amigdas.com

Pisica americană scurtă: caracteristicile rasei

Aspectul unei pisici americanePisica americană scurtă este o femeie inteligentă și aristocrată, a cărei comportare impecabilă și aspectul expresiv sunt mituite la prima vedere. Aboriginal rasa este apreciată pentru rezistență, sănătate excelentă și îngrijire undemanding. O pisică cu o față foarte frumoasă este adesea folosită în scopuri publicitare, iar un mare producător de alimente pentru pisici a făcut-o chiar "o față" a mărcii. În Statele Unite, pisicile americane fac obiectul mândriei naționale și al membrilor familiei onorabile. Acești reprezentanți ai familiei pisicilor se pot lăuda cu secole de istorie și trecut eroic, în care au căzut foarte multe teste severe. Vom afla în detaliu ce sunt în viață și ce așteaptă de la proprietari.

Originea rasei

Dacă în Europa și Asia pisicile cu păr scurt american sunt o raritate, atunci pentru locuitorii Statelor Unite rasa este aborigenă. Vă prezentăm primele reprezentanți în Lumea Nouă a avut loc în secolul al XVII-lea, atunci când britanic nava comerciant Mayflower, care suna literalmente ca o floare mai - un nume comun în Anglia Hawthorn, andocat într-un port american.

În acel moment, pisici pe nave erau comune. Animalele au fost luate pe călătorii lungi, din motive pur practice, ca luptători nemiloși de rozătoare, iar cei care le-au purtat pe deplin au elaborat conținutul lor, contribuind la păstrarea unor valoroase provizii. La sosirea pe continent, nu toate animalele s-au întors înapoi pe navă, preferând compania companiei, compania pasagerilor migranți din Lumea Veche.

Viața într-un loc nou

Cum să hrănești o pisică americanăPentru o lungă perioadă de timp, formarea americanilor shorthair a fost influențată exclusiv de procesele naturale din natură. Selecție naturală - un lucru destul de greu, în astfel de condiții numai cele mai puternice supraviețuiesc. Animalele de companie moderne, desigur, ar trebui să fie recunoscătoare descendenților lor pentru o piscină genetică puternică.

Aceasta a continuat până la mijlocul secolului al XIX-lea, când terenurile americane au măturat boom-ul Rushului de aur, generat de o grămadă în jurul exploatării aurului din California. În mine, șobolanii au fost răniți - principalii purtători ai ciumei, și aici este timpul să vă amintiți scurta păr american. În acest caz, persoana a făcut, de asemenea, un pariu pe instinctul de vânătoare al magnificului Pied Piper. Pisicile au început să se bucure fără precedent cererea, prețul acestora a atins până la cincizeci de dolari, ceea ce, totuși, nu a oprit prospectorii care se temeau de infecție.

În viitor, animalele trebuiau să lucreze foarte mult în primul rând ca gardieni ai coșurilor agricole, respingând atacurile de rozătoare persistente. Și cu responsabilitățile lor mustăci - vânătorii cu dungi s-au confruntat cu atâta succes că unii fermieri întreprinzători au venit cu ideea de a organiza o afacere mică, dar extrem de profitabilă. Shorthair de acasă a început să tricota cu reprezentanți ai comunității locale de pisici și să vândă pisoi de înaltă calitate fermelor vecine.

A deveni o stâncă: urcușuri și coborâșuri

"Americanii" au trebuit să îndure dificultățile de selecție strictă, chiar au devenit participanți la primele expoziții. Dar ar putea mai multe premii în categoriile: rezistența fizică, grație, rasele exterioare recunoscute neconcurență - persană, Angora, siameza, pe baza cărora au existat multe victorii in competitii de prestigiu? Șansele sunt zero. De exemplu, proporțional cu creșterea volumului importul în SUA a reprezentanților populați ai lumii pisicilor, curba cererii pentru shorthair american a scăzut.

Până la mijlocul secolului al XIX-lea, rasa și-a pierdut în cele din urmă valoarea în ochii publicului. Cel mult, ceea ce "americanii" ar putea conta - statutul de "vagabonzi curți" obișnuiți. Pentru a înțelege mai bine amploarea problemei, este suficient să comparăm prețurile pentru pisoi în perioade diferite de timp: 1849 - 50 y. e., 1885-100 y. e., 1940 - 5 y. e.

Cu toate acestea, fanii acestor pisici nu erau indiferenti fata de viitoarea lor soarta. Împreună cu eforturile experților și amatoriilor obișnuiți, a fost organizat un grup de inițiativă care a stabilit sarcina de a opri degenerarea rasei și de ao reînvia pentru a consolida și conserva semnele exterioare și calitățile fizice. Crescătorii au lucrat pe un entuziasm gol, precum și profesioniștii bine meritați nu au arătat nici un interes în munca lor timp de o jumătate de secol. Titlul de onoare al strămoșului liniei de rasă a revenit pisicii Buster Brown.

La un moment dat rasa A atras încă atenția crescătorilor profesioniști. Dar schimbarea atitudinii lor față de hainele domestice nu a afectat opinia comunității uriașe de proprietari de pisici care erau adepți ai așa-numitelor rase de drept. Au fost mulți dispuși să indice "americanii" în locul lor în ierarhia pisicilor.

Pisicile au primit numeroase porecle neplacute, și cele mai inofensive, care au sunat în adresa lor - "mongrel". Persecuția a continuat la expoziții. Există mai multe incidente în care animalele pur și simplu a refuzat să participe la concurs, se presupune că din cauza lipsei de spațiu, și crescătorii în mod deschis umilit care afirmă că secțiile lor - foști elevi ai orfelinate fără kith sau rude.

Triumful justiției

Cum să hrănești o pisică americanăȘi numai 1996 a schimbat dramatic situația. Apariția la expoziția de Jimmy frumos, culoare Argintiu tabby (argint tabby) a făcut o senzație reală. Un plus masiv pentru titlul de "Best Cat Review" a fost un premiu în bani, al cărui mărime era de 10 mii de dolari, care la vremea respectivă era o condiție întreagă.

În același an, sa întâmplat un alt eveniment semnificativ, când majoritatea experților au decis să redenumească pisicile de curte scurte în pisicile americane cu păr scurt. A fost o victorie completă. "Americanii" A fost nevoie de mai puțin de 20 de ani pentru a cuceri topurile clasamentului celor mai căutate rase, intră și în top zece reprezentanți ai familiei de pisici cu pisici cu păr scurt, favoriți de locuitorii Statelor Unite.

Rasa americană de pisici: o caracteristică

În conformitate cu standardul rasei, shorthair-ul american este considerat a fi o pisică de tip greu cu un dimorfism sexual pronunțat. Greutatea corpului de pisici și pisici este foarte diferită: prima poate cântări până la 8,5 kg, a doua - de la 4 la 5 kg.

Eforturile fanilor, care au luptat pentru americani, nu erau în zadar. Munca pentru a păstra aspectul original și calitățile de rasă de bază a fost de 100% de succes. La urma urmei, americanul Shorthair de astăzi posedă caracteristici fizice și externe aproape identice cu strămoșii lor care au trăit în anii `60 ai secolului trecut.

Pisicile dau impresia animalelor puternice, musculare, cu un fizic armonios și proporțional. O privire asupra unui astfel de animal este suficientă pentru a realiza că nu are nimic de-a face cu majoritatea membrilor rasini ai familiei de pisici care sunt asociați cu jucăria. Pisica americană este diferită - este vânător fizic puternic și activ.

Capul și structura botului

Aspectul unei pisici americaneUn tipic reprezentant al rasei - Proprietarul unui cap mare cu o frunte ușor oblică, care are o formă dreptunghiulară sau pătrată, care se explică printr-un raport aproape identic de lungime și lățime a craniului. Convexitatea dintre urechile largi, rotunjite, mobile și larg răspândite, caracteristice multor alte rase, este absentă. Obrajii sunt plini. Partea frontală a capului este largă și expresivă, cu o tranziție lină către nas.

ochi

Descrierea acestui parametru merită o atenție deosebită. Natura a acordat marimea ochilor americani cu aspect scurt de migdale, care, in sine, sunt foarte mari si expresive. Colțurile interioare ale ochilor sunt situate ușor mai joase decât cele superioare, astfel încât există o senzație de lumină în ochi. Sprancene clar definite.

Irisul prezintă de obicei o anumită nuanță a segmentului portocaliu al spectrului, în timp ce culoarea sa nu intră în disonanță cu o nuanță dominantă de culoare. Standardul de argint standard "american" prescrie un iris extrem de verde, în timp ce albul este acceptabil pentru ochii multi-colorați. În reprezentările heterocromice ale rasei, irisul este portocaliu pe un ochi și albastru pe cealaltă.

Descrierea cazului

American Shorthair diferă construirea atletică. Pe un corp muscular cu o spate lată, ușor înclinat la coadă, o colivie toracică bine dezvoltată este proeminentă. Lungimea labei musculare cu perii rotunjite, asamblate este medie, tampoanele sunt masive, cu degetele îndreptate în față. În ceea ce privește coada, aceasta arată elastică și proporțională, treptat, înclinând de la bază la vârful neted.

Lână și colorare

Cum arata o pisica americana?După cum reiese din numele rasei, reprezentanții săi au o acoperire de lână scurtă, neobișnuit de groasă și densă, precum și un substrat bine dezvoltat. Lungimea părului gros și strălucitor este puțin mai lungă decât lungimea părului dulce. Standardul nu limitează paleta de culori a culorilor. Dar, față de interzicerea Shorthair american pe încrucișării, există o listă de culori, arătând spre impuritatea de linie, care, la rândul său, devine cauza descalificarea a animalului. Pentru a respinge o pisică datorită următoarelor tipuri de culori:

 • ciocolată;
 • lila;
 • birmaneză;
 • punctul de culoare (punctul de culoare);
 • scorțișoară;
 • cafeniu (cafeniu);
 • alte palete siameze.

Disqualify "American" are dreptul la cea mai mică suspiciune de interbreed. Hibrizii, de regulă, au părul prea lung sau pufos, parametrii lor fizici într-o anumită măsură nu corespund standardului, toracele este decorat înșelător cu un medalion alb, Botul este îngust și bărbia este slabă.

Organizația Internațională CFA, a cărui competență include toate aspectele legate de pisicile domestice, rasa a fost rezervată pentru mai mult de 80 de opțiuni de culoare, precum și o listă cu valabilă pentru Shorthair culori și nuanțe americane.

Pentru a fi mai convenabil de navigat, au fost împărțite în grupuri:

 • Descrierea rasei CatCulori solide.
 • Culoarea fumurii.
 • Tabby în diverse variante. Tabby este un desen pe o copertă de lână. Modelul este tigrul, patch-ul clasic sau așa-numitul patch, adică blana animalului este acoperită cu patch-uri pitorești, care amintește de patch-uri, patch-uri etc.
 • Spotted, care combină 2 nuanțe și mai mult, inclusiv broască țestoasă.

Apropo, pisicile americane cu cea mai scurta pisica au cel mai adesea argint, astfel de culori se gasesc in aproape 75% din cazuri. De fapt, arată foarte impresionant, datorită unei combinații contrastante de fond de lumină-argintiu și modele negre. Fapt interesant, că tabia albă a fost recunoscută ca fiind conformă cu standardul rasei, numai după o perioadă de 10 ani de activitate de reproducere. La rândul lor, coloranți de lavandă, ciocolată și himalayană, care nu au primit încă recunoașterea oficială.

Portret psihologic al pisicilor americane

În termeni de caracter, "femeile americane" sunt considerate pisici ideale. Există o impresie, că trăiesc pe principiul averii de aur, indiferent de ce fac. Ele combină sociabilitatea, dar fără obstrucție, dispunere și activitate jucăușă, dar fără obiceiuri rebele, calm, dar nu flegmatice și indiferente față de ceea ce se întâmplă.

O trăsătură distinctivă a "americanilor" este dorința de independență. Ele nu atrag expresii prea explicite de dragoste si afectiune din partea proprietarilor: stoarce, forțat să îmbrățișeze, el însuși a pus în genunchi și să ia mâinile, atunci când doar mulțumit, American Shorthair pur și simplu nu dau. Ea vrea - un alt lucru: să fie sigur de a veni și va face clar că este gata pentru comunicare strânsă. În ciuda comportamentului lor intenționat, pisicile nu sunt lipsite de capacitatea de a deveni cu adevărat atașate de proprietarii lor.

Dar un astfel de mijloc de comunicare ca o voce, și au animale plăcute și melodioase, dar foarte liniștite, utilizează doar ocazional, decât ele sunt foarte diferite de cele obișnuite "vorbind". Atunci când un "american" are nevoie de ceva urgent și proprietarul arată miracole de dezorientare, ea va încerca să se apropie cât mai mult de fața lui și apoi să auzi un "miau" moale. Dar expresiile faciale ale unei pisici utilizați sub întregul program: botul lor expresiv este capabil să transfere întregul spectru de emoții.

Pentru toată independența sa externă și pentru natura îndrăgită de libertate, ei sunt orientați spre persoană și, de asemenea, se obișnuiesc instantaneu cu noi locuri. Dacă îngrijirea proprietarului pentru muncă nu este o problemă pentru ei, atunci viața în modul de călătorii lungi, ca schimbările frecvente ale situației, poate provoca traume psihologice, ca rezultat al căruia principalul lucru - încrederea - lasă relația cu proprietarul.

Jocuri și divertisment

Shorthair pisicăInstinctul de vânătoare neapărat manifestată într-o pisică care trăiește într-o gospodărie privată, așa că va trebui să-i mulțumești de fiecare dată pentru un rozător proaspăt, chiar dacă trofeele sunt atent puse pe pernă. Orice lucrare merită respect, pe care americanul Shorthair îl iubește foarte mult.

Supravegherea și exterminarea șoarecilor necesită mult efort, deci locuitorii din mediul urban trebuie să compenseze lipsa de oportunități de a se realiza ca un vânător în jocuri. Ca parteneri în jocuri, ei atrag pe toți cei care sunt de acord să participe la un alt joc. Dacă nu vrei să sau doar nimeni acasă, "americanul" se distrează perfect fie singur, fie doar doarme.

Merită să ținem cont de faptul că pisica americană cu coaseri scurte nu se teme de înălțimi. Un cățărător în casă plănuiește să inspectă rafturi și dulapuri, iar după ce ajunge la raftul superior, se poate așeza confortabil și adormi. Dacă animalul de companie nu se găsește nicăieri, cel mai probabil el a luat o poziție observativă undeva sub tavan.

Atitudinea față de alte animale de companie și copii

Animalele sunt foarte potrivite și adăpostite, acest lucru se aplică atât copiilor cât și altor pisici, câini și alte animale din casă. Desigur, nu există nici o garanție că se va dezvolta o prietenie blândă între americanii cu păr scurt și câinele, dar ei nu vor deveni inamici ireconciliabili.

Excepția se referă la papagalii care riscă să fie vagabond american scurt, al cărui instinct de vânătoare se poate manifesta la cel mai inoportun moment. Și nu contează că strămoșii ei specializați în capturarea șobolanilor și că un animal modern ar putea fi interesat de păsări. Pentru a proteja pasărea de la posibile infracțiuni, o mustață de guler - se recomandă o dungă echipată cu un clopot. Dacă pisica se apropie de o distanță periculoasă, se va auzi o alertă și apoi papagalul va avea grijă de el însuși.

În rest, reprezentantul tipic al rasei - este autosuficient și are un caracter echilibrat, aplicând forța fizică numai în cazuri rare când vânează sau este nevoie de autoapărare.

Caracteristicile conținutului

Care este particularitatea pisicii americane?Pepinierele americane care reproduc rase americane de scurta vreme, datorita naturii climatului, isi pot permite sa organizeze cutiile pentru pastrarea sectiei. Animalele cu lenea obișnuită își petrec cea mai mare parte a timpului liber, așezate pe aragaz și contemplând lumea din jurul lor.

Când puii se mișcă la un nou loc de reședință, și nu doar pentru țări diferite, ci și pentru continente, nu există nici o garanție că o întâlnire cu mediul natural al altcuiva nu va fi clară. Și în ciuda capacității de adaptare ridicată a acestor pisici - se adaptează la aproape orice condiție, proprietarii sunt obligați să le înconjoare cu confort și îngrijire.

O pisica trebuie sa fie echipata cu o canapea confortabila. În ceea ce privește "sala de mese", este de dorit ca acest loc să nu fie cel mai aglomerat. "Femeile americane" sunt lacomi pentru mâncare și se relaționează zeloos cu conținutul bolurilor lor, așa că nu le place când observă procesul de saturație.

Cum să ai grijă de un american

Faptul că rasa este cu păr scurt nu exclude nevoia de îngrijire atentă pentru o blană scurtă, dar groasă și neobișnuit de lătăsită. O haină de lux cu un substrat solid ar trebui să fie pieptănată în mod regulat, în special această procedură este relevantă în timpul primăverii. Prin urmare, va trebui să utilizați un nod de pumn - un pieptene special în fiecare zi, la ora obișnuită, suficientă pentru o combinație săptămânală.

Proceduri igienice:

 • Culoare și tip de lână americanăCurățați urechile aproximativ o dată pe lună.
 • Tratamentul cu ochi cu vată de bumbac umed la fiecare două săptămâni. Când un animal de companie vizitează strada, examinarea urechilor, lânii, ochilor, gurii se face în fiecare zi.
 • Ghearele de tuns, trebuie acordată o atenție deosebită picioarelor din spate. Din cauza ghearelor prea lungi, pisica va fi incomodă să se miște. O scărpinare în casă este un accesoriu indispensabil.
 • Curățați dinții din plăci, dacă este necesar. Ca măsură preventivă, animalele de companie sunt tratate cu tratamente speciale care ajută la curățarea smalțului dinților.
 • Spălați cât se murdărește. O pisica nu are nevoie de bauturi frecvente.

Dacă animalul urmează să meargă, nu este în afara locului de a avea grijă de gulerul antiparazitar.

Nutriția corectă

Conține americană Shorthair pisicile pot fi în comă gata, atât uscate cât și umede, precum și pe alimentația naturală.

Branduri bine dovedite de furaje, care includ toate oligoelementele necesare și vitamine:

 • Proplan (PRO PLAN) de la concernul francez Purina.
 • Iams (Iams) - produse premium, Olanda.
 • Royal Canin, Statele Unite ale Americii.

În cazul hrănirii cu alimente gata preparate, animalul trebuie să aibă acces neîngrădit la apă. În comparație cu conținutul de alimente naturale, organismul are nevoie de lichid într-un volum mult mai mare. Rata zilnică a consumului de apă este crescută de 4 ori.

Dieta corectă pentru hrană cu produse naturale trebuie să includă:

 • alegere: carne de vită sau de miel cu conținut scăzut de grăsimi, carne de pui;
 • măruntaie;
 • pești de mare de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi;
 • legume în formă brută sau gătită;
 • produse lactate fermentate, cu excepția laptelui, care nu este potrivit pentru "femeile americane".

Starea de sănătate și speranța de viață

Caracterul unei pisici americanePentru viitorii proprietari de shorthair american, există două vesti bune. Aceste pisici sunt ficat de lungă durată. Datorită sănătății excelente și imunității puternice, ele supraviețuiesc cu ușurință în ani avansați, menținând veselia. Un eveniment comun când un american moare la vârsta de 20 de ani.

O altă veste plăcută, așa cum este deja evidentă, se referă la o bună stare de sănătate. "American" poate fi trimis în siguranță în spațiu. Nu fără motiv, în reproducția multe rase experimentale, cum ar fi Maine Coon, Bombay, California strălucitor, Ocicat, shorthair exotice, zhestkoshorstnaya american a fost implicat genofondul a Shorthair american.

Cu toate acestea, pisicile au o problemă gravă - apetitul "sălbatic" și necontrolat și, prin urmare, tendința spre obezitate, care devine un factor de declanșare a dezvoltării celor mai neașteptate afecțiuni. Sarcina proprietarului este de a oferi un animal de companie echilibrat și sănătos și în fiecare săptămână puse pe cântare și, dacă este necesar, ajustați imediat dieta.

În cazul "americanilor", expresia "Mișcarea - viața" dobândește o urgență deosebită. Pisica ar trebui sa joace si sa alerge mai mult, exercitii fizice regulate combinate cu o nutritie competenta si controlul greutatii - cea mai buna prevenire a obezitatii.

Există mai multe boli grave ereditare, merită să ne temem:

 • Cardiomiopatia hipertrofică - o afecțiune poate afecta chiar și animalele tinere. Experții americani investighează natura genetică a bolii, încercând să găsească o soluție la această problemă.
 • Displazia articulației șoldului, caracterizată printr-un curs relativ ușor și simțuri lubrifiante. Dar, ca urmare, animalul ramane lame, iar orice miscare este insotita de durere severa.

Conținutul american de pisiciIn cazuri extrem de rare, pisicile adulte sunt diagnosticate cu boala chistica renala cronica in care parenchimului renal (tesutul de organe, oferind funcționarea acestuia) în anumite zone se înlocuiește cu chisturi multiple.

Și ultimul. În ciuda imunității puternice a shorthair-ului american, nu încercați soarta, neglijând vaccinările de rutină ținând cont de vârsta și vizitele la medicul veterinar pentru examinări preventive. Având o atitudine responsabilă față de sănătatea animalului și a îngrijirii de calitate, șansele de a se bucura de compania unui inteligent și frumos "american" de 20 de ani cresc de mai multe ori.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
American curl, descriere și descriereAmerican curl, descriere și descriere
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisica americană scurtă: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com