amigdas.com

Caracteristicile pisicilor de rasă chowzi și subtilitatea conținutului lor

Pisici negreRasa de pisici chowzi nu este numai incredibil de rar

, dar și unul dintre cele mai scumpe, deoarece acestea sunt crescute doar de câțiva oameni care sunt bine familiarizați cu toate subtilitățile acestui caz și sunt sub supravegherea crescătorilor. În ultimii ani, această rasă câștigă din ce în ce mai mult popularitate datorită componentei sale neobișnuite externe, care combină caracteristicile animalelor domestice și sălbatice.

Istoria rasei

Progenitorii pisicii chausi sunt reed cat, numele celui de-al doilea părinte nu este cunoscut. Pisicile reed se adaptează rapid la orice condiții și din acest motiv sunt comune în zone destul de mari. Imaginile hibrizilor lor, adică chauzi, pot fi văzute pe o varietate de picturi murale antice. Pisicile au fost folosite ca gardieri împotriva rozătoarelor, cu toate acestea, în ciuda rădăcinilor și originii lor sălbatice, aceste pisici sunt foarte atașate de oameni, devin animale de companie afectuoase și utile.

Astfel, se poate înțelege că pisicile au existat din cele mai vechi timpuri, dar nu și-au atras atenția decât în ​​apropierea anului 1968. pisicile fără stăpân sunt interesați de un turist egiptean, care este deosebit de îndrăgostit cu toți reprezentanții pisica, și asupra crescătorilor de inițiativă a început în mod oficial să se implice în aceasta rasa.

Pisici de rasa ChausiDin Egipt, pisicile au fost aduse pe continentul american și au început studiu în urma căreia a devenit evident faptul că musculatură a dezvoltat sale, membrele puternice și dimensiuni particularizate Ceaușu primite de la Marsh Lynx, semnificativ în strămoșii lor. Reproducerea și studierea șuierilor au fost efectuate timp de treizeci și cinci de ani. Oamenii de știință nu sunt imediat posibilitatea de a afla că singura opțiune posibilă pentru asocierea cu Ceausu, după care pisoii se nasc nu va fi bolnav, sau infertile - este rasa abisiniană de pisici. Și numai în 2003, Chauzy au fost recunoscute la nivel oficial.

Descrierea rasei

Se crede că o pisică mai pură, cu atât mai mult seamănă cu strămoșul ei, o pisică de trestie. Unul dintre părinții chauziului este, cu siguranță, pisica abisinică sau cu păr scurt, dar al doilea părinte depinde de numele și marcarea rasei. Chausi sunt împărțite în următoarele soiuri:

 • F1 - pisoi, care este un descendent direct al Casei de sex masculin. Ele sunt ca pisicile de trestie în dimensiune și caracter.
 • F2 - pisica de la chauzy, care apartine grupului F1. În dimensiune, este similar cu strămoșul său, totuși, are o natură mai acompaniantă.
 • F3 - pisicuță de la mâncarea F2. Deși mărimea și temperamentul corespund pisicii domestice, dar componenta externă este împrumutată în întregime din pisica de stuf.
 • F 4,5 - pisoi, sânge sălbatic în care practic nu există. Ei au o natură flexibilă, sunt complet socializați, au un fizic standard.

CeausuEste demn de remarcat faptul că o astfel de chauzy atât de mare cost și pentru că reproducerea lor este foarte consumatoare de timp și nu întotdeauna un proces de succes. Unul dintre părinți este o pisică sălbatică care nu este atât de ușor de găsit. Și chiar și cu toate detaliile, o anumită parte a pisoii - aproximativ 30% - nu va fi capabil de a reproduce, și chiar o anumită cantitate nu are simptome caracteristice Ceausu.

Dar, în ciuda costurilor ridicate și a anumitor dificultăți în îngrijire, șuierătoare de oricare dintre multe datorită aspectului lor strălucitor și uimitor. Pisicile adulte au următoarele simptome:

 • Capul lor este destul de masiv, cu o maxilară bine dezvoltată. Sună ca și chauzele sălbatice primitive datorită pietrelor bine definite.
 • Nasul chauzei este lung și drept. Din cauza lui în profil, ele sunt deosebit de similare cu pradă.
 • Farmecul deosebit al acestor pisici este atașat la urechi cu ciucuri. Întotdeauna în picioare și lată. Interesante sunt urechile și faptul că pe spatele părții lor se află așa-numitele ochi falsi. Acest semn este, de asemenea, împrumutat de la rude sălbatice. Acest element din imagine servește să respingă pe oricine se apropie din spate.
 • Gâtul chowzy, ca toate pisicile sălbatice, nu este lung, ci mai degrabă muscular.
 • Conform standardelor de ochi, rasa ar trebui să fie ușor înclinată, galben strălucitor, chihlimbar sau verde strălucitor.
 • Corpul șoapelor este mult mai lung decât cel al pisicilor obișnuiți. Ele merg foarte elegant și întotdeauna arată elegant. Harul lor natural se realizează în detrimentul membrelor bine dezvoltate, în mod necesar puternice și cu labe mari.
 • La nivelul greabanului, șuierătoarea poate ajunge la aproximativ patruzeci de centimetri, ceea ce ar trebui luată în considerare de viitorii săi stăpâni, deoarece astfel de dimensiuni ale pisicii îi vor împiedica să trăiască confortabil în apartament.
 • Coada acestei rase merită o atenție deosebită. Este foarte lungă și reprezintă două treimi din întregul corp. La capătul său este de asemenea o pensulă. Este important să știți că, indiferent de culoarea pisicii, periile de pe urechi și coadă vor fi întotdeauna negre.
 • Animale de companie vin în culori diferite: monocrom negru, maro și bej, în care firele de păr nu sunt complet vopsite, ceea ce creează un efect interesant, și, în cele din urmă, tabinet bifate negru sau tabby bilet de argint, care este considerat cel mai valoros, deoarece este mai mult ca o pisica junglă .
 • Parul unui chausi nu este lung, se potrivește perfect corpului, foarte strălucitor.

întâmplări

Cat de rasa ChauzyConjugarea cu pisicile sălbatice face un animal de companie dintr-o chow, care nu pot sta liniștit. Pisica va sari in jurul casei, se va juca, va alerga si va urca oriunde ar vrea. Prin urmare, nu se recomandă să se stabilească Chuzy F1 și F2 în apartamente unde nu va fi suficient spațiu pentru jocurile și activitățile lor. Cel mai adesea ele sunt vândute numai persoanelor care au propria lor casă cu un teren mare și o incintă.

Nu ar trebui să obțineți aceste pisoi dacă sunteți în călătorie constantă sau nu aveți ore de acasă. Pisica se simte imediat singuratic si, de obicei, un animal de companie agreabil se va lasa sa sparga tot apartamentul sau casa ta. În general, șuierătoarea este foarte atașată de oameni. În acest sens, sunt animale de companie minunate. Nu va fi ușor să găsiți la fel un prieten credincios, loial și afectiv printre feline. Ei nu vă vor urca pe genunchi cu nici o șansă, dar totuși ei toți își vor arăta interesul pentru afacerile voastre, vă vor putea urmări de mult timp și nu vor renunța la un singur pas.

Merită să vă faceți griji dacă începeți să faceți o șmecherie cu animale mici în casă. Ei vor deveni cu siguranță o pradă potențială pentru aceste pisici, în care sângele sălbatic va fierbe. Cu toate acestea, cu câinii prietenia lor va deveni aproape indestructibilă, deoarece aceste pisici sunt foarte amoroase și prietenoase.

Chausi nu este numai sociabil, ci și inteligent. Le puteți pregăti dacă doriți. Sunt capabili să facă niște trucuri de bază. De asemenea, este interesant cum observați și amintiți comportamentul, obiceiurile și obiceiurile dvs., astfel încât să puteți surprinde proprietarul în orice moment.

Această rasă este, de asemenea, deosebit de inteligentă. Ei nu își vor permite un comportament indecis și vor fi ascultători. Ele sunt foarte curate și nu contaminează casa cu părul lor, deoarece linge adesea și urmează aspectul.

Întreținere și îngrijire

Caracteristicile rasei ChauziAșa cum am menționat deja, pisicile se ocupă foarte mult de componenta lor externă. Ei atât de des se linge pe motiv că a rudelor sălbatice ale acestora au fost transferate anumite instinct de auto-conservare, iar acest strat nu ar trebui să aibă un miros pronunțat. Cu toate acestea, este necesar să pieptești șoful cu o pensulă specială pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Spre deosebire de alte pisici domestice, Chausi va sari la baie cu bucurie, pentru ca ii place sa se imprastie in apa. De asemenea, ar trebui să ștergeți dinții și să urmați lungimea ghearelor.

Cu ochi și urechi, nu ar trebui să apară probleme, deoarece dacă animalul este sănătos, se mișcă foarte mult și mănâncă bine, atunci nu va fi necesar să curățați aceste organe. Mai multe probleme vor fi cu hrănirea animalului dvs. de companie. Sistemul digestiv al acestor pisici este diferit de alți reprezentanți ai felinelor - este puțin mai scurt. Din acest motiv, nu au eliminat problemele legate de indigestie produse alimentare. În nici un caz nu experimentați cerealele și verificați compoziția alimentelor uscate. Pentru această rasă, se recomandă numai hrănirea de clasă super-premium pentru pisici cu un sistem digestiv sensibil.

Dacă păstrezi o pisică chauzy în interior, apoi țineți minte că mersul cu el în aer curat este obligatoriu. În ciuda rădăcinilor lor sălbatice, aceste pisici sunt creaturi afectuoase și prietenoase, care vor deveni animale de companie minunate și inteligente și vor aduce o mulțime de plăcere stăpânilor lor!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Caracteristicile pisicilor de rasă chowzi și subtilitatea conținutului lor
© 2021 amigdas.com