să colecteze până la 1500 kg în anumite condiții. Creșterea unui taur adult la greabăn este de aproximativ 160 cm.

Caracteristicile de performanță

După cum sa menționat anterior, rasa de vaci Holstein-Friesian are cel mai mare indicator al producției de lapte din toate rasele de vaci. Dar, acest indicator depinde în mare măsură de teritoriul de reproducție, precum și de creșterea climatului și a plantelor. Reprezentanți ai rasei Holstein, având o culoare roșiatică, dau lapte, procentul de conținut de grăsime din care este cel mai mare. Dar, în același timp, costumul negru-motley este caracterizat de o cantitate considerabilă de muls. Prin urmare, câțiva cunoscători ai laptelui mai bogat produc exact borul roșu, chiar dacă cantitatea de lapte este mai mică, comparativ cu rudele lor negre.

Utilizare în industria cărnii

Carnea de rasă Holstein are un gust excelent și un conținut relativ mic de grăsimi, deci este bine apreciat pe piață. Dar, un dezavantaj serios este faptul că cantitatea de produs finit din carcasa unui individ o medie de aproximativ 52-55%, ceea ce este destul de mic. Și aceasta este condiția ca taurii tineri, pe care ei au decis să nu le folosească pentru producerea de noi indivizi, sunt în mare parte sacrificați pentru producția de carne. Dar gustul și calitatea cărnii Holstein fac din carnea de vită și mânzat o marfă cu o mare cerere, închizând ochii spre toate dezavantajele lor.

Un alt plus al acestor vaci și tauri este caracterul prematur al lor: creștere rapidă în greutate, în care un individ poate merge la sacrificare. Un taur, care atinge vârsta de un an, cântărește deja 650-700 de kilograme. De aceea, această rasă se poate reproduce la o vârstă fragedă, nu afectează în mod special sănătatea unei vaca tinere.

De asemenea, crescătorii îmbunătățesc calitatea altor rase de vaci, folosind rasa Holstein-Friesian de tauri pentru aceasta. deoarece când treci Este posibil să obțineți indivizii cu cele mai bune calități, grație unui amestec cu rasa Holstein. Pentru aceasta, nu numai vițeii de taur negru, ci și reprezentanții roșii ai rasei sunt potriviți, deci sunt apreciați foarte mult, în ciuda unor deficiențe. Genele taurilor din Holstein îmbunătățesc productivitatea cărnii și a laptelui în descendenți.

Conținutul Holsteins

Aceste vaci au nevoie de condiții bune de trai, din păcate, ele nu sunt foarte pretențioase. Impacturile neplăcute pentru animal vor fi percepute de el ca fiind situații stresante, care au un efect negativ asupra bunăstării sale. Asemenea stresuri sunt:

  • Vaca Holstein - ce fel de rasă este astaschimbări bruște în cameră unde conțin bovine,
  • dureri și neregulate în muls,
  • o sarcină gravă.

Și numai îngrijirea și întreținerea corespunzătoare pot oferi o cantitate medie de muls pe an: 5-7 tone.

Mulți fermieri spun că îngrășarea corectă are o mare influență nu numai asupra vitezei pe care animalul o va câștiga în greutate, ci și asupra calității și cantității laptelui dat de vaca. A îngrășare anormală nu numai să înrăutățească calitatea laptelui și să facă laptele mai puțin, dar și dăunător sănătății. De asemenea, pentru vaca, igiena joacă un rol foarte important. Este important să spălați și să curățați în mod regulat burbonul și, de asemenea, să ventilați.

Prețul reprezentanților acestei rase, din cauza tuturor calităților sale pozitive, nu este mic. Este important să înțelegem că, în majoritatea cazurilor, prețurile sunt negociabile, ele sunt numite pe baza caracteristicilor individuale ale individului. Costul unui animal variază între 190 000 de ruble.

În concluzie, se poate spune că rasa Holstein solicită suficient și nu rezistă la stres, necesită atenție și îngrijire. Ea este foarte sensibilă la schimbări puternice ale climei, nu este de lungă durată, și foarte mulți factori pot influența calitatea laptelui de vacă. Dar, în ciuda tuturor dezavantajelor sale, cea mai mare, în comparație cu alte vaci, cantitatea de muls, carne de calitate și gust excelent face ca această rasă să fie incredibil de populară și foarte apreciată pe piață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
» » Caracteristicile și caracteristicile vacilor Holstein
© 2021 amigdas.com