amigdas.com

Caracteristicile porcilor Landrace

Specii de porci în funcție de caracteristicile economice (raportul dintre carne și grăsime) sunt împărțite în următoarele tipuri: carne, ele sunt slănină, grasă, carne-grasă. Porc de Landrace

Tipul de șuncă include rasa porcilor danezi Landras, caracterizată printr-un trunchi alungit, o creștere rapidă în greutate, o cantitate mică de strat gras. Aceasta este o rasă tipică pentru direcția de creștere a cărnii.

Istoria creației

Mistreț în creștereOriginea rasei de porci Landras este obligată daneză cercetatorii care au mai mult de un secol în urmă, din 1895 an, a fost realizată hibridizarea majoră Iutlandei (Danemarca), porci și porci insula, de exemplu, British Large White.

Cu scopul de a îmbunătăți animalele din Danemarca, animalele din Germania, China, Spania și Anglia au fost aduse în Danemarca de la începutul secolului al XIX-lea.

Porc pe luncăDezvoltarea ulterioară a fost efectuată în mod intenționat și sistematic pentru a crește calitățile de îngrășare și de slănină. În acest scop, în 1907, a început Danemarca bonitation (evaluarea și sacrificarea animalelor în funcție de calitatea puilor) la stațiile de control.

Rezultatele îngrășării prin control au contribuit la îmbunătățirea calităților de reproducție ale rasei, a eredității genetice concentrate. Animalele obținute ca rezultat al acestei selecții ar putea transmite în mod persistent calitățile tipului de șuncă nu numai pentru reproducerea rasă pură, ci și pentru interpedigree hibridizare.

Cum să conțină un porcCererea crescândă de carne de porc subțire a promovat popularizarea rasei porcilor Landrace și acum este foarte comună pe toate continentele.

Trecând cu alte specii locale, au dat naștere belgiană, suedeză, italiană, americană Landrace. În Rusia, rasa a fost importată în secolul XX și a ocupat locul al doilea după albul mare în multe regiuni ale țării noastre.

Caracteristici deosebite

Purcei și porciLandrace este utilizat pe scară largă ca a amelioratori pentru alte rase de porci. Hibrizii păstrează toate cele mai bune calități caracteristice animalelor de reproducere a soiului. În combinație cu două sau chiar alte trei rase, crucile nu pierd indicii înalți de îngrășare și de carne.

Porcii din rasa landrace, chiar și atunci când traversează cu alte rase de carne, de exemplu, Duroc, sunt capabili să îmbunătățească caracteristicile de slănină ale acestora.

Conținutul de porcPorcii purvi au o torsiune care se extinde până la 1,9 m la mistreți și 1,75 m la scroafe, lărgind spre spate. Eșantioanele remarcabile ajung doi metri lungime. Privind din lateral, corpul arată ca un con trunchiat în formă. Culoarea este albă. Fețele subțiri strălucitoare sunt situate rar pe pielea subțire roz.

Porc în curteFarul de cap, mic, cu un bot alungit. Suspendarea urechilor mari, îndreptate înainte, atârnă peste ochi și de-a lungul lungimii ajunge la jumătate de bot. Gâtul gros trece cu ușurință într-o spate dreaptă, care are o formă arcuită mică.

Coturile sunt puternice și largi, crupa este ușor înclinată, dar nu trebuie să se îndoaie. Toracele este adâncă, în punctul de jos se extinde la cot, dar este îngustă. Circumferința sa variază de la 1,5 (în regine) la 1,9 m (la vierii). Pântecele este neinvaziv, linia de jos este dreaptă, oarecum înclinată înapoi. Chiar și în specimene bine hrănite de burtă nu ar trebui să stea.

Porc în stilouJamii sunt foarte umpluți, carnați. Membrele trebuie să aibă coturi și încheieturi puternice. La rasa pură este suficient de multe ori poate exista o anumită instabilitate a mersului datorită slăbiciunii articulațiilor membrelor posterioare, care este o consecință a specializării ridicate a rasei.

Cu toate acestea, acest lucru nu le împiedică să fie animale foarte mobile. Pentru a întări membrele posterioare ale membrelor, traversați rasa de porci Landrasa și alte rase locale. Hibrizii hibrizi sunt mai robusti, viabili, fără a pierde proprietățile minunate de carne ale landrace.

Proprietăți productive ale stâncii

Una dintre caracteristicile porcilor Landrace este rapid acumularea de proteine ​​în organism și depunerea mai puțină grăsime în comparație cu alte rase. Greutatea greutății de vânat ajunge adesea la 300 kg sau mai mult, scroafele - mai mult de 250 kg. Având o greutate atât de mare, animalele încă mai iubesc să se miște foarte mult, ceea ce este în mod clar bun numai pentru ei.

Productivitatea scroafelor

Scroafe și purceiO proprietate atrăgătoare a populației este ridicată fecunditate scroafe. Pentru un sondaj, uterul aduce până la doisprezece purcei. Pe parcursul anului, este dublat de două ori și numărul total de descendenți poate ajunge la 20-25 purcei într-un an.

Scroafele Landrace au un randament ridicat al laptelui și un instinct matern bine dezvoltat, astfel încât rata de supraviețuire a purceilor este foarte mare. Porumbul muls crește cu fiecare porc și poate ajunge la 60-70 kg de lapte.

Caracteristicile porcilor Landrace

Acumularea accelerată a proteinelor permite purceilor să amestece rapid corpul. Ei au un apetit minunat și o mare preocupare. În același timp, acestea sunt dominate de creșterea masei musculare, nu de grăsime. Purceii din rasa Landrace se caracterizează prin următoarele produse productive semne:

 • Mulți purceiPână la vârsta de două luni, greutatea în viu a purceii ajunge la 20-22 kg.
 • Creșterea zilnică este în perioada de creștere activă la 800 grame pe zi.
 • Până la vârsta de șase luni, greutatea în viu a porcilor din rasa Landrace depășește adesea media altor obiecte aurite și poate ajunge la 100 kg.
 • Până în prezent, porcul tineri câștigă o greutate de 195 kg.
 • consumul de hrană per 1 kg de greutate sunt doar 3,9-4 unități de alimentare, care este foarte mică (valoarea medie a porcilor variază de la 4,5 până la 4,7 unități de alimentare per kg spor).

Astfel de indicatori restanți au făcut mai mult rasa popularitate și să permită obținerea unei rentabilități ridicate la porcii de îngrășare a landrace. Calitățile cărnii sunt foarte mari, iar randamentul carnii slabe este de peste 57%, cu o dimensiune a baconului de cel mult 2 cm în grosime.

Îngrijirea și hrănirea

Specializarea ridicată a rasei pe trăsăturile de carne și șuncă a afectat puternic exigențele animalelor la condițiile de păstrare și hrănire. Populații dificil transferă schimbările climatice.

Caracteristicile conținutului

Cum porcii contin landrace?Pigsteri pentru purcei și producerea de personal este necesar asigura suficientă lumină, care poate fi naturală sau artificială. Regimul de temperatură trebuie menținut la 20 de grade de căldură fără fluctuații bruște.

Având în vedere creșterea susceptibilității la boli ale purceilor, fără a se ajunge la o vârstă de până la trei luni altoit împotriva salmonelozei, colibacillozei, leptospirozei, erizipetelor și ciumei. Pentru a exclude cauzele bolilor catarale, camerele nu ar trebui să aibă curenți și umiditate.

Cum să hrănești porciPentru fiecare animal este important să se aloce este suficient spațiu de locuit. Conținutul plictisit de purcei provoacă izbucniri de boli, crește posibilitatea coliziunilor dintre porci, duce la o lipsă de hrană pentru cei mai slabi și la o reducere în creștere în greutate.

Cu o lipsă de spațiu, scroafa poate accidental zdrobi urmași. norma pătrat în compoziția generatoare (vieri, gestatia si uterul sugă) este de 5-6 metri pătrați, pentru tineri îngrășare - 30 cm pătrat pe cap în timpul o greutate de 30 kg, cu o creștere a spațiului cel puțin purceii de creștere.

Populații foarte animalele mobile, așadar este de dorit să oferim padoc de animale. Porcii sunt animale curate. Ei sunt fericiți să înoate, dacă pe pășune le oferă o baie.

Hrănirea Landrace

PorcCele mai mici erori în nutriție determină o scădere accentuată a creșterii în greutate. porci afectate de stres in mod slab castiga in greutate, iar în majoritatea scroafelor agresive nu poate accepta așternut și du-te pentru purcei nou-născuți.

Creșterea activă a animalelor tinere face a crescut cerințele pentru hrănirea cu nutrienți mari. Într-o dietă cu valoare totală de landrace, trebuie să existe o proteină de origine animală sub formă de inversiune, făină de carne și oase, zer. Atunci când cumpără furaje mixte, trebuie acordată atenție îmbogățirii cu proteine ​​animale. Atunci când hrănești animalele ar trebui să primească în fiecare zi o hrană suculentă sub formă de culturi radiculare, siloz, iarbă verde de la trifoi, mazăre, lucernă.

Purcei la iazAmestecul de cereale trebuie să fie format din orz, grâu, leguminoase diverse. Utilizarea lor pozitiv influențează formarea corectă a baconului în contrast cu prezența ovăzului, porumbului și secului în dietă. Dacă este utilizat pentru îngrășarea făinii de pește, atunci este exclusă timp de 3 luni înainte de sacrificare. Oferă straturi grase și un miros neplăcut.

Hrăniți porcii de teren de două ori pe zi vara și de 3 ori pe zi în timpul iernii. Alimentarea mai frecventă duce la obezitate și la deteriorarea caracteristicilor baconului carcasei. După cum sa menționat mai sus, este benefic faptul că formarea baconului este afectată de plimbările animalelor în incintă.

Diluarea terenului

Cultivarea porcilorDurata vânării sexuale în uter este de două zile. În acest timp, un mistreț este admis la el cel puțin de două ori. Hrăniți scroafa numai cu furaje benigne. După 114-120 de zile de gestație, se naște purcei.

Uscăciunea, căldura și accesul la mama pentru hrănire la fiecare 2-3 ore - un angajament de sănătate și siguranță a tinerilor. În 45-60 de zile, purceii sunt înțărcați de la mama lor și, în funcție de calitate, cresc pentru a repara efectivul principal sau a pune în îngrășare.

Pro și contra rasei

Doi porci miciAvând în vedere cerințele crescute și hrănirea rasă în curățenie nu este foarte comună. Mai frecvente sunt crucile ei cu alte rase. Deși în ceea ce privește productivitatea și valoarea, aceasta este una dintre cele mai bune rase de direcție a baconului. Purceii cresc rapid cu alimente alese în mod corespunzător și oferă o maternitate.

Proprietățile pozitive ale rocii sunt:

 • Early ripeness.
 • Abilitatea de a câștiga rapid greutate cu costuri moderate de alimentare.
 • Fertilitatea mare a scroafelor și o bună conservare a porcilor.
 • Prietenos și mobilitate mare.

Dificultățile includ:

 • Amestecurile slabe ale membrelor posterioare.
 • Cerințe privind compoziția hranei pentru slănină.
 • Rezistență scăzută la stres.

În general, Landras este o rasă eficientă din punct de vedere al consumului de porc, care oferă carnea de porc de înaltă calitate, cu cea mai rapidă atingere a celei mai tinere greutăți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Creșterea porcului, producția de porc la domiciliuCreșterea porcului, producția de porc la domiciliu
Compoziția furajelor mixte pentru porci și purceiCompoziția furajelor mixte pentru porci și purcei
Carne de porcine de carne: descriere și rasă de porciCarne de porcine de carne: descriere și rasă de porci
Tăierea carcasei de porc, a carcaselorTăierea carcasei de porc, a carcaselor
Rasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijireRasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijire
Compoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purceiCompoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purcei
Porcine de sacrificare la domiciliuPorcine de sacrificare la domiciliu
» » Caracteristicile porcilor Landrace
© 2021 amigdas.com